Φόρος στα ξύλα;

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #66981 από tas
Απαντήθηκε από tas στο θέμα Φόρος στα ξύλα;
Μετά από το παρακάτω δημοσίευμα, καταλαβαίνετε ότι θα πρέπει να παρθούν τα... περίφημα ισοδύναμα μέτρα, γιατί οι φωστήρες πίστευαν με το πετρέλαιο στο 1,50, θα έχουν και αντίστοιχη αύξηση εσόδων. Θα είναι φόρος στα ξύλα; Φόρος στον αέρα που αναπνέουμε; Κάτι θα σκαρφιστούν.
Αυτό που καταλαβαίνω είναι πως ο καθένας μας πλέον θα πρέπει να έχει 2-3 εναλλακτικές (πετρέλαιο, πέλετ, καυσόξυλα, aircondition κλπ.) και να επιλέγει τι τον συμφέρει ανά περίοδο. Γιατί σήμερα το πετρέλαιο μπορεί να είναι απλησίαστο, όμως δεν ξέρεις κατά πόσο μπορεί να συμφέρει σε 2-3 χρόνια. Δύσκολο, αλλά όχι απίθανο...
Υ.Γ.: Δε στέκομαι σε κομμάτι των δηλώσεων του προέδρου των βενζινοπωλών. Ο άνθρωπος τη δουλειά του κοιτάει...



"Δραματική πτώση καταγράφεται στις πωλήσεις του πετρελαίου θέρμανσης εξαιτίας της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης με το πετρέλαιο κίνησης. Και ο κόσμος ξεπαγιάζει και το δημόσιο ταμείο είναι μείον.
Ηδη καταγράφεται μαύρη τρύπα στα κρατικά ταμεία που υπολογίζεται σε 400 εκατομμύρια ευρώ από την Ένωση Βενζινοπωλών Ελλάδας.
Το θέμα έχει προκαλέσει συναγερμό στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης καθώς βλέπει πως δεν υπάρχει περιπτωση να πιάσει το στόχο των εσόδων που είχε προϋπολογίσει απο τις πωλήσεις του πετρελαίου.
Η κατάσταση στην αγορά είναι δραματική και τα στοιχεία δείχνουν 75% με 80% πτώση στην κατανάλωση το τρίμηνο Οκτώβριος- Νοέμβριος- Δεκέμβριος 2012 σε σχέση με αντίστοιχο τρίμηνο του 2011 κατά το οποίο ούτως η άλλως υπήρχε μειωμένη κατανάλωση λόγω της οικονομικής κρίσης.
Οπως δήλωσε στο Newsit o Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, Μιχάλης Κιούσης "εμείς τα λέγαμε από τον Αυγουστο του 2011 και μας έλεγαν γραφικούς. Δυστυχώς οι προβλέψεις μας επαληθεύονται με τον πιο τραγικό τρόπο. Και ο κόσμος ξεπαγιάζει και εμείς δεν έχουμε δουλειά και τα κρατικά ταμεία είναι άδεια και το περιβάλλον ρυπαίνεται καθώς οι καταναλωτές καίνε τζάκια και ξυλόσομπες όπως πριν 40 χρόνια.
Προτείνουμε άμεσα, χτες, να μειωθεί ο ειδικός φόρος καταναλώσης στο πετρέλαιο θέρμανσης στα επίπεδα του 2010 και άρα ο καταναλωτής να αγοράζει με τιμή 0,88 με 0,90 ευρώ το λίτρο.
Δεν είναι δυνατόν να μην μπορούν να πατάξουν το λαθρεμπόριο καυσίμων και να την πληρώνει ο κόσμος. Η κατάσταση είναι τραγική" είπε τέλος ο κύριος Κιούσης."

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #66989 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Φόρος στα ξύλα;
ευτυχως που ολοι σκεφτονται τον απλο πολιτη-κταναλωτη


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #67019 από panos79
Απαντήθηκε από panos79 στο θέμα Φόρος στα ξύλα;

tas έγραψε: Μπορεί να μας πει κάποιος που έβαλε πετρέλαιο τέλη Οκτώβρη ή Νοέμβριο και δικαιούται το επίδομα, αν το έχει πάρει ή ακόμη περιμένει;


μεχρι 15 νοεμβρη οσοι εβαλαν τα πηραν.ηταν λιγοι ομως.αλλος εβαλε τελος νοεμβρη κ ακομα τπτ.μ αρεσει που λενε σε 15 μερες θα επιστρεφεται

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #67020 από valsam
Απαντήθηκε από valsam στο θέμα Φόρος στα ξύλα;
Βγηκε η υφυπουργος υγειας και το σκασε το παραμυθι θα μιλησω με ολα τα αρμοδια υπουργεια ειπε,ουτε κουβεντα για φορο στα ξυλα μιας και αυτο ειναι φυση αδυνατον να εφαρμοστει,την βλεπω την δουλεια σε καμια βδομαδα να το κατεβαζουν το πετρελαιο στα 95 λεπτα οσο δηλ. εχει επιδοτουμενο αλλα η φαση ειναι οτι ουτε ετσι θα λυθει το θεμα μιας και ο κοσμος αδυνατει και με 95 λεπτα το λιτρο να βαλει πετρελαιο και αυτοι που εβαλαν σομπες θα εξακολουθουν να τις καινε!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #67028 από legend7ts
Απαντήθηκε από legend7ts στο θέμα Φόρος στα ξύλα;
Μακάρι να πέσει το πετρέλαιο για να πέσουν κατακόρυφα και οι ξυλαδες

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #67051 από dora-serres
Απαντήθηκε από dora-serres στο θέμα Φόρος στα ξύλα;
το πετρέλαιο για να κινηθεί πλέον θα πρέπει να πέσει κάτω απ τα 90 λεπτά το λίτρο και νομίζω θ' αναγκαστούν να το κάνουν γιατί είδαν ότι ο κόσμος μπορεί να βγάλει χειμώνα και χωρίς αυτό και μόνο φόρους χάνουν.
Ασε και το άλλο, ανησυχούν και για το νέφος γιατί μαζί με την αποθήκη θα καούν και τα ποντίκια, δηλ οι ιδιοι. :angry:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.095 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ