Ποια σομπα pellet να επιλέξω;

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #119576 από Flow
Απαντήθηκε από Flow στο θέμα Ποια σομπα pellet να επιλέξω;
Thanks theoilia θα προχωρήσουμε μάλλον έτσι ( σόμπα με φίλτρο ).

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #119586 από Κυριακίδης 2
Απαντήθηκε από Κυριακίδης 2 στο θέμα Ποια σομπα pellet να επιλέξω;

υποθετω οτι μιλατε για αμονωτα μπουρια ... αν βαλεις κι 60 μετρα απλα θα ζεσταινεις τα περιστερια αλλα παλι δεν θα πιανεις το μπουρι στην ακρη γιατι θαναι παγωμενο οχι απλα κρυο :)

Για αμόνωτα μπουριά μιλάμε αλλά όλο το παραπάνω και επιπλέον μήκος που θα προσθέσεις θα βρίσκεται εντός του σπιτιού και όχι εκτός καμινάδας . τότε έχεις κέρδος

εφ οσον ειναι αμονωτα τα μπουρια απλα τα κρυωνει ο αερας χωρις να υπαρχει καποιο κερδος

Είσαι λάθος αν τα μπουριά βρίσκονται εντός χώρου ... για να κρυώσουν τα μπουριά εντός χώρου (και όχι εκτός καμινάδας ) ... επομένως η θέρμανση κερδίθηκε εντός χώρου.

δεν ειναι πιο απλο να μειωσεις τον αερα στην σομπα σου ? (βασικα να πετυχεις την πιο σωστη καυση παιζοντας με τον αερα η και την τροφοδοσια ) παρα να προσθετεις μπουρια ?

Και να μειώσεις τον αέρα ... όσο έχεις πολύ κοντά μπουριά .. στην τελική έξοδο προς καμινάδα (εκεί ακριβώς που μπαίνει στην τρύπα το μπουρί για την έξοδο από την καμινάδα ) αν έχεις κάποιον τρόπο να μετρήσεις τι θερμοκρασία υπάρχει η οποία "δραπετεύει" .. τότε θα καταλάβεις τι σου λέω.

Να σου πω και ένα ντοκουμέντο για να καταλάβεις γιατί επιμένω στο μήκος μπουριού. (άσχετο με αερόθερμη σόμπα .. αλλά με μια πολύ μικρή μαγκαλόσομπα ύψους 30 περίπου εκατοστών ύψος και μήκος περίπου 40 εκατοστά)
Την μαγκαλόσομπα αυτήν την είχε ένα παππούς (ξυλόσομπα είναι από αυτές τις μαντεμένιες τις προπολεμικές κτλ)
Το λοιπόν αυτός ο παππούς ζέστενε χώρο περίπου 8 μέτρα σε μήκος και 3,5 μέτρα σε πλάτος (απίστευτη ζέστη ) μιλάμε σε σπίτι του 50 ... αμόνωτο κτλ

Σε αυτό το μαγκάλι (σόμπα ) έβαζε κλαράκια ελάχιστη ξυλεία ..

Αλλά ήταν παλαβός ο παππούς και έβαλε (στο περίπου 15 μέτρα μπουριά !) δηλαδή στα 8 μέτρα του χώρου κατά μήκος ... άφησε την σόμπα να καίει από την μια πλευρά ... πέρασε μπουριά μια φορά μέχρι απέναντι = 8 μέτρα και με 2 γωνίες ξαναεπέστρεψε σε δεύτερη σειρά με άλλα 8 μέτρα προς την σόμπα (και τελική έξοδο προς καμινάδα)
Μιλάμε φοβερή ζέστη
Αν έβλεπες την μαγκαλόσομπα που είχε πόσο μικρή ήταν ... ήταν σχεδόν όσο είναι ένας φούρνος μικροκυμάτων
Όποιος το έβλεπε αυτό (μαγκάλι σκέτο με κοντά μπουριά) θα έλεγε ότι αυτός ο παππούς είναι τρελός που νομίζει ότι θα ζεστάνει τόσο μεγάλο χώρο με αυτήν την μινιατούρα σόμπα .... και όμως με τα μπουριά αποδείχτηκε ότι ο παππούς τα είχε 400 όσια !
Καταλάβατε τώρα γιατί το εννοώ και στις αερόθερμες σόμπες ?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.054 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ