Απίστευτη δουλειά σε Monoblocco Ironker 750 piano

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #126368 από soulo
Καλησπέρα σε όλους.
Πριν από τρία χρόνια κατά την ανακαίνιση που έκανε ο πατέρας μου στο σπίτι που έχει στο χωριό, αποφάσισε να βάλει ενεργειακό τζάκι.(Βρίσκετε σε ημιορεινή περιοχή της ‘Άρτας)
Για κακή του τύχη έπεσε σε κάποιον που του παρουσιάστηκε σαν επίσημος αντιπρόσωπος της La Nordica.
Αποφάσισε λοιπόν να βάλει στο σπίτι το Monoblocco Ironker 750 piano που είναι αερόθερμο, με την προϋπόθεση να ζεστάνει και ακόμη τρία μικρά δωμάτια και την κουζίνα με αεραγωγούς που του είπε ο <<αντιπρόσωπος>> και ο <<μάστορας>> που τον συνόδευε.
Να μην τα πολυλογώ εγώ στους τρεις χειμώνες που πέρασαν ζεστή δεν κατάλαβα, παρόλο που έβαζα τα κούτσουρα ένα μετά το άλλο. Το σπίτι κρύο. Μόνο στο χώρο που ήταν το τζάκι έπιανε με το ζόρι 20-22 βαθμούς. Στα άλλα δωμάτια από 15 έως 18 τα δυο κοντινά στο σαλόνι.
Φέτος δεν άντεξα άλλο γιατί έτυχε να δω ίδιο τζάκι σε άλλο σπίτι με τεράστια διαφορά από το δικό μου. Έτσι έβαλα άνθρωπο που είναι πραγματικά επαγγελματίας στο είδος αυτό για να δω τι στο καλό συμβαίνει.
Και πάμε λέγοντας το τι βρήκε ο άνθρωπος
Ο θερμοστάτης που είχε το τζάκι αντί να τοποθετηθεί μακριά από το τζάκι είχε μπει πάνω στην γυψοσανίδα με αποτέλεσμα να μην δουλεύει ποτέ σωστά γιατί ήταν και θερμοστάτης χώρου ο όποιος και στους 30-40 βαθμούς να τον ρύθμιζες δεν έκανε τίποτα στο αυτόματο γιατί έπιανε την θερμοκρασία που ερχόταν προς τα πάνω από το τζάκι αλλά και από μέσα γιατί ήταν εντειχισμένος στη γυψοσανίδα. Αλλάχτηκε με τον θερμοστάτη ροοστάτη fc 810.Η εκτόνωση ήταν χαμηλά αριστερά από τον θερμοστάτη η όποια δεν έβγαζε ποτέ τίποτα. Μπήκε νέα εκτόνωση 20 πόντους από το νταβάνι.
Το μοτέρ που είναι κάτω από την εστία δεν ήταν βιδωμένο έτσι ώστε να εφαρμόζει στη υποδοχή που έχει το τζάκι για την τοποθέτηση του μοτέρ. Είχε κενό κάπου δύο δάχτυλα με αποτέλεσμα ο μισός και παραπάνω αέρας να φεύγει κάτω από την εστία.
Ας πάμε τώρα στους αεραγωγούς που έβγαζαν σχεδόν τίποτα σε χαμηλές στροφές του μοτέρ και κάτι παραπάνω στις υψηλές έως το τέρμα. Έλα όμως που ο θόρυβος του μοτέρ ήταν τόσος που δεν τον άντεχες. Λύθηκαν λοιπόν και οι αεραγωγοί που βρίσκονταν πάνω από το νταβάνι. Εννοείτε ότι δεν υπήρχε πουθενά σφικτήρας. Μόνο αλουμινοταινία. Δείτε τα ταφ που υπήρχαν για να γίνει διακλάδωση από φ150 σε δυο φ125.Η μια φ125 υποδοχή δεν ήταν καν στη θέση της. Κάπου υπήρχε και ένα κομμάτι φ120 για συμπλήρωμα. Καμία άκρη δεν ήταν σωστά τοποθετημένη στην υποδοχή της περσίδας. Αλλάχτηκαν όλα με αυτομονομένους εύκαμπτους και ηχοαπορροφητικους αγωγούς.
Τι άλλο να σας πω: Με κοστολόγιο κάπου στα 800 ευρώ διορθωθήκαν όλα. Αυτός είναι και ο λόγος που τους αποκάλεσα <<αντιπρόσωπο>> και <<μάστορα>>.
Ευχαριστώ πολύ όλους σας. Το ξέρω ότι είναι για γέλια όλη η κατάσταση αλλά κάπου έπρεπε να τα πω και να με καταλάβουν.











Συνημμένα:
Last edit: 10 Χρόνια 2 Μήνες πριν by soulo.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #126388 από Gdevil
Καλησπέρα και καλές ζέστες να έχεις φίλε μου.

Να ρωτήσω μερικά πράγματα που θέλω αν επιτρέπεις?
Ξεκινάω από αυτό που μου έκανε εντύπωση...
α) Τι μάρκας είναι αυτοί οι "αυτομονομένοι εύκαμπτοι και ηχοαπορροφητικοι αγωγοί" που έβαλες?

και συνεχίζω με αυτό που βλέπω να είναι λάθος
β) το άνοιγμα κάτω από την εστία όπως και αυτό επάνω από την εστία έγιναν σύμφωνα με το μάνουαλ?
(θα έπρεπε να είναι 600 και 800 τετρ εκατοστά αντίστοιχα)

Οπότε μιας και άρχισα συνεχίζω και με τα άλλα...
γ) τραβάς αέρα και από έξω προς το μοτέρ?
δ) Πόσες εξόδους από τις 4 (αν δε κάνω λάθος) που έχει η εστία έχεις ανοίξει?
ε) Τα ανοίγματα κάτω από την εστία που πρέπει να είναι κλειστά (τα Β) είναι όντως κλειστά?
στ) έχει συνδεθεί αγωγός για εξωτερικό αέρα καύσης Φ100 στο σημείο Β1 κάτω από την εστία?
ζ) υπάρχει μόνωση πίσω από την γυψοσανίδα?

Τέλος να σου γράψω ότι στο μάνουαλ γράφει για χώρο μπροστά στην εστία που δεν πρέπει να υπάρχουν εύφλεκτα υλικα (όπως το χαλί που βλέπω) Αυτός είναι h(το ύψος στο οποίο είναι τοποθετημένη η εστία) +30 εκατοστά. (και να είναι τουλάχιστον 60 εκατοστά) Όπως το βλέπω εγώ η εστία σου είναι στους 40 πόντους. Αρα το χαλί πρέπει να είναι στους 70 πόντους από την πόρτα. Εσύ έχεις μάλλον 40

ΥΓ για ποιό λόγο υπήρχαν ταφ δεν μπορώ να καταλάβω. Η εστία έχει 4 εξόδους Φ150. Με αυτές τις εξόδους δεν χρειάζεται ταφ. Μπορείς να στείλεις ζέστη όπου θέλεις σε απόσταση 4 μέτρων με τον κάθε αγωγό.


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.
Last edit: 10 Χρόνια 2 Μήνες πριν by Gdevil.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #126409 από soulo
Καλημέρα.Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου.
α)Τους αεραγωγούς τους βρήκα εδώ www.kaffe.gr/product.asp?catid=210, και μέσω κάποιου αντιπροσώπου της Άρτας τους παρέλαβα.
β)Τα ανοίγματα έγιναν σύμφωνα με την <<εμπειρία>> του <<μάστορα>>.
γ)Τραβαει αέρα και από έξω με έναν φ130.δ)¨Εχουν ανοιχτεί οι δύο έξοδοι απο τους τέσσερις που έχει το τζάκι,για αυτό το λόγο καιέγινε διακλάδωση με ταφ.
ε)Τα ανοίγματα (Β) είναι κλειστά.στ)Έχει συνδεθει αγωγός φ100 για την καύση. ζ)Υπάρχει κάποια μόνοση που είδα απο την τρύπα που έγινε για να μπει η κανονική εκτόνωση πάνω.
Το χαλί το βγάζω,εντάξει, αλλά να ξύλωνα όλο το τζακι δεν γινόταν.Για αυτό το λόγο έγινε προσπαθεια να διορθωθούν τα πράγματα κάπως πιο <<αναίμακτα>>.
Και όπως έγραψα πριν τα ταφ μπήκαν για να χωριστούν οι δύο φ 150 σε άλλους τέσσερις φ 125 και να πάνε σε τέσσερα δωμάτια.
ΥΓ.Τον αγωγό που δίνει αέρα για την δευτερογενή καύση δεν τον βλέπω που είναι συνδεμένος.Πιθανόν στην πλάτη του τζακιού. Όταν κλείνω τον πρωτογενή η διαφορά που βλέπω είναι το στοβίλισμα της φωτιάς που καίει πολύ έντονα βάζοντας αέρα από τις τρύπες που εχει στην πλάτη η εστία.
Αυτά προς το παρόν.
Ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον.
Last edit: 10 Χρόνια 2 Μήνες πριν by soulo.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #126411 από Gdevil
Καλημέρα και πάλι.
Αυτές οι "εμπειρίες" των "μαστόρων" μας έχουν φάει ... Οπότε καταρχήν δες το μάνουαλ της εστίας σου (και συγκεκριμένα δες ΚΑΙ την αγγλική έκδοση γιατι στην μετάφραση στα ελληνικά ΛΕΙΠΟΥΝ τμήματα ολόκληρα... αν είναι δυνατόν... :woohoo:)
Θα τα βρείς εδώ
Εγώ θα σε βάλω σε κάποιες σκέψεις γράφοντάς σου μερικά πράγματα που ίσως και να διαφωνούν με το μάνουαλ (εξαρτάται πως ερμηνεύεις αυτά που θα διαβάσεις εκεί)
α) Δοκίμασε να κλείσεις την εξωτερική παροχή αέρα για το βεντιλατέρ. Δν υπάρχει κάποιος λόγος να "φουσκώνεις" το σπίτι σου με αέρα ο οποίος θα φεύγει αναγκαστικά και μάλιστα όταν θα φεύγει θα είναι αέρας που πάσχισες να τον ζεστάνεις. Βασικά εδώ είναι η διαφωνία μου με το μάνουαλ και είναι ολόκληρη συζήτηση για το αν πρέπει οι εστίες να έχουν εξωτερικό άνοιγμα για παροχή αέρα όχι καύσης αλλά εξωτερικό άνοιγμα (και μάλιστα μη ελεγχόμενο που σημαίνει μπάζει μόνιμα κρύο αέρα όταν η εστία δε δουλεύει, και επίσης σημαίνει όταν η εστία δουλεύει βγάζεις από το σπίτι σου ζεστό αέρα) για φρέσκο αέρα στον χώρο
β) Αν μπεις στην διαδικασία να φτιάξεις τα ανοίγματα σύμφωνα με το μάνουαλ και συγκεκριμένα το άνοιγμα της εσωτερική παροχής αέρα για το βεντιλατέρ σκέψου να το κάνεις διπλάσιο από το προτινόμενο ώστε να μπορέσεις να βάλεις κάποιο φίλτρο (πχ φίλτρο απορροφητήρα) να κρατάει την σκόνη.
γ) Και εγώ από τον καφέ πήρα αγωγούς αλλά αυτοί οι εύκαμπτοι τελικά δε μου άρεσαν. Σκέφτομαι πως θα καθαρίσουν γιατι θα πιάσουν πολύ σκόνη μέσα στα επόμενα 2? 5? 10? χρόνια λειτουργίας τους.
Οπότε νομίζω καλύτερα σκληρός, λείος εσωτερικά αγωγός ντυμένος με ΠΕΤΡΟΒΆΜΒΑΚΑ εξωτερικά.
Και πάντως ηχοαποροφητικοί αγωγοί ΔΕΝ είναι τελικά ούτε αυτοί του καφέρ ούτε αυτοί που σου λέω εγώ. Ναι μεν δεν μεταδίδουν κανένα θόρυβο στην διαδρομή τους καθώς είναι τυλιγμένοι με μονωτικό αλλά στην είσοδο και την έξοδό τους βγάζουν θόρυβο. Τον θόρυβο που δημιουργεί ο αέρας κατά την διαδρομή μέσα σε αυτούς. Αυτός ο θόρυβος αν υπάρχει σε σημείο που να σε ενοχλεί τότε η λύση είναι μεγαλύτερης διατομής αγωγός. Και σίγουρα καλύτερα λείος. Αν έχεις (καταρχήν κάποιο θέμα) δυνατότητα, χρόνο και όρεξη να τους αλλάξεις σκέψου τα και τα 2 θέματα αυτά (θόρυβος - καθαριότητα).
δ) το θέμα της μόνωσης το θερμοθαλάμου κοίταξέ το λίγο. Τι είδους μόνωση υπάρχει? υπάρχει επικάλυψή της με αλουμίνιο?
ε) Όσον αφορά τον δευτερογενή αέρα από ότι έχω καταλάβει δεν πρέπει να υπάρχει άλλη είσοδος. Οπότε αν θέλεις να μπορείς να τον περιορίσεις και αυτόν τότε μάλλον κάποιο τάμπερ στον αγωγό τον Φ100 που κουμπώνει κάτω στην εστία είναι η λύση.
στ) Ααααααν ποτέ ξαναανοίξεις τον θερμοθάλαμό σου νομίζω πως θα είναι καλύτερα να ανοίξεις όλες τις εξόδους της εστίας από το να διακλαδώνεις τις 2 από αυτές.
ζ) Μιας και έχεις τραβήξει αγωγούς για 4 δωμάτια, αν δεν τα έχεις υπόψιν, σου υπάρχουν κάποια τερματικά που ανοίγουν ή κλείνουν. Ίσως σε βολέψουν να στείλεις την ζέστη όπου και όσο θέλεις. Εννοώ κάτι τέτοιο . Δες και εδώ της κράτκι (είναι και χορηγός του σάιτ... :) ) που έχει και σε ίνοξ


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.
Last edit: 10 Χρόνια 2 Μήνες πριν by Gdevil.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #126417 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Καλημέρα και από μένα. Έχω και γω θέμα με το θόρυβο του βεντυλατέρ. Μεγάλο μέρος του θορύβου, οφείλεται στην εσωτερική αναρρόφηση, Φ140 με εύκαμπτιο σπιράλ. Πως τον περιορίζουμε? Καμμιά ιδέα? Άσε δε, που αν βάλω περσίδα με σίτα (για να μην πετάξουν τίποτα τα παιδιά μέσα, ψιλή, με καρέ ας πούμε 1,5mm x 1,5mm κόβει απίστευτα πολύ την παροχή εισόδου).

Όταν λές Γιώργο να αυξήσουμε τη διατομή αναρρόφησης, πως προτείνεις να γίνει, όταν το σπιράλ αναγκαστικά καταλήγει σε Φ140 στο σημείο που κουμπώνει στο βεντυλατέρ?

Να βάλουμε στην αναρόφφηση δύο Φ140 που με ένα Υ (παντελόνι) να γίνει ένα Φ140 ?
ή
Να γίνει μια μεγαλύτερη περσίδα, π.χ. 20x30, με μεγάλο κουτί από πίσω που να στενεύει σα "χωνί" καταλήγοντας σε Φ140 ?

Και γω πιστεύω ότι ο θόρυβος θα περιοριστεί πολύ με λείο αγωγό αντί για εύκαμπτο, αλλά είναι πολύ δύσκολος στην τοποθέτηση. Και οι συνδέσεις των τεμαχίων του? Απλά με αλουμινοταινία, ή σφικτήρες ? Άντε να βάλεις χέρι πίσω/κάτω από την επένδυση για να βάλεις σφικτήρες.......
Last edit: 10 Χρόνια 2 Μήνες πριν by ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #126422 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
2 θέματα όσο αφορά τους αεραγωγούς .προσοχή οταν αγοράζεται να ελέγχεται τη θερμοκρασία που μπορεί να λειτουργήσει !!χωρίς να θέλω να κατηγορήσω καμία εταιρία το λινκ που μας έβαλες λέει οτι υψηλότερη θερμοκρασία είναι οι 140 βαθμοί !!αυτός ο σωλήνας αν δεν είχες μονομπλοκ (που δεν πιάνουν τόσο υψηλές θερμοκρασίες) ή αν γίνει διακοπή ρεύματος κατα την λειτουργία θα έχεις θέμα !!!οι σωλήνες σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να είναι 250 βαθμών .
θόρυβος τωρα........!!!ο θόρυβος δημιουργείτε στις στρόγγυλες σωλήνες απο στροβιλισμό !!αν θέλετε να τον αποφύγετε μετατρέψτε τες σε πλακέ κανάλι !!υπάρχουν και έτοιμοι μετατροπής
www.darco.com.pl/oferta/p,71,system-kszt...k-prostokatnych.html

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.080 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ