Σκέψεις πριν την επιλογή υδραυλικής σόμπας

Περισσότερα
6 Χρόνια 8 Μήνες πριν #159302 από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ
ΑΝ υπαρχει ο Μαλ...κας θα σε βρει!!!!!!!!!!!!!αν μπορει βγαλε την καμιναδα στην ταρατσα και κανα 2 μετρα πιο πανω με διπλη ινοξ δεν θα εχεις κανενα θεμα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 8 Μήνες πριν #159304 από gianniskriti

ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ έγραψε: ΑΝ υπαρχει ο Μαλ...κας θα σε βρει!!!!!!!!!!!!!αν μπορει βγαλε την καμιναδα στην ταρατσα και κανα 2 μετρα πιο πανω με διπλη ινοξ δεν θα εχεις κανενα θεμα.

Σ' ευχαριστώ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 6 Χρόνια 8 Μήνες πριν #159305 από gianniskriti

Pri έγραψε: Να σου πω μερικά πράγματα που πρέπει να έχεις υπ' όψιν σου γενικά πριν ξεκινήσεις αυτή τη διαδικασία.

1. Χώρο αποθήκευσης για το καύσιμο έχεις; Αν όχι, είναι μεγάλο μειονέκτημα. Είτε ξύλο είτε πέλλετ αν δεν το πάρεις όταν έχει καλή τιμή, ίσως να μην σου βγει τόσο πιο φτηνό από το πετρέλαιο.

2. Πρέπει να ξέρεις ότι αυτού του είδους η θέρμανση δεν είναι πατάω ένα κουμπί και έχω ζέστη. Έχει προσωπική εργασία και όχι καθαρή και άκοπη. Αν δεν είσαι αποφασισμένος ότι θα το πας μέχρι τέλους, μην το ξεκινάς.

3. Εφ' όσον σκέφτεσαι σόμπα και μάλιστα υδραυλική, πρέπει να συνειδητοποιήσετε (και κυρίως η γυναίκα σου...) ότι βάζετε μια μηχανή στο σπίτι η οποία θέλει τακτικό καθάρισμα και κατα το οποίο προκύπτουν όχι λίγες βρωμιές. Μπορεί να φαίνεται αυτονόητο, αλλά δεν είναι.

4. Νότια Ελλάδα (και μάλιστα Κρήτη) και καλή τιμή πέλλετ ή ξύλου δεν πάνε μαζί. Αυτά που διαβάζεις εδώ είναι κυρίως για την βόρεια Ελλάδα. Περίμενε αρκετά διαφορετικές τιμές εκεί.

5. Χωρίς να ξέρω τις ανάγκες σου, στο Ηράκλειο δεν κάνει και κανα φοβερό κρύο. Μην αποκλείεις και άλλες λύσεις όπως τα κλιματιστικά.

6. Για τις θερμίδες του σπιτιού, κοίτα να στις βγάλει ένας μηχανολόγος μηχανικός. Δεν είναι φοβερό έξοδο και θα το βρεις μπροστά σου.

7. Με την πολυκατοικία τα έχεις βρει για την αυτονομία του διαμερίσματός σου; Σε ρώτησε κι άλλος νωρίτερα.

Αυτά και βάλτα κάτω ψύχραιμα και λογικά να δεις τι σε συμφέρει.

Σ' ευχαριστώ.

1) Όχι δεν έχω, σκεφτόμουν να αφήνω 2-3 τσουβαλάκια δίπλα από τη σόμπα και σε συνδυασμό με τα 2-3 που φανταζόμουν οτι χωράει στο εσωτερικό της θα είχα μια αυτονομία min 1 εβδομάδα. Δεν παίζει κάτι τέτοιο;

2) Για την προσωπική εργασία μου το ανέφερε κι άλλος φίλος παραπάνω. Εμένα τα χέρια μου πιάνουν και μ΄αρέσει να ασχολουμαι, αλλα έχω αιφνιδιαστεί με το πόσο έντονο το παρουσιάζετε. Προς θεου δε σας αμφισβητώ, το αντίθετο, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ πως τα καταφέρνουν τότε και έχουν σόμπα Pellet άτομα που δεν έχουν ιδέα και δεν πιάνουν τα χέρια τους. Δηλαδή πέρα απο το συχνο καθαρισμο (που φανταζομαι θα ειναι βλακωδως εύκολος και γρήγορος) τί άλλες εργασίες θα απαιτηθούν απο εμένα;

3) Πέρα απο το συχνο καθαρισμο του εσωτερικου της, θα λερωνει και στο γυρω χωρο; Επισης, το πιο σημαντικό, Θα μυριζει έστω και λίγο ο χωρος μου;

4) Είναι καλοκαίρι και δεν γνωρίζω που να αποτανθω να δω τιμες για pellet Οποτε δε μπορω να παρω θεση. Σκεφτομουν να υιοθετουσα την πρακτικη φιλου με καυστηρα pellet ο οποιος παει και παιρνει απο το praktiker σε αρκετα χαμηλη τιμη (αν θυμαμαι καλα γυρω στα 4 € το 15κιλο)

5) Όντως στο Ηρακλειο δεν κανει φοβερο κρυο, κανει ομως τόσο ώστε να απαιτείται μια στοιχειώδης θέρμανση. Προσπαθω χρόνια τώρα μς τα κλιμαστιστικα αλλα οπως σας εγραψα δεν ζεσταινεται το σπιτι, μολις τα κλεισω κρυωνουμε. Και τα ρουχα στις ντουλαπες ειναι μονιμως τοσο παγωμενα που τα αισθανεσαι βρεγμενα και καποιες φορες μυριζουν και σα μουχλα (ομως πραγματικο προβλημα υγρασιας δεν εχω αφου εχω αφυγραντηρα και ειμαι μονιμα κατω απο 70%).

6) Γνωριζω οτι τις θερμιδες τις βγαζει μηχανικος, αλλα ειναι μια ενεργεια που ηδη εγινε πριν περιπου 13 χρονια οταν πρωτοεγκατασταθηκαν τα σωματα. Αυτη τη στιγμη θελω απλως να θερμανω συγκεκριμενα σωματα συγκεκριμενων θερμιδων. Παρεπιμπτοντως, στο χωρο που θα μπει (αν τελικα μπει) η σομπα το σωμα θα το κλεισω;

7) Με την πολυκατοικια νομιζω δεν θα εχω θεμα αφου θα συνεχισω να πληρωνω το αστειο ποσο που μου αναλογει απο την ετησια συντηρηση του καυστηρα.
Last edit: 6 Χρόνια 8 Μήνες πριν by gianniskriti.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 8 Μήνες πριν #159308 από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ
Θα σου απαντησω σε ολα την προσωπικη μου εμπειρια και γνωμη ξεκινωντας απο το 1)καμια σομπα που περνει max 2 τσουβαλια στο σιλο της δεν θα σου κρατανε αν τη δουλευεις ολη μερα ειτε με θερμοστατη τοιχου να κοβει και να ξαναπερνει ειτε με την επιθυμητη θερμοκρασια νερων και να δουλευει stadby στο τελειωμα βαρια τις 2ης μερας θα ξαναγεμιζεις παλι.2)Ακομα και ο πιο ασχετος διαβαζοντας και βλεποντας τις φωτο που εχουμε ανεβασει εδω μεσα μαθαινει.πρεπει να καθαριζεις τα τουμπο τουλαχιστον 2 φορες τη σεζον με τουμποβουρτα και χωρο καυσης θυριδες ανοιγμα καπακια καμιναδα (συνενοηση με τη γυναικα διοτι αυτα θα τα κανεις μεσα στο σπιτι ντουμανια!!!!!!!!)καθως και 1 φορα το χρονο λυσιμο και καθαρισμα μοτερ καυσαεριων(πολυ βασικο),αλλιως πληρωνεις να τα κανουν η αν μπορεις βρες τροπο με τον υδραυλικο λινωντα καποια ρακορ να βγαζεις τη σομπα εξω για τις εργασιες αυτες(πραμα δυσκολο καθε φορα αλλα γλυτωνεις βρωμα στο σπιτι) 3)ο χωρος κποια μυρουδια θα την εχει αλλα σιγουρα θα εχεις ατσαλια καθε μερα γυρω γυρω και την σκονη του καθε τσουβαλιου που θα φευγει στο χωρο οταν γεμιζεις πελλετ 4)ολοι λενε οτι εχουν καλο πελλετ !!!!το συμαντικοτερο ειναι να μαθεις την λειτουργια της και να μπορεις να ρυθμιζεις να καιει απο το πιο μαπα εως το καλυτερο πελλετ!!!!συμαντικο αφου εχεις πρακτικερ εκει φερνει alfawood A1 A2 και αλλες μαρκες αρα δεν μενεις απο καυσιμο και μην ψαχνεσαι αλλου!!!!!!!! 5)με τα Α/C εισαι συνεταιρος με τη ΔΕΗ!!!!και δεν ζεστενεσαι οντως το σπιτι πρεπει να εχει θερμανση να στεγνωνουν τοιχοι και να εχεις ομοιομορφη θερμανση. 6)θα το συνδεσει και αυτο το σωμα και αν δεις οτι εχεις ζεστα κλειστο απο τους διακοπτες του.η σομπα βγαζει καποια ζεστα απο την ακτινοβολια της.να θυμασαι οτι αν με λεβητα πετρελαιου βασει τις θερμιδες σπιτιου σου μονωσεις βορεινα δωματια κ.τ.λ. ηθελες π.χ λεβητα 25000 θερμιδων σε πελετ αντιστοιχο θα θες τουλαχιστον 35000-45000 αν εχεις και μποιλερ.το καλυτερο επεισης ειναι να εχεις γραμμη και σωμα(λιγο δυσκολο μιας και υπαρχει εγκατασταση).ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ συνδεσεις στο ΚΟΛΕΚΤΕΡ και Ο Χ Ι ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ!ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ.θα κοιταξεις να την παρεις απο εκει και αυτος που θα στη πουλησει να ξερει να τη ρυθμισει η οτι χρειαστεις ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΣΤΙΡΗΞΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ!!!!!!!!ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΟΥΤΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΧΑΛΑΡΗ ΜΟΡΦΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 8 Μήνες πριν #159309 από gianniskriti

ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ έγραψε: Θα σου απαντησω σε ολα την προσωπικη μου εμπειρια και γνωμη ξεκινωντας απο το 1)καμια σομπα που περνει max 2 τσουβαλια στο σιλο της δεν θα σου κρατανε αν τη δουλευεις ολη μερα ειτε με θερμοστατη τοιχου να κοβει και να ξαναπερνει ειτε με την επιθυμητη θερμοκρασια νερων και να δουλευει stadby στο τελειωμα βαρια τις 2ης μερας θα ξαναγεμιζεις παλι.2)Ακομα και ο πιο ασχετος διαβαζοντας και βλεποντας τις φωτο που εχουμε ανεβασει εδω μεσα μαθαινει.πρεπει να καθαριζεις τα τουμπο τουλαχιστον 2 φορες τη σεζον με τουμποβουρτα και χωρο καυσης θυριδες ανοιγμα καπακια καμιναδα (συνενοηση με τη γυναικα διοτι αυτα θα τα κανεις μεσα στο σπιτι ντουμανια!!!!!!!!)καθως και 1 φορα το χρονο λυσιμο και καθαρισμα μοτερ καυσαεριων(πολυ βασικο),αλλιως πληρωνεις να τα κανουν η αν μπορεις βρες τροπο με τον υδραυλικο λινωντα καποια ρακορ να βγαζεις τη σομπα εξω για τις εργασιες αυτες(πραμα δυσκολο καθε φορα αλλα γλυτωνεις βρωμα στο σπιτι) 3)ο χωρος κποια μυρουδια θα την εχει αλλα σιγουρα θα εχεις ατσαλια καθε μερα γυρω γυρω και την σκονη του καθε τσουβαλιου που θα φευγει στο χωρο οταν γεμιζεις πελλετ 4)ολοι λενε οτι εχουν καλο πελλετ !!!!το συμαντικοτερο ειναι να μαθεις την λειτουργια της και να μπορεις να ρυθμιζεις να καιει απο το πιο μαπα εως το καλυτερο πελλετ!!!!συμαντικο αφου εχεις πρακτικερ εκει φερνει alfawood A1 A2 και αλλες μαρκες αρα δεν μενεις απο καυσιμο και μην ψαχνεσαι αλλου!!!!!!!! 5)με τα Α/C εισαι συνεταιρος με τη ΔΕΗ!!!!και δεν ζεστενεσαι οντως το σπιτι πρεπει να εχει θερμανση να στεγνωνουν τοιχοι και να εχεις ομοιομορφη θερμανση. 6)θα το συνδεσει και αυτο το σωμα και αν δεις οτι εχεις ζεστα κλειστο απο τους διακοπτες του.η σομπα βγαζει καποια ζεστα απο την ακτινοβολια της.να θυμασαι οτι αν με λεβητα πετρελαιου βασει τις θερμιδες σπιτιου σου μονωσεις βορεινα δωματια κ.τ.λ. ηθελες π.χ λεβητα 25000 θερμιδων σε πελετ αντιστοιχο θα θες τουλαχιστον 35000-45000 αν εχεις και μποιλερ.το καλυτερο επεισης ειναι να εχεις γραμμη και σωμα(λιγο δυσκολο μιας και υπαρχει εγκατασταση).ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ συνδεσεις στο ΚΟΛΕΚΤΕΡ και Ο Χ Ι ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ!ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ.θα κοιταξεις να την παρεις απο εκει και αυτος που θα στη πουλησει να ξερει να τη ρυθμισει η οτι χρειαστεις ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΣΤΙΡΗΞΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ!!!!!!!!ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΟΥΤΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΧΑΛΑΡΗ ΜΟΡΦΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σου, ήσουν κατατοπιστικότατος. Όμως με όσα μου έχετε γράψει εχω πραγματικά αποθαρρυνθεί, δε νομίζω να προχωρήσω τελικά σε σόμπα pellet !

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 8 Μήνες πριν #159311 από Pri
Αν και με κάλυψε εν πολλοίς ο προλαλήσας, σου γράφω κι εγώ δυο πράγματα.

1. Μάλλον δεν παίζει. Δεν γνωρίζω όμως και καλά τις σόμπες μιας και έχω λέβητα. Πάντως χωρίς αποθηκευτικό χώρο τα πάντα είναι πιο δύσκολα.

2.Η προσωπική εργασία δεν έχει να κάνει με το πόσο πιάνουν τα χέρια σου, αλλά με το πόσο είσαι διατεθειμένος να τα λερώνεις συχνά. Το τονίζω γιατί είναι κάτι που οι περισσότεροι (κι εγώ μέσα) δεν το βλέπουν απ' την αρχή και μετά τους έρχεται κάπως. Το συχνά είναι σχετικό, αλλά θα δεις ότι θα σου φανεί πιο συχνά απ' ότι υπολόγιζες.

3. Ναι θα λερώνει. Και η σκόνη από τα σακιά του πέλλετ και η στάχτη στο καθάρισμα. Ίσως να έχεις μυρωδιά. Αυτό έχει να κάνει με την καλή εγκατάσταση και με την μυρωδιά που μπορεί να έχει το πέλλετ. Μπορεί και να μην έχεις καθόλου.

4. Έχεις μια εναλλακτική λόγω praktiker, αλλά δεν ξέρω πως θα το κάνεις χωρίς αποθηκευτικό χώρο.

5. Εσύ ξέρεις καλύτερα...

6. Λογικά ναι θα πρέπει να το κλείσεις. Από τους διακόπτες όπως σου είπε και ο προλαλήσας.

7. Άσε τι νομίζεις (φιλικά το λέω) και κοίτα να το ξεκαθαρίσεις γιατί δεν ξέρεις τι σε βρίσκει.

Τώρα εμείς δεν είμαστε έμποροι για να σου πουλήσουμε ντε και καλά κάτι. Χρήστες είμαστε που το έχουμε δει από μέσα το παιχνίδι και σου γράφουμε τι βλέπουμε. Ο σκοπός δεν είναι να σε απογοητεύσουμε. Είναι να σε προειδοποιήσουμε. Και κάνεις εσύ αυτό που νομίζεις καλύτερο.

Εγώ προσωπικά έχω σωθεί από το πέλλετ. Φίλοι έχουν βλαστημήσει την ώρα και την στιγμή που το έβαλαν. Θέλει προσεκτική σκέψη με ψυχραιμία και λογική.

Καλή...σκέψη και καλό χειμώνα σε όλους μας!

There is nothing more uncommon than common sense.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.090 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ