Προσπάθεια μετατροπής Ελληνικού τζακιού

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #119300 από gkesi
Μα αυτό το κουτί που σχεδίασες είναι αυτό που έκανα εγώ. Μέσα σε αυτό μπαίνει το αρχικό κουτί που είχε το τζάκι στο επάνω μέρος του οποίου αφαιρέθηκε υλικό και απο τις 4 πλευρές σε σχήμα παραλληλογράμμου. Οι διαστάσεις του δικού μου κουτιού είναι 2 εκ. μεγαλύτερες από κάθε πλευρά απο αυτές του εργοστασιακού κουτιού της στάχτης ώστε να περνάει ο αέρας. Η μόνη περίπτωση να περνάει στάχτη απο τις σχισμές του εργοστασιακού κουτιού στο δικό μου είναι αν γεμίσει πολύ στάχτη και αρχίσει να την ξερνάει απο τις σχισμές. Αλλά και πάλι βγάζοντας την σχάρα και το εργοστασιακό κουτί η στάχτη θα είναι στις άκρες του άλλου κουτιού και όχι στο κέντρο της βάσης του όπου είναι η Φ100. Οπότε με μία ηλ. σκούπα....

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #119302 από gkesi
Δεν είμαι καλός σ`αυτά αλλά κάπως έτσι είναι.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #119304 από gkesi
Δεν μπορώ να ανεβάσω φωτογραφία απο ζωγραφική, έχει κατάληξη PNG :(

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #119308 από Στελιος1
Συγχαρητηρια φιλε μου.
Να κολλησεις λαμακια οπως σου ειπαν για ψυκτρες, κοντα λαμακια πρεπει να ειναι, το πολυ 6-7 εκ ωστε να μην ειναι εντονες οι διαφορετικες συστολες τους απο το μαντεμι και οι κολλησεις να μην ειναι στις ακρες τους αλλα περιπου στο ενα τριτο του μηκους τους, δηλαδη αν ειναι 7 εκ το λαμακι η μια κολληση να ειναι στα 2 εκ και η αλλη στα 5 εκ (απο τα συνολικα 7 εκ στο παραδειγμα μας). Κολλιωνται καλυτερα με ανοξειδωτο ηλεκτροδιο (αυτο πιανει και στο μαντεμι και στον σιδηρο) η ακομα καλυτερα με ηλεκτροκολληση συρματος.
Στην ρυθμιση ταμπερ καπνοδοχου, ολο το συστημα μοχλων λειτουργει ωστικα, δηλαδη καταπονειται σε θλιψη- κατα συνεπεια λογω σχεσεων μηκους παχους σε καμψη. Δεν ξερω τι υλικα ειναι και αν απο κοντα μου φαινοταν ισχυρη η κατασκευη (θα ζεσταινονται αρκετα και εχουν αρκετο μηκος καποια στελεχη)απλα προσεξε το περισσοτερο αυτο γιατι οταν κλεισει το τζακι δεν εχεις προσβαση εκει. Ολα αυτα προσπαθωντας να βοηθησω να εστιασεις πεισσοτερο σε καποια πραγματα (που ισως και να το εχεις ηδη κανει βεβωαια..).
Νομιζω οτι λειπει κατι, μια ρυθμιση του.. ποσο θα κλεινει το ταμπερ οταν κλεινει η πορτα, διοτι αφ ενος μεν ο ελκυσμος επηρεαζεται απο τον καιρο εξω, αλλα δευτερον καποιες φορες θα θες δυνατη καυση και καποιες αλλες φορες χαμηλοτερη.
Με τον αερα στο σκαφακι σιγουρα θα εχεις καποιο θεμα, αλλα αυτο ειναι λειτουργικο ζητημα, μην τα θεμε κ ολα δικα μας ε..

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #119346 από Gdevil

gkesi έγραψε: ,,,,,
-ξέχασα επίσης να φωτογραφήσω την κόφτρα που σωστά ειπώθηκε ότι λείπει. Αυτή έγινε απο λαμαρίνα η οποία έχει την μορφή του 1/4 του κύκλου, αρχίζει από την πλάτη κατακόρυφα σε ύψος περίπου 30εκ. και καταλήγει οριζόντια μπροστά στην πόρτα στο ίδιο ύψος με αυτή αφήνοντας ένα άνοιγμα περίπου 10-12εκ. για να περνάν τα καυσαέρια. Το αποτέλεσμα είναι πολύ ωραίο. Βλέπεις την φλόγα να ανεβαίνει και να "γλύφει" την κυρτή λαμαρίνα έως μπροστά απο την πόρτα. Ακόμα τοποθετήθηκε και δεύτερη κόφτρα στο μέσω περίπου του ύψους του κώνου (που είναι πολύ ψηλός), αυτή είναι τελείως επίπεδη και κρέμεται ουσιαστικά απο δύο αλυσιδάκια απο τις δύο άκρες του άξονα του κλαπέ, έτσι ώστε να ζυγίζει οριζοντιωμένη και η διατομή της είναι τέτοια ώστε να αφήνει περιμετρικά ανοίγματα περίπου 10 εκ. για την διαφυγή των καυσαερίων.
.....

Αν θα μπορούσες να βγάλεις μερικές φώτο...
:cheer: :)
thx εκ των προτέρων
αααααα και τα συγχαρητήρια και από εμένα για το κουράγιο καταρχήν να ξεκινήσεις μία τέτοια διαδικασία μετατροπής καθώς και για το αποτέλεσμα


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #121293 από gkesi
Συνεχίζοντας τις βελτιώσεις και ορμώμενος απο πρόσφατο θέμα στο site περί δευτερεύουσας καύσης είπα να κάνω και μία προσπάθεια σχετικά με αυτό.
Αρχικά σκέφτηκα να πάρω αέρα για την δευτερεύουσα καύση μέσα απο το διπλό κουτί της στάχτης μια και θα ήταν και πιο εύκολο, γνωρίζοντας όμως πως απαιτείται υψηλή θερμοκρασία εισερχόμενου αέρα αποφάσισα να πάρω αέρα απο τον χώρο του σαλονιού δηλ. κάτω από το τζάκι, κάτι το οποίο όμως δυσκόλεψε αρκετά το όλο εγχείρημα. Θέλησα να το συνδυάσω μαζί με την κόφτρα των καυσαερίων που τελικά αναγκάστηκα να κάνω άλλη απο την αρχή. Ακόμα γνωρίζοντας ότι για να πετύχει χρειαζόμαστε και υψηλές θερμοκρασίες μέσα στην εστία προμηθεύτηκα και την επένδυσα εσωτερικά με βερμικουλίτη 3εκ. Αυτό που παρατήρησα όταν την άναψα είναι ότι όταν έχει κάψει καμιά ώρα γερά η είσοδος του αέρα απο τις 20 τρύπες Φ5 συμβάλει στο ζωήρεμα και στην διατήρηση της φλόγας που πλέον είναι πιο έντονη και όταν κλείνω το κλαπέ εισαγωγής αέρα καύσης κατά περίπτωση΄κάποιες απο τις τρύπες όχι όλες πετάν φωτίτσες με ορμή και όχι απαλά σαν αναπτήρας όπως τα video που κυκλοφόρησαν. Δεν ξέρω αν τις τρύπες από Φ5 πρέπει να τις μεγαλώσω ας πούμε Φ8.
Πάντως παιδιά με την χρήση του βερμικουλίτη αυξήθηκε πολύ η ακτινοβολία μπροστά στη εστία, ζηματούσαν μέχρι και τα πλακάκια στο δάπεδο.
Παρακάτω σας παρουσιάζω και κάποιες φωτογραφίες απο το νέο σκηνικό.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": gousan

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.083 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ