Θέμα τύχης… ή πώς εξοικονομήθηκαν 2700€ σε τζάκι

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #85800 από aithio

δηλαδή ο τεχνίτης έκοψε την καμπάνα από ένα foyer, κόλλησε νέο καπάκι και γύρω γύρω έκανε θερμοθάλαμο;


Αυτα ρώτησα και εγώ εχτές αλλά απάντηση δεν έλαβα....

Gregori

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #85817 από egress1981

stergiosbik έγραψε:

egress1981 έγραψε:

aithio έγραψε:

Γρηγόρη το τζάκι που έβαλε ο φίλος μας είναι laudel με πιστοποίηση en13229 και flame verte 4.


Αν είναι έτσι ισχύει αυτό που είπα...
Του βγάζω το καπέλο σε ότι αφορά το τζάκι...
Αν και διαβασα για κάποιες μετατροπές στο τζακι που δεν ξέρω κατα πόσο η εταιρία είναι σύμφωνη και το θέτω σαν ερώτημα....
Αν και ο τεχνίτης είναι νομιμος εππαγελματίας(δεν με ενδιαγέρει η χώρα προέλευσης του) τότε του βγάζω το καπέλο ολοκληρωτικά


Γρηγορη χωρις να θελω να σου την πω και να το παιξω εξυπνος σου λεω οτι στις μερες μας δεν κοιταμε πλεον αν ειναι νομιμος ο μαστορας μας αλλα αν ειναι σωστη η δουλεια του σε σχεση με την τιμη του προς τα κατω φυσικα!


Εδω νομιζω οτι εισαι λαθος φιλε μου.
Δηλ. ο Γρηγορης π.χ. ειναι μ@λ@κ@ς να πληρωνει ΤΕΒΕ,εφοριες κλπ;
Η θα αναγκαστει να τα παιρνει κι αυτος "μαυρα" η θα πρεπει να πεινασει γιατι δε μπορει να ειναι ανταγωνιστικος αφου εχει περισσοτερα εξοδα.
Μη τα θελουμε ολα δικα μας.
Εκτος απο μαστορας ειναι κ ανθρωπος κ οχι ειλωτας να δουλευει με 3+60 επειδη μας βολευει εμας.
Οταν ο εργοδοτης μας μειωνει τον μισθο η μας απολυει για να βρει φθηνοτερο υπαλληλο φωναζουμε αλλα οταν μας εξυπηρετει κανουμε κι εμεις το ιδιο;


Σορρυ δεν το τοποθετησα εγω σωστα αυτο που ηθελα να πω!Συμφωνω σε αυτο που λεει ο Γρηγορης απλα επισυμενω τι κανει ο καθε Ελληναρας για να επιβιωσει νομιζωντας οτι κανει το σωστο!Πιστευω να εγινα κατανοητος τωρα!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": stergiosbik

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #85846 από liakjim

glf έγραψε: χθες το διάβασα, σήμερα ρωτάω...

δηλαδή ο τεχνίτης έκοψε την καμπάνα από ένα foyer, κόλλησε νέο καπάκι και γύρω γύρω έκανε θερμοθάλαμο;


Εχω καταλαβει οτι απλα εφτιαξε με λαμαρινα εναν θερμοθαλαμο γυρω απο το foyer. Κατι σαν μονομπλοκο.

Παρουσίαση εγκατάστασης τζακιού εδώ -> www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=57920&Itemid=384

Ορθός Τρόπος Δοκιμής Τύπων Μπρικέτας εδώ -> www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=58124&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #85851 από Στελιος1
Καλοριζικο και καλα αναμματα!
Εχω μερικες αποριες-ενστασεις.. 1) Ο ''καλος'' τελικα ποιος ειναι? Ο Ελληνας μαγαζατορας που σου συστησε τον Αλβανο μαστορα η ο Αλβανος μαστορας? Ξεκαθαρισε το σε παρακαλω, εχει σημασια αυτο. Διοτι, ο Αλβανος πιθανοτατα δεν εχει ΤΕΒΕ (τα περι ΦΠΑ δεν τα ανακατευω, εδω που φτασαμε ο καθ ενας καλως κοιταει να επιζησει) δεν εχει λογιστη κτλ, δηλαδη ανταγωνιζεται με ανισους ορους.. Ξαναρωτω λοιπον, εχει σημασια αυτο, ποιον θεωρεις ''καλο'' εσυ?
2)Ειχε δικιο ο μαγαζατορας για το μοτερ και στο οτι αυτο μπορει και σπρωχνει, αλλα.. γινεται (εφ οσον εψαξες τοσο το ολο θεμα) να μας δειξεις τα στοιχεια του μοτερ? Αν γινεται, αν ειναι ευκολο, γιατι δεν το βλεπω για 300 κυβικα..

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #85908 από daco
Καλά αναμματα Makron.
Σε σκασανε δυο plus μηνες αλλα στο τελος respect!!! Aναλογες ιστοριες εχουν αρκετοι καταναλωτες-πελατες με ανησυχιες. Εαν ο καταναλωτης-πελατης ψαχτει λιγο παραπανω για το προιον που τον ενδειαφερει ανακαλυπτει ενα μαγικο παρασιτικο κοσμο. Αναριωτιεται εαν ειναι δυνατον να υπαρχει τετοια προχειροτητα και ανευθυνοτητα απο τους λεγομενους "επαγγελματιες".
Το κουτοχορτο τελειωνει!!! Και παλι καλοριζικο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #85956 από Makron
Κατ' αρχάς να πω ότι χαίρομαι που σας ευχαρίστησε η ιστορία. Εύχομαι να χρησιμεύσει σε κάποιους που θα αντιμετωπίσουν τα ίδια. Περισσότερο ήθελα απλά να τα πω κάπου και εδώ πιστεύω είναι ο κατάλληλος χώρος. Και σας ευχαριστώ για τις ευχές, πραγματικά είναι πολύς "ζεστές" και αυτές.


@ aithio
Δεν ξέρω από πού προκύπτει από τα γραφόμενά μου ότι δεν πήρα απόδειξη. Όπως δεν βλέπω και το που ρώτησες αν το τζάκι κόπηκε στην καμπάνα και δεν έλαβες απάντηση. Αν έχεις την καλοσύνη ας μου τα υποδείξεις και τα δύο σε παρακαλώ. Επίσης μη νομίζεις ότι όποιος είναι μετανάστης δεν κόβει αποδείξεις. Πολλοί ξένοι δουλεύουν με κανονικά χαρτιά γιατί έχουν άδεια εργασίας εδώ και πολλά χρόνια.

Για ότι αγόρασα, πήρα αποδείξεις γιατί τις χρειάζομαι. Και αυτός είναι και ο λόγος που ρωτούσα αν η τιμές είναι με ΦΠΑ.

Δεν θα επεκταθώ όμως στο ποιοι δουλεύουν νόμιμα τελικά, ούτε στο ότι κάποιες εταιρίες που ανέφερα ήδη προσπαθούσαν να πουλήσουν χωρίς απόδειξη, ούτε στο ότι και οι Έλληνες τεχνίτες δεν θα έκοβαν απόδειξη οι περισσότεροι, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να το αναφέρω και αυτό αφού είναι γνωστό σε όλους ότι όποιος μπορεί δεν δίνει αποδείξεις. Εγώ το βλέπω εξ ίσου σοβαρό να ζητάει κάποιος για 2 ημέρες δουλειά ένα χιλιάρικο και παραπάνω. Ότι ήταν να πω το έχω πει ήδη στο κείμενο, θεωρώ ότι το έχω ολοκληρώσει, δεν θα βοηθήσει να επεκταθώ και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του όποια και αν είναι.


Στις υπόλοιπες ερωτήσεις σας που αφορούν την κατασκευή:

@glf

Αγαπητέ φίλε glf το τζάκι δεν κόπηκε στην καμπάνα. Έγινε αυτό που αναφέρει ο liakjim δηλαδή φτιάχτηκε με λαμαρίνα ένας θερμοθάλαμος γύρω από το foyer. Συγνώμη δεν ξέρω τι ακριβώς είναι το μονομπλόκο. Και από ότι κατάλαβα δεν βγαίνει νόημα από τις φωτογραφίες που ανέβασα μάλλον. Κρίμα που δεν μου έκοψε να το φωτογραφήσω εκείνη την ώρα. Απλώς η θερμοκρασία που σηκώνει με αυτό τον τρόπο στους αεραγωγούς είναι αρκετή για να ανέβει στον επάνω όροφο με άνεση και ο εξτρά θερμοθάλαμος στην φούσκα βοηθά στην θέρμανση του ισογείου. Προφανώς στο τελευταίο γλύτωσα τα χρήματα ενός εναλλάκτη αν έχω καταλάβει καλά.Πιστεύω από όσα έχω διαβάσει στο φόρουμ ότι έχει εκμεταλλευτεί την απόδοση του τζακιού στο έπακρο.


@Στέλιος1

1)Όπως είπα παραπάνω και οι έλληνες που δεν κόβουν αποδείξεις παίζουν με ίσους όρους με τους ξένους που δεν κόβουν αποδείξεις. Εγώ ζητάω πάντοτε. Το κάνουν άραγε όλοι;

Στελιος1 έγραψε: 2)Ειχε δικιο ο μαγαζατορας για το μοτερ και στο οτι αυτο μπορει και σπρωχνει, αλλα.. γινεται (εφ οσον εψαξες τοσο το ολο θεμα) να μας δειξεις τα στοιχεια του μοτερ? Αν γινεται, αν ειναι ευκολο, γιατι δεν το βλεπω για 300 κυβικα..


Απλώς ρίξε μια ματιά στο θέμα εδώ που το έχω αναφέρει και πάλι. www.energ.gr/j15/index.php?option=com_ku...3&id=57126&Itemid=53

Το μοτέρ είναι κάτι τέτοιο όπως το VCE -12R μόνο που εκείνο είναι στις 2170 στροφές:

www.kaffe.gr/datafiles/file/general_cata...12/058%20CAA-VCE.pdf

Τι είναι αυτό όμως Στέλιο που σε κάνει να αμφιβάλλεις ότι είναι 300m3;

Και πάλι ευχαριστώ για τις ευχές σας!
Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by Makron.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.080 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ