Είσοδος Εξωτερικού Αέρα Καύσης

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #116251 από sdf
Μετά από αρκετά βράδια μελέτης των σελίδων στο σάιτ κατέληξα στην αγορά ινβίκτα μίνος από το γνωστό πολυκατάστημα και ξεκίνησα το γκρέμισμα του παλιού τζακιού διατηρώντας μόνο την παλιά πρόσοψη λόγω των μαρμάρων που υπήρχαν, όταν τελειώσω θα γίνει παρουσίαση εδώ. Έχω όμως κάποιες ερωτήσεις
1) το τζάκι έιναι γωνιακό. Ο ένας τοίχος είναι εξωτερικός βορινός τοίχος που βλέπει σε δρόμο ενώ ο άλλος τοίχος είναι παλιός εξωτερικός που αργότερα χτίστηκε κολλητά του μια αποθήκη και αποτελεί τώρα έναν απο τους τοίχους της αποθήκης. Επειδή στο μάνιουαλ λέει για είσοδο εξωτερικού αέρα από τοίχο απάνεμο θεωρήτε ότι μπορώ να παίρνω αέρα από μέσα από την αποθήκη αφήνωντας ανοιχτά τα παράθυρα της / καλύτερα να πάρω κατευθείαν από έξω παρότι βορινός ο τοίχος.
2) Επειδή υπάρχει κάτω οριζόντιο μάρμαρο μονοκόμματο μασίφ κολλημένο κατευθείαν στο πάτωμα έιναι δύσκολη η δημιουργία της κάτω εισόδου εσωτερικού αέρα ( 400 τετρ. εκ.) αν αυτό δέν σπάσει/ κοπεί/ αφαιρεθεί. Ετσι προσανατολίζομαι στην λύση να αφήσω μεγαλύτερα ανοίγματα γύρω από την εστία εκτός άν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο. Θα προσπαθήσω να επισυνάψω φώτο.
3) Βλέποντας την παρουσίαση του geo tag για το μίνος βλέπω ότι πατάει πίσω μέσω του κέλυφους του συρταριού στάχτης. Λέτε να δημιουργηθούν στρεβλώσεις, με το χρόνο, λόγω συγκέντρωσης αρκετού βάρους σε μικρή επιφάνεια / δεν υπάρχει θέμα?
4) Την πατέντα του υαλοκόρδονου για το μαύρισμα του τζαμιού την έχει ανάγκη το μίνος / όχι?
Έυχαριστω εκ των προτέρων για τις όποιες απαντήσεις.






Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #116510 από Στελιος1
1) Αφου η αποθηκη αεριζεται να παρεις τον εξωτερικο αερα καυσης απο εκει.
2) Δεν φτανουν τα περιμετρικα ανοιγματα που λες, οντως ειναι κριμα να χαλασεις αυτη τ επενδυση απο μασιφ, δεν γινεται δεξια κ αριστερα απο τα κολωνακια να σκαψεις τ τοιχο και να περασεις 2 σπιραλ 180αρια ωστε συν τα κενα γυρω απο την εστια να επαρκεσουν?
3)Δε ξερω λογικα η εστια θα παταει οπως προβλεπεται, τηρησε αυτο.
4) Αυτο θα στο δειξει κ η πραξη, δεν χρειαζεται κατι εκ τ προτερων.
Θα σου απαντησουν κ αλλοι φανταζομαι, προσπαθησε να σωσεις αυτην την επενδυση.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #116516 από alex_nous
Απαντήθηκε από alex_nous στο θέμα Είσοδος Εξωτερικού Αέρα Καύσης
Να πω μια ιδέα μήπως και σώσεις την επένδυσή σου! Δεν είμαι 100% σίγουρος αλλά ίσως σε βολέψει. Από όσο μπορώ να κρίνω από τις φωτογραφίες και μόνο, η εστία που έχεις τώρα είναι πολύ μεγαλύτερη της minos. Θα προτείνω λοιπόν να φτιάξεις μια βάση για την εστία και να την τοποθετήσεις όπως είναι μέσα στο τζάκι σου. Δηλαδή, να μην γκρεμίσεις την βάση του παλιού τζακιού καθόλου. Στο κενό της νέας βάσης, από την παλιά βάση-επένδυση έως την εστία, βάζεις μια περσίδα μακρόστενη διατηρώντας το σωστό εμβαδόν σύμφωνα με τον κατασκευαστή. Με λίγα λόγια να χρησιμοποιήσεις ως πάτωμα την βάση του τζακιού.
Στα ερωτήματα τώρα, με κάλυψε απολύτως ο Στέλιος με εξαίρεση το 2) που ανέλυσα παραπάνω και το θεωρώ πιο εύκολο.
Ελπίζω να βοήθησα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #116663 από sdf
Απαντήθηκε από sdf στο θέμα Είσοδος Εξωτερικού Αέρα Καύσης
Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση αλλά δεν έχω ιντερνετ στο χωριό μου, όπου επισκευάζω το τζάκι. Το πρόβλημα είναι με το άνοιγμα της καμάρας που θα μεταβληθεί, μετά από σπάσιμο εν μέρη, σε παραλληλόγραμμο και Θα έχει μήκος 80εκ.( μίνος 70) και ύψος 70 (μίνος 61,2). Άρα μπορώ να αφήσω περιθώριο από το πάνω οριζόντιο μάρμαρο 7 εκ.( μειον 1 εκ. σήκωμα που θέλει ελάχιστο κάτω) επί 80 μήκος ανοίγματος) = 560 τετρ,εκ. και από τα κάθετα 4 (μειον 1 εκ. που θέλει ελάχιστο από τα πλάγια) επί 70 = 280τετρ.εκ. από την μία πλευρά και άλλα τόσα από την άλλη πλευρά. Άρα από πάνω συμπληρώνω το ελάχιστο των 5 εκ. του σχεδιαγράμματος του σελένικ και περισέυουν 2 επί 80= 160 τετρ.εκ. συν τα περισευόμενα 2 επί 280 των πλάγιων=
160 +560 =720 τετρ.εκ. άρα υπερκαλύπτω και τα 400 τετρ.εκ του ανοίγματος της κάτω περσίδας για είσοδο εσωτερικού αέρα.
Δυστυχώς δέν μπορώ να ανοίξω τρύπες από τα πλάγια όπως πρότεινε ο στέλιος 1 διότι το περιθώριο των όρθιων κολόνων από τους τοίχους είναι σε φάρδος 7 πόντοι οπότε αν ανοίξω αεραγωγούς απο εκεί αφαιρώ αρκετή ποσότητα μπετόν( μεταξύ κολόνας και τοίχου) και φοβάμαι για την στατικότητα της πρόσοψης.
Κάποια συμβουλή στα παραπάνω?
Συνεχίζοντας τις εργασίες αφαίρεσα την φούσκα του παλιού (απο λαμαρίνα ) και βλέπω ότι ο αγωγός της καμινάδας είναι αμιαντοσωλήνα φαλτσοκομένη όπως φαίνεται στην φώτο. Διάσταση κανονική 22 επί 22 ενώ στο φάλτσο 22 επί 23.
Τί προτείνετε για την σύνδεση με το μπουρί απο το μίνος ( 18 εκ). 1) να μείνει ως έχει?(φάλτσο) 2) να κοπεί κανονικά? 3) σύνδεση με μεταβολή / πετροβάμβακα και πυροτσιμέντο στο κενό?
Άλλο θέμα που προκύπτει είναι ότι ο αγωγός κατεβαίνει αρκετά χαμηλά και έχει περιθώριο από την έξοδο του μίνος 1,40 μέτρα. 1)Είναι αρκετό ένα τέτοιο μήκος μπουριού για να αποδώσει θερμότητα σε ένα θερμοθάλαμο με ταβάνι λίγο πρίν την σύνδεση/ είναι κοντό ?
2) μήπως να συμπεριλάβω την σύνδεση μέσα στο θερμοθάλαμο και να κάνω το ταβάνι του θερμοθαλάμου στα τυπικά 30 εκ. απο το κανονικό ταβάνι?



Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.106 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ