Ορθός τρόπος δοκιμής τύπων Μπρικέτας

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #129693 από nikkal
Καλημέρα,
Την ελιά με 125€ τον τόνο που την πήρες?
Το καλοκαίρι που πήραξύλα για του χρόνου, την ελιά κάτω από 165-170€ δεν την είχα βρει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #142781 από MICK
Αγόρασα 2 πακέτα μπρικέτα από την Kratki πριν 2 εβδομάδες (μαζί με το υγρασιόμετρο) για να δω πως συμπεριφέρεται. Κατασκευάζεται από Ελληνική εταιρία (δεν ξέρω αν πρέπει να πω επωνυμία). Λόγω του ότι υπήρχε πολλή ζέστη στο χώρο, είχα κλείσει τους αέρηδες περίπου μισή ώρα πριν στην εστία. Έτσι περίμενα να πέσει εντελώς η φλόγα από το καιόμενο κούτσουρο και να μείνει μόνο θράκα. Η μπρικέτα που δοκίμασα ήταν από πακέτο των 4 τεμαχίων με βάρος πακέτου περ. 7Kg. Αρά η μπρικέτα ήταν περ. 1,7Kg. Τοποθετήθηκε στις 18.05 σε θράκα και έγινε θράκα στις 18.35. Στο πρώτο 10λεπτο είχε έντονη μεγάλη φλόγα. Μετά η φλόγα μετριάστηκε κάπως. Στις 18.25 η φλόγα έγινε πολλή μικρή, μέχρι που έγινε θράκα. Η θερμότητα που έβγαζε από τις περσίδες ήταν αρκετά καλή, (έσπασε το θερμόμετρο, θα αγοραστεί νέο). Οι αέρηδες στην εστία παρέμειναν κλειστοί όσο έκαιγε η μπρικέτα. Η αγορά των πακέτων κόστισε 3,4Ε. Δηλαδή 1,7Ε/πακέττο. Η ταμπέλα στο πακέτο αναγράφει: υγρασία<10%, πυκνότητα>1.0g/cm3, περιεκτικότητα σε ανόργανα συστατικά<0,7%, Θερμογόνος δύναμη>4.750kcal/Kg. Αναφέρει επίσης Αναφορά δοκιμής 010314/06-03-2014. Αναφέρει Κλάση Α1 τό οποίο δεν γνωρίζω. Τι ακριβώς είναι; Αναφέρω ότι στο βιβλίο κατασκευαστή για την δική μου εστία η κατανάλωση σε καύσιμη ύλη για 9Kw θέλει 2,9Kg/h. Πέρισυ είχα δοκιμάσει κάποιες Αυστριακές μπρικέτες από λευκή ελάτη και είχαν κρατήσει σε διάρκεια περισσότερο (55λεπτά) με το δευτερογενή αέρα ανοικτό.

ΜΙΧΑΛΗΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #142784 από panosv
Αν δε κάνω λάθος κατάλαβα ποια μπρικέτα λες και έχω πάρει και εγώ για δοκιμή και έχω σκοπό να πάρω ποσότητα γιατι έχει πολύ μεγάλη διαφορά τιμής με την αυστριακή που σε δοκιμή που έκανα είνια όντως καλύτερη. Αυτό που μου κάνει εντύπωη είναι που λες οτι με κλειστό αέρα σου κράτησε μόνο μισή ώρα. Με αρκετά κλειστό τάμπερ (γιατί δυστυχώς λόγω προβλήματος ελκυσμού από εκεί ελέγχω τη φωτιά μου προς το παρόν) μου κρατάει περίπου 50 λεπτά με καλή φλόγα. Συγκεκριμένα αυτή τι στιγμή έχω μία μέσα εδώ και 20 λεπτά περίπου και έχει ακόμα αρκετό ψωμί.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #142794 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
περίεργο για το μισή ώρα που λέτε κάτι πρέπει να παίζει με τον ελκυσμό σας γιατί ο μέσος όρος σε όλα τα τζάκια που καίω είναι πάνω απο 45 λεπτά !!πόσα μέτρα καμινάδα έχετε και τι Φ είναι η καμινάδα σας ???

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #142840 από MICK
Η διάμετρος είναι Φ180 και το ύψος 4m. Είναι 3ος χρόνος που το καίω και πραγματικά πιστεύω ότι έκανα καλή επιλογή. Δεν γνωρίζω αν παίζει ρόλο που η μπρικέτα που τοποθέτησα χθες ήταν κομμένη σε 4 κομμάτια. Σήμερα τοποθέτησα άλλη μία (κόπηκε στη μέση) σε θράκα στις 16.40 στις 17.20 δεν είχε φλόγα η μπρικέτα. Υπήρχε όμως αυτή η χαρακτηριστική φλόγα που έχει η θράκα. Μέχρι 17.30 που τοποθέτησα ένα κούτσουρο υπήρχε η φλόγα της θράκας. Πιστεύω, πως και άλλο να άφηνα τη θράκα έτσι, θα κρατούσε την φλόγα ακόμη. Το ότι κόπηκαν οι μπρικέτες είναι ζήτημα μεταφοράς (κάπου μου κτύπησαν) αν και νομίζω ότι δεν πρέπει να έχει σημασία.

ΜΙΧΑΛΗΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #142842 από MICK

panosv έγραψε: Αν δε κάνω λάθος κατάλαβα ποια μπρικέτα λες και έχω πάρει και εγώ για δοκιμή και έχω σκοπό να πάρω ποσότητα γιατι έχει πολύ μεγάλη διαφορά τιμής με την αυστριακή που σε δοκιμή που έκανα είνια όντως καλύτερη. Αυτό που μου κάνει εντύπωη είναι που λες οτι με κλειστό αέρα σου κράτησε μόνο μισή ώρα. Με αρκετά κλειστό τάμπερ (γιατί δυστυχώς λόγω προβλήματος ελκυσμού από εκεί ελέγχω τη φωτιά μου προς το παρόν) μου κρατάει περίπου 50 λεπτά με καλή φλόγα. Συγκεκριμένα αυτή τι στιγμή έχω μία μέσα εδώ και 20 λεπτά περίπου και έχει ακόμα αρκετό ψωμί.

Ναι πραγματικά είναι πολύ συμφέρουσα η τιμή της μπρικέτας αυτής. Είναι στα σχέδια μου να πάρω κάποια ποσότητα. Όταν όμως αναφέρεις 50 λεπτά με καλή φλόγα, τι εννοείς, δεν καταλαβαίνω. Ότι 50 λεπτά που καίει η συγκεκριμένη μπρικέτα έχει την φλόγα που έχει στο 1ο δεκάλεπτο; Γιατί, λογικό είναι, μετά από κάποια ώρα η φλόγα πέφτει. Ίσως να μην κάνω κάτι καλά.

ΜΙΧΑΛΗΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.081 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ