Βοήθεια για αγορά Υδραλικής Ξυλόσομπας

Περισσότερα
7 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 7 Χρόνια 1 Μήνας πριν #158165 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Δημήτρη, προφανώς μου κάνεις πλάκα..... ούτε μισή είναι η ανάλυσή μου ούτε 20 χρονια θέλει για να κάνει απόσβεση.

Πάμε λοιπόν: Ας υποθέσουμε ότι θέλει 4600 για την περιμετρική μόνωση, και για την πλάκα από πάνω, 120*20=2400. Εδώ έβαλα μόνο εξηλασμένη 8cm, γεύφασμα, χαλίκι. Και μη μου πείτε ότι ξέχασα την υγρομόνωση στην ταράτσα, αυτήν τη χρειάζεται έτσι και αλλιώς. Τώρα μιλάμε για ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ. Άρα έχουμε, 4600 + 2400 = 7000 ευρώ. Χωρίς τα κουφώματα/τζάμια. Αλλά ας τα αφήσουμε προς το παρόν..... απέξω.

Χωρίς να ξέρω το σπίτι, εκτιμώ ότι η ισχύς των απωλειών από περίπου 20kW θα μειωθεί στα 10kW. Και αν βάλει και κουφώματα τζάμια, θα πάει ακόμα παρακάτω. Αλλά επειδή τα κουφώματα/τζάμια είναι πραγματικά πολλά λεφτά, ας βάλει καμμιά τέντα/σκίαστρο για το καλοκαίρι τουλάχιστον. Ας αφήσουμε όμως τα κουφώματα απέξω προς το παρόν.

Εγώ λοιπόν σου λέω ότι θα γλυτώσει ΠΑΡΑΠΑΝΩ από το μισό πετρέλαιο. Και δε μου λέτε.... γιατί ξεχνάτε όλοι τα A/C το καλοκαίρι ??? Γιατί ΚΑΝΕΙΣ δε μιλά για θερμική άνεση σε ένα σπίτι ???? Γιατί κανείς δε μιλά για ποιότητα διαβίωσης?

Αν λοιπόν, γλυτώσει 700 ευρώ πετρέλαιο (ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΕΩ) και 300 ευρώ ρεύμα, πάμε στο 1000 ευρώ το χρόνο. Αν εσάς σας φαίνεται κακή επένδυση να την αποσβέσει σε 7 χρόνια και μετά να είναι ΜΙΑ ΖΩΗ στο κέρδος... μάλλον εσείς κάνετε λάθος.

Θα μου πείτε δεν έχει 7000 ευρώ. Ε.. ας πετάξει μερικά ακόμα στο βαρέλι χωρίς πάτο......

Εννοείται πάντα φιλικά, και ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ......Γιώργος.

A...και ξέχασα ότι όσον αφορά τις εξωτερικές τοιχοποιΐες, θα έχει και φρεσκοβαμένο σπίτι, που δε θα του βάζει και υγρασίες από τυχόν ρηγματώσεις.....
Last edit: 7 Χρόνια 1 Μήνας πριν by ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": geodag

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 1 Μήνας πριν #158170 από theoilia
από προσωπική εμπειρία,μονοκατοικία του 1970 στην Βέροια χωρίς μόνωση φυσικά αλλά μόνο με κεραμοσκεπή πριν ήθελε 3 με 3,5 τόνους πετρέλαιο για να ζεσταθεί και το καλοκαίρι λιώναμε από την ζέστη.Πριν από 3 χρόνια χάρις στο εξοικονομώ στο σπίτι μπήκε κέλυφος 7εκ,μονώθηκε η πλάκα και αλλαχτήκατε και τα κουφώματα και η κατανάλωση σε πετρέλαιο έπεσε στα 1000 με 1200 λίτρα και το καλοκαίρι ακόμη δεν σκεφτήκαμε να βάλουμε κλιματιστικό.Εντάξει,πάλι είναι ζεστά αλλά δύσκολα πάει πάνω από 28c,δεν λιώνεις.Αυτοί η 2 τόννοι πετρελαίου είναι κοντά στα 2χιλ.Δεν το λες και λίγο.Οι όλες εργασίες κοστίσατε κοντά στα 16χιλ € οπότε θεωρητικά κάνεις απόσβεση σε 7 με 8 χρόνια.Εμείς που πήραμε το δάνειο με 70% επιδότηση την απόσβεση την έχουμε κάνει ήδη.

φέτος καίμε πετρέλαιο...


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 1 Μήνας πριν #158172 από dimlyk
τα νουμερα σου βγαινουν :)
αν ομως εκαιγες ξυλο οπως ο φιλος που θελει ξυλοσομπα η αποσβεση θα εφτανε τα 15 με 20 χρονια
κι επιπλεον μονωση ταβανιου που ειναι και το πιο σοβαρο δεν μπορει να κανει εκτος κι αν κανει εσωτερικη
με τον τεραστιο ομως λεβητα που εχει αν συνεχισει με πετρελαιο τα πραγματα ειναι ακομα χειροτερα


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 1 Μήνας πριν #158175 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Παρόλο λοιπόν που δεν ξέρω το σπίτι του φίλου μας, και προσπαθώντας "να μυρίσω να χύχια μου", τουλάχιστον μπούρδες δε γράφω. Άρα, σε μια επταετία (ίσως και νωρίτερα αν ΔΕΝ βάλουμε κουφώματα), ο φίλος μας κάνει απόσβεση. Θα μου πείτε, έχει το κεφάλαιο? Εδώ δεν είμαι εγώ αυτός που θα απαντήσει. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μετά την απόσβεση θα είμαι ΜΙΑ ΖΩΗ στο κέρδος. "Πίνει μία φορά την πορτοκαλάδα", αλλά ξενοιάζει.

Εγώ μεν, έδωσα πολύ περισσότερα (στο σύνολο) γιατί έχτιζα καινούριο σπίτι, τα έκανα όλα από την αρχή, μεγιστοποίησα την εξοικονόμηση, αλλά κάνω απόσβεση σε βάθος 12-ετίας μεν, αλλά μετά έχω πολύ μεγάλο κέρδος από κει και πέρα και για πάντα.

Και ο φίλος @theolia δε μας τόνισε για την εξοικονόμηση το καλοκαίρι, ότι τώρα ΔΕ βάζει κλιματιστικό, ενώ παλαιότερα δεν την πάλευε, και για τις ασύγκριτα καλύτερες συνθήκες διαβίωσης που πέτυχε.

Και εδώ να τονίσουμε ότι όταν κάνεις μόνωση τοιχοποιΐες και πλάκα, πετυχαίνεις πολύ περισσότερα από τα κουφώματα/τζάμια. Το λέω με την έννοια ότι κερδίζεις πάρα πολλά για τα χρήματα που δίνεις. Όχι ότι δεν εξοικονομείς από τα κουφώματα, απλά καταλαμβάνουν λίγα τετραγωνικά και ταυτόχρονα απαιτούν πολλά χρήματα για την εξοικονόμηση που θα πετύχουν. Θες δηλαδή πολλά χρήματα και έτσι ανεβάζουν το συνολικό κόστος της επένδυσης.

Ας ελπίσουμε ότι ο φίλος μας θα κάνει την καλύτερη γι' αυτόν επιλογή. Εμείς είπαμε - ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ - την άποψή μας και ελπίζω να βοηθήσαμε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 1 Μήνας πριν #158187 από Savvas
Ο κύριος φόβος σου για το αν η σόμπα είναι πολύ μεγάλη για τις ανάγκες σου, νομίζω πως ψιλοαπαντήθηκε ήδη.
Η ονομαστική τιμή που λένε φαίνεται πως είναι εκτός πραγματικότητας και αν σου αποδίδει τα μισά απ'ότι λέει θα πρέπει να είσαι μια χαρά ευχαριστημένος (και καλυμμένος) με βάση τις ανάγκες ενός μέσου σπιτιού.
Σίγουρα δεν είναι τόσο μεγάλη για να έχεις τα προβλήματα που διάβασες στο skroutz. Μη δίνεις και τόσο σε αυτά σημασία, είναι πολύ γενικοί κανόνες και σίγουρα δεν είναι η περίπτωσή σου.
Τώρα, το κατα πόσο κατα τα άλλα είναι καλή η συγκεκριμένη σόμπα, δεν ξέρω να σου πω περισσότερα. Είνια πάντως πολύ οικονομική η τιμή της.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.071 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ