Ανεξέλεγκτη καύση, τζάκι καλοριφέρ vescovi 23-29

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #114516 από elgreco

pontios74 έγραψε: και πες σε αυτον που στο πουλησε να ερθει να το κανει το λεβιεδακι αερα να δουλευει αυτοι που το βαλανε δεν ηταν ηλιθιοι.....


Οπως ακριβώς το θετεις τώρα έτσι και εγώ του είπα όταν το δοκιμάσαμε και πριν κλειστεί με γυψοσανιδα. :evil:

¨έτσι είναι αυτά τα υδραυλικά για να ζεσταινουν τα καλοριφέρ.....Π άκουσον άκουσον

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #114778 από elgreco

alex_nous έγραψε: Το πρόβλημά σου από ότι φαίνεται είναι υπερβολική εισαγωγή αέρα. Αν μπορείς και έχεις πρόσβαση τοποθέτησε ένα ταμπερ με ντίζα για να μπορείς να το ανοιγοκλείνεις όπως έκανα εγώ στο K-evo μου. Εάν η εισαγωγή αέρα στο τζάκι γίνεται με σπιράλ τα πράγματα είναι πιο εύκολα για σένα. Κόβεις το σπιράλ, βάζεις το τάμπερ και τοποθετείς κάπου στην επένδυσή σου το νέο μοχλάκι.
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...15&Itemid=384#114471

Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα να μην φταίει η εισαγωγή αλλά να ''μπάζει'' απλά η εστία από άλλο σημείο. Έχω ακούσει για παράδειγμα να έχει σκευρώσει ο πάτος του τζακιού λόγω θερμοκρασιών και να μπάζει. Αυτό θέλει ψάξιμο.


Σ ευχαριστώ, ναι ήδη έχω βάλει το ταμπερ του εξ. Αέρα και σπιραλ προς τον τοίχο καθώς ¨ο μαστορας¨ είχε την τρύπα έτσι απλά χωρίς τίποτα.... Πιστεύω αύριο να καταφέρω να ασχολειθω πάλι καθώς το τζάκι είναι στο σπίτι των γονιών μου. Θα σηκωσω και αυτές τις ειδικές πλάκες που εχει μέσα μήπως βρω καμία άκρη όσων αφορά σκεβρωμα η άλλη ζημιά.

Ξέρει κάποιος με ποιον τροπο μπορώ να μάθω εάν θα λυθεί το πρόβλημα με τοποθέτηση ταμπερ επι της καμιναδας? το κόστος δεν είναι μεγάλο απλώς επειδή θα πρέπει να κόψω γυψοσανιδες και τοίχο τουλάχιστον να ξερά ότι σίγουρα τότε θα φτιάξει το πρόβλημα. Το οποίο εδώ που τα λέμε ακόμα δεν μπορώ να διευκρινίσω αν είναι υπερβολικός ελκυσμος η υπερβολική εισαγωγή αέρα από κάπου.

Εχω γράψει και έμαιλ στην vescovi και περιμένω απάντηση.

Σας ευχαριστω όλους.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #114892 από elgreco
Αυτήν την στιγμή είμαι μπροστά στο τζάκι και το χω ανάψει. Εχω κλειστώ το ταμπερ εισαγωγής εξωτερικού αέρα. Αλλα οπωσ εχω ξαναπει η σχαρα ρυθμισησ ροης αερα στο θερμοθαλαμο δεν ανταποκρινετε. ανοιγωκλεινει βεβαια αλλα δεν επηρεαζει τη φλογα.

Εξω εχει αυτήν στιγμή 7 μποφόρ το ελάχιστο. Βλέπω ότι ο εξωτερικός αέρας επηρεάζει την φλόγα από πάνω την καμινάδα. Είναι φυσιολογικό αυτό? το καπέλο είναι το κινέζικο με ένα χοντρό δακτυλιδι απο κατω και ένα μικρότερο παρακάτω.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #115669 από Στελιος1
Αν βαλεις ταμπερ στην καπνοδοχο (γιατι δεν εχει κλαπε εκει?) ωστε να ρυθμισεις τον ελκυσμο της θα στρωσει.


ΥΓ. Συγνωμη, μολις τωρα διαβασα παραπανω και καταλαβα οτι εχει κλαπε, θα κοιταξω κ εκει στο πρωτο θεμα και αν ειναι θα επανελθω.
Last edit: 10 Χρόνια 5 Μήνες πριν by Στελιος1.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #115673 από Στελιος1
Δεν γινεται να κλεινει το κλαπε και να τραβαει σαν τρελο, αν το κλεισεις η θα ηρεμησει, η θα ντουμανιασει ο τοπος αν το παρακλεισεις. Κλεινοντας την πορτα πρεπει το κλαπε να κλεινει αναλογα με το ποσο το εχεις ρυθμισει ωστε να δουλευει αναλογα σωστα και ο ελκυσμος. Η χαλασε, η σου εκαναν κατι λαθος, η δεν ξερεις (απιθανο) να το δουλεψεις, η τελος (αν δουλευει μονο σαν τερμα ανοιχτο) εχει προβλημα σαν μοντελο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #115693 από elgreco
Κύριε στελιο σας ευχαριστω που ακόμα προσπαθήστε να με βοηθήσετε :)

Μια μικρή ανακεφαλαιωση. Μιλάμε πάντα για το εσωτερικο κλαπετο της εστίας (άλλο δεν υπάρχει). Αυτό σφραγίζει όσο παει εκτός από το περιμετρικο κενό κάποιων χίλιοστων γύρω γύρω.

Εχω προβεί στο εξής πείραμα διότι με όσα έχω διαβάσει σε φόρουμ συν την βοήθεια όλων, πιστεύω πως το πρόβλημα να λυθεί με δεύτερο ταμπερ επι τις καμιναδας καθώς ίσως έχουμε πρόβλημα υπερβολικου ελκυσμου καμιναδας. Λοιπόν, μην ρωτάτε λεπτομέρειες διότι σίγουρα θα με βρίσκετε και θα έχετε δίκιο, η καμινάδα μετά το τζάκι (εξοδο φ250) εχει ευκαμπτο σχεδόν 90 μοίρες (ναι ξέρω θα φύγει σύντομα) και βγαίνει έξω στο τάφο καθαρισμού καμιναδας φ200 άμονωτη.

Μέσα στο τάφ έχω προσωρινά μειώσει τη διατομη Παρομια με το πως θα εκανε το ταμπερ. Το αποτέλεσμα πολύ καλύτερο καθώς η φωτιά δεν καεί ανεξέλεγκτα, ζεστάινει το νερό πιο γρήγορα αλλά και πλέον βλέπω μια κάποια ανταπόκριση στον λεβιε εισαγ προτογ Αέρα.

Σήμερα πάλι που άναψαμε το τζάκι, και όλα καλά όπως προανέφερα. στην Κέρκυρα είχαμε τα μποφόρ μας. Με κλειστό το ταμπερ εισαγ εξωτερικου αέρα ο αερα όταν φυσούσε για τ καλά ο αέρας περνούσε και το αυτοσχέδιο ταμπερ και το εσωτερικό του τζάκι και έφτανε στην εστία. Ηταν φανερό και από το θόρυβο άλλωστε.

Τεσπα πιστεύετε ότι αξίζει να δοκιμάσω την πρόσθεση του ταμπερ στην έξοδο της καμιναδας. Τα έξοδα δεν είναι τόσα πολλά απλώς δεν θέλω να απογοητευτω για άλλη μια φορά.

Ευχαριστω

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.064 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ