K-EVO Starfire 120

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #112616 από alex_nous
Απαντήθηκε από alex_nous στο θέμα K-EVO Starfire 120
Γιώργο αυτό που νομίζω είναι ότι οι 3 και 3 σχισμές στα πλάγια είναι ψιλοάχρηστες, μια και η φωτιά δεν βρίσκεται εκεί. Οι πίσω όμως ιδίως αν καις τα ξύλα σου τέρμα πίσω είναι χρήσιμες. Οπότε θα πρότεινα έστω για δοκιμή να μην τις κλείσεις όλες παρά μόνο τις πλαϊνές. Δοκιμάζεις και βλέπεις! Για το τασάκι αυτό ακριβώς εννοούσα να κάνεις. Απλό και εύκολο. Ο αέρας θα έρχεται σίγουρα μόνο κάτω από την φωτιά.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #112629 από Στελιος1
Απαντήθηκε από Στελιος1 στο θέμα K-EVO Starfire 120

LEONAS έγραψε: Ρε παιδια πιστευεται οτι με το τζακι σαν κυρια θερμανση θα
ζεστανετε το σπιτι σας ??



Ρε συ Λεονα.. Ξερεις εσυ τι σπιτι εχει ο καθ ενας και τις προσδοκιες του?
Τις ξερεις?!
Σαφως για ΕΜΕΝΑ δεν συγκρινεται ενα τζακι με εναν σωστο λεβητα, αλλα εχει και λεβητες ''σκατα'' και τζακια σουπερ.. Οπως και το αντιθετο.. Αμα εσυ εχεις ψυχωση κατα των τζακιων μην βαζεις τζακι! Σε υποχρεωσε κανενας να βαλεις τζακι? Αμα σε πιεσε κανενας πες το μας να του επιτεθουμε! Κ εμεις μαζι σου! Αμα δεν σε πιεσε κανεις ασε μας στα δικα μας κ μιλα για εκει που πρεπει για λεβητες (η νομιζεις οτι εγω δεν μπορω να χωθω εκει και να πω αληθειες?).

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #112634 από Στελιος1
Απαντήθηκε από Στελιος1 στο θέμα K-EVO Starfire 120

gousan έγραψε: γνωριζει κανεις τις διαστασεις του αεροθαλαμου...θελω να πω (και απο συζητηση με τον κ στελιο)μηπως ειναι μεγαλος ο θαλαμος γυρω απο την εστια και δεν προλαβενει να ζεστανει τον αερα... :dry:



Εγω ειμαι σιγουρος οτι αυτο φταιει, ΕΙΔΙΚΑ σε βεβιασμενη (βεντυλατερ) ροη ο αερας δεν εχει κανεναν λογο να περασει απο καυτα σημεια, η μεγαλυτερη ποσοτητα του αερα περναει απ οπου προλαβει..
Το βεντυλατερ των 1000 κυβικων εχει απ την μανα του μια διατομη Α! Αν τα περασματα του αερα αναμεσα απο την εστια και τον περιμετρικο θαλαμο της δεν ειναι απλα Α+ (κατι παραπανω δηλαδη), αλλα ειναι Αχ15 (πολυ παραπανω) πχ τοτε ειναι λαθος.
Σας διαβαζω εσας με τα Κεβο εναμισυ χρονο, ρωτησα αλλα απαντηση (ουσιαστικη σε οτι ρωτουσα) δεν πηρα.. Γιατι βαζετε πολλα ξυλα και τα καιει? Μην βαζετε ξυλα και δεν θα τα καψει! Δεν εχει αποδοση. Θελετε ζεστη και γ αυτο το ταιζετε. Η παρεμβαση πρεπει να ειναι δραστικη, να βγει το τζακι και να μειωθουν αυτες οι αποστασεις.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #112657 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα K-EVO Starfire 120
Στέλιο,

τα θέματα που αντιμετωπίζουμε είναι τα εξής:

1) Το μοχλουδάκι ρύθμισης του αέρα καύσης, πρακτικά ΔΕ ρυθμίζει την ένταση της φλόγας.
Είτε γιατί η εστία βάζει από αλλού αέρα τον οποίο δεν μπορούμε να ρυθμίσουμε, είτε μπαίνει πολύς αέρας από τη δευτερογενή. Και ο παραπανίσιος αέρας, παγώνει και την εστία και δεν ανεβάζει θερμοκρασίες.

2) Η 2γενής καύση δε λειτουργεί πολύ καλά.
Είτε γιατί μπαίνει πολύς αέρας, είτε γιατί αυτός δεν προθερμαίνεται επαρκώς.

3) Ο 1γενής αέρας δεν οδηγείται (πριν την καύση) στο σωστό σημείο κάτω από τα ξύλα, αλλά σε "άσχετα" σημεία γύρω γύρω από τα ξύλα.

Όλα αυτά, μαζί με το μέγεθος της εστίας και τη γεωμετρία της, πιστεύουμε ότι σηκώνουν βελτίωση.
Και επειδή δε μπορούμε να αλλάξουμε εύκολα το μέγεθος και τη γεωμετρία της εστίας, προσπαθούμε να βελτιώσουμε τα υπόλοιπα.

Τώρα είναι κατανοητό τι προσπαθούμε να κάνουμε?

Φυσικά και ένα αυτοκίνητο που βγάζει 150 άλογα, δεν τα βγάζει στο ρελαντί. Φυσικά και πρέπει να δώσεις γκάζι, άρα και να κάψεις πολύ καύσιμο, για να πάρεις τη μέγιστη ισχύ των 150 ίππων.

Εμείς δε λέμε ότι θέλουμε να βελτιώσουμε την απόδοση ή να αυξήσουμε την ισχύ, αυτό εξάλλου δεν μπορούμε να το μετρήσουμε, αλλά πιστεύουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε να δουλεύει πιο σωστά. Το "πρόγραμμα του εγκεφάλου πάμε να πειράξουμε".

Θέλουμε να δούμε και ρύθμιση της έντασης φλόγας ρυθμίζοντας τον 1γενή αέρα, και να δούμε πραγματική 2γενή. Αν μετά από αυτά ανέβει η απόδοση ή/και η ισχύς, ακόμα καλύτερα.

Φιλικά, Γιώργος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #112697 από gousan
Απαντήθηκε από gousan στο θέμα K-EVO Starfire 120
φιλε γιωργο...το βολκανο πριν το πειραξουμε και με ανοιχτο κλαπε εκανε μια καυση που νωμιζες οτι ειχε ανεμοστροβιλο μεσα...
βαλαμε μηχανισμο να κλεινη το κλαπε με την πορτα,και ενα υαλοκορδονο προχειρα μπρωστα που ειχε ενα κενο για αερα καυσης και ειδαμε καλη διαφορα...ηρεμισε η φλογα παρα πολυ χωρις να μας καπνιζει το τζαμι...

δοκιμασες να το καψεις με το νεο τασακι που ελεγες?ειχε διαφορα στην καυση?
πρωσοπικα για την 2γενη που εχεις κολησει νωμιζω οτι μονο ζημια(κρυωνει την εστια χωρις κανενα αποτελεσμα)κανει....ταπομα απ την βαση χαμηλα να ηρεμισουμε...μονο εφε ειναι
για το μοχλουδακι τωρα τι να πω?το μεγαλυτερο λαθος στο evo...ποτε δεν ειδα ουσιαστικη διαφορα στο δικο μου ακομα και οταν ταποσα ολες τις τρυπες της 2γενης,...και δεν επερνε και αερα απο εξω τοτε...και σφραγισα οσο μπορουσα την πορτα...και ηταν και κλειστο το κλαπε...και ειχα και 1 χιλιομετρο κοφτρα...και ...και ...και..ειναι διακοσμητικο εκει το μοχλουδακι τουλαχιστον στο δικο μου...
βαλτε αυτο με την ντιζα που λεγατε με τον αλεξ να δουμε θα εχει καμια διαφορα???

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #112763 από alex_nous
Απαντήθηκε από alex_nous στο θέμα K-EVO Starfire 120
Στέλιο για να το λες κάτι παραπάνω ξέρεις από εμάς σίγουρα. Πολύ λογικό μου ακούγεται αυτό που λες. Οι θερμοκρασίες εξόδου πώς σου φάνηκαν όμως? Εγώ για παράδειγμα είχα 100+ με το βιντιλατέρ στο φουλ αν το άναβα καλά. Το καλά βέβαια δεν είναι μετρήσιμο, αλλά σίγουρα δεν εννοώ με τρελό φόρτωμα. Απλά το κόλλημά μου είναι πως η καύση δεν είναι σωστή. Το πιστεύω σίγουρα. Δεν μπορεί να φυσάς την φωτιά από πάνω. Σωστή τροφοδοσία με αέρα καύσης και μάλιστα ελεγχόμενο είναι κατ'εμέ το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα. Η αεροκουρτίνα πλέον δουλεύει και ρυθμίζεται σωστά. Τέλος η δευτερογενής καύση όπως λέει και ο Θανάσης μόνο εφέ είναι και αν δεν δουλέψει ούτε όπως σκέφτομαι να την κάνω, θα ταπωθεί.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.290 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ