Group Buy pellet 2012

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #12157 από THS
Απαντήθηκε από THS στο θέμα Απ: Group Buy pellet
Προτείνω στον jnet, καθώς είναι και σχετικός με το αντικείμενο, να αναρτήσει μία εφαρμογή, όπου το κάθε μέλος θα καταχωρεί την παραγγελία του (εφόσον εισέλθει στο φόρουμ με τους κωδικούς του) και στη συνέχεια θα εμφανίζεται μόνο η εξέλιξη της ποσότητας (σε τόννους) καθώς αυτή αυξάνεται. Ετσι θα έχουμε πλήρη και οργανωμένη άποψη για το τι ζητά ο καθένας από εμάς, σε ποιο μερός της χώρας καθώς και όλα τα σημεία επαφής
Το θέμα είναι κλειδωμένο.
Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #12161 από ΕΥΘΥΜΙΟΥΓΙΑΝΝΗΣ
Απαντήθηκε από ΕΥΘΥΜΙΟΥΓΙΑΝΝΗΣ στο θέμα Απ: Group Buy pellet

THS έγραψε: Θα μεταφέρω και τη δική μου εμπειρία 4 ετών, που συμπιπτει πλήρως με τα όσα αναφέρει ο azio1967. Προαγματικά έχω κάψει πέλλετ στο λέβητά μου από κάθε προέλευση και ποιότητα. Βέβαια, προκειται για ακριβό και αξιόππιστο μηχάνημα όμως η ουσία επικεντρώνεται στις μικρές έως ασήμαντες διαφορές και στην ποσοτητα κλίνκερ, συνεπώς στον συχνότερο καθαρισμό. Σε κάθε περίπτωση παιδιά, για τις ποιόητητες που κυκλοφορούν στην Κεντρική Μακεδονία - Θράκη, περιορίστε την ταχύτητα του κοχλία (γύρω στα 2 - 2,5sec) και αυξήστε την παροχή αέρα στο 70 - 75%. Μπορεί να υπάρχουν κάποιες θερμιδικές απώλειες, όμως περιορίζεται το κλίνκερ και φθάνει γρηγορότερα στην επιθυμητή θερμοκρασία.
.

[/quote]

Η δική μου αντίληψη από σόμπα (όχι λέβητα) λέει πως τα συμπεράσματα όσον αφορά τη θερμική απόδοση δεν είναι εύκολη.
Στις σόμπες, όσο περισσοτερο χρόνο λειτουργήσουν, τόσο φράζουν οι δίοδοι καυσαερίων, πράγμα που επιβαρύνει τη καύση.
Έτσι άλλη απόδοση νομίζω έχει μιά καθαρή σόμπα.. κι άλλη μιά 6μηνης χρήσης.
Παρατήρησα πως ακόμα και το απλο καθάρισμα του θάλαμου κάυσης (τοιχώματα) βοηθάει πολύ.
Όμως τελικά είδα διαφορά σε κάποια πέλλετ, στις ίδιες περιόδους (από άποψη θερμοκρασιών).
Αυτό το εντόπισα κυρίως από το πόσο γρήγορα κατ αρχήν ανέβαινε η θερμοκρασία και τελικά η σόμπα ρίχνει το ρυθμό λειτουργίας (άρα οικονομία)
Είχα και κάποιες περιπτώσεις που ένοιωθα πως με κάποια πελλετ ο αέρας που έβγαινε για να ζεσταθεί ο χώρος, δεν ήταν τόσο καυτός, όσο με άλλα.. αλλά μπορέι και να μην είναι απόλυτα σωστό αυτό.
Πάντως ο καλός καθαρισμός είναι βασικό δεδομένο για ουσιαστικότερη ΄καύση κι έτσι για όποιον απλά δε θέλει μουτζούρα στα χέρια του, καλό είναι ν αποφύγει τη χρήση πελλετ.. (και περισσότερο ίσως ξύλου) για θέρμανση.
Το θέμα είναι κλειδωμένο.
Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #12173 από jnet
Απαντήθηκε από jnet στο θέμα Απ: Group Buy pellet

THS έγραψε: Προτείνω στον jnet, καθώς είναι και σχετικός με το αντικείμενο, να αναρτήσει μία εφαρμογή, όπου το κάθε μέλος θα καταχωρεί την παραγγελία του (εφόσον εισέλθει στο φόρουμ με τους κωδικούς του) και στη συνέχεια θα εμφανίζεται μόνο η εξέλιξη της ποσότητας (σε τόννους) καθώς αυτή αυξάνεται. Ετσι θα έχουμε πλήρη και οργανωμένη άποψη για το τι ζητά ο καθένας από εμάς, σε ποιο μερός της χώρας καθώς και όλα τα σημεία επαφής

To κανουμε χειροκίνητα στην αρχή αυτού του θέματος γιατί το να γίνει μια τετοια εφαρμογή δεν είναι και το πιο απλο πράμα. Δεν πιανουν τα χερια μου τοσο πλέον.

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.
Το θέμα είναι κλειδωμένο.
Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #12174 από jnet
Απαντήθηκε από jnet στο θέμα Απ: Group Buy pellet
ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΠΕΛΛΕΤ

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και για να εξασφαλιστεί η διαφάνεια της διαδικασίας για ομαδική αγορά πέλλετ, κάποια μέλη του φόρουμ (κυρίως όσοι συμμετείχαν στην πρώτη συνάντηση) νιώθουν την ανάγκη να προβούν σε διευκρινήσεις για τη διαδικασία :

- Θα γίνουν κρούσεις προς εργοστάσια και προμηθευτές, για να προχωρήσουν σε προσφορές, εκτός απ' αυτές που θα γίνουν αυτοβούλως από εμπόρους, όπως αναφέρει και η ανακοίνωση.
- Θα καταβληθεί προσπάθεια να ελεγχθεί, όσο είναι δυνατόν, η αξιοπιστία του οποιουδήποτε προβεί σε προσφορά (σ' αυτό θα βοηθήσετε και όλοι εσείς με διακριτικό τρόπο, όταν ανακοινωθούν οι προσφορές).
- Οι προσφορές θα συγκεντρωθούν και θα αναρτηθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα.
- Το ίδιο το φόρουμ δεν μπορεί να εγγυηθεί για την ποιότητα του πέλλετ, αυτό είναι δουλειά του προμηθευτή. Γι' αυτό και επιλέχθηκε αυτή η διαδικασία, αφού κάποια πρωτοβουλία για αυτόνομη εισαγωγή πέλλετ από κάποια μέλη του φόρουμ, θα εμπεριείχε μεγάλους κινδύνους σοβαρών παρεξηγήσεων.
- Άποψη για ορισμένες επώνυμες μάρκες έχουμε οι περισσότεροι. Αυτό θα μας βοηθήσει ολους.
- Όλα θα γίνουν φανερά και οτιδήποτε ενδιαφέρον προκύπτει θα ανακοινώνεται, για να ζητείται η γνώμη σας.
- Τέλος, επειδή το ενδιαφέρον από προμηθευτές είναι ήδη μεγάλο -και θα γίνει σίγουρα μεγαλύτερο, αν αυξηθούν οι τόνοι- καλούμε τα μέλη και τους επισκέπτες του energ.gr να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια, προς το συμφέρον όλων μας. Είναι πρωτόγνωρη διαδικασία για όλους μας, ευχόμαστε σε μερικά χρόνια να έχει γίνει θεσμός με παραγγελίες χιλιάδων τόνων.

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.
Το θέμα είναι κλειδωμένο.
Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #12195 από azio1967
Απαντήθηκε από azio1967 στο θέμα Απ: Group Buy pellet
Νομιζω ότι η δηλωμένη απ'τα μέλη ποσότητα υπερβαίνει τους 300 τόνους.Για την επομενη σούμα όποτε κι αν γίνει θέλω να ανακεφαλαιώσω την παραγγελία μου.
azio1967 25 τονους
Το θέμα είναι κλειδωμένο.
Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #12234 από panospap
Απαντήθηκε από panospap στο θέμα Απ: Group Buy pellet
panospap
Ευοσμος Θεσσαλονικη

2 ΤΟΝΟΥΣ
Το θέμα είναι κλειδωμένο.
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.109 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ