ups για ηλεκτρονικους κυκλοφορητες

Περισσότερα
6 Χρόνια 5 Μήνες πριν #159988 από papleo61
Απαντήθηκε από papleo61 στο θέμα ups για ηλεκτρονικους κυκλοφορητες
αυτο βλεπω και εγω αγαπητε dimlyk εξαλου εναν μικρο κυκλοφορητακο wilo 16watt θα τροφοδοτει δεν νομιζω και γω να εχει προβλημα.σε ευχαριστω παντως που μου απαντησες να εχεις μια ευχαριστη μερα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 5 Μήνες πριν #159989 από papleo61
Απαντήθηκε από papleo61 στο θέμα ups για ηλεκτρονικους κυκλοφορητες
dimlyk πες μου κανενα μικρομαγαζο αν ξερεις που να ξερει τι του γινεται.πηρα σε καμια δεκαρια μικρα και μεγαλα και σχεδον ολοι μου ειπαν οτι δεν ξερουν οτι το ups συνδεεται στον κυκλοφορητη.τι να πει κανεις τοση ασχετοσυνη δεν περιμενα μερικοι δεν ηξεραν τι ειναι οι τετραγωνικοι παλμοι ελεος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 6 Χρόνια 5 Μήνες πριν #159991 από sdancer75
Είναι γεγονός, πως όλοι μας θέλουμε να βρούμε τρόπους να προστατέψουμε τις πολύτιμες συσκευές μας απο το όχι και τόσο σταθερό δίκτυο που μας παρέχει η ΔΕΗ. Ο πιο απλός τρόπος για να γίνει αυτό είναι η χρήση ενός UPS (Uninterrutible Power Supply) που θα μας δώσει τα ρεύματα που χρειαζόμαστε όταν τα χρειαζόμαστε. Σωστα; Οχι ακριβώς...Για να δουμε λοιπόν τους μύθους και τις αλήθειες για τα UPS.
Όλα τα τροφοδοτικά των συσκευών σχεδιάζονται ώστε να λειτουργούν βάση ορισμένων χαρακτηριστικών που προσδιορίζουν την τάση εισόδου τους. Ως γνωστόν η τάση αυτή είναι εναλλασόμενη-ημιτονοειδής(sin-wave) και τα χαρακτηριστικά της είναι το πλάτος (μέγιστες τιμές) και η συχνότητα (αριθμός ενναλλαγών στη μονάδα του χρόνου). Οποιαδήποτε μεταβολή αυτών των χαρακτηριστικών, η οποία είναι έξω από τα όρια που προυποθέτει η σχεδίαση του τροφοδοτικού θα έχει ως συνέπεια την δυσλειτουργία του και ίσως την καταστροφή του. Έτσι λοιπόν, βάζοντας ένα UPS ανάμεσα στο δίκτυο και την συσκευή μας, εξασφαλίζουμε ότι όλα τα χαρακτηριστικά που φτάνουν στο τροφοδοτικό της συσκευής μας να βρίσκονται εντός αποδεκτών ορίων.
Επειδή όμως σε αυτή τη ζωή, ότι πλερώνεις, παίρνεις ,υπάρχουν 3 βασικά είδη UPS, που τα αναλύω εν ολίγοις:
1. Stand-by
Tα UPS αυτού του τύπου τροφοδοτούν το τροφοδοτικό της συσκευής ΑΜΕΣΑ από το δίκτυο. Γίνεται συνεχώς έλεγχος της τάσης δικτύου ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ. Ο έλεγχος υπάρχει ώστε να αποσυνδέεται το τροφοδοτικό από το δίκτυο όταν η τάση από αυτο διακόπτεται και να συνδέεται στην μπαταρία.
ΕΠΟΜΕΝΩΣ: Τα UPS αυτού του τύπου είναι σχεδιασμένα ώστε να παρέχουν ρεύμα σε περιπτώσεις διακοπής αυτού και όχι σε αυξομειώσεις της τάσης του.
2. Line-Interactive
Τα UPS τύπου Line Interactive, παρέχουν ρεύμα στην συσκευή απευθείας από την πρίζα φιλτράροντας το ρεύμα που περνάει προς την συσκευή (λειτουργία AVR Automatic Voltage Regulator) ενώ ταυτόχρονα φορτίζουν την μπαταρία τους. Στην περίπτωση της διακοπής του ρεύματος, σταματάει η τροφοδοσία της συσκευής από την πρίζα και ενεργοποιείται στιγμιαία η μπαταρία η οποία διατηρεί την παροχή ρεύματος στην συσκευή έως ότου αποφορτιστεί πλήρως ή τερματίσετε εσείς την λειτουργία της συσκευής.

Τα UPS αυτού του τύπου είναι σχεδιασμένα ώστε να παρέχουν ρεύμα σε περιπτώσεις διακοπής αυτού , αλλά και να προστατεύουν σε περιπτώσεις αυξομείωσης του.

3.On-line
Τα UPS τύπου On-Line, παρέχουν ρεύμα στην συσκευή απευθείας μέσω του κυκλώματος τους. Το ρεύμα δεν πάει στην συσκευή από την πρίζα αλλά φιλτράρεται από το UPS το οποίο ταυτόχρονα δίνει πάντα στην συσκευή την ίδια ποιότητα καθαρής ενέργειας χωρίς αυξομειώσεις και παράσιτα.

Τα UPS αυτά προσφέρουν την υψηλότερη προστασία σε οποιεσδήποτε περιπτώσεις διακοπής, θορύβου ή αυξομείωσης της τάσης του ρεύματος.

ΠΡΟΣΟΧΗ 1.
Μια βασική διάκριση μεταξύ των UPS πραγματοποιείται σύμφωνα με τη μέγιστη ισχύ που μπορούν να αποδώσουν στο φορτίο. Η ισχύς όπως αυτή προσμετράται και αναγράφεται στην κάθε συσκευή είναι σε VA. Ακριβώς σε αυτό το σημείο κρύβεται μια παγίδα. Τα βολταμπέρ (VA) αποτελούν μονάδα μέτρησης Tns φαινόμενης ισχύος και όχι τns πραγματικής! As ξεκαθαρίσουμε όμως λίγο το τοπίο. Η πραγματική ισχύς είναι εκείνη που καταναλώνεται σε ένα καθαρά ωμικό φορτίο και μετράται σε Watt.Ένα φανταστικό φορτίο 1 καταναλώνει τη λεγόμενη φανταστική ισχύ, με μονάδα μέτρησης τα VAR. Από το διανυσματικό άθροισμα των δύο προκύπτει η φαινόμενη. όπως είναι φανερό, η σχέση που συνδέει το είδος τns ισχύος συτής με την πραγματική εξαρτάται από τη συμπεριφορά του φορτίου που θα θεωρήσουμε. Με απλά λόγια, η φαινόμενη ισχύς είναι μέγεθος εξαρτημένο από την πραγματική, αλλά διαφορετικό. Πολλές φορές, λοιπόν, μπορεί να λειτουργήσει παραπλανητικά! Εξάλλου, όλα τα φορτία που ενδέχεται να συνδέσουμε σε ένα UPS τα «μετράμε» σε Watt, δηλαδή με βάση την πραγματική τους ισχύ.
Πρακτικά, για να μετατρέψουμε τα VA σε W πολλαπλασιάζουμε με 0.6

ΠΡΟΣΟΧΗ 2.
Μια πολύ σημαντική παράμετρος στο θέμα εκλογής UPS είναι και ο λεγόμενος "χρονος μεταγωγης". Είναι τι χρονικό διάστημα που μεσολαβεί για να περάσει το UPS από την τάση δικτύου, στην δική του. Είναι προφανές ότι ο χρόνος αυτός είναι κρίσιμος για την σταθερότητα της λειτουργίας της συσκευής. Επιπλέον είναι μια ένδειξη της ποότητας των ηλεκτονικών και της σχεδίασης του κυκλώματος του UPS.

ΠΡΟΣΟΧΗ 3 Που ενδιαφέρει ιδιαίτερα!!!
Η κυματομορφή εξόδου στα περισσότερα UPS είναι μεν εναλλασόμενη ΑΛΛΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ (θα την βρείτε step wave ή Modified sinewave ή stepped aproximately to sinwaveΑυτό ΔΕΝ αποτελεί πρόβλημα για τα τροφοδοτικά των υπολογιστών λόγω της τεχνολογίας κατασκευής στους. ΟΜΩΣ σε μια συσκευή που χρησιμοποιεί ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗ στην τροφοδοσίας της θα δημιουργούσε προβλήματα δυσλειτουργίας και κατ επέκταση υπερθέρμανσης. Ο λόγος φυσικά είναι ότι οι μετασχηματιστές περιέχουν σωληνοειδή (πηνία) για να μετασχηματίσουν την τάση και αν ταιστουν με τετραγωνικούς εναλλασόμεννους παλμούς, η ζωή τους γίνεται δύσκολη


Με λίγα λόγια αν χρειάζεσαι ρεύμα σε περίπτωση διακοπής και η συσκευή σου εχει καλο τροφοδοτικο χωρις μετασχηματιστη δηλαδή παλμοτροφοδοτικο αγοράζεις απλό ups αν εχει όμως μετασηματιστη αγοράζεις ακριβό ups τύπου online που βγάζουν ημιτονο

sdancer75
Last edit: 6 Χρόνια 5 Μήνες πριν by sdancer75.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": dryianni

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 5 Μήνες πριν #159992 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα ups για ηλεκτρονικους κυκλοφορητες
δυστυχως δεν ξερω καποιο συγκεκριμενο και δεν χρειαζεται να λες κυκλοφορητη αλλα κινητηρα
γενικα σχεδον ολα τα μικρα ups σχεδιαζονται με τα στανταρ των υπολογιστων και των δικτυων οποτε μην σου φαινεται παραξενο αν δεν τους εχει περασει ουτε καν σαν ιδεα
μπορεις να δοκιμασεις κι εδω αν δεν τοκανες ηδη microshop.gr/ ο οποιος απ οτι ειδα κι εγω στο ιντερνετ εχει καλα μηχανηματα


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
4 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 4 Χρόνια 1 Μήνας πριν #170156 από nolisma
Απαντήθηκε από nolisma στο θέμα ups για ηλεκτρονικους κυκλοφορητες
Γεια χαρά σε όλους. Το ξέρω ότι το θέμα είναι λίγο παλιό αλλά το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ με ups και σόμπα πελλετ. Μόλις την έβαζα στο ups η σόμπα λειτουργούσε αλλοπρόσαλα και έριχνε πελλετ με διπλάσιο ρυθμό απότι συνήθως. Γνωρίζεις γιατί συμβαίνει αυτό (ερώτηση στον fox)?
Last edit: 4 Χρόνια 1 Μήνας πριν by nolisma.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
4 Χρόνια 1 Μήνας πριν #170157 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα ups για ηλεκτρονικους κυκλοφορητες
οι κινητηρες λειτουργουν με εναλλασομενο ρευμα ημητονοειδους μορφης
τα περισσοτερα ups παραγουν ρευμα που μοιαζει με ημιτονοειδες αλλωτε περισσοτερο κι αλλοτε λιγοτερο αυτο δεν επηρεαζει τις ηλεκτρονικες συσκευες αλλα μπορει να επηρεαζει τους κινητηρες


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.073 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ