Γυψοσανιδες

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #133569 από Avgerinos_maria
Γυψοσανιδες δημιουργήθηκε από Avgerinos_maria
Καλησπερα. Θα ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις. Εχουμε ενα σπιτι το οποιο ειναι τελειος αφτιαχτο. Το μονο που εχει ειναι οι εξωτερικοι τοιχοι και τα εσωτερικα δοκαρια (απο πανω στηριζεται το πατρικο μου). Το κατω σπιτι (αυτο για το οποιο ενδιαφερομαι και ρωταω) θελω να το κανω με τον αντρα μου για να μην ειμαστε στα ενοικια. θα γινει με αρκετη προσωπικη δουλεια (μαμα, μπαμπας, συζυγος και φιλοι που πιανουν τα χερια τους). Σκεφτηκα πως τα ταβανια τα θελω με γυψοσανιδα για διαφορους λογους (και αισθητικους αλλα και οικονομικους), το θεμα ειναι οτι ο αντρας μου προτεινε να γινουν και τα υπολοιπα χωρισματα του σπιτιου με γυψοσανιδα (απο το να χτιστουν και να σοβατιστουν) για πιο οικονομια. Οκ μεχρι εδω. Οντως θα γλυτωσουμε πολλα. Η ερωτηση μου ειναι : στους τοιχους που θα περαστουν τα κουφωματα (μπαλκονοπορτες και παραθυρα) αλλα και στην κουζινα (που θα χρειαστει να κρεμαστουν τα ντουλαπια), τι κανουμε?
Last edit: 10 Χρόνια 1 Μήνας πριν by PRIMUS 45.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #133588 από mastoras
Απαντήθηκε από mastoras στο θέμα Γυψοσανιδες
Σωστή η σκέψη για εξ ολοκλήρου κατασκευή με γυψοσανίδα. ;)

Εφόσον υπάρχει εξωτερική τοιχοποιία.....γιατί προβληματίζεσαι για τα ανοίγματα ?

Αρα μιλάμε για την εσωτερική τοιχοποιία και για τα ανοίγματα των εσωτερικών θυρών. Εδώ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Τα κουφώματα στηρίζονται άνετα επάνω στον μεταλλικό σκελετό της γυψοσανίδας. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις [μεγαλο μήκος τοίχου], η για ακόμα καλύτερη δουλειά τοποθετείς 2 σωλήνες μορφής 1.5χιλ [πχ 100*20-30-40 η ότι άλλο φάρδος σωλήνας βρείς] κάθετα.

Οσο για τα κρεμαστά ντουλάπια, δεν υπάρχει συγκεκριμένη μέθοδος και τεχνική. Ο καθένας κάνει ότι καλύτερο βρεί. Η χρήση της σωλήνας μορφής και πάλι εδώ δίνει λύσεις.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #133608 από kinigos
Απαντήθηκε από kinigos στο θέμα Γυψοσανιδες
Μήπως πρώτα πρέπει να πάρεις προσφορές ώστε να δεις το τελικό κόστος της κάθε κατασκευής;
Θεωρώ πως αυτό θα είναι σημαντικός παράγοντας στην απόφασή σου.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #133613 από panosf01
Απαντήθηκε από panosf01 στο θέμα Γυψοσανιδες
Απο πρωσοπικη εμπειρια και χωρις να ειμαι μαστορας,θα ηθελα να σου πω τα εξης:
Τα χωρισματα θα ηταν καλυτερα να κατασκευαστουν με διπλη γυψοσανιδα εκατερωθεν,και γυρο απο τις πορτες καλο θα ηταν να γινει σιδηροκατασκευη απο στραντζαριστο ετσι ωστε να ειναι πιο στοιβαρη και να αντεχει το φορτιο.
Να κρεμασεις ντουλαπια κουζινας σε γυψοσανιδα ξεχνα το,ακομα και με τα ειδικα ουπα..Αν δεν πιασει η βιδα σε μεταλλο δεν θα μπορεσει να κρατηθει ουτε το βαρος του.Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι πριν την γυψοσανιδα στην επιφανεια που προκυτε να κρεμασεις το ντουλαπι να βαλεις λαμαρινα 2χιλ ωστε να βιδωθει με αυτοδιατρητη βιδα.
Ολα αυτα ομως ανεβαζουν το κοστος οποτε πριν αποφασισεις καλο ειναι να σκεφτεις και τους κλασσικους τροπους χωρισματων ισως σε συμφερουν περισσοτερο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #133620 από stergiosbik
Απαντήθηκε από stergiosbik στο θέμα Γυψοσανιδες
Παντως εγω εχω δει αρκετες φορες να εχουν κρεμασει ντουλαπια κουζινας σε γυψοσανιδα χωρις να υπαρχει προβλημα.Το πως δε το ξερω.Προφανως με καποια επιπλεον ενισχυση-επιπλεον σιδερα;-στη γυψοσανιδα.
Σιγουρα οι γυψοσανιδαδες γνωριζουν.Αλλα αν τελικα δε γινεται η φοβασαι για το αν θ'αντεξει κανε μονο αυτο τον τοιχο απο τουβλο.Δε χαλασε ο κοσμος ουτε θα σε ριξει εξω οικονομικα μονο ενας τοιχος. ;)

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #133624 από Avgerinos_maria
Απαντήθηκε από Avgerinos_maria στο θέμα Γυψοσανιδες
Σας ευχαριστω ολους πολυ για το χρονο σας.
Τα εσωτερικα χωρισματα του σπτιου σκεφτηκα να γινουν με τουβλα και μετα να ντυθουν με γυψοσανιδα. και οχι να σοβατιστουν. γιατι πραγματικα για να σοβατιστει ενα ολοκληρο σπιτι θελει παρα πολλα. ενω με τον τροπο που το σκεφτηκα (να χτιστουν και μετα να ντυθουν με γυψοσανιδα) μου βγαινει πολυ πιο οικονομικα. να σημειωσω οτι ουτε για το χτισιμο θα πληρωσω μαστορικα ουτε για τις γυψοσανιδες!!!
ο τοιχος στον οποιο θα στηριχτουν τα ντουλαπια της κουζινας ειναι απο τους περιμετρικους τοιχους του σπιτιου, ο οποιος ειναι με τουβλα αλλα ασοβατιστος. σκεφτηκα τωρα να σοβατιστει μονο αυτος ο τοιχος στην τελικη. ειναι γυτω στα 3,5 μετρα. ποσο να κοστισει? γιατι μιλαμε για κουζινα. δεν θα εχω την πολυτελεια να αλλαζω γυψοσανιδες, ντουλαπια, πλακακια η οτι αλλο χρειαστει αν κατι παει στραβα.
Ευχαριστω πολυ παντως για τις συμβουλες σας.
Last edit: 10 Χρόνια 1 Μήνας πριν by PRIMUS 45.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.065 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ