Πρόβλημα με αεροθερμο τζακι Edilkamin tekno3

Περισσότερα
7 Χρόνια 2 Μήνες πριν #156745 από ΑΝΕΣΤΗΣ98
αυτό που προτείνει ο liankjim είναι το ποιο σωστό . Από την άλλη όμως αν δεν βγάλεις άκρη προχώρα όπως σου είπα. Δεν επεμβαίνεις καθόλου στο τζάκι μόνο στην μετόπη του. Τα μονομπλοκο έτσι δουλεύουν. Θέλουν ευρύχωρη εισαγωγή αέρα ώστε ο ανεμιστήρας να μπορεί και να τραβάει αλλά και να σπρώχνει. Δεν χάνεις τίποτα, και σίγουρα δεν το χαλάς.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 2 Μήνες πριν #156753 από deleon
Αύριο το απόγευμα θα ανοίξω μια τρύπα στο κάτω μάρμαρο του τζάκι για εισαγωγή εσωτερικού αέρος και θα ταπωσω τον εξωτερικό αγωγό αέρος. Μακάρι να δουλέψει. Μου έδωσαν έναν αντιπρόσωπο ο οποίος μπορεί να έρθει από βδομάδας και αν. Οπότε πιστεύω ότι μια τρύπα δεν βλάπτει ε;;;;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 2 Μήνες πριν #156756 από liakjim

deleon έγραψε: Αύριο το απόγευμα θα ανοίξω μια τρύπα στο κάτω μάρμαρο του τζάκι για εισαγωγή εσωτερικού αέρος και θα ταπωσω τον εξωτερικό αγωγό αέρος. Μακάρι να δουλέψει. Μου έδωσαν έναν αντιπρόσωπο ο οποίος μπορεί να έρθει από βδομάδας και αν. Οπότε πιστεύω ότι μια τρύπα δεν βλάπτει ε;;;;


Προσωπικά δεν θα έσπαγα τα μάρμαρα. Δεν είναι γυψοσανίδα. Είναι κρίμα. Επίσης δεν ξέρουμε τί κάνουν οι σχισμές γιατί δεν υπάρχουν οι φωτογραφίες της εγκατάστασης.

Έχεις 3 οπές στον τοίχο σωστά?
Η μια εξωτερική είναι του 1 βεντιλατέρ, η 2 του 2ου και η 3η του αέρα αναπλήρωσης λόγω καύσης.
Ως εδώ είναι σωστά.
Οι σχισμές μπορεί να είναι απλά η εισαγωγή εκτόνωσης της φούσκας, που στα μονομπλόκ δεν χρειάζεται να είναι μεγάλη.

@deleon, τα λέω σωστά?
Ήσουν μπροστά στην εγκατάσταση? Έχεις δει μέσα πως συνδέθηκαν?
Τι διαστάσεις έχουν οι 3 εξωτερικές οπές?
Πόσες περσίδες έχεις μέσα? Μόνο μία? Τί διάσταση έχεις?
Το τζάκι πως το δουλεύεις? Στο αυτόματο?
Σε τι θερμοκρασία παίρνει? ΄
Ο αισθητήρας είναι ακριβώς στην έξοδο του θερμού αέρα?
Πόσο της % πιάνει το βεντιλατέρ στο μπουμπούνισμα? Κανονικά πρέπει να έχεις κάπου 85C με υψηλή ταχύτητα βεντιλατέρ.
Έχει ροή αέρα στην έξοδο? Κανονικά μια σελίδα Α4 πρέπει να είναι φουλ οριζόντια.
Έχεις κάψει μπρικέτες?
Που στο διάολο πάει η ζέστη από τα ξύλα? Τέτοια τζακάρα θα έπρεπε να σπέρνει.

Δεν 'εχεις δώσει πολλές πληροφορίες για να μας δώσεις κάποια ιδέα.

Παρουσίαση εγκατάστασης τζακιού εδώ -> www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=57920&Itemid=384

Ορθός Τρόπος Δοκιμής Τύπων Μπρικέτας εδώ -> www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=58124&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 2 Μήνες πριν #156764 από deleon
Στον έξω τοίχο έχω δύο αεραγωγους ο ένας πάει στο βεντιλατερ και ο άλλος στην εστία καύσης. Στο μάρμαρο κάτω από την εστία εκεί που είναι η χαραξιες το νιώθω να τραβάει δυνατά τον αέρα. Αυτό το τζάκι έχει δύο εξόδους ζεστού αέρα. Ο ένας βγαίνει στην ναπα και ο άλλος πάει με 15 εκατωστα άνοιγμα στο διάδρομο όπου συνδέετε με το βοηθητικό βεντιλατερ και από εκεί σε τρία υπνοδωμάτια και ένα μπάνιο. Όταν αναβω το τζάκι και φτάσει περί τους 47 βαθμούς δουλεύει το βεντιλατερ. Τι auto τι program δεν βλέπω διαφορά. Αισθητήρας είναι στην έξοδο ζεστού αέρα. Έχω μια περσιδα πάνω από το τζάκι και άλλες 4 στα δωμάτια(1 σε κάθε δωμάτιο με άνοιγμα 10 εκατωστα).

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 2 Μήνες πριν #156773 από dimlyk
θα επαναλαβω να διαβασεις καλα το μανιουαλ αν και τυπικο ιταλικο δεν ειναι πολυ αναλυτικο προβλεπει καποια πραγματα για τον αερισμο του τζακιου αλλα και την επισκεψιμοτητα του κιβωτιου μιξης και του ανεμιστηρα αν εχεις ...απλη λογικη ειναι δεν μπορουν τα τζακια να τραβανε μονο εξωτερικο αερα γιατι το σπιτι δεν ειναι μπαλονι να φουσκωνει κι αν ειναι σχετικα στεγανο δεν θα δουλεψει ποτε και κανενα τζακι ...
το τζακι σου εχει ενα ταμπερ ρυθμισης του εξωτερικου αερα μπας και τοχεις κι αυτο κλειστο και δεν τραβαει απο πουθενα αερα ?
και φυσικαμην βιαζεσαι να κανεις μερεμετια ...προσπαθουμε να βοηθησουμε να βρεις τι φταιει αλλα εσυ το βλεπεις απο κοντα και μπορεις να διακρινεις πιθανες λεπτομερειες
το τζακι σου μπορει αν δουλεψει και σαν απλο αεροθερμο χωρις ανεμιστηρες ...δοκιμασε το ετσι γιατι αν εχεις ενα ανεμιστηρα 400 μ3 που δεν προβλεπει το τζακι σου τοσο και ξεκιναει να δουλευει στο φουλ στους 47 βαθμους αυτο που καταφερνει ειναι να παγωνει το τζακι και φυσικα να μην κανει σωστη καυση ...ολα αυτα ομως ειναι θεωρια ...εσυ ξερεις ποσο καλα καιει :)
γι αυτο επαναλαμβανω μην βιαζεσαι πρις δεις οσο περισσοτερα δεδομενα μπορεις


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 7 Χρόνια 2 Μήνες πριν #156787 από ΑΝΕΣΤΗΣ98
καλημέρα.
Βρήκα πολλά για το edilkamin στο net αλλά όχι ξεκάθαρο τρόπο τοποθέτησης. Στην τοποθέτηση του δικού μου ήμουν μπροστά καθόλη την διάρκεια. Επειδή μάλιστα τοποθετήσαμε τους αγωγούς που πάνε στα δωμάτια με άλλη φιλοσοφία (λόγο διαφοράς ύψους 1,2μ του σαλονιού που είναι το τζάκι, με τα δωμάτια, βάλαμε τους αεραγωγούς στα πατώματα) και ο τζακάς και εγώ καταλήξαμε στο προφανές συμπέρασμα, ότι λόγο της εξαναγκαστικής του λειτουργίας με βεντιλατερ το μόνο που χρειάζεται είναι καλά ανοιχτή εισαγωγή αέρα και το αντίστοιχο για τις εξαγωγές χωρίς πολλές στροφές στους αγωγούς για να μην κόβετε η ταχύτητα του αέρα. Με φυσική ροη όμως δεν μπορεί να δουλέψει με τους αγωγούς, καθώς η φυσική ροή του αέρα δεν έχει την ταχύτητα να τους διασχίσει . Το έχω δοκιμάσει μα κλιστώ μοτέρ και δεν κάνει σχεδόν τίποτα.
Η εισαγωγή και τα μοτέρ βρίσκονται στο κάτω μέρος του τζακιού και αφού δεν υπάρχει άλλη εμφανής εισαγωγή πέρα της εξωτερικής (του ενός μοτέρ) τότε η άλλη από πού τραβάει? Άρα και τεχνικός να έρθει θα πρέπει να βρει την εισαγωγή που είναι μέσα από το μάρμαρο οπότε το μάρμαρο θα βγει. Μην τρυπήσεις και το χαλάσεις αλλά φώναξε μαρμαρά να το ξεκολλήσει (με παλμικό μου το έχουν κάνει σε τζακι στο εξοχικό) κάνεις την δουλειά σου και το ξανακολλάς και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Και αν χρειαστεί να ανοίξεις τρύπα στο μάρμαρο στο κόβουν σε μαρμαράδικο και κάνεις και μερακλίδικη δουλειά.
Συνοψίζοντας το τζάκι αυτό είναι μια γεννήτρια ζεστού αέρα που τις τον δίνεις με μοτέρ από τον χώρο τραβώντας κοντά από το τζάκι για να μην έχεις μεγάλες διαδρομές και χάνεις ταχύτητες και στον δίνει ζεστό στο χώρο και με τον ρυθμιστή στροφών του μοτέρ στο auto δουλεύουν άψογα χωρίς να σου παγώνουν την εστία.
Last edit: 7 Χρόνια 2 Μήνες πριν by ΑΝΕΣΤΗΣ98.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.076 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ