Πόσο αέρα αφαιρούν τα παραδοσιακά τζάκια:

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #141939 από Argyrispro
Δεν κατάλαβα τι εννοείς :dry: . Το βάθος του τζακιού ειναι 60cm και ο καθρέφτης της πλάτης όσο ανεβαίνει έρχεται προς τα έξω και τελικά εκεί που στενεύει η καμινάδα ειναι 11cm και το πλάτος περίπου 85cm. Βέβαια εκεί υπάρχει και η φούσκα αν το λέω σωστά η οποία σχηματίζει μια γούρνα η οποία ειναι για τον δυνατό αέρα όταν μπαίνει απο την καμινάδα να γυρνάει πίσω αλλά και για να μην μπαίνει βροχή στο τζάκι (τόσα χρόνια η καμινάδα ήταν χωρίς καπέλο) και να "μαζεύει" πιθανές υγροποιήσεις;;. Βέβαια μετά την γούρνα ανοίγει πολύ η καμινάδα μέχρι το ύψος της πλάκας. Μετά βγαίνει η εξωτερική χτιστή καμινάδα.
Last edit: 9 Χρόνια 4 Μήνες πριν by Argyrispro.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #141943 από panosv
Θα προσπαθήσω να στο εξηγήσω αλλιώς. Στο επάνω μέρος του τζακιού (εκεί που στη φωτογραφία τελειώνει το βέλος που δείχνεις το ύψος) έχεις κάτι κάθετα τουβλάκια. Άυτά λοιπόν μου φαίνονται αρκετά μέσα. Αν λοιπόν σκύψεις και κοιτάξεις άπό εκει μέσα στη καμινάδα σου θα δείς οτι πίσω από το τουβλάκι δε ξεκινάει αμέσως καμινάδα αλλά είναι χτισμένο μέχρι αρκετά πιο μέσα. ΑΝ ισχύει αυτό που συνέβει σε εμένα ξαναλέω απλά επειδή το έπαθα λέω να το κοιτάξεις. Αυτό λοιπόν που είναι χτισμένο μέχρι αρκετά πιο μέσα έχει ως αποτέλεσμα το άνοιγμα επάνω για τη καμινάδα να είναι πολύ βαθειά στην εστία. Αν εσύ δεν έχεις τα ξύλα πίσω πίσω και τα έχεις ας πούμε λίγο πιο μπροστά προς το μισό της εστίας τότε ο καπνός αντί να φεύγει μέσα από το άνοιγμα "χτυπάει" σε αυτό το χτιστό κομμάτι και έρχεται προς τα έξω. Αυτό που λες εσύ δηλαδή οτι ο καθρεύτης έρχεται προς τα έξω και το άνοιγμα είναι 11 cm μήπως αυτά τα 11cm έρχοντια αρκετά μπροστά σε σχέση με τη πλάτη της εστίας σου.
Αν δε το λέω καλά ή δε το καταλαβαίνεις πες μου να ξαναπροσπαθήσω :-)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #141946 από Argyrispro
Θα προσπαθήσω να κάνω ένα σχεδίο για το πώς ειναι το σχέδιο του τζακιού και της καμινάδας. Αν θυμάμαι καλά απο πέρσι όπου προσπαθούσα να βρώ μια λύση.



Πάντως τα ξύλα και τέρμα μέσα που τα έβαζα δεν έβλεπα καμία διαφορά! Βέβαια πέρσι είχα χλωρά σχετικά ξύλα για το τζάκι και έβγαζαν αρκετό καπνό. Πάντως σκέψου με τα νέα κουφώματα πόσο ΣΟΚ έπαθε το τζάκι, όσοι έρχονταν σπίτι πρίν την αλλαγή των κουφωμάτων εντυπωσιάζονταν με το "τράβιγμα" του τζακιού και όλοι έλεγαν ποιός μάστορας το έφτιαξε και ειναι τόσο καλό. Καθόσουν στον καναπέ με τσιγάρο απόσταση 4 μέτρα απο το τζάκι και αυτό τράβαγε τον καπνό του τσιγάρου! Όταν φώναξα μάστορα και μου έβαλε τα νέα κουφώματα μου είχε πέι πώς θα έχω πρόβλημα με το κάπνισμα του τζακιού πλέον. Του λέω αποκλείεται (που να ήξερα τότε) το τζάκι αυτό δεν έχει καπνίσει ποτέ και όχι μόνο δεν είχε καπνίσει αλλά "τράβαγε" και πολύ καλά.

Την 1η φορά που άναψα το τζάκι με τα νέα κουφώματα, την παλιά καμινάδα (μετά έκανα μόνωση στην ταράτσα και την άλλαξα) και χωρίς μύλο έγινε χαμός απο καπνό! :evil:
Last edit: 9 Χρόνια 4 Μήνες πριν by Argyrispro.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #141950 από dimlyk
αρκετα σωστη η κατασκευη ,,,αλλα ηδη χαμηλη καμμια 10ερια εκ... και η φ 125 η 150 μικρη για τον ρολο της
το προβλημνα σου ομως αν καταλαβα σωστα δεν ειναι τοι τζακι ,,,αλλα οι απωλειες που εχεις ...
μια λυση που μαλλον δεν σ αρεσει ειναι μια πορτα ...αυξανει καπως την αποδοση του τζακιου κι οταν δεν χρησιμοποιειτε απομονωνει τον χωρο και τις απωλειες ....


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": petros17

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.061 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ