LaNordica Monoblocco 800 Angolo: πρόβλημα S O S !!!

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #78312 από dimkat77
Απαντήθηκε από dimkat77 στο θέμα LaNordica Monoblocco 800 Angolo: πρόβλημα S O S !!!

john tsik έγραψε: dimkat εχω τοποθετησει το ιδιο (δεξιο) τζακι.85 τμ ενιαιο χωρο ανεβαζει την θερμοκρασια 25-27 ανετα..!!1) εντυσα την καμιναδα απο την βαση της μεχρι το ταβανι.2) το τζακι μας εχει μεσα στην εστια στην πανω μερια 2 πυροτουβλα τοποθετημενα σε σχημα πυραμιδας που λειτουργουν σαν κοφτης.γι'αυτο κ οταν ανοιγουμε την πορτα την ανοιγουμε λιγο κ περιμενουμε να ισοροπιση ο αερας.αλλιως βγαζει καπνο εξω.3)απο οτι ειδα σε μια φωτο εχεις ανοιξει κ πισω την προδιαμορφομενη εξαγωγη αερα απο το μπλοκ?δηλαδη εχεις 3 εξοδους?κ τελος απο ποιο μερος της κρητης εισαι?εγω απο ηρακλειο.αν βολευει να βρεθουμε να τα πουμε απο κοντα.μην μασας...το τζακι ειναι αριστο-ποιοτικο..!!εμενα κ με παρατυπιες απο οτι λεει το μανιουαλ κ δουλευει!!δηλαδη εδωσα εξωτερικη εισοδο φ150για βεντιλατερ κ μια απο εσωτερικο.εξωτερικη παροχη για αερα καυσης δεν εδωσα,αλλα τραβαει απο την εξτρα περσιδα στον εσωτερικο χωρο (35χ15).θερμοκρασια αερα απο περσιδες βγαζει 60-70,με ξυλα φετινα κ με πανω απο 40% υγρασια..!!!φαντασου να βρω στεγνα..!!!!


Εχω και τρίτη έξοδο (ανεβαίνει επάνω στην κρεβατοκάμαρα) την οποία όμως έχω σφραγίσει. Μένω στο Ρέθυμνο και πολύ ευχαρίστως να τα πούμε.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": john tsik

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #78322 από degeor
Απαντήθηκε από degeor στο θέμα LaNordica Monoblocco 800 Angolo: πρόβλημα S O S !!!

dimkat77 έγραψε: Οι κόφτες είναι στη θέση τους.Δεν έχουν πειραχτεί.

dimkat77 για μένα τα πράγματα πρέπει να είναι απλά . Ένα απλό τζάκι αν έχει παροχή εξωτερικού αέρα ανεβάζει πιο πολύ θερμοκρασία απ΄αυτές που αναφέρεις εσύ. Αφού το τζάκι καίει που πάει η θερμότητα αφού δεν διοχετεύεται στο χώρο; , προφανώς κάπου χάνεται και το μόνο μέρος που μπορεί να χαθεί είναι η καμινάδα. Γι΄αυτό έγραψα για τον κόφτη που διάβασα στο manual, εσείς μπορεί να μην πειράξατε τίποτα αλλά μπορεί να λείπει κάτι από τη μαμά, επίσης ένας συμφορουμίτης πολύ σωστά επισήμανε ότι η καμινάδα σου δείχνει πολύ μελανιασμένη (σημάδι ότι δέχεται πολύ υψηλές θερμοκρασίες). Για μένα και τέλεια να μην ήταν οι αεραγωγοί-μοτέρ και πάλι θα δούλευε κάπως, χάνεται η θερμοκρασία στην καμινάδα κοίτα ταμπερ-κόφτες αν δουλεύουν σωστά, βγάλε αυτό που αναφέρει το manual και ρίξε μια ματιά

Ένας άγνωστος, είναι ένας φίλος που δεν έχεις γνωρίσει ακόμα !!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #78349 από jimopoulos
Απαντήθηκε από jimopoulos στο θέμα LaNordica Monoblocco 800 Angolo: πρόβλημα S O S !!!
να πω και εγω την προσωρινη λυση που εκανε ο γαμπρος με εστια την νορντικα 750 πιανο.
το προβλημα ηταν οτι εκαιγε παρα πολλα ξυλα και ζεστη ελαχιστη.
η καμιναδα ηταν και ειναι 9 μετρα υψος φ200 περασμενη μεσα σε φ300και αμονωτη απο το πανω μερος(δεν εχει σφραγιστει το κενο)
αποτελεσμα ηταν ο υπερβολικος ελκυσμος και η μεγαλη καταναλωση(η φωτια ετρεχε σαν τρελη με κλειστο τον αερα)
η προσωρινη λυση που επραξε ηταν να κλεισει την μιση τρυπα( φ120)απο το σωληνα που λαμβανει για τον πρωτευον αερα καυσης.
η φωτια κατεβασε ρυθμους,η θερμοκρασια ανεβηκε κατακορυφα,και η καταναλωση επεσαι αισθητα..
Γιατι γινεται αυτο δεν το καταλαβα και καλα,αλλα το σιγουρο ειναι οτι εχει μεγαλη διαφορα το πριν με το μετα

la nordica 600 tondo

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #78492 από john tsik
Απαντήθηκε από john tsik στο θέμα LaNordica Monoblocco 800 Angolo: πρόβλημα S O S !!!
jimopoylos δεν βλεπω πως μπορει να βοηθεισει αυτη η λυση στα δικα μας τζακια!πρωτευων κ δευτερευων ρυθμιζονται απο ενα μοχλο.επομενως μολις ανοιξεις τον δευτερευων κλεινει τελειος ο πρωτευων!ο δευτερευων δεν κλεινει καθολου..γιατι ρουφαει απο την ελευθερη περσιδα του εσωτερικου χωρου κ λειτουργει σαν αεροκουρτινα.το τζακι εχει κ τριτη εισαγωγη αερα πισω χαμηλα στην πλατη (φ50)κ βγαζει αερα μεσα στην εστια (η τρυπες στο μαντεμενιο κομματι)για την πυροληση.οντως η φλογα δεν εχει αισθητη διαφορα ανοιγοκλεινωντας τους αερηδες.κ αυτο που παρατηρησα σημερα ειναι οτι εμενα τουλαζιστον τραβαει αερα απο την πορτα.καλα φορτωμενο κ ζεταμενο το τσεκαρα με αναπτηρα κ ρουφουσε τελειος την φλογα απο την προσοψη μονο.οχι πλαγια μερια!!αλλα κ παλι ζεστενει..!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #79053 από ark
Απαντήθηκε από ark στο θέμα LaNordica Monoblocco 800 Angolo: πρόβλημα S O S !!!
Απο χθές άρχισα την τοποθέτηση του μονομπλόκο 600 της la nordica στο σπίτι.Ο κατασκευαστής δεν γράφει κάπου για τοποθέτηση πετροβάμβακα στον θερμοθάλαμο,παρά μόνο στο εσωτερικό μέρος την μονής καμινάδας,και στα τυχόν έυφλεκτα στοιχεία (π.χ. ξύλο),της διακόσμησης.Βέβαια αναφέρει γυψοσανίδα άφλεκτη
Τι να κάνω;να βάλω;
Last edit: 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν by ark.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #80796 από dimkat77
Απαντήθηκε από dimkat77 στο θέμα LaNordica Monoblocco 800 Angolo: πρόβλημα S O S !!!
δεν ξέρω αν σε πρόλαβα; αλλά πρέπει να βάλεις πετροβάμβακα παντού. Στους τοίχους απο κάτω μέχρι πάνω και στην γυψοσανίδα. Αυτό είναι ένα απο αυτα που πρέπει να διορθώσω στο δικό μου τζάκι.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.089 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ