Πλακοειδης εναλλακτης η δοχειο αδρανειας

Περισσότερα
8 Χρόνια 7 Μήνες πριν #147732 από dimlyk
Το μειονέκτημα των χειροκίνητων αυτοματισμών δηλ να μην ξεκινήσει το τζάκι με κλειστες τις βανες του συν ότι χρειάζεται προσοχή στην ρύθμιση της αρχικής πίεσης βασικά το μειον ειναι ότι χρειάζεται προσοχή στην λειτουργία Αλλά πιο πολύ προσοχή θέλουν τα ασφαλιστικά του τζακιού σου με το κλειστό δδ


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 7 Μήνες πριν #147734 από χρηστος8

vagroul έγραψε: ok.κατανοητό αυτο που λες για την απομονωση. αυτο που εννοούσα ειναι τι αρνητικο εχει αν γινει συνδεση των συστηματων κατευθυαν στον συλλεκτη χωρις να μεσολαβει εναλλακτης η Δ.Α. και τα νερα των δυο συστηματων ειναι τα ιδια απλα θα απομονωνουμε το καθε συστημα οταν χρησιμοποιουμε το αλλο. μου ειχαν πει οτι τα νερα των συστηματων δεν πρεπει να αναμιγνιονται για να μην υπαρχουν φθορες αλλα δεν το καταλαβαινω.



vagroul δωσε βαση σε οσα σου ειπε ο savvas...δεν μπορω να συμφωνησω περισσοτερο.

Εχε υποψην πως με μια συνδεση απευθειας στον συλλεκτη ρισκαρεις να καταστρεψεις την εγκατασταση σου...
Δεν ξερω τι σωληνωσεις εχεις...ομως αν η εγκατασταση σου ειναι με τουμποραμα και παρει καποια στιγμη νερα ανω των 90 βαθμων θα την κλαις.

Εξαρτασαι αμεσα απο τα ασφαλιστικα και τον κυκλοφορητη...και παλι ομως σε ενα ενδεχομενο ειτε καταστροφης του κυκλοφορητη...ειτε διακοπης ρευματος με το τζακι αναμμενο...θα εχεις μια μικρη φυσικη κυκλοφορια ικανη για τοπικη υπερθερμανση και ατμοποιησεις (αρα καταστροφη πλαστικων σωληνωσεων).

Αν και καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη, το ιδανικο απο πολλες αποψεις ειναι ενα κλασικο κιτ εναλλακτη και δυο κυκλοφορητων.
Εγω χρησιμοποιω αυτο...www.palazzetti.it/it/caminetti_e_stufe/a...separazione_impianti

Με αυτο τον τροπο το τζακι εχει ανοιχτο δοχειο διαστολης και ασφαλεια στο μεγιστο βαθμο...οτι και να συμβει με την μη ελεγχομενη καυση του τζακιου, η πιθανη υπερθερμανση και ο ατμος του τζακιου πηγαινουν στο ανοιχτο δοχειο και οχι στην εγκατασταση σου και τα σωματα.

Τα σωματα εχουν κλειστο δοχειο διαστολης και δεν κινδυνευουν απο το τζακι σε καθε περιπτωση...αντιθετα η εναλλαγη θερμοτητας μεσω του εναλλακτη ειναι αμεση (αντιθετα με το δοχειο αδρανειας) και απολυτα ασφαλης.

Αν εχεις και δευτερη πηγη θερμοτητας πχ λεβητα πετρτελαιου, τον συνδεεις με βαλβιδα αντεπιστροφης (μια στο τζακι - μια στον λεβητα)...
Χωρις ομως να αναιρει η βαλβιδα αντεπιστροφης τις κλασικες χειροκινητες βανες...θα βαλεις και αυτες.
Εξαρταται απο το τι ζητας απο την εγκατασταση σου...πχ...

Εχεις το τζακι αναμμενο ολη τη μερα και ζεστη στο σπιτι 22 - 23 κτλ...καποια στιγμη πεφτεις για υπνο και το τζακι σβηνει...πεφτοντας η εσωτερικη θερμοκρασια του σπιτιου εχεις τον θερμοστατη χωρου (του λεβητα πετρελαιου) στο 18...αναβει ο θερμοστατης τον λεβητα πετρελαιου και τα σωματα μεχρι το πρωι συνεχιζουν με αυτον...οι χειροκινητες βανες (πρεπει να μπουν)... ειναι ομως αχρηστες σε αυτην περιπτωση...γιατι πρεπει να ειναι μονιμα ανοιχτες.
Αν δουλευεις ομως αυστηρως και μονο το τζακι και δεν χρησιμοποιεις την πιο πανω λειτουργια, οι βαλβιδες αντεπιστροφης προφανως δεν χρειαζονται...μονο βανες χειροκινητες.

Οπως και ναχει ομως... το κιτ με τον διαχωρισμο των κυκλωματων ειναι η καλυτερη και ασφαλεστερη λυση.



Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": vagroul

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 7 Μήνες πριν #147735 από vagroul
σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας.
η εγκατασταση ειναι με πολυστρωματικη σωληνα αλουμινιου προμονωμενη και αν θυμαμαι καλα αντοχη για θερμοκρασια 110 βαθμους.

τελος παντων οπως αναφερεται και πιο πανω μοναδικη λυση δεν υπαρχει ,ευτυχώς αλλα και δυστυχος για εμας που δεν ξερουμε πολλα και δεν μπορουμε να επιλεξουμε ευκολα.
το κιτ που αναφερεις ποσο κανει περιπου και τι ισχυη εχει ο εναλλακτης? (δεν ξερω αν θεωρείται διαφήμιση)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 7 Μήνες πριν #147736 από vagroul
την τιμη την ειδα.... ο εναλλακτης τι ισχυει εχει? απο οτι ξερω παει συμφωνα με τα kw του τζακιου,σωστα?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 7 Μήνες πριν #147740 από dimlyk
Σωστά . το πρωτευον όμως είναι να αποφασίσει πως θα δουλεύει το σύστημα σου Κι αν το τζάκι σου θα έχει ανοιχτό ή κλειστό δδ ... Μετά συζητας για τα υπόλοιπα αλλιώς θα γυρνας γύρω γύρω ο Χρήστος στα έγραψε αρκετά αναλυτικά Αυτα Σκέψου πρώτα και μετά συζητας για εναλλάκτες κλπ

Στάλθηκε από το Galaxy Nexus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 8 Χρόνια 7 Μήνες πριν #147742 από Savvas
Σε σχέση με τη λειτουργία του τζακιού λάβε υπόψη σου τα εξής.
Το τζάκι δεν είναι όπως ένας λέβητας ξύλου που φορτώνεις τυφλά 50 κιλά καύσιμο και πρέπει να τα κάψει στο φουλ (εδώ είναι και η ανάγκη του δοχείου αδρανείας για να αποθηκεύσει ότι δεν παραλαμβάνει άμεσα το σπίτι).

Στο τζάκι (και πάλι μιλάω εκ πείρας) η καύση ελέγχεται απο το πόσα -και ποσο συχνά- τροφοδοτείς με ξύλα καθώς και τον έλεγχο του αέρα. Γενικά είναι κάτι που το βλέπεις συνέχεια μπροστά σου. Δε βάζεις μέσα ξύλα και ο θεός βοηθός (γιατί πολύ απλά αρχίζεις και ζεσταίνεσαι υπερβολικά!), κάνεις το πρώτο άναμμα, με 5-15 κιλά και μετά ανάλογα τις συνθήκες ρίχνεις μια στο τόσο 1-2 ξύλα για να συντηρείς τη φωτιά σε συνθήκες άνεσης (και μιλάμε για νερά κυκλοφορίας περί 65-75oC). Άλλωστε για το τζάκι δεν έχεις θερμοστάτη, παρά ένα κουμπί on-off και η θερμοκρασία ρυθμίζεται απο την τροφοδοσία που του κάνεις σε ξύλα.
Για να κάνεις το τζάκι να βράσει 2 πράγματα συμβαίνουν, ή έχεις κάποια βλάβη (π.χ. κολλημένος κυκλοφορητής) ή προσπαθείς να το προκαλέσεις επίτηδες τροφοδοτώντας το τζάκι συνεχώς με παράλογα μεγάλες ποσότητας ξύλου. Με το κύκλωμα των καλοριφέρ σε λειτουργία θα έχεις μπει στη ζώνη δυσφορίας απο υπερβολική ζέστη αρκετά πιο πριν φτάσει το τζάκι σε βρασμό.

Απο εκεί και πέρα και δεδομένου ότι τα υπερ και τα κατά κάθε λύσης έχουν ήδη εξηγηθεί, στην ουσία συν τοις άλλοις με πλακοειδή εναλλάκτη έχεις τη δυνατότητα να δουλεύουν παράλληλα (ταυτόχρονα) ο λέβητας πετρελαίου μαζί με το τζάκι -αν και γενικά δεν πολυχρειάζεται πιστεύω-.

Στην απλή συνδεσμολογία με βάνες, θα λειτουργεί η μία πηγή απο τις δύο κάθε φορά (αντεπίστροφες βαλβίδες εγώ δεν θα χρησιμοποιούσα πάντως).
Προσωπικά η λογική με χειροκίνητες βάνες δε μου αρέσει καθόλου, είναι σχεδόν σίγουρο ότι κάποια στιγμή (η σύζυγος, κάποιο παιδί, μια γιαγιά κτλ) θα την κάνει την κοτσάνα και θα προκαλέσει ζημιά ή ατύχημα. Θα συνιστούσα μια απλή συνδεσμολογία με 2 ηλεκτροβάνες (η μια μπορεί να είναι η ήδη υπάρχουσα του συλλέκτη) που θα ελέγχεται απο ένα πινακάκι με ρελεδάκια συνδεδεμένο στους θερμοστάτες σου, όπως όλοι οι καυστηρατζήδες ξέρουν να κατασκευάζουν, με την ηλεκτροβάνα του τζακιού να έχει προτεραιότητα έναντι του λέβητα.

Υ.Γ. Αν βάλεις τζάκι με κλειστό δοχείο διαστολής, να προσέξεις να είναι πράγματι μοντέλο για κλειστό δοχείο (έχω δει αρκετούς εμπόρους και μάστορες να βάζουν τζάκι για ανοιχτό δοχείο (είναι 200-500€ φθηνότερο, ανάλογα τη μάρκα) σε κλειστό κύκλωμα, βάζουν και 2 βαλβίδες πίεσης-θερμοκρασία και σου λένε ότι εντάξει σου το διπλοασφάλισαν). Και άμα τύχει και ο αυτόματος πλήρωσης να κολλήσει -που είναι απο τις πιο συχνές βλάβες που εμφανίζονται στα κλειστά κυκλώματα-, θα ψάχνετε για παπά...
Η διαφορά είναι πως τα τζάκια για κλειστό κύκλωμα έχουν μέσα επιπλέον σπιράλ ψύξης -που θέλει δική του γραμμή νερού-, στην περίπτωση που ανοίξουν τα ασφαλιστικά. Αυτό είναι απαραίτητο, γιατί στο ανοιχτό δοχείο, έχεις απλά μια κατσαρόλα που βράζει στους 100 βαθμούς (σε ατμοσφαρική πίεση) και εκτονώνεται ελεύθερα προς το ανοιχτό δοχείο.
Στην περίπτωση του κλειστού δοχείου όπου έχεις βρασμό αλλά σε πίεση 1.5 - 3 bar, η μεταβολή της πίεσης (απο το άνοιγμα της βαλβίδας πίεσης του ασφαλιστικού) μεταβάλει το σημείο ισορροπίας στο διάγραμμα πίεσης-θερμοκρασίας, με αποτελέσματα δυνητικά επικίνδυνα (απότομη ατμοποίηση) για τις σωληνώσεις και την ασφάλεια σας.
Last edit: 8 Χρόνια 7 Μήνες πριν by Savvas.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.069 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ