H γνώμη μου περί αγοράς σόμπας πελλετ και ποσο συμφέρουσα είναι

Περισσότερα
7 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 7 Χρόνια 6 Μήνες πριν #153715 από dimitris11
Μέτα από χρήση δυο σομπών πελετ,μετατροπής της μιας από αεροθερμη σε υδραυλική,μετατροπή της δεύτερης σε αεροστεγή (έτσι θα έπρεπε να είναι όλες,κρίμα τα λεφτά που πληρώνουμε),φωτιά στα μπουριά μέσα στο σπίτι και των δυο,συνεχίζω να καίω πελετ.
Ακόμα απάντηση δεν βρήκα πως παράγεται η πίσσα μέσα στη σόμπα. Έχει σχέση σίγουρα με τον αέρα,αλλά δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στην υγρασία του αέρα η στην περίσσεια οξυγόνου. Έχω τρίοδη άλλα δεν αρκεί.
Ο αέρας στη σόμπα έρχεται από έξω και προθερμαίνεται.
Όταν έφραξα το ντεπόζιτο τέρμα η μυρωδιά του πελετ στο σπίτι και τέρμα η διχάλα στη φλόγα,η σόμπα καίει καλύτερα. Το ποτηράκι πεντακάθαρο.
Last edit: 7 Χρόνια 6 Μήνες πριν by dimitris11.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 6 Μήνες πριν #153716 από Tito
Απαντήθηκε από Tito στο θέμα Re:πελλετ και ποσο συμφέρουσα είναι

fotisbasm έγραψε:

Tito έγραψε:

BIOPEL έγραψε: Στην Σιβηρία μένεις και έχεις ένα μήνα που την καίς ? και πρόλαβες κιόλας να κάνεις τόσες διαπιστώσεις?

ενα μηνα καιω καθως εκανα διαφορες δοκιμες πανω στα πελλετ και στγν καταναλωση και το μερος που ζω ειναι αρκετα ορεινο με πολυ κρυο και για να σε προλαβω εξυπνακια ολα αυτα που παραθετω στο κειμενο ειναι και γνωμες απο αλλους φιλους που χρησιμοποιουν πελλετ για την θερμανση οποτε ανοιξε τα ματακια σου και ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ! Επισης δεν νομιζω να διαφωνεις καπου σε ολα αυτα τα αρνητικα που γραφω καθως θα επρεπε να με διορθωσεις αλλα εσυ σταθηκες στο αν την καιω ενα μηνα η 10 μερες ολα αυτα που γραφω μπορει να τα διαπιστωσει καποιος απο τις πρωτες μερες λειτουργιας τωρα αν εσενα σου χαλασα τη δουλεια Ξυδι!

Για χαλαρωσε λιγο, δεν σου ειπε και κατι σε σχεση με αυτα που του ειπες. Και στην τελικη εχει πολυ ποιο πολυ εμπειρία απο εσενα. Αντε παραγνωριστηκαμε.

Και πολυ χαλαρος ειμαι αλλα εσυ τι εισαι ο δικηγορος του για να μην πω τιποτα αλλο και παιρνεις θεση αν του απαντησα καλα η οχι ,αν θελει ας απαντησει ο ιδιος και εκτος απο αυτο το υφος της απαντησης του δεν αρμοζει για σοβαρη απαντηςη περιςςοτερο καζουρα κανει αλλα αλλου αυτα αντε παραγνωριστηκαμε λεμε! Και γιαυτα που γραφω και ενας ασχετος θα καταλαβει οτι δεν χρειαζεται να εχεις εμπειρια για αυτα τα συμπερασματα που προανεφερα, οποτε εισαι offtopic για την εμπειρια που λες ! Τωρα βεβαια εσυ πρεπει να εχεις μεγαλη εμπειρια κρινοντας το σκεπτικο σου :angry:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 6 Μήνες πριν #153717 από Fokion
Απαντήθηκε από Fokion στο θέμα Re:πελλετ και ποσο συμφέρουσα είναι
ολα επικεντρονονται κατ ουσιαν στους ασχετους πωλητες - συντηρητες
και λιγοτερο στο προιον αυτο καθαυτο.

και συμφωνω.... διαφωνοντας. ΥΠΑΡΧΟΥΝ πωλητες ( ναι λιγοι ) με γνωση και εξυπηρετηση οπως πρεπει.
3 χρονια Χ 2 σομπες κανουν.... 6 χρονια εμπειρείας :) :) :) :)

και οπως επεισεις ειποθηκε ΚΑΘΕ εγκατασταση ειναι διαφορετική, στο συγκεκριμενο τροπο θερμανσης με πετρελαιο που ειχα, ( συγκροτημα σπιτιων ) σε ενα κρυο Ιανουαριο χρειαστικα 400 ευρω πετρελαιο. οσο δηλ θελω πελλετ για τα 2/3 της σεζον....

τι θελω να πω.
το ισοζυγιο - για μενα - ειναι υπερθετικό. Μπορω και ζεσταινω το σπιτι μου που με πετρελαιο δεν θα μπορουσα.
Φυσικό αεριο στη περιοχη δεν υπαρχει προβλεψη ουτε για μελετη... ποσο δε για υλοποιηση δικτυου
ναι συμφωνω με τον Κωστα στα περι κουβαληματος, στο οτι εχω γινει καυστηρατζης σε γνωσεις ( ειμαι γκατζετακιας αλλα αυτο δε μετραει) .

το βασικο λαθος που εχω δει τελικά σε οποους λενε "τη πατησα" ειναι οτι δεν ψαχτηκαν ΠΡΙΝ "που πανε να μπλεξουν".... και γινονται μελη του energ μετα την αγορά.

Εγω ειχα γινει πριν..... ( και με απετρεξε για ξυλολεβητα για οσους θυμουνται )
ειχα και την τυχη να πεσω σε εμπορο που ηξερε - ΜΟΣΧΑΛΗΣ - και ηταν διπλα σου στη στραβη. Αποστολη εγκεφαλου αυθημερον με κουριερ και στην εγγυηση.

Οκ οι σκοπιανο-βουλβαροι δεν ειναι στο ιδιο επιπεδο αν και βρηκαμε τελικα τροπο επικοινωνιας και μου ελυσαν το προβλημα που ειχα... Αλλα σα ΜΟΣΧΑΛΗ "δεν"....

Ισως και γι αυτο ολα αυτα τα ποστ ( Τιτο δε "στη λεω" - "εξ αφορμής" και μονο ) τα σεβομαι γιατι βασιζονται σε πραγματικες κακες εμπειριες που ομως αδικουν το προιον ( προφανως και το αδικουν τα μεγιστα οι "ασχετοι" που μπηκαν στην αγορα επειδη "ειδαν φως")

ENERGY GP 8000 (X2) εφυγαν - απολυτα ευχαριστημενος
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...mid=144&limitstart=0
ECOSPAR AUGIRA 23KW NEW ENTRY....
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=59591&Itemid=384
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": okalamaris

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 6 Μήνες πριν #153721 από formentini30
Μια σκέψη και από εμένα.
Πριν καιρό βρέθηκα στο δίλημμά ξυλοσομπα η πελετοσομπα για θέρμανση σε κατοικία στην Αθηνά. Τα υπερ. και τα κακά ήταν σχεδόν τα ίδια αφού από θέμα αγοράς για πιστοποιημένη αεροστεγή σόμπα, οι τιμές ήταν σχεδόν ίδιες,(3 με 3,5)κ και η αγορά στην τελική φάση πάρθηκε από τον εξής συλλογισμό.
Η σόμπα πελετ με απόδοση γύρο στο90% και όλα τα υπόλοιπα δηλαδή ρεύμα, κοχλίες, ρυθμίσεις, ποιότητα πελετ, κινούμενα μέρη αντοχή των εξαρτημάτων στον χρόνο. Εύρεση ανταλλακτικών στο μέλλον κ.τ.λ.
Και από την άλλη μεριά έχεις την ξηλοσομπα χωρίς τίποτα από τα παραπάνω (άντε να αλλάξεις σαλαμάστρα κάθε 3 χρονιά στην πόρτα) με την διαφορά ότι έχεις απόδοση γύρο στο 80%.
Έτσι αν γουστάρεις να βλέπεις την φλόγα μέσα στο σπίτι σου, (όχι λέβητες και καυστήρες) και δεν έχεις πρόβλημα με το κουβάλημα (πελετ, μπρικετα , καλά ξεραμένα ξύλα) και δεν έχεις πρόβλημα με την μικρή διαφορά απόδοσης ( που από προσωπική άποψη αντισταθμίζετε από τα χαλύβδινα μπουριά αλλά δεν μπορώ να το αποδείξω) το ερώτημα που γεννιέται είναι το εξής.
Αξίζει λοιπόν για αυτή την διαφορά στην απόδοση να πάρεις μια πελετοσομπα σε σχέση με ένα τζάκι η μια ξυλοσομπα που για τα επόμενα 20 χρόνια θα ανοίγεις την πόρτα, θα βάζεις μια μπρικετα χωρίς κανένα πρόβλημα αξιοπιστίας.
Όλες οι απόψεις δέκτες.
Υ.Γ. (υπάρχουν τζάκια και ξυλοσομπες 50 χρόνων που δουλεύουν κανονικότατα!)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 7 Χρόνια 6 Μήνες πριν #153722 από lefterismega
Καλημέρα στην παρέα ...

Δεν μπορώ να μην συμφωνήσω στα περισσότερα γραφόμενα (κατά γράμμα) με το φίλο Κώστα ,,,
Το πέλλετ έχει πολλά "κακά" αλλά ένα πολύ "καλό" που το καθιστά αναγκαίο (κακό)... το οικονομικό φυσικά που έχει χαώδεις διαφορές από το πετρέλαιο και όλα τα υπόλοιπα "καύσιμα" με εξαίρεση την αντλία θερμότητας ... (αλλά με τεράστια ποσά για τοποθέτηση)
Να πω για τα δικά μου δεδομένα που εδώ και 3 χρόνια χρησιμοποιώ πελλετόσομπα, έχω ξοδέψει κάτω από 800€, ενώ για πετρέλαιο (με λιγότερες ώρες χρήσης) θα ξόδευα πάνω απο 4.000€ !!! ... τα σχόλια περιττά !
Άσε που έχω αποσβέσει το κόστος της πολύ καλής σόμπας μου ......
Βέβαια είμαι "μικρός" και σχετικά νέος καταναλωτής και δεν μπορώ να συγκριθώ με άλλους ποιο έμπειρους φίλους εδώ που έχουν καυστήρα κλπ κλπ.

Οπότε φίλε Tito απαντώ στο ερώτημά σου αν είναι "συμφέρουσα η αγορά σόμπας πέλλετ" ...
ΝΑΙ συμφαίρει αλλά ,,, άλλο είναι τα πατάς το κουμπάκι και να έχεις ομοιόμορφη ζεστούλα σε όλο το σπίτι χωρίς χαμαλίκι ... ... και καλά να είσαι 40-50 ... όταν σε καβαλήσουν τα χρονάκια ποιος κουβαλάει ? :P
...και ξαναλέω ... η σόμπα ζεσταίνει μόνο στο χώρο που την κάνεις χρήση ... τα υπόλοιπα δωμάτια γιόκ ! (εκτός αν κάνεις "πατέντες")...
Από μένα αυτά τα ολίγα ... :) και ελπίζω να πάρεις την σωστή απόφαση που είναι όλη δική σου ...

...πάντως αν στην περιοχή μου περνούσε "φυσικό αέριο" δεν θα το συζητούσα ....
Last edit: 7 Χρόνια 6 Μήνες πριν by lefterismega.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 6 Μήνες πριν #153729 από jnet
Απαντήθηκε από jnet στο θέμα Re:πελλετ και ποσο συμφέρουσα είναι
Εγω θα συμπληρώσω (ισως να το ανέφερε καποιος) απο την χρήση της αερόθερμης σόμπας οτι συμβαίνει λόγω της μη φυσικής ροής του αέρα ενα ανακάτεμα του αέρα που σηκώνει ισως και μμικροσωματίδια το οποίο δεν είναι το οτι καλύτερο. Η εμπειρία μου ηταν με μια 12kw σε ψηλοταβανο κατάστημα.

ΥΓ. Θα ζητούσαν να χαμηλώσουμε τους τόνους οσοι ενιωσαν οτι τεντωθηκαν και εγώ είναι πανω απο μήνας που καίει το συστημα μου χωρίς να είμαι στην Αλάσκα. Ας περιοριστούμε στον επικοδομητικό διάλογο. Σιγουρα το πληκτρολόγιο καμμιά φορά δεν μπορεί να καταγράψει το υφος καποιου που γράφει κάτι και υπάρχουν παρεξηγήσεις. Το forum εχει μακρά ιστορία σε κόντρες που καταλήγαν στην Αρενα η αλλού αλλά ευτυχώς τα πράγματα εχουν ηρεμήσει και απολαμβανουμε την μεταξύ μας συζήτηση.

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": okalamaris

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.083 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ