Εγκατάσταση υδραυλικής σόμπας pellet σε διαμέρισμα

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #144626 από slygizos
Φιλε εχεις αυστηρο υφος αλλα και δικιο σε αυτα που λες. Πιστεψε το εψαξα ομως. Ο χωρος που θα μπει ειναι περιορισμενος και σομπες με μεγαλυτερα σιλο δεν θα χωραγαν. Ουτως η αλλως το πολυ κρυο κατω απο 8 βαθμους δεν διαρκει για πολυ καιρο στην περιοχη μου.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #144627 από sdancer75

slygizos έγραψε: Φιλε εχεις αυστηρο υφος αλλα και δικιο σε αυτα που λες. Πιστεψε το εψαξα ομως. Ο χωρος που θα μπει ειναι περιορισμενος και σομπες με μεγαλυτερα σιλο δεν θα χωραγαν. Ουτως η αλλως το πολυ κρυο κατω απο 8 βαθμους δεν διαρκει για πολυ καιρο στην περιοχη μου.


Για το ύψος της καπνοδοχου λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα χωρίς να είμαι ειδικός. Όσο για τα kW της σομπας ειναι απολύτως καλά για τον χώρο σου. Επίσης το σιλο και στη δική μου ειναι 16 κιλά αν θυμάμαι καλά και τη φορτώνω 1 φορά την ημέρα. Ειδικά αν έχεις και καλή μόνωση θα είσαι με 24 βαθμούς χαλαρά με 1 τσουβαλακι την ημέρα. Καλοριζικη !! Νομίζω ότι αν σου κάνει και καλή εγκατάσταση χωρίς προβλήματα θα είσαι πολύ ευχαριστημένος.

ΥΓ. Η idroflexa μπορεί να ήταν πιο ακριβή αλλα έχει καλύτερο design και προσωπικά θα την προτιμούσα .

sdancer75

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #144628 από stelios02
Κατ' αρχήν 8 βαθμοί δεν είναι κρύο. Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι η σόμπα θα τοποθετηθεί σε διαμέρισμα που οι απώλειες δεν είναι ίδιες με μονοκατοικία. Την προηγούμενη εβδομάδα με τα κρύα είχαμε από -6 έως 0 βαθμούς για 3-4 μέρες. Στο δικό μου διαμέρισμα έριχνα 1,2 σακιά πέλλετ για 14 ώρες καύσης την ημέρα. Συγκεκριμένα έριχνα μισό σακί το πρωί και άλλο μισό το βράδυ. Το έκανα με αυτό τον τρόπο για να μην σηκώνεται πολύ σκόνη μέσα στο σπίτι, καθώς άλλο να αδειάζεις μισό σακί σε μισογεμάτο σιλό και άλλο ολόκληρο.
Μην ανησυχείς, η σόμπα είναι αρκετά οικονομική. Αρκεί να ρυθμιστεί καλά από την αρχή ανάλογα με το πέλλετ που θα καις.
Και κάτι ακόμη. Δεν είμαι υδραυλικός, αλλά δεν βλέπω τον τρόπο με τον οποίο μπορείς να πάρεις νερό από το κολλέκτερ. Θα με ενδιέφερε να μάθω τον τρόπο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #144631 από stelios02
Το δικό μου φίλτρο είναι το εξής.
Εισαγωγή καυσαερίων τα οποία τα στέλνει πάνω στο νερό όπου κατακρατούνται τα σωματίδια και από επάνω βγαίνει καθαρός καπνός(όσο βγαίνει). Κόστος 20€ για λαμαρίνες, χρώματα, βάνες, κτλ καθώς και την προσωπική δουλειά ενός φίλου.
Συνημμένα:
Last edit: 9 Χρόνια 3 Μήνες πριν by stelios02.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #144684 από nikolas

slygizos έγραψε: Φιλε εχεις αυστηρο υφος αλλα και δικιο σε αυτα που λες. Πιστεψε το εψαξα ομως. Ο χωρος που θα μπει ειναι περιορισμενος και σομπες με μεγαλυτερα σιλο δεν θα χωραγαν. Ουτως η αλλως το πολυ κρυο κατω απο 8 βαθμους δεν διαρκει για πολυ καιρο στην περιοχη μου.


Ο λόγος που σου έκανα αυτήν την επισήμανση είναι γιατί επέστρεψαν σε συνάδελφο μου σόμπα γιατί είχε μικρο κάδο για πελλετ και μικρο τασάκι για στάχτη.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #144811 από slygizos
Καλημέρα σας. Η σόμπα επιτέλους τοποθετήθηκε άψογα. Την δουλεύω εδώ και τρεις μέρες τώρα. Ρυθμίστηκε υποχρεωτικά από τεχνικό της Edilkamin. Μάλιστα έπρεπε να μειωθεί η τροφοδότηση pellet διότι ανέβαζε 230 - 240 βαθμούς στην έξοδο των καπναερίων. Τώρα παίζει στους 200 στην φουλ καύση και 170 στο ρελαντί. Πίεση δικτύου 1.5 bar κατά την φουλ καύση. Στο μπαλκόνι σηκώθηκε μπουράκι 1.7 μέτρα μονού τοιχώματος το οποίο τελειώνει σε γωνία 90 μοιρών και τίποτα άλλο. Φίλτρο δεν τοποθέτησα τελικά, ΑΚΟΜΑ. Σήμερα θα εγκαταστήσω ασύρματο θερμοστάτη χώρου για καλύτερο έλεγχο της θερμοκρασίας. Ευτυχώς η σόμπα έχει συριακή έξοδο (σαν παλιά VGA έξοδο υπολογιστή-μπλε χρώματος) και η εγκατάσταση είναι παιχνίδι. Επίσης, σύμφωνα με τον τεχνικό, θα εγκαταστήσω την άλλη εβδομάδα δεύτερο δοχείο διαστολής (18 λίτρα) (πέρα από αυτό της σόμπας) και αυτόματο πλήρωσης. Μου είπε ότι πρέπει να μπούνε για λόγους ασφάλειας της σόμπας και αποφυγή προβλημάτων. ΕΝΤΥΠΏΣΕΙΣ:
1. Η σόμπα όχι μόνο ζεσταίνει το διαμέρισμα των 75 τετραγωνικών, αλλά κλείσαμε και τα δύο σώματα καλοριφέρ στον κύριο χώρο (σαλονοκουζίνα), όπου έχει τοποθετηθεί διότι είχε 2.5 βαθμούς πάνω σε σχέση με το υπόλοιπο σπίτι. Η σόμπα, σύμφωνα με τον τεχνικό αποδίδει 4 kw στον χώρο και όχι 2 όπως λέει στο manual και πράγματι ισχύει. Επίσης, με το κλείσιμο των σωμάτων στο σαλόνι εξισορροπήθηκε απόλυτα η θερμοκρασία στο σπίτι (παντού 21 βαθμούς με κινέζικο θερμόμετρο - δεν θέλουμε παραπάνω). Θερμοκρασία νερών 70 βαθμοί και όταν σκάμε τους κατεβάζω στους 65. Επειδή η σόμπα δεν σβήνει αν πιάσει θερμοκρασία (παρά μόνο με τον θερμοστάτη που θα εγκαταστήσω) ο τεχνικός μου είπε να παίζω με τα νερά, παρά με τη θερμοκρασία πάνω στην σόμπα (καθώς ο θερμοστάτης της σόμπας φτάνει μέχρι και 33 βαθμούς όταν το σπίτι έχει 21).Αυτά βέβαια μέχρι σήμερα που θα εγκατασταθεί ο ασύρματος θερμοστάτης.
2. Στο μπαλκόνι τώρα, μαυρίλα πουθενά στους τοίχους, καθώς το μπουράκι το χω στρέψει προς τα έξω. Η σόμπα βγάζει λίγο καπνό περίπου 30 δευτερόλεπτα (τα μέτρησα) κατά το άναμμα και μετά τέλος. Στο σβήσιμο καθόλου καπνός. Κατά την καύση, όχι μόνο δεν βγάζει καπνό αλλά ούτε μυρωδιά. Στο σπίτι μέσα μηδέν μυρωδιά. Ούτε καν του πέλλετ από την δεξαμενή της σόμπας. Στάχτη στο μπαλκόνι ΝΑΙ. Όχι πολύ αλλά αρκετή για να κάθεται πάνω στα απλωμένα ρούχα όταν φυσάει προς τα εκεί. ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ όμως. Η απλώστρα μεταφέρθηκε στο πίσω μπαλκόνι. Ας κάτσει και λίγη στάχτη στο μπαλκόνι δεν μας πειράζει.
3. Από τους γείτονες ακόμα καμία ενόχληση και είναι λογικό καθώς είναι τελείως άοσμη.
4. Κατανάλωση 1 τσουβαλάκι πέλλετ τη μέρα για περίπου 15 ώρες καύσης. Τώρα με τον θερμοστάτη που θα κλείνει κιόλας όταν πιάσει θερμοκρασία θα καίει ακόμα λιγότερο. Το κρύο βέβαια δεν είναι πολύ αυτές της μέρες. Αλλά είναι στάνταρ κρύο στο κέντρο της Αθήνας τον χειμώνα.
5. Θαλπωρή της φωτιάς. Τέλεια. Σε νανουρίζει για πλάκα όταν κάθεσαι στον καναπέ με όλα τα φώτα σβηστά.
6. Άδειασμα και ξύσιμο τασακίου κάθε δεύτερη μέρα σίγουρα για να ανοίξουν οι τρύπες από τις οποίες περνάει ο αέρας. Γενικό καθάρισμα 10 λεπτών κάθε πέντε μέρες περίπου με σκούπα στάχτης. Καθάρισμα τζαμιού με χαρτί και στάχτη από το καμένο πέλλετ. Το καθαρίζει άψογα. Ούτε σπρέι, ούτε άζαξ ούτε τίποτα.
7. Σιλό πέλλετ. Γενικά μικρό. Περίπου 13 κιλά ωφέλιμα (να μπορεί να τα πιάσει ο κοχλίας). Για τη δική μου χρήση θέλει ένα γέμισμα τη μέρα. Πιστέψτε με όμως δεν με ενοχλεί καθόλου.
Γενικά είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από τη σόμπα. Δουλεύει άψογα και επιτέλους ζεσταθήκαμε μετά από 3 χρόνια με θερμοπομπούς και κλιματιστικά (δεν βάζαμε πετρέλαιο με κοινή απόφαση).
Φωτογραφίες της εγκατάστασης θα ανεβάσω όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες με το δοχείο διαστολής, τον αυτόματο πλήρωσης και τον ασύρματο θερμοστάτη.
stelios02 όσον αφορά στη πλήρωση της σόμπας από το κολλεκτέρ θα σου εξηγήσω τον τρόπο όπως τον κατάλαβα και εγώ σύμφωνα με τον υδραυλικό. Επειδή δεν απομόνωσα το πετρέλαιο σε περίπτωση που κάποτε χρειαστεί, ουσιαστικά κλείσαμε τις βάνες εισαγωγής και επιστροφής του πετρελαίου και ανοίξαμε της σόμπας φτιάχνοντας ένα εσωτερικό δίκτυο μέσα στο σπίτι. Αν θέλω να προσθέσω νερό στο δίκτυο, ανοίγω την επιστροφή του δικτύου της πολυκατοικίας στο κολλεκτέρ, μέχρι να φτάσει η πίεση εκεί που θέλω και μετά κλείνω τη βάνα. Προσοχή όμως το σύστημα δεν δουλεύει αυτόματα αλλά χειροκίνητα. Πρέπει δηλαδή που και που να τσεκάρεις την πίεση του δικτύου και να προσθέσεις εάν χρειαστεί. Τελικά βέβαια όπως θα δεις και παραπάνω θα τοποθετήσω αυτόματο πλήρωσης σύμφωνα με τον τεχνικό της Edilkamin. Είναι πιο ασφαλές για την σόμπα σε περίπτωση υπερθέρμανσης. Πιστεύω να σε κάλυψα αλλά αν θες μπορώ να ανεβάσω και φωτογραφίες από το κολλεκτέρ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.076 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ