Αέρας απο τις περσίδες

Περισσότερα
6 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 6 Χρόνια 7 Μήνες πριν #159507 από Νίκος198770
Καλησπέρα σας,
έχω γωνιακό τζάκι (ενεργειακό) και αντιμετωπίζω μερικά προβλήματα.
Το βασικό πρόβλημα είναι οτι από τις περσίδες μπαίνει κρύος αέρας όταν το τζάκι είναι κλειστό και μάλιστα με ροή ικανή να κουνήσει την κουρτίνα που βρίσκεται κοντά (συνήθως όταν στον περιβάλλοντα χώρo οι καιρικές συνθήκες είναι άσχημες με ισχυρούς ανέμους). Το τζάκι βρίσκεται στον 2ο όροφο, υπάρχει 3ος και στην συνέχεια βγαίνει η καμινάδα στα κεραμίδια. Μια φορά κάπνισε το σπίτι από το τζάκι του 1ου ορόφου (του αδερφού μου). να προσθέσω οτι οι καμινάδες διατρέχουν εσωτερικά την οικοδομή στη γωνία του κτίσματος και βγαίνουν κολλητά στα κεραμίδια στο ίδιο ύψος. Εκείνο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως με κλειστή την περσίδα εισαγωγής αέρα από το μπαλκόνι και κάθε παράθυρο κλειστό γίνεται να μπαίνει κρύος αέρας από τις μπροστινές περσίδες. Ο θόλος που ζεσταίνεται ο αέρας από ότι έχω καταλάβει έχει είσοδο από το μπαλκόνι και έξοδο στο σπίτι, πως γίνεται να δημιουργείται ρεύμα αέρα και μάλιστα από την καμινάδα??????
Εννοείται οτι έχω μυρωδιές από το τζάκι όταν λειτουργεί τις οποίες αντιμετωπίζω ανοίγοντας λίγο την μπαλκονόπορτα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε συμβουλή-βοήθεια.
Last edit: 6 Χρόνια 7 Μήνες πριν by Νίκος198770.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 7 Μήνες πριν #159509 από panosv
Απαντήθηκε από panosv στο θέμα Αέρας απο τις περσίδες
Το πρόβλημα με τον αέρα από τις περσίδες το έχω και εγώ. Ίσως όχι τόσο έντονο όσο περιγράφεις αλλά υπάρχει. Συγκεκριμένα, όσο το τζάκι είναι ζεστό και δημιουργεί φυσική ροή είναι όλα οκ. Μόλις η θερμοκρασία στο θερμοθάλαμο πέφτει και δεν είχε "δύναμη" η φυσική ροή τότε αρχίζει να μπαίνει κρύος αέρας από έξω. Προσπάθησα να παρατηρήσω από που μπορεί να μπαίνει τόσος αέρας και το μόνο που έχω καταλήξει είναι το εξής. Υπάρχει ένα άνοιγμα στον εξωτερικό τοίχο από όπου παίρνει αέρα το τζάκι για τη καύση με σωλήνα που κουμπώνει κάτω από αυτό. Το τζάκι βρίσκετε κοντά σε μπαλκονόπορτα. Για να σου δώσω να καταλάβεις όταν το συρόμενο παράθυρο είναι τέρμα ανοιχτό, δηλαδή μέσα στον τοίχο, φτάνει κοντά στο σημείο που βρίσκεται το άνοιγμα. Υποθέτω λοιπόν οτι ο αέρας αυτός εισέρχεται από το άνοιγμα που υπάρχει ανάμεσα στα τούβλα (διπλός εξωτερικός τοίχος) και από τη περιοχή της μπαλκονόπορτας. Μπαίνει δηλαδή από το άνοιγμα ανάμεσα σε παντζούρι και τζάμι και μέσω του τοίχου φτάνει μέχρι εκεί. Όταν κλείνεις την εξωτερική περσίδα, κλείνεις μεν την είσοδο του αέρα από την εξωτερική μεριά (εξωτερικός τοίχος) αλλά όχι και το άνοιγμα στο εσωτερικό τούβλο. Δεν ξέρω αν στο έχω περιγράψει με κατανοητό τρόπο αλλά σε εμένα νομίζω κάτι τέτοιο συμβαίνει. Τώρα αυτό πως λύνεται? Φαντάζομαι αν στον εσωτερικό τοίχο εφαρμόσει ακριβώς η σωλήνα που περνάει για φρέσκο αέρα και κλείσει με κάποια σιλικόνη οποιοδήποτε άνοιγμα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 7 Μήνες πριν #159513 από Νίκος198770
Απαντήθηκε από Νίκος198770 στο θέμα Αέρας απο τις περσίδες
Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Ναι έχεις δίκιο αφού έχουμε ακριβώς την ίδια κατασκευή. Μήπως υπάρχει καμιά ιδέα για το πώς μπορώ να βελτιώσω την κατάσταση με τις μυρωδιές-κάπνα ?
Έχει δοκιμάσει κανείς τα καπέλα με μοτέρ?
Και κάτι τελευταίο: έκανα το λάθος και δεν έβαλα μοτέρ στο τζάκι, υπάρχει περίπτωση να είναι εφικτή η τοποθέτηση χωρίς να καταστρέψω την γυψοσανίδα?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.052 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ