Ερώτηση για σωστή τοποθέτηση τζακιου La nordica

Περισσότερα
8 Χρόνια 4 Μήνες πριν #149873 από panosv
Παιδιά μία ερώτηση μια και είμαι στη φάση αλλαγής του τάμπερ με ένα καλό και άνοιγμα περσίδων.
Το τζάκι ως μονομπλόκο έχει ένα δικό του μεταλλικό θάλαμο πάνω από την εστία. Αυτός ο θάλαμος έχει επάνω ένα άνοιγμα για την καμινάδα και άλλα 4 που στην ουσία είναι οι έξοδοι του μεταλλικού θερμοθαλάμου. Αυτές οι 4 τάπες είναι καλύτερα να είναι ανοιχτές άσχετα με το αν συνδεθεί κάποιο σπιράλ που να οδηγεί κάπου το ζεστό αέρα ή όχι? Προς το παρόν έχω ανοιχτές τις 2 που με σπιράλ οδηγούν τον αέρα στις μπροστινές περσίδες και οι άλλες δυο πίσω τάπες είναι κλειστές. Μήπως να τις ανοίξω και αυτές ώστε να φεύγει περισσότερος ζεστός αέρας προς το θερμοθάλαμο που έχω φτιάξει με τη γυψοσανίδα και επομένως από εκει προς το χώρο ή ούτως η άλλως ο άερας αυτός περνάει από τις 2 ήδη ανοιχτές και είναι οκ?
Αν ξέρει κανείς ή έχει δοκιμάσει να μου πει διαφορά.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 4 Μήνες πριν #149879 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Υποθέτω ότι έχεις βεντυλατέρ.

Θα σου πρότεινα να ανοίξεις και τις άλλες 2, και να τις οδηγήσεις και αυτές κάπου με σπιράλ πάνω στην επένδυση. Στο πλαϊ ας πούμε, αν έχεις ήδη εμπρός.

Έτσι, θα μοιράσεις την εξερχόμεη παροχή αέρα του μοτέρ σε 4 εξόδους, ρίχνοντας την ταχύτητα στο μισό και μειώνοντας σημαντικά τον θόρυβο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 4 Μήνες πριν #149886 από panosv
Όχι δεν έχω βεντιλατέρ το έχω με ελεύθερη ροή. Στην ουσία και να ανοίξω τα άλλα δύο θα καταλήγει ο αέρας ίσως λίγο πιο γρήγορα στη φούσκα που έχω φτιάξει με γυψοσανίδα.
Εντάξει λογικά δε πρέπει να έχει καμία ιδιαίτερη διαφορά αλλά αναρωτιέμαι αν είναι καλύτερα να τις ανοίξω και τις άλλες δύο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 4 Μήνες πριν #149889 από panosf01
Το λαθος ειναι οτι τοποθετηθηκε μονομπλοκ εστια σαν φογιερ.Πιστευω οτι επιβαλεται να βγαλεις και τις αλλες δυο ταπες για να ανασανει το τζακι και να μην σηκωνει τοσο υψηλες θερμοκρασιες με οτι συνεπαγεται αυτο.
Θα ειναι καλυτερα και για την εστια και θα εχεις και καλυτερη αποδοση.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 4 Μήνες πριν #149890 από panosv
Τι ακριβώς εννοείς λάθος panosf01?
Το μονομπλοκ έχει τοποθετηθέι όπως δείχνει ο κατασκευαστής μέσα σε επένδυση με γυψοσανίδα μονωμένη. Δηλαδή πως πρέπει να μπει κανονικά ένα μονομπλοκ?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 8 Χρόνια 4 Μήνες πριν #149922 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Το πρόβλημα Πάνο είναι ότι όλοι αυτοί που πουλάνε τζάκια monoblocco ΧΩΡΙΣ βεντυλατέρ, πρέπει να "πάνε φυλακή", αφού πρώτα "κλείσουνε το μαγαζί τους". Πρόκειται για ΕΝΤΕΛΩΣ "εγκληματίες". Και εξηγώ:

Αγοράζουν το τζάκι 1500, και το πουλάνε 3000. Και δε φτάνει που στο ένα βγάζουνε άλλο ένα, αλλά θέλουνε και από το βεντυλατέρ που κοστίζει 150 ευρώ, να το πουλήσουνε 450.

Και επειδή ο κόσμος θέλει ιταλικό design και συρόμενη πόρτα, πάει ίσα ίσα μέχρι την εστία, και σου λένε ότι δουλεύει και με φυσική ροή. Παπαριές.

Τα τζάκια αυτά είναι σιδερένια, με επένδυση από πλάκες μαντεμιού. Η εύκολη λύση είναι σιδερένιο, και μαντεμένια επένδυση. Αλλά επειδή ΔΕΝ την παλεύουνε με τις μεγάλες θερμοκρασίες, βάζουνε και τον ανεμιστήρα που το ψύχει. Και στο πουλάνε και καλά για πιο γρήγορη ζέστη (αλήθεια) συν το πλεονέκτημα ότι πάει πιο μακριά ο ζεστός αέρας. Αν φυσικά χρειάζεσαι να τον πας μακρια σε άλλο δωμάτιο. Που και αυτό είναι "πίτσες"..... διότι ΚΑΝΕΙΣ δε θα σου πεί ότι για να πάει ο ζεστός αέρας 10 μέτρα μακριά με 10 γωνίες, πρέπει να βάλεις λεία ανωξείδωτη σωλήνα, με μόνωση, και θα σου πάει ο κούκος αηδόνι. Έτσι βάζουνε εύκαμπτο σπιράλ αλουμινίου, χωρίς μόνωση, που ΚΑΙ φασαρία κάνει, ΚΑΙ απώλειες θερμικές μέσα στη γυψοσασίδα έχει, και τελικά ίσα ίσα που φυσάει (λόγω πτώσης πίεσης από τριβές στο σπιράλ μέσα) λίγο αεράκι? Μήπως έχω δίκιο....?

Όταν όμως ΔΕ βάλεις βεντυλατέρ, το τζάκι είναι ΦΙΜΩΜΕΝΟ και καταπονείται τρελά από υψηλές θερμοκρασίες.

Αυτά τα λεώ εγώ, που έχουν οι 2 μου κουμπάροι και η μητέρα μου το ίδιο ιταλικό τζάκι monoblocco ΧΩΡΙΣ βεντυλατέρ. Από το ίδιο τοπικό μαγαζί.... ΤΙ να λέμε τώρα, προκειμένου να πουλήσουν, λένε ότι θέλουν.

Θα πω πολλές αλήθειες σήμερα..... Έχω να φάω μηνύσεις... Ελπίζω να έρθουν στο δικαστήριο ο Stavrax και ο Φιλιππακόπουλος για υπεράσπιση..............
Last edit: 8 Χρόνια 4 Μήνες πριν by ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.089 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ