H γνώμη μου περί αγοράς σόμπας πελλετ και ποσο συμφέρουσα είναι

Περισσότερα
7 Χρόνια 6 Μήνες πριν #153703 από fotisbasm

Tito έγραψε:

BIOPEL έγραψε: Στην Σιβηρία μένεις και έχεις ένα μήνα που την καίς ? και πρόλαβες κιόλας να κάνεις τόσες διαπιστώσεις?

ενα μηνα καιω καθως εκανα διαφορες δοκιμες πανω στα πελλετ και στγν καταναλωση και το μερος που ζω ειναι αρκετα ορεινο με πολυ κρυο και για να σε προλαβω εξυπνακια ολα αυτα που παραθετω στο κειμενο ειναι και γνωμες απο αλλους φιλους που χρησιμοποιουν πελλετ για την θερμανση οποτε ανοιξε τα ματακια σου και ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ! Επισης δεν νομιζω να διαφωνεις καπου σε ολα αυτα τα αρνητικα που γραφω καθως θα επρεπε να με διορθωσεις αλλα εσυ σταθηκες στο αν την καιω ενα μηνα η 10 μερες ολα αυτα που γραφω μπορει να τα διαπιστωσει καποιος απο τις πρωτες μερες λειτουργιας τωρα αν εσενα σου χαλασα τη δουλεια Ξυδι!

Για χαλαρωσε λιγο, δεν σου ειπε και κατι σε σχεση με αυτα που του ειπες. Και στην τελικη εχει πολυ ποιο πολυ εμπειρία απο εσενα. Αντε παραγνωριστηκαμε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 6 Μήνες πριν #153704 από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ
Φίλε ΤΙΤΟ ξέχασες αρκετά 1ο τα πελλετ στην μισή ΕΛΛΑΔΑ ειναι ΝΕΟΓΝΑ 2ο γίνεσαι θερμάστης τεχνικός βρώμικος 3ο αν εχεις σόμπα πελλετ μπορεί και να σε χωρίσει η γυναίκα σου 4ο αν δεν υπάρχει υποστήριξη στη περιοχή σου εμπλέξες 5ο τρως ώρες χαμένες που δεν πληρώνονται 6ο δεν ειναι λέβητας πετρελαίου που κανείς Τσακ το θερμοστάτη και δεν ξαναασχολησαι 7ο κανείς μπράτσα απο το κουβαλημα δεν φωνάζεις τον πρατηριούχο να γεμίσει τη δεξαμενή 8ο μια σόμπα πελλετ ειναι πιο εύκολη ΒΟΜΠΑ μέσα στο σπίτι παρά ένας λέβητας εκτός σπιτιού (υπόγειο ταράτσα καμαράκι έξω) 9ο θέλεις χώρο για να αποθηκεύσεις το πελλετ και να μην εχεις ποντικια(έτυχε σε φίλο ) και τα κανείς τούμπανο απο το φαΐ :woohoo: :woohoo: 10 να ψάχνεις να βρεις πελλετ οικονομικό και με λιγότερη σκόνη και καλή θερμόγόνο για να μην εχεις προβλήματα .ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ.Τα θετικά ειναι πολύ λίγα και τα αναφέρουμε συνέχεια.ΓΝΩΜΗ μου και το φωνάζω (ανεξάρτητα που καίω πελλετ) ΣΑΝ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 6 Μήνες πριν #153705 από dimitris11
Απαντήθηκε από dimitris11 στο θέμα πελλετ και ποσο συμφέρουσα είναι
θα διαφωνήσω στο θέμα (5).
Η μόνη διαφορά που έχω καταλάβει μέχρι στιγμής είναι η στάχτη,σε θερμιδογόνο δύναμη πρέπει να κάνεις ειδικά τεστ. Πάνω κάτω νομίζω είναι ίδια.
Το ότι έχουν διαφορετικό μέγεθος (πάχος,μήκος και συμπίεση) τα κάνει να πέφτουν και σε διαφορετική ποσότητα στο θάλαμο καύσης της σόμπας.Το ότι είναι φτιαγμένα από διαφορετικό υλικό τα κάνει να θέλουν άλλη ποσότητα αέρα για την καύση.
Έτσι κάποια μπορεί να δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι έχουν περισσότερο θερμιδογόνο δύναμη(βλέπε θερμοκρασία καυσαερίων).Όσο ανεβάζουμε τις στροφές του βεντυλατερ ανεβαίνει και η θερμοκρασία καυσαερίων καίγοντας την ίδια ποσότητα πελετ.
Επίσης οι συνθήκες στο σπίτι (εξωτερικές-εσωτερικές) συνήθως είναι διαφορετικές οπότε δύσκολο το τεστ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 6 Μήνες πριν #153706 από dimitris11

ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ έγραψε: Φίλε ΤΙΤΟ ξέχασες αρκετά 1ο τα πελλετ στην μισή ΕΛΛΑΔΑ ειναι ΝΕΟΓΝΑ 2ο γίνεσαι θερμάστης τεχνικός βρώμικος 3ο αν εχεις σόμπα πελλετ μπορεί και να σε χωρίσει η γυναίκα σου 4ο αν δεν υπάρχει υποστήριξη στη περιοχή σου εμπλέξες 5ο τρως ώρες χαμένες που δεν πληρώνονται 6ο δεν ειναι λέβητας πετρελαίου που κανείς Τσακ το θερμοστάτη και δεν ξαναασχολησαι 7ο κανείς μπράτσα απο το κουβαλημα δεν φωνάζεις τον πρατηριούχο να γεμίσει τη δεξαμενή 8ο μια σόμπα πελλετ ειναι πιο εύκολη ΒΟΜΠΑ μέσα στο σπίτι παρά ένας λέβητας εκτός σπιτιού (υπόγειο ταράτσα καμαράκι έξω) 9ο θέλεις χώρο για να αποθηκεύσεις το πελλετ και να μην εχεις ποντικια(έτυχε σε φίλο ) και τα κανείς τούμπανο απο το φαΐ :woohoo: :woohoo: 10 να ψάχνεις να βρεις πελλετ οικονομικό και με λιγότερη σκόνη και καλή θερμόγόνο για να μην εχεις προβλήματα .ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ.Τα θετικά ειναι πολύ λίγα και τα αναφέρουμε συνέχεια.ΓΝΩΜΗ μου και το φωνάζω (ανεξάρτητα που καίω πελλετ) ΣΑΝ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!


Ωραίος!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 6 Μήνες πριν #153712 από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ
Φίλε dimitris 11 απο την μικρή μου εμπειρία σαν πελετοκαυστης και αρκετή εμπειρία ως ηλεκτρονικός ηλεκτρολόγος γι αυτό τα λέω και τα φωνάζω.ολα αυτά έπρεπε να τα λένε οι πωλητές και τα καταστήματα στα υποψήφια πελατακια αλλά κοιτάνε να πουλήσουν για να οικονομήσουν.αποτελεσμα να την πατάει ο κόσμος διότι δεν εχει ενημερώσει και ψάχνεται μέσω φόρουμ και οτιδήποτε άλλο να βρει λύση για ΑΛΛΑΡΜ κρυφά μενού οδηγίες μάνιουαλ τοποθέτηση συντήρηση.προσοχη οι εποχές ειναι πονηρές .σημερα ειναι τα πελλετ αύριο θα ειναι κάτι άλλο!!!!!!βασικη προϋπόθεση ότι πληρώνεις παίρνεις και να υπάρχει σέρβις και σοβαρή εταιρία με τεχνογνωσία και υποστιριξη όταν χρειαστεί.ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 7 Χρόνια 6 Μήνες πριν #153713 από dimlyk
Κωστα σ επιασα :)
σαν το ρευμα δεν ειναι τιποτα ...μετα ερχονται αυτα π αναφερεις :)

δημητρη ...η διαφορα ειναι η σταχτη και η υγρασια ...υπαρχει ομως και μια αλλη παραμετρος ...τα πιστοποιημενα πελλετ εχουν εκτος απο κατωτερη και ανωτερη θερμογονο ...ετσι ενα φτηνο πελλετ μπορει ανετα να εχει υψηλοτερη θερμογονο απο ενα ακριβο... το αν και πως μπορουμε να την εκμεταλευτουμε ειναι αλλο θεμα και σηκωνει αρκετη συζητηση .


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει
Last edit: 7 Χρόνια 6 Μήνες πριν by dimlyk.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.071 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ