Αγριαγκινάρα

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #22216 από dimosmav
Κύριε Νασίκα γνωρίζω πλέον τι κάνουν και επειδή δε φαίνεται να υπάρχει προοπτική(κοινώς την πατήσαμε και ξοδέψαμε χρήμα για σπορά, εκτός του ότι δε μαζέψαμε την χρονιά εγκατάστασης του φυτού) είπα μήπως την αξιοποιήσω για οικιακή χρήση. Το συμβόλαιο μαζί τους έχει νομικά "κενά" που επιτρέπουν το "σπάσιμο". Ξέρω για τη νέα εταιρεία που μεταβίβασαν τα συμβόλαια(το δικό μου δε φαινόταν πουθενά-χάθηκε ή δεν μεταβιβάστηκε δεν ξέρω).Τελικά σήμερα μετά από έλεγχο επιτόπου του χωραφιού μου με τους απεσταλμένους τους κατέληξα στην απόφαση να το οργώσω μετά τη συγκομιδή και να καλλιεργήσω κάτι άλλο. Προγραμματίζουν να το μαζέψουν τις επόμενες 10 ημέρες Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος! Δε βλέπω μέλλον για τη συγκεκριμένη κίνηση.
Προς το παρόν λένε ότι αποθηκεύουν ποσότητες βιομάζας για να την χρησιμοποιήσουν ΟΤΑΝ και ΑΝ φτιάξουν εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Η παραγωγή άλλων αγροτών δε φαίνεται μεγάλη και βέβαια όχι αυτό που διαφημίζεται για 1,5 τόνο. Δηλαδή στην καλύτερη γύρω στα 40-60Ε το στρέμμα με τρίμηνη επιταγή. Δεδομένου της ασφυξίας στην αγορά έχω πολλές αμφιβολίες αν θα εισπραχθούν και πότε αυτά τα χρήματα.
Ήταν μια κάκιστη επιλογή όπως αποδείχτηκε. Μόνο χασούρα πρόσφερε και τίποτα άλλο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #22231 από Nasikas
Θα ήθελα πάντως να μιλήσουμε.
Αν έχεις τα τηλέφωνά μου, πάρε με.
Αλλοιώς στείλε:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Να σας παω αν θέλετε να δείτε σε ποια λύση καταφευγουν άλλοι συνάδελφοι αγρότες.


Χαίρομαι που όλοι έγιναν ειδικοί στο πέλλετ.
Χαίρομαι που βλέπουν με δέος καθε ξενικό όνομα που κυκλοφορεί.
Επιβεβαιώνομαι.
Πάντα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #22234 από stratis 1
αυτο απο καποιο σαιτ που πουλαει συστηματα ηλεκτροπαραγωγης

Σε πειραματικές εφαρμογές αρδευόμενου Ε. camaldulensis, διαχειριζόμενου με διετή περίτροπο χρόνο, απέδωσε κατά μέσο όρο τριών διαδοχικών περιτρόπων 64 τόνους/στρέμμα/έτος και 28 τόνους/στρέμμα/έτος, χλωρής βιομάζας και ξηρής ουσίας, αντίστοιχα. Παρατηρήθηκε αύξηση των αποδόσεων ξηρής ουσίας κατά την συγκομιδή του τρίτου περίτροπου χρόνου κατά 46% σε σχέση με το δεύτερο περίτροπο χρόνο. Η πυκνότητα φύτευσης ήταν 1000 και 2000 φυτά ανά στρέμμα. Στο τέλος του τρίτου διετούς περίτροπου χρόνου οι αποδόσεις σε ξηρά ουσία κατέγραψαν υψηλές τιμές 25 τόνων/στρέμμα/έτος.


και αυτο απο αλλο σαιτ που και αυτο κανει το ιδιο

Έχει παρατηρηθεί ότι η στρεμματική απόδοση από την Καλλιέργεια Ευκαλύπτου, κυμαίνεται περίπου στους 25-30 τόνους Ξηρής Μάζας/ στρέμμα /έτος και οι οικονομικές απολαβές του καλλιεργητή είναι περίπου 50€ / τόνο Ξηρής Μάζας.

Όσον αφορά τις δαπάνες, υπολογίζεται πως κάθε δενδρύλλιο μπορεί να κοστίσει από 0,70€ - 1,5€ ανάλογα με το μέγεθος, την ποικιλία κλπ. Για παράδειγμα, η ποικιλία camaldulensis κοστίζει περίπου 1,00€/τεμ. ενώ η ποικιλία Globulus ανέρχεται στο 1,50€/τεμ.



Αποδόσεις και Οικονομικές Απολαβές:
Μετά από έρευνες, έχει παρατηρηθεί ότι πιο γόνιμες περιοχές για την Καλλιέργεια Ευκαλύπτου είναι οι πεδινές. Για παράδειγμα, ενώ σε ημιορεινό έδαφος μπορούν να καλλιεργηθούν περίπου 900 δενδρύλλια/ στρέμμα από τα οποία θα κερδίσουμε περίπου 300 – 350€/ στρέμμα/ έτος σε βάθος 5ετίας, στις πεδινές παρατηρείται σχεδόν η διπλάσια απόδοση! Πιο συγκεκριμένα, σε πεδινή περιοχή μπορούν να καλλιεργηθούν περίπου 1560 δενδρύλλια/ στρέμμα, τα οποία θα μας επιφέρουν εισόδημα της τάξεως των 1500€/ στρέμμα/ έτος σε βάθος 5ετίας.


ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Και τα δύο είδη πάντως σε όξινα εδάφη επέδειξαν ευρωστία και υψηλή παραγωγικότητα, η δε
ανάπτυξή τους συνεχιζόταν καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους. Σε πειραματικές εφαρμογές αρδευόμενου
E. camaldulensis, διαχειριζόμενου με διετή περίτροπο χρόνο, απέδωσε κατά μέσο όρο τριών
διαδοχικών περιτρόπων 6,4 τόννους/στρέμμα και έτος και 2,8 τόννους/στρέμμα και έτος, χλωρής
βιομάζας και ξηρής ουσίας αντίστοιχα. Παρατηρήθηκε αύξηση των αποδόσεων ξηρής ουσίας κατά τη
συγκομιδή του τρίτου περίτροπου χρόνου κατά 46% σε σχέση με το δεύτερο περίτροπο χρόνο. Η
πυκνότητα φύτευσης ήταν 1.000 και 2.000 φυτά ανά στρέμμα. Στο τέλος του τρίτου διετούς
περίτροπου χρόνου οι αποδόσεις σε ξηρά ουσία κατέγραψαν υψηλές τιμές 25 και 4 τόνων/ στρέμμα
και έτος. Όσον αφορά στις επεμβάσεις άρδευσης και λίπανσης, παρότι το είδος φυόμενο σε γόνιμο
γεωργικό έδαφος ανταποκρίνεται θετικά, η επίδραση τόσο της άρδευσης όσο και της λίπανσης επί των
αποδόσεων ξηρής ουσίας δεν ήταν στατιστικά σημαντική

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #23825 από thanospap
Απαντήθηκε από thanospap στο θέμα Απ: Εργοστασιο Πελλετς
Καλως σας βρηκα
Με ενδιαφερει η καλλιεργεια αγριαγκιναρας σε περιπου 40 στρεμματα στο Ν.Κιλκις
για παραγωγη πελλετς.
Ξερει κανεις αν και που μπορω να πουλησω το προιον?
Υπαρχουν στην Ελλάδα εργοστάσια?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #23842 από dimosmav
Διαβάζοντας τον αρχικό συλλογισμό μου προφανώς καταλαβαίνεις την άποψή μου γύρω από την καλλιέργεια του φυτού. Αν είναι ξηρικά χωράφια μπορείς να το ρισκάρεις αν είναι ποτιστικά υπάρχουν καλύτερες λύσεις.
Για εργοστάσιο παραγωγής πέλλετ από αγριαγκινάρα θα σου παραθέσω την άποψη ενός ιδιοκτήτη τέτοιου, "γιατί να σε πληρώσω για να πάρω την αγριαγκινάρα σου αφού μπορώ να βρω άφθονη βιομάζα δωρεάν(π.χ. κλαδέματα, καλαμποκιές, βαμβακιές κ.α.) και να φτιάξω πέλλετ"
Προς το παρόν είναι δύσκολη η διάθεσή της σε εργοστάσια για πέλλετ εκτός κι αν κάποιος γνωρίζει ένα, το οποίο να φτιάχνει πέλλετ από αγριαγκινάρα, τότε ας παραθέσει πληροφορίες.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": thanospap

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #23876 από egglezos

dimosmav έγραψε: Προς το παρόν είναι δύσκολη η διάθεσή της σε εργοστάσια για πέλλετ εκτός κι αν κάποιος γνωρίζει ένα, το οποίο να φτιάχνει πέλλετ από αγριαγκινάρα, τότε ας παραθέσει πληροφορίες.


γνωρίζω αλλά δυστυχώς είναι στην Ρουμανία...πράγματι, και εκεί κάνουν μικρή μίξη με καλαμιά...΄σας μιλάω για μια πολύ μεγάλη επένδυση με σπαρμένα 50,000 στρέμματα αγριαγκινάρα ενιαία...μέχρι στιγμής οι άνθρωποι αυτοί δεν ασχολούνται με την ελληνική αγορά, διαθέτουν το κάυσιμο τους στην Ρουμανία ως agropellet ή βόρεια Ευρώπη.

It would be possible to describe everything scientifically, but it would make no sense; it would be without meaning, as if you described a Beethoven symphony as a variation of wave pressure. - Albert Einstein
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": thanospap

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.074 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ