Απίστευτη δουλειά σε Monoblocco Ironker 750 piano

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127577 από Στελιος1

dimlyk έγραψε: με μεγαλωμα διατομων ωστε οι ταχυτητες να ειναι στα 5 μ το δευτερολεπτο περιπου
υπαρχει και το ...για ψαξτο ...υαλοβαμβακας με επενδυση ειναι
κι αφου εχεις ασχοληθει και με ηχοπαγιδες ...δες την λυση που εδωσες με το λοξο χαρτονι αντι για χαρτονι ομως φυλλα μονωτικου λοξα τοποθετημενα στο κουτι της περσιδας ανεβαινουν ομως ετσι τα κοστολογια ...μηπως συμφερουν (αν υπαρχουν) πιο αθορυβα μοτερακια?




Στην εξοδο δεν εχω ιδιαιτερο προβλημα, τις εβαζα μαλιστα πανω απο την εταζερα, τωρα θα τις βαλω ψηλα να ναι πιο μακρυα απο το αυτι. Λοξο χαρτονι καποιος αλλος ειπε (ο Φουστικακης?) και σαν καπως να συμφωνησα δε θυμαμαι τωρα, γιατι χρειαζεται στην εισοδο κατι ''κοντρα'' να μην αφηνει τα ηχητικα κυματα να απλωνονται απ ευθειας αμεσα στο χωρο, σιγαστηρα θα το ελεγα. Ειναι κατι που εβαλα σπιτι μου αλλα μετα (σαν καδρακι το κρεμασα) γιατι δεν ειχα χωρο, τωρα θα το εντοιχησω στην μαρμαρινη επενδυση και θα ειναι μια εξτρα ηχητικη καλυψη. Ειδομεν.. μας μαθαιναν να λεμε εμας του παλαιου τυπου.
Στα μηχανακια τωρα..
Εγραψα ολοκληρο κατεβατο και το εσβησα τωρα.. Βαζω 2 μηχανακια στην εστια, διοτι παλια (οχι πολυ παλια ε) δεν υπηρχε το κοντρολ και ηθελα 2 σκαλες, μηχανακι με 2-3 σκαλες να μου κανει δεν βρηκα κ ετσι ειχα 2 θερμοστατες, εναν κρυφο για τ πρωτο μηχανακι κ εναν ελεγχομενο εμφανη για το δευτερο. Δεν τα αλλαζω μεχρι να δω με τα ματια μου κατι καλυτερο και διοτι αν εγω, βαζω εδω κ εκει οτι βρω μπροστα μου ευχαιρο η φθηνοτερο, σε 2 χρονια δεν θα ξερω τι μου γινεται.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127794 από soulo
Καλησπέρα.
Gdevil για τον <<μάστορα>> τα έλεγα ειρωνικά.Δεν τον εκθείαζα,δεν τον επενούσα. μαύρη η ώρα που τον βρήκε ο καημένος ο πατερας μου.Δε λέω,σαν ομορφιά το τζάκι καλό είναι αλλά όλα τα άλλα τα έκανε θεόστραβα...
Λοιπόν,η φ60 δίνει αέρα για την δευτερογενή καυση από την τρύπα που ειναι στην πλάτη του τζακιού (φωτο),και για <<αναπνωή>> να μην υπερθερμαίνετε και να εκτονώνετε από την πάνω εκτόνωση.Δεν κουμπώνει πουθενά.Είναι βασικό όμως να παίρνει μόνο αυτόν τον αέρα από τη φ60,αυτή την ποσότητα και απο πουθενά αλλού για να γίνετε σωστά η δευτερογενής καυση.Όταν ανάψει καλά το τζάκι και κλείσει ο πρωτογενής,προσπαθεί να τραβήξει αέρα από όπου βρει.Νομίζω ότι δεν θα χρειάζετε τάπερ,έτσι θα το δοκιμάσω τώρα αφού κλείσω όλα τα κενά γύρω από τις περσιδες,γιατί τις έχει χύμα χωρίς κάσα να μπαίνει η σωλήνα
.Σκέψου τα κενά που υπάρχουν σε περσίδα 15χ15 το εσωτερικό της και να βγαίνει μια σωλήνα φ130.(σχέδιο).Δύο αυτές οι περσίδες και άλλη μία που βγαίνουν η φ100 και φ60,κάργα κενά που τραβάει αέρα.
Ακόμη δεν έκανα κάποια αλλαγή αλλά δεν θέλω να κόψω τον εξωτερικό αέρα.Κάποιοι γνωστοί μου που πέρνουν αέρα μόνο από μέσα για το τζάκι τους ναι μέν έχουν γρηγορότερο αποτέλεσμα στη ζέστα αλλά έχουν παράπονο από την ποιοτητα του αέρα και αναγκάζονται να ανοιγουν κάποιο παράθυρο αρεά και που.Θα μου πεις βαριέσε να το κάνεις και 'συ?Για το βράδυ είναι κάπως που με αγχώνει.Την Κυριακή θα κάνω τις αλλαγές και θα σου πω νεότερα.Αρκει΄να πετύχω να παίρνει 70% από μέσα και 30% από έξω.
Ευχαριστώ και τα ξαναλέμε.Καληνύχτα σε όλους.
Συνημμένα:
Last edit: 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν by soulo.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127817 από Gdevil
Να σου γράψω μόνο 2 πράγματα.
(αν και το φόρουμ θα μείνει κλειστό και μάλλον δε θα προλάβεις να τα διαβάσεις...)
Υπάρχει πρόσφατο σχετικά νήμα με άλλον συμφορουμίτη που έχει την ίδια εστία.
Δεν είχε βρει αυτήν την Φ60 που βρήκες.
Και πάλευε να μειώσει την κατανάλωση του τζακιού.
Τι θέλω να πω. Βάλε σωλήνα με τάμπερ και δες αν θα σε βολέψει. Αν δε σε βολέψει αστο ανοιχτό και δεν έχασες και τίποτα παρά μόνο το μικρό κόστος. Γιατί πραγματικά όσες τρύπες και να κλείσεις η εστία θα βρίσκει τρόπο να τραβάει από την Φ60 ανεξέλεκτα.

Όσο για τον εξωτερικό αέρα.
Βάζω στοίχημα ΟΤΙ θες πως όποιος έχει παράπονο για την ποιότητα του αέρα από την εστία του ΔΕΝ έχει κουμπωμένο αγωγό με εξωτερικό αέρα στην εστία του.
Ίσως με 80% πιθανότητα και να μην έχει καν παροχή εξωτερικού αέρα (και απλά ριγμένη κάπου κοντά στο σημείο που τραβάει η εστία του αέρα για την καύση)
Οπότε ναι, έχει πρόβλημα καπνίσματος.
Εσύ τέτοιο θέμα ΔΕΝ θα έχεις ΑΝ και τον πρωτογενή ΚΑΙ τον δευτερογενή τον τραβάς από έξω.


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #128140 από soulo
Καλημέρα σε όλους.
Gdevil.Άσκοπα πάλευα για όλα.Τυχαία βρήκα έναν μάστορα σε ένα μαγαζί με Θέρμανση - Ψύξη - Κλιματισμό - Αερισμό εδώ στην Άρτα που είναι και ο μάστορας του μαγαζιού,δεν ξέρω αν επιτρέπετε να πω πιο είναι.
Άκουσε ο άνθρωπος που έλεγα για το προβλημά μου και προσφέρθηκε να ακούσει και να με συμβουλεύσει.
Είπα οτι το τζάκι ακουγετε και οι σωλήνες για το βεντιλατερ κάνου σχήμα S και αυτή που είνα από μέσα κα αυτή που τραβάει από έξω.Είπα ότι δεν είμαι ευχαριστημένος από τον αέρα που βγάζουν οι αεραγωγοί γιατί δεν μπορώ να δυναμώσω το βεντιλατερ λόγο θορύβου.Είπα ότι δεν κάει καλά το τζάκι.
Και μου λέει. Βγάλε τελείως τις σωλήνες που ειναι κουμπωμένες πάνω στο βεντιλατέρ.Άνοιξε μεγαλύτερες τρύπες από έξω και από μέσα. Τί υποδοχές έχει το τζάκι στο βεντιλατέρ φ130? Κάνε μια μελη από έξω μου λέει φ200 ασ πούμε και άλλη μια απο μέσα μεγαλύτερη,υπολογίζοντας σε διάμετρο περσίδας.Θα τραβάει το τζάκι όσο θέλει για το βεντιλατερ χωρίς να ζορίζετε και οι σωλήνες δεν θα είναι σαν μεγάφωνα που θα φέρνουν το θόρυβο μπροστά στην περσίδα.Θα περισεύει αέρας και για εκτόνωση και για όλα.Κάνε αυτά μου λέει και θα με θυμηθείς.Μη χαλάσεις τίποτα,μη πειράζεις το τζάκι,κάνε αυτό που σου είπα,πρόσφατα κιόλας το έκανα σε ένα παρόμιο τζάκι σε ορεινό χωριό της Άρτας γιατί δεν γινόταν να βγάλω σωλήνες και δουλεύει μια χαρά.
Τον άκουσα και έκανα αυτα που είπε.
Περσίδα έξω 15χ15 και κάτι που περισεύει από την άλλη που βγαίνει η σωλήνα για τον πρωτογενή και τον δευτερογενή,είναι περίπου σαν 17χ17 (289).Περσίδα μέσα 15χ30(450).Η εκτόνωση η πάνω είναι 40χ10(400).Πιστεύω ότι αρκούνε.
Το τζάκι άλλαξε τελείως.Απίστευτο.Ο θόρυβος του βεντιλατερ μειώθηκε στο μισό από μέσα και απο έξω βάζεις αυτί για να ακούσεις αν δουλεύει.Τι καλά να γινόταν το αντίθετο.Αυτό δείχνει όμως ότι μάλλον τραβάει πιο πολύ από μέσα αλλά πραγματικά χωρις να ενοχλεί καθόλου.Στο 5 δηλ. στο μισό της ταχύτητας είναι μια χαρά και παέι και ζέστα στα δωμάτια από τους σωλήνες άνετα.Η φωτιά του είναι μπλε χρώμα και κάει πολύ ήρεμα και χωρίς κατανάλωση.Είναι πραγματικά τέλειο.
Είμαι παρα πολύ ευχαριστημένος και δίνω ευχές ακόμη και θα δίνω σε αυτόν τον άνθρωπο που βρέθηκε μπροστά μου.
Σας ευχαριστώ και όλους εσάς ειδiκότερα τον Gdevil ;)
Last edit: 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν by soulo.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #128145 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Βάλε και καμμια φωτό. Αν και όπως τα έγραψες, σε έχασα λίγο....

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #128148 από Stavrax
συνοπτικά, μεγάλωσαν οι διατομές μέσα/έξω και πλέον, χωρίς σωλήνες, τραβαει ελεύθερα τον αέρα που χρειάζεται


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.066 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ