Εκμετάλλευση ζεστού αέρα που εγκλωβίζεται στο ταβάνι

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #113555 από Στελιος1
Εχει δικιο ο Λεονας κ εγω μπηκα σε αυτην τ διαδικασια σε πελατη μου. Χωρις χρεωση (δοκιμαστικα εις γνωση του οτι ειναι δοκιμη κτλ) εβαλα 2 ανεμιστηρακια 80 κυβικων, τελειως αθορυβα, με κοστος 17 ευρω το ενα συν τ περσιδες (4 περσιδουλες, μια σε καθε πλευρα των τοιχων) συν τα καλωδια που περασαν μεσα απο τα γυψινα της οροφης ωστε να δουλευουν ταυτοχρονα με τ ανεμιστηρα τ τζακιου συν τα ''κουτια'' τους τα οποια εφτιαξα εγω. Κουτια ηταν ορθογωνια διαμπερη στο μεγεθος των περσιδων και μεσα χωρεσαν τα ανεμιστηρακια των 80 κυβικων. Το σπιτι αυτο ειναι.. 20-30 τμ ο χωρος του τζακιου και δυο υπνοδωματια στα οποια εστελνα τον αερα απο τα ανεμιστηρακια. Αμονωτο τελειως (9τρυπα τουβλα) σε δυσκολη περιοχη για τα κρυα. Αποτελεσμα ηταν να εχουν στον ενιαιο χωρο 24 για να φτασουν τα δωματια στους 20. Δεν ξερω σε ενα σχετικα σωστα μονωμενο σπιτι τ θα γινοταν αλλα εγω μιλαω για την διαφορα θερμοκρασιας 24-20! Τον ιδιο χρονο εβαλα στο δικο μου σπιτι κατα τ ιδιο τροπο (χωνευτο σε τοιχο) αντιστοιχο αθορυβο ανεμιστηρα (25 ευρω κοστος) αλλα 170 κυβικων, τριχες κ αυτο..
Ε αμα κανετε λογαριασμο ποσην θερμοτητα εχουν αυτα τα εγκλωβισμενα κυβικα στο ταβανι θα δειτε οτι ειναι αστειο το ποσο αυτο. Γιατι δεν εκανα εγω τ παραπανω λογαριασμο? Απο παρορμηση φυσικα, απλα το παραθετω ωστε να μην παιδευεστε αδικα.
Ο αερας εχει μικρη θερμοχωρητικοτητα και οσο χαμηλοτερη ειναι η θερμοκρασια που θα μεταφερει τοσο περισσοτερα κυβικα χρειαζονται και εδω συζητατε για διαφορα θερμοκρασιας 20 βαθμων πχ. Φυσικα και θα υπαρξει βαλτιωση, στο παραδειγμα που ανεφερα πιο πανω μπορει οι ανθρωποι να ειχαν 8 βαθμους διαφορα αν δεν εβαζα τα ανεμιστηρακια, αλλα δεν νομιζω οτι ειναι ουσιαστικη λυση ωστε να αξιζει αυτα τα εξοδα που λετε και γενικα τον κοπο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #113570 από dimlyk
το προβλημα στελιο δεν εινι το ποση θερμοτητα θα μεταφερουμε απο ενα χωρο σ ενα αλλο
αλλα για μενα κυριως η θερμικη ανεση (στην ουσια ομως δεν παιρνουμε θερμοτητα απ τον αερα αλλα απ την ιδια την εστια αναγαζοντας την να αποδοσει περισσοτερο)
γιατι αλλο να κυκλοφορας απ τους 24 στους 18 κι αλλο απ τους 23 στους 20
επιπλεον τα ψυχρα ρευματακια γινονται αντιληπτα απ τον οργανισμο γι αυτο και σε θερμοκρασιες 22 βαθμων πχ μπορει να "κρυωνουμε"


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #113571 από gkesi
Διαφωνώ με τον φίλο Στέλιο. Το θέμα μας δεν είναι να "πάρουμε" τα αποθηκευμένα ζεστά κυβικά του ταβανωμένου αέρα μόνο, αλλά εκτός απο αυτά, να παίρνουμε και αυτά που συνεχώς βγαίνουν απο την ελεύθερη περσίδα του τζακιού τα οποία πιστεψτε με είναι πολλά!!! Ίσως και περισσότερα απο αυτά που βγαίνουν απο τον θερμοθάλαμο της εστίας με βεβιασμένη ροή. Άρα χρειαζόμαστε και βαρβάτο μοτέρ για να τα διώξει, όχι ανεμηστηράκια τύπου Η/Υ και τέτοια ψεύτικα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #113593 από Στελιος1
Εγω παιδια μιλησα για ανεμιστηρακια 80 κυβικων και 170 κυβικων και οχι απο υπολογιστες κτλ. Γκεκσι το ζητουμενο πιο ειναι? Εγω καταλαβα οτι τ ζητουμενο ειναι να μεταφερθει ενα ποσο θερμοτητας σε αλλους παραδιπλα χωρους, ε αμα δεν υπαρχει αυτο το υποτιθεμενο ποσο? Δεν υπαρχει τροπος να μεταφερθει κατι τ οποιο δεν υπαρχει. Ουτε θα πετυχουμε θερμικη ανεση (ωραιο αστειο στις μερες μας) απλα δημιουργωντας ρευματα στ χωρο. Φυσαμε το τσαι η την σουπα μας κ ενω η ανασα μας ειναι πιο ζεστη απ το περιβαλλον παρ ολ αυτα το κρυωνει! Γ αυτο και μπορει να αισθανομαστε κρυο ενω τ θερμομετρο λεει οτι εχει ζεστη.
Σιγουρα θα υπαρξει διαφορα, αλλα αξιζει?
Σιγουρα (αντε να μπω σε πιο βαθια νερα) θα υπαρξει μια ροη θερμικης ενεργειας και αυτο φανταστειτε το σαν διαφορα δυναμικου στην ταση (βολτ) ρευματος, οποτε και θα κανει καποια διαφορα, αλλα ειναι τετοια η διαφορα που να αξιζει?
Δεν ειδα σοβαρη διαφορα παντως εγω, αλλα (αν και περιεγραψα παραπανω) ευχαριστως να δειξω με φωτο τι εκανα κτλ.. 80 πραγματικα κυβικα ανα ωρα σε ενα δωματιο συνεχως οσο δουλευει το τζακι δεν ειναι λιγα, πολλα ειναι! Κ ομως...
Ακουστε.. 5-10-100? κυβικα αερα 40 βαθμων πχ ΜΟΝΙΜΑ εγκλωβιζονται εκει. Οκ συμφωνω απολυτα, ας τα παμε παρα διπλα λοιπον, ε και? Ατελειωτα θα ειναι αυτα τα θερμα κυβικα? Οχι δεν θα ειναι ατελειωτα, θα πεσει η θερμοκρασια τους, η.. τ πολυ πολυ να ενισχυθει η ροη θερμοτητας που ειπα παραπανω και να μοιρασουμε στον χωρο μας..τι? 5?_ 10?- 500? θερμιδες θα μοιρασουμε? κ αυτο ειναι ολο.
Το θεμα ειναι να μεταφερθει σε αλλους χωρους η θερμοτητα που μας περισευει απο αλλου! Αυτο ειναι η ουσια του θεματος.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": pontios74

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #113615 από dimlyk
κανεις ενα λαθος στους υπολογισμους σου

οπως λες μεταφερουμε θερμοτητα ...
(το με ποιο τροπο ποσα μ3 κλπ ειναι θεμα υπολογισμων)
στην ουσια "αναγκαζουμε" την εστια να παραγει περισσοτερη θερμοτητα
σαφως αν δεν επαρκει τελειωνει εκει (ουκ αν λαβεις παρα του μη εχοντος)
κατα κανονα ομως ολες μετα απο καποιο χρονο λειτουργουν χαμηλα αρα υπαρχουν καποια περιθωρια με αντιτιμο φυσικα την καταναλωση
στην πραξη σιγουρα υπαρχουν προβληματα ειτε πρακτικα ειτε και αισθητικα
αλλο αυτο κι αλλο να λεμε δεν γινεται η δεν αξιζει στο κατω κατω αν τοχουμε αποφασισει απο πριν παιρνουμε μια μεγαλυτερη εστια να αρκει για ολο το σπιτι κι οχι για το σαλονι μονο


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #113658 από liakjim

dimlyk έγραψε: στην ουσια "αναγκαζουμε" την εστια να παραγει περισσοτερη θερμοτητα


Αυτό δεν το καταλαβαίνω. Η εστία καίει ξύλα και αν υποθέσουμε ότι αυτά είναι σταθερά ανα χρόνο , τότε τί διαφορά θα έχει αν εγκλωβίζεται ο ζεστός αέρας (που δεν εγκλωβίζεται βασικά, απλά συσσωρεύεται , τελικά θα χυθεί και αυτός απ'έπω (βλέποντας ανάποδα)).
Η εστία ζεστένεται στοτς 250~300C , οι 40C του αέρα που θα είναι ψηλά στο ταβάνι , δεν καταλαβαίνω πώς θα επηρρεάσει την απόδοσή της.
Κάτι δεν μου κάθεται καλά. Τείνω να συμφωνήσω με τον Στέλιο. Μιλάμε για κάποια λιτρα αέρα (θέλετε 1 m3? ) , στους 40C. Πόσες θερμίδες να έχουν? Και άντε κ τα πήραμε κ τα πήγαμε δίπλα. Μιλάμε για λίγα m3/hr σε χαμηλή θερμοκρασία.
Τέσπα κάποιος που θα το κάνει στην πράξη ας μας πει τί είδε.

Παρουσίαση εγκατάστασης τζακιού εδώ -> www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=57920&Itemid=384

Ορθός Τρόπος Δοκιμής Τύπων Μπρικέτας εδώ -> www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=58124&Itemid=384
Last edit: 10 Χρόνια 6 Μήνες πριν by liakjim.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.094 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ