Εγκατάσταση kratki oliwia-έντονη μυρωδιά

Περισσότερα
5 Χρόνια 11 Μήνες πριν #163726 από makisr
Καλησπέρα σας,
μόλις ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση ενός Oliwia 18kw από το συνεργείο, και έγινε και το πρώτο άναμμα με πολύ λίγα ξύλα. Θεωρώ ότι η εγκατάσταση έγινε μια χαρά σύμφωνα με τα προβλεπόμενα (από τον αντιπρόσωπο της kratki), γνωρίζω ότι στα 2-3 πρώτα καψίματα υπάρχει η μυρωδιά από τις κόλλες και το μαντέμι, αλλά μιας και η μυρωδιά ήταν έντονη (δεν υπήρχε ζέσταμα πουθενά στη γυψοσανίδα περιμετρικά), μου μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά σχετικά με το μέγεθος των περσίδων.
Πάνω έχει μπει μία luft 9/80 ενώ κάτω μία μικρούλα 9/40 (το ανοιγμα ειναι 15/40 απλά δεν έβγαινει τέτοια περσίδα τύπου luft). Σε κάποιο άλλο ποστ διάβασα κάτι περίεργα νούμερα αλλά δεν με ενημέρωσε ο εγκαταστάτης για κάτι τέτοιο, και εγώ δεν επέμεινα.
Υπάρχει περίπτωση να μην γίνεται σωστά η φυσική ροή και να υπερθερμαίνεται ο θάλαμος καθώς δεν μπορεί να τραβήξει αρκετο αέρα από τον εσωτερικό χώρο;
Σημειώνω ότι η εγκατάσταση δεν έχει ολοκληρωθεί, μιας και θα προστεθεί τον άλλο μήνα (οικονομικοί παράγοντες γαρ) ένας αγωγός στο πάνω μέρος που θα φεύγει ένα ποσοστό του αέρα με μια 800αρα τουρμπινα για το δίπλα δωμάτιο. Μήπως έχει υπολογιστεί αυτό στην κατασκευή και γι'αυτό οι διαστάσεις στις περσίδες αυτές;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 11 Μήνες πριν #163727 από makisr
Απαντήθηκε από makisr στο θέμα Εγκατάσταση kratki oliwia-έντονη μυρωδιά
Εβγαλα τελείως την κάτω περσίδα (εισόδου) και 2ο χαλαρό άναμμα σήμερα, η μυρωδιά πολύ λιγότερη.
Υποθέτω τελικώς ότι πρόκειται για τα γνωστά (κόλλες/χρώματα κλπ) κατά το πρώτο άναμμα.

Αναφορικά με την περσίδα εξόδου θεωρώ ότι είναι οκ, 9/80 (active field 462m2) το μισό από το 1000 αλλά υπολογίζω ότι στο πάνω μέρος θα μπει και ο αεραγωγός που θα στέλνει το μισό αέρα στο άλλο δωμάτιο.

Σημειώνεται ότι περιμετρικά της εστίας δεν έχει μπει ακόμα το μάρμαρο (12 πόντους σε κάθε πλευρά και στο πάνω μέρος) καθόσον λόγω σχεδίου (δόντι κλπ) είναι στον μαρμαρά. Επομένως υποθέτω ότι μόλις κλείσει η πρόσοψη, θα μείνω μόνο με την είσοδο 15/40 που ισοδυναμεί θεωρητικά με 600μ2 (κάτω από το ελάχιστο 800 που λέει το μάνουαλ) αλλά πρακτικά οι kratki οι περσίδες οι ορθογώνιες δίνουν 275μ2 ή 384μ2 (active grill) ανάλογα με το μοντέλο σύμφωνα με το site τους.

Υπαρχει καμια περσίδα άλλης εταιρίας/άλλου τύπου που να μου προσφέρει το 100% της διατομής (40*15=600) ή πρέπει υποχρεωτικά να ανοίξω άλλη μία αντίστοιχη τέτοια είσοδο από την άλλη μεριά (και να βάλω τις 2*384); Δυστυχώς υπάρχει επένδυση γρανίτη+μαρμάρου περιμετρικά και κάτω από το τζάκι και έχω κόψει ήδη το ένα κομμάτι στα πλάγια (πολλά τα ζόρια μη σπάσει όλο), γι'αυτό και το άγχος μου για να το κόψω και από την άλλη μεριά.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.050 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ