Θερμοζέλ Monoblock

Περισσότερα
1 Χρόνος 8 Μήνες πριν - 1 Χρόνος 8 Μήνες πριν #177038 από yanos
Θερμοζέλ Monoblock δημιουργήθηκε από yanos
Καλησπέρα, έχω ένα monoblock της Θερμοζελ (Aero δίφατσο), το οποίο δούλεψε όλο το χειμώνα χωρίς την επένδυσή του (έπρεπε για διάφορους λόγους να σταματήσω τις εργασίες τοποθέτησης).Θέλω να αλλάξω καμινάδα και να συνεχίσω με την επένδυση, καθώς αυτή τη στιγμή είναι ένα Φ250 inox σπιράλ το οποίο καταλήγει σφηνωμένο σε ένα κομμάτι που απέμεινε από την παλιά χτιστή και μετά το κομμάτι της χτιστής καταλήγει σε 2 μέτρα Φ200/250 διπλής μονωμένης.
Το πρόβλημα είναι ότι τα 2 μέτρα στην ταράτσα δεν πιστεύω ότι φτάνουν, καθώς αρκετά κοντά έχει φωτοβολταϊκά των οποίων η γωνία βρίσκεται στα 2,6-2,7 μέτρα ύψος, οπότε μάλλον θα χρειαστούν 3m μονωμένης, ώστε να βγει το καπέλο 0,8-1μ πάνω από αυτά.
Η έξοδος των καυσαερίων του τζακιού, απέχει 1,34μ από το ταβάνι, οπότε με πρόχειρους υπολογισμούς βγάζω περίπου 5.5μ+ μήκος καμινάδας (θα χρειαστούν μάλλον σίγουρα 2 γωνίες, γιατί η παλιά τρύπα δεν βγαίνει πάνω από εκεί που θα καταλήξει τελικά το τζάκι). 

Η πρώτη ερώτησή μου τώρα είναι αν πρέπει όλο αυτό το μήκος να είναι όσο η έξοδος, δηλαδή Φ250 ή θα πρέπει με κάποιο συστολικό να πέσω μία διάσταση και να γίνει όλη 200άρα. Δυστυχώς δεν βρήκα κάποιο πινακάκι στο manual του τζακιού, όπως έχω δει σε άλλους κατασκευαστές. 

Σκέφτομαι να κατεβάσω ένα μήκος μονωμένης μέσα από την παλιά (προφανώς τρώγοντας την παλιά όσο χρειάζεται για να περάσει). Από το ταβάνι και μέχρι τον αντάπτορα μονωμένης/αμόνωτης κάνουμε το παταράκι με τον γυψοσανιδά, σωστά ?
Επίσης απ ότι έχω καταλάβει, τα κενά μεταξύ μονωμένης και παλιάς τσιμέντινης καμινάδας τα γεμίζουμε με κεραμοβάμβακα και πυροτσιμέντο ή είναι υπερβολή ? 

Στο θέμα των αεραγωγών τώρα, το μέγιστο μήκος που με ενδιαφέρει είναι 3m. Οι προηγούμενοι τεχνικοί, είχαν τοποθετήσει σπιράλ αλουμινίου σε σχήμα “φίδι” (δεν τα έκοψαν καθόλου, απλά τα άνοιξαν, αμόνωτα με διέλευση από μη θερμενόμενο χώρο), με αποτέλεσμα σε αυτό το δωμάτιο, η θερμοκρασία εξόδου να μην παίζει πάνω από 50C (όταν η έξοδος πάνω από το τζάκι έδειχνε 100+).Όπως το έχω στο μυαλό μου, θέλει σπιράλ για να βγω από θερμοθάλαμο και μετά ευθύ γαλβανιζέ, με μόνωση απ έξω, σωστά ?
Θα μπορούσα αντί για γαλβανιζέ να χρησιμοποιήσω inox ή θα έχουμε θέματα με την επαφή inox-αλουμίνιο-γαλβανιζέ (στα πλένουμ των περσίδων) ? 

Το άλλο που με παραξένεψε, είναι ότι προφανώς η θερμοκρασία/ροή αέρα στις μακρινές εξόδους (ακόμη κι όταν έκοψα/τέντωσα τα σπιράλ) έχει μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας. Ακόμη όμως και χωρίς καθόλου σπιράλ, το τζάκι δεν βγάζει ίδια θερμοκρασία αέρα σε καμία από τις 4 εξόδους του.
Σε σημείο που σκέφτομαι σοβαρά να ταπώσω πάλι τις 2 πίσω εξόδους, καθώς ήταν οι χειρότερες.

Βοηθήστε με να μαζέψω τα ασυμμάζευτα!
Last edit: 1 Χρόνος 8 Μήνες πριν by yanos.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.067 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ