Θέμα τύχης… ή πώς εξοικονομήθηκαν 2700€ σε τζάκι

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #86406 από pontios74

liakjim έγραψε:

glf έγραψε: χθες το διάβασα, σήμερα ρωτάω...

δηλαδή ο τεχνίτης έκοψε την καμπάνα από ένα foyer, κόλλησε νέο καπάκι και γύρω γύρω έκανε θερμοθάλαμο;


Εχω καταλαβει οτι απλα εφτιαξε με λαμαρινα εναν θερμοθαλαμο γυρω απο το foyer. Κατι σαν μονομπλοκο.

Κατασκεύασε κάτι τέτοιο το δίνει και η Invicta έτοιμο....
www.invicta-sa.com/portail/fr/produits/c...1-les-carenages.html

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #86421 από pontios74

Βιομαζιστής έγραψε:

Asteris έγραψε:
Κατά τα άλλα μιά χαρά το βρίσκω και σου βγήκε και πολύ καλά σε χρήματα, αν έγινε με νόμιμες αποδείξεις...


Δηλαδή Αστέρη αν δεν έγινε με νόμιμες αποδείξεις, δεν είναι πολύ καλά τα χρήματα;
Δηλαδή εσύ κόπτεσαι να συντηρηθεί το αφερέγγυο ετούτο εξάμβλωμα που λέγεται ελληνικό δημόσιο που ο μόνος σκοπός ύπαρξης του είναι να φορολογεί ότι πετάει και ότι κολυμπάει προκειμένου να συντηρηθεί ο άχρηστος δημόσιος τομέας, που απομυζά διαρκώς χρήματα από ανέργους και λοιπούς ταλαιπωρημένους πολίτες για να τους προσφέρει πετρέλαιο για κίνηση και θέρμανση στο 1,40€, βενζίνη στο 1,75€, διόδια κάθε 33 χιλιόμετρα εθνικής οδού, φορολογία των ανοίκιαστων σπιτιών και καταστημάτων που δεν παράγουν πια έσοδα, ένα σχεδόν ανύπαρκτο σύστημα υγείας, ένα απαρχαιωμένο σύστημα παιδείας που χωλαίνει και δεν επαρκεί αν δεν υπάρχει παραπαιδεία και τόσα, τόσα άλλα δεινά;
Συγνώμη αλλά δεν γουστάρω να τους δώσω ούτε ένα ευρώ.
Να γίνουμε πρώτα κράτος, να με βρούνε αρωγό.


Μαζί σου φίλε κι εγώ που θα βάλω τζάκι και ψάχνω για προσφορές π.χ.σε καμινάδες θα αγοράσω απο όποιον μου πουλήσει χωρίς απόδειξη δε θέλω απόδειξη αρκετά μας κατακλέψαν... πόσοι επιχειρηματίες έκλεισαν βιβλία με την περαίωση???Η μεγαλύτερη απάτη !!Σε κλέβω και με το νόμο! Πόσες φορές εισπράτει καθημερινα το κράτος ΦΠΑ απο το ίδιο προιόν εχουμε καταντήσει ακριβότερη και απο την Ελβετία!!!Αποδείξεις τέλος τα έχουμε πληρώσει όλοι μας προκαταβολικά και ειδικα με το χαράτσι!!!Πλέον πρέπει να το καταλάβουν οι επαγγελματίες και να μην πληρώνουν στο κράτος ΦΠΑ και όταν είναι να βγούν σε σύνταξη θα δείτε τι θα πάρουν και ας πληρώνουν το ΤΕΒΕ τους στην υψηλότερη κλίμακα!!!!ατμός τα λεφτά απο τα ταμεία!!!!!!!!!!!!!!!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #86952 από Makron
Ναι, η κατασκευή μοιάζει αρκετά με το link και την φωτογραφία που δημοσιεύσαν ο alex_nous και ο pontios74 και σας ευχαριστώ.

Για το παρακάτω που αναφέρεις Αστέρη, δυστυχώς δεν έχω την τεχνογνωσία για να το πω με σιγουριά αλλά απλώς έχω διαφορετική αίσθηση.

Asteris έγραψε: Ένα θέμα είναι ότι ο μεταλλικός θερμοθάλαμος κάθεται πολύ κοντά στην εστία και δεν αφήνει χώρο για την εκτόνωσή του. Που σημαίνει ότι η εστία μαζεύει θερμοκρασίες παραπάνω από τις υπολογισμένες, θα βγάλει λιγότερα χρόνια λειτουργίας και είναι σχετικά εκτεθειμένο σε κρίσιμες θερμοκρασίες (πχ διακοπές ρεύματος). Ας ελπίσουμε ότι το μοτέρ βοηθάει στον δροσισμό της εστίας και φρόντισε να κινεί αέρα θερμοκρασίας μικρότερης από 80-90 βαθμούς (να έχει αρκετή ροή δηλαδή ώστε να απάγει θερμότητα από την εστία).



Χθες είδα από κοντά και μελέτησα τις κασέτες οι οποίες έχουν πολύ μικρότερο κενό στον θερμοθάλαμό τους από ότι το συγκεκριμένο foyer που ο μεταλλικός θερμοθάλαμός του είναι πάνω και από το κλαπέτο. Το κενό εδώ είναι μεγάλο γύρω του και επάνω και κακώς αναφέρθηκε κάπου προηγουμένως ότι είναι χιλιοστά.
Επίσης σκέφτομαι το εξής: Σε διακοπή ρεύματος θα μπορούσε να ανεβάσει θερμοκρασίες, αλλά αφού τότε μειώνουμε την εισαγωγή αέρα και πέφτει η θερμοκρασία. Αυτό δεν κάνει ο καθένας;

Αν γνωρίζετε μου απαντάτε για να σιγουρευτώ, αν είναι έτσι τελικά τα πράγματα και αν θα βγάλει λιγότερα χρόνια λειτουργίας.

.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #86966 από Asteris
Και οι κασέτες το ίδιο ζόρι θα τραβήξουν άμα πέσει το ρεύμα. Από το να κλείσεις τον αέρα, μέχρι το να πέσει η θερμοκρασία μέσω φυσικής ροής, μπορεί να περάσει και ένα μισάωρο. Δες τον θάλαμο της Invicta, που έβαλε ο pontios74 πιό πάνω. Αν είναι τόσος ο δικός σου, τότε δεν έχεις θέμα ούτε χωρίς ρεύμα. Αρκεί το πλένουμ να επιτρέπει την ροή αέρα και χωρίς την λειτουργία του μοτέρ.

Το αν θα κρατήσει πολλά χρόνια η εστία σου, εξαρτάται εν συνόλω από το τι θερμοκρασίες αέρα βγάζει. Αν βγάζει πάνω από 120-130 βαθμούς, τότε δουλεύει ζορισμένο και δεν δροσίζεται αρκετά και καλό είναι να το εκτονώσεις ακόμα λίγο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #86969 από GT
@ Gdevil

Πιστεύω θα σε ενδιέφερε να διαβάσεις το θέμα Πως κάνουμε παραθέσεις . ;)


Ακόμα στα πετρέλαια...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #86970 από Makron
Ναι Αστέρη η φωτογραφία που ανέβασε ο pontios74 πιο πάνω μοιάζει αρκετά με την κατασκευή στο foyer μου. Και όπως είχα πει η φυσική ροή ανεβάζει ταχύτατα τον αέρα στους αεραγωγούς. Άρα να μην ανησυχώ αφού δεν το αφήνω να πιάνει μεγάλες θερμοκρασίες εφ' όσον δεν χρειάζεται κιόλας κάτι τέτοιο. Ευχαριστώ!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.084 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ