Kασέτα τζακιού: χρειάζεται μόνωση φούσκας;

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #112417 από georgiou.cr

papanfot έγραψε:

petros79 έγραψε:

papanfot έγραψε: Οπωσδήποτε να γίνει μόνωση (ίδια σαν να έβαζες foyer) καθώς και περσίδες εισαγωγής αέρα δωματίου χαμηλά και εξαγωγής του θερμού αέρα ψηλά, είτε λίγο κάτω από το ταβάνι είτε λίγο κάτω από το ενδιάμεσο παταράκι - εάν φτιάξεις)
Εγώ τοποθέτησα κασέτα Edilkamin ecostar πέρυσι και δέν έβαλα μόνωση στην μπροστινή όψη της φούσκας, σε συνδυασμό και με τις αρχικά μικρές περσίδες που μου έβαλε ο τεχνίτης, και η γυψοσανίδα της φάτσας έσκασε στις ενώσεις.
Παρόλο που βάζουμε κασέτα οι θερμοκρασίες στην φούσκα είναι πολύ ψηλές. Εγώ καίγοντας μπριγκέτες έχω μετρήσει στις πάνω περσίδες εξόδου θερμού αέρα θερμοκρασίες 80-90 βαθμούς.
Δέν ξέρω βέβαια πόση διαφορά θα έχει εάν μονωθεί εξωτερικά η κασέτα με κεραμοβάμβακα.

βασικα θα μπει σε υπαρχουσα εστια με πυροτουβλο αρα απο κατω που παταει, αριστερα και δεξια δεν θα μονωθει επισυναπτω φωτο


Πάνω από τα πυρότουβλα όμως χρειάζεται οπωσδήποτε, μιλάμε για θερμοκρασίες στη φούσκα πάνω από την εστία.


Να ρωτήσω και γω κάτι με τη σειρά μου:
1.Το αν θα γίνει μόνωση πάνω απο τα πυρότουβλα πριν την τοποθέτηση της κασσέτας εξαρτάται απο το αν θες να μειώσεις τις απώλειες ?
2.Στην περίπτωση της κασσέτας πρέπει να διατηρήσεις αποστάσεις περιπου 5-10cm απο τον πετροβάμβακα περιμετρικά ?
3.Δημιουργείται πρόβλημα αν η κασσέτα έρθει πολύ κοντά 2-3cm στον πετροβάμβακα ?
Last edit: 10 Χρόνια 5 Μήνες πριν by georgiou.cr.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #115377 από petros79

Stavrax έγραψε: Το υλικό κατασκευής του άλφα μπλοκ είναι το πυριτικό ασβέστιο. Ένα υλικό πυράντοχο και με σχετικά καλή μόνωση, το λ του είναι 0,95.
Αν το πάχος του είναι 10 πόντους, τότε σου αρκεί από πλευράς μόνωσης. Το πρόβλημα του είναι ότι τρίβεται και θα πετάει σκόνη όταν λειτουργεί το τζάκι. Για να το αποφύγεις αυτό θα μπορούσες είτε να το στοκάρεις από μέσα με κάποιο υλικό αντοχής σε υψηλές θερμοκρασίες (πχ d8 της durostick), είτε ακόμα καλύτερα να κάνετε με γαλβανιζέ λαμαρίνα έναν θερμοθάλαμο ο οποίος μπορεί να βιδωθεί με μεταλλικά ούπα επάνω στα μπλοκ. Η θερμότητα που θα αποθηκεύεται στα μέταλλα και στα μπλοκ θα αποδίδεται αργότερα στον χώρο και δεν θα έχεις απώλειες.
Οι περσίδες κάτω και επάνω και θα σου δώσουν μέσω φυσικής ροής μια θερμότητα η οποία χωρίς αυτές θα καταπονούσε την κατασκευή, άλλα και θα είναι πολύ χρήσιμη σε περίπτωση ξαφνικής διακοπής ρεύματος...
500 κάτω και 1000 επάνω, βάσει των διαστάσεων που δίνει για τις κασσέτες η ινβικτα, νομίζω ότι αρκούν.

καλησπερα stavrax μπορω να σου στειλω μηνυμα με φωτογραφιες να μου δωσεις μερικες συμβουλες

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.059 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ