Απίστευτη δουλειά σε Monoblocco Ironker 750 piano

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #128189 από soulo
Ok mein Freund Gdevil με τα γερμανικά σου :lol:
Το σκέφτηκα αυτό που είπες για το χώρισμα ανάμεσα στις δύο έξω περσίδες.Έκανα όμως την εξής δοκιμή με έναν αναπτήρα.Στην περσίδα που τραβάει το μοτερ ο αναπτήρας έσβηνε.Στην άλλη με το ζόρι έμενε αναμμένος.Και ανάμεσά τους ήταν αναμμένος με την φλόγα όρθια.Άρα δεν <<τσακώνονται>> για τον αέρα λογικά.Το χώρισμα είναι τουλάχιστον 20-25 πόντους.Αυτά αγαπητοί μου.Μακάρι να λύσουν όλοι οι φίλοι μας το προβλημά τους με τα τζάκια έτσι αναίμακτα γιατί δυστυχώς μλέκουμε με <<μαστόρια>> που δεν έχουν ιδέα τι κάνουν και τους ενδιαφέρει μόνο να πάρουν τα λεφτά και να πούνε στην υγεία του κορόιδου όπως έκανε ο δικός μου.Δεν πειράζει,όλα κάποτε πληρώνονται.Αργά η γρήγορα.
Σας ευχαριστώ και πάλι όλους και θα τα λέμε πάλι εδώ όλοι μαζί.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #128216 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Καταρχήν φίλε μας καλόκαυτο και καλές ζέστες. Αλλά ας κάνω μια ανασκόπιση, γιατί ακόμα εν μπορώ να το "χωνέψω".

Ο Φίλος μας έχει στον εξωτερικό τοίχο (τοίχος και του "θερμοθαλάμου") 2 περσίδες. Η μία από αυτές ΕΙΝΑΙ εντελώς free, σαν παράθυρο δηλαδή, δεν συνδέεται τίποτα πάνω της. Στην άλλη έχει 2 λαιμούς, έναν Φ100 που με σπιράλ στέλνει στην εστία 1γενή αέρα καύσης κουμπωτά στην εστία, και έναν Φ60 που με σπιράλ στέλνει στην εστία το 2γενή αέρα χωρίς όμως να κουμπώνει με λαιμό στην εστία. Σωστά ως εδώ?

Πάμε μέσα τώρα: Μέσα έχει 2 περσίδες, μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ για την εκτόνωση και άλλη μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ και αυτή.

Οπότε το μοτέρ κρέμεται κάτω από την εστία στη θέση του, με τις 2 πλαϊνές εισαγωγές αναρρόφισης εντελώς free για να ρουφάει ελέυθερα αέρα.

Και μέσα στο θερμοθάλαμο μπαίνει αέρας εξωτερικός από την εξωτερική ελεύθερη περσίδα, και εσωτερικός αέρας από τις 2 εσωτερικές ελεύθερες περσίδες. Τώρα το πόσο εξωτερικός και εσωτερικός αέρας ρουφιέται από το μοτέρ, σε τι αναλογία δηλαδή, και τι περισεύει για εκτόνωση, ........ άγνωστο...

ΣΩΣΤΑ κατάλαβα?

Και όταν το βράδυ σβήνει το τζάκι, πως κλείνει την έξω ελεύθερη τρύπα για να μην παγώνει το σπίτι?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #128232 από Stavrax
Θα έχει βάλει περσίδα με γρίλιες. Εγώ, αν ο πρωτογενής και ο δευτερογενής ήταν συνδεδεμένοι επάνω στην εστία, δεν θα έκανα την περσίδα στον εξωτερικό τοίχο και το μοτέρ θα ανακύκλωνε μόνο εσωτερικό αέρα, για να μην έχω τις απώλειες από τον, έστω και ελάχιστο, αέρα που θα έδιωχνε το μοτέρ από τις χαραμάδες και τον απορροφητήρα.


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #128241 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Καλημέρα Σταύρο.

Δηλαδή, ο φίλος μας το έχει κάνει όπως τα έγραψα στο post #128216 ?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #128456 από soulo
Καλησπέρα.
Η φ60 από ότι θυμάτε ο πατέρας μου όταν το βάζανε κουμπώνει κάπου στην πλάτη του τζακιού.Τώρα δεν μπορώ να τη δω για να σας πω με σιγουριά.
Το άλλο τώρα.
Η μέσα η περσίδα είναι μια,15χ30.Είναι με τάπερ αλλα δεν χρειαζετε να το κλείσω.Το τζακι εχει φωτιά μεχρι 3-4 τη νύτα η θερμοκρασία του είναι 70-90 βαθμούς στον θερμοθάλαμό του.Άρα τραβάει αέρα από μέσα και από έξω με το βεντιλατερ που σταματάει στους 45 βαθμούς.Άρα ο έξω δεν μπορεί να έρθει ευθεία και λίγο κατηφορικά για να περάσει στο εσωτερικό του σπιτιού από την μέσα περσίδα.Μετα τους 45 βαθμούς που σταματάει το τζάκει να δουλεύει με το μοτέρ,περίπου στις 6 το πρωί, είναι ακόμα αρκετά ζεστό σαν συσκευή και συνεχείζει ο κρύος αέρας να έχει την ίδια κατεύθυνση,προς την εκτώνοση.Η έξω περσίδα είναι πιο ψηλά βαλμένη απ'ότι η μέσα.30 πόντους από το δάπεδο η έξω και 10 πόντους η μέσα.Μέχρι το πρωί στις 8 το τζακι δείχνει θερμοκρασία 25-30 βαθμούς.Αρκεί να μπούνε ξύλα κατά της 11 το βράδυ ενώ έχει πέσει η φωτιά του.Να αρχίσουν δηλαδή να σιγοκαίνε και να κρατήσουν.
Τώρα το πόσο τραβάει από έξω και πόσο από μέσα δεν απαντώ στα σίγουρα.Βλέπω όμως ότι η θερμοκρασία στον αεροθάλαμο μετά την μετατροπή αργεί να πέσει.Άρα τραβαέι πιο πολύ από μέσα που είναι και πιο ζεστός από ότι ο έξω.Το μοτέρ από μέσα το ακούς στην περσίδα ενώ στην έξω πρέπει να βάλεις το αυτί κοντά για να ακούσεις.Νομίζω ότι είναι στο περίπου, αναλογία 30% από έξω και 70% από μέσα.
Last edit: 10 Χρόνια 2 Μήνες πριν by γιαννης-δραμα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.085 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ