K-EVO Starfire 120

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #19342 από gousan
Απαντήθηκε από gousan στο θέμα K-EVO Starfire 120
ξερει κανεις να μου πει πως υπολογιζετε την καταναλωση στα ενεργειακα αεροθερμα τζακια?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #19344 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα K-EVO Starfire 120
Ξεχωρίζουμε μιά ποσότητα ξύλα, πχ 50 κιλά και βλέπουμε σε πόση ώρα τα καίει. Ή ζυγίζουμε όλα τα ξύλα μιάς ολόκληρης ημέρας και διαιρούμε με τις ώρες που έκαψε το τζάκι.

Αν έχουμε και υγρασιόμετρο, μπορούμε να δούμε και την θερμική δύναμη του ξύλου που καίμε, πχ αν είναι 30% τότε έχει 3kW ανά κιλό. Οπότε έτσι βρίσκουμε και τι θερμική ισχύ ζήτησε το τζάκι. Αν πχ κάψαμε 50 κιλά ξύλα σε 10 ώρες, τότε κάψαμε 150kW ενέργεια. Αν ξέρουμε τι απώλειες έχει το σπίτι, πχ 7kw/10τμ, τότε βρίσκεις στο περίπου και την πραγματική απόδοση του τζακιού, στην παραπάνω περίπτωση πχ θα είχαμε για σπίτι 100τμ απώλειες 70kw, του δώσαμε 150kw, άρα 45% απόδοση...
Last edit: 11 Χρόνια 8 Μήνες πριν by Asteris.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": gousan

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #19598 από gousan
Απαντήθηκε από gousan στο θέμα K-EVO Starfire 120
υπαρχει καποιος συγκεκριμενος τροπος υπολογισμου της καταναλωσης οταν ξερουμε πχ. 18000kva ,78% αποδοση ,135 τμ.το σπιτι και 120 η εστια για την δικη μου περιπτωση?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #19603 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα K-EVO Starfire 120
Τα kVA από που θα τα πάρεις, από λογαριαασμό ρεύματος? A/C έκαιγες μέχρι τώρα?

Θες μηχανολογική μελέτη να σου βγάλει τις απώλειες, ή τουλάχιστον κατανάλωση πετρελαίου σε καλοσυντηρημένο λέβητα, του οποίου ξέρουμε την απόδοση.

Πχ. Κάψαμε 2 τόνους πετρέλαιο σε λέβητα 90% απόδοσης. Εδώ θα πρέπει να υπολογίσουμε και ένα 5-10% απώλειες των σωληνώσεων, νοθευμένο πετρέλαιο, κακή συντήρηση κλπ. Άρα το 90% ας το κάνουμε 80 οπότε καταναλώσαμε 2000 x 11.9kW x 0.8 = 19040kW.

Αν το τζάκι που πήραμε λέει απόδοση 78% και καίμε ξύλα 20% υγρασίας, δηλαδή 4kW/κιλό θερμικής ενέργειας, τότε θα πρέπει σε αντίστοιχη χρήση και αντίστοιχο χειμώνα, να κάψουμε 19040 / 4 / 0.78 = 6102 κιλά ξύλα. Αν τα ξύλα έχουν 30% υγρασία, 3kW/κιλό θερμική, τότε 19040 / 3 / 0.78 = 8136 κιλά ξύλα.

Αν εμείς κάψαμε 10 τόνους ξύλα υγρασίας 30%, τότε μπορούμε να υπολογίσουμε την πραγματική απόδοση του τζακιού 19040 / 10000 / 3 x 100 = 63%

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #19632 από alex_nous
Απαντήθηκε από alex_nous στο θέμα K-EVO Starfire 120
Καλησπέρα από έναν νέο στο forum, ιδιοκτήτη εδώ και 2 χρόνια starfire k-evo 80 quatro. Έτσι νομίζω λέγονται αυτά που έχουν τζαμάκι και σε μια πλαϊνή πλευρά.
Για να μιλήσω για το δικό μου τζάκι πρέπει πρώτα να πώ ότι το τοποθέτησα σε δίπατο σπίτι μεζονέτα 125 τμ ανοιχτό από παντού, στον πάνω όροφο (60τμ) και τράβηξα μόνος μου αεραγωγό πέρσι στον κάτω (65τμ). Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος με την απόδοσή του μια και πέρσι την έβγαλα με περίπου 7 τόνους ξύλα και λίγο πετρέλαιο (κάτω από μισό τόνο αλλά με μπόιλερ να δουλεύει όλο το χειμώνα).
Για να μπώ στο θέμα, σίγουρα το τζάκι έχει απώλειες αέρα από την πόρτα και η καύση δεν γίνεται απολύτως ελεγχόμενα, πλην όμως ρυθμίζεται ικανοποιητικά. Βέβαια πρόσφατα είχα περάσει από την αντιπροσωπία στην Νεάπολη και σε συζήτηση μου είπαν ότι στα πιο καινούρια πρόσθεσαν τσιμούχες. Θα τους πάρω τηλέφωνο να μάθω αν μπορώ να τις περάσω και στο δικό μου. Δεν μπορώ να το συγκρίνω με palazzeti και παρόμοιες μάρκες αλλά για τα λεφτά που έδωσα πιστεύω ότι δεν καίω και τζάμπα ξύλο. Στα πολλά κρύα έκλεισα κι εγώ την μισή εξωτερική είσοδο αέρα για να ανεβάζει πιο γρήγορα θερμοκρασία.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #19960 από Στελιος1
Απαντήθηκε από Στελιος1 στο θέμα K-EVO Starfire 120
Στα τζακια με συρομενη επανω πορτα και κλαπε, αυτο (τ κλαπε)δεν ειναι ..ολοκληρο, ακομα και τερμα κλειστο αφηνει ανοιγμα. Αυτο ομως αφορα εναν μεσο ορο και εχει αμεση σχεση με τον ελκυσμο τ καπνοδοχου, τ τζακι ειναι η εστια και η καπνοδοχος ΜΑΖΙ σε ισοροπια μεταξυ τους, μαλλον αυτη η ισορροπια δεν ειναι σωστη. Αν τραβα πολλυ η καπνοδοχος και απ αυτο το μικρο ανοιγμα (το μονιμο μικρο ανοιγμα του τερμα κλειστου κλαπε) χωρανε να περασουν τεραστιες ποσοτητες καπναεριων. Αυτα τα αλλα, με ανοιγομενη μονον πορτα εχουν αλλη λογικη, αφορουν αλλη ''σχολη'' πιο απλης λειτουργιας η οποια δεν αφορα ακριβως τα τζακια (δεν τ παω καπου, την αληθεια λεω), τζακι θα πει και θαλπωρη ενιοτε και ψησιμο (κακως αλλα κ αυτο προκυπτει) και αμεση επαφη με τ φωτια, η οποια ''σχολη'' βασιζεται στ λειτουργια της σομπας. Τοποθετησα κ εστια Γερμανικη σφραγιστη φυσικης ροης με συρομενη επανω πορτα χωρις κλαπε, ενεργειακη 100% χωρις κανενα μοτερ! Ενα μεταλικο κουτι ηταν παλι, αλλα με πυροπλακες μεσα, χωρις κλαπε, σφραγισμενη τελεια, καπνοδοχος απαραιτητα πισω απ το τζακι, κοστισε 2200 στ ανθρωπο απ ευθειας απο εκει η αγορα του αλλα ειναι κοσμημα, λειτουργικα και αισθητικα. Ανοιχτη η κλειστη η πορτα ομως η φωτια μεσα ειναι ηρεμη και αψογη. Αυτην την εστια την κεβο που μπορω να την δω?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.161 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ