Πρώτα καψίματα μαντεμιού σε μαντεμένια εστία
- sdf
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Premium Member
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 83
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #116669
από sdf
Πρώτα καψίματα μαντεμιού σε μαντεμένια εστία δημιουργήθηκε από sdf
Σε νέα μαντεμένια εστία ( ινβίκτα μίνος) πως γίνονται τα πρώτα ανάματα?
Από ότι θυμάμαι σε άλλα θέματα πολλοί γράφουν ότι το"μπουμπουνίζουν" εννοώντας μάλλον ότι το φορτώνουν με ξύλα γερά.
Ξέρει κανείς να μας πεί πως γίνονται σωστά τα πρώτα ανάματα?
Ρωτώντας ένα δύο γνωστούς παίρνω αντιφατικές απαντήσεις.Ένας λέει με πολύ λίγα κλαδάκια στην αρχή και αφού αυτά γίνουν στάχτη με ένα κλαδί μέχρι να καεί εντελώς και συνέχεια ενώ άλλος λέει με λίγα στην αρχή αλλά αρκετά ξύλα μετά.
Τί ισχυεί? Για πόσες φορές πρέπει να γίνει?
Από ότι θυμάμαι σε άλλα θέματα πολλοί γράφουν ότι το"μπουμπουνίζουν" εννοώντας μάλλον ότι το φορτώνουν με ξύλα γερά.
Ξέρει κανείς να μας πεί πως γίνονται σωστά τα πρώτα ανάματα?
Ρωτώντας ένα δύο γνωστούς παίρνω αντιφατικές απαντήσεις.Ένας λέει με πολύ λίγα κλαδάκια στην αρχή και αφού αυτά γίνουν στάχτη με ένα κλαδί μέχρι να καεί εντελώς και συνέχεια ενώ άλλος λέει με λίγα στην αρχή αλλά αρκετά ξύλα μετά.
Τί ισχυεί? Για πόσες φορές πρέπει να γίνει?
Last edit: 10 Χρόνια 5 Μήνες πριν by jnet.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- house
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 633
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 85
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #116708
από house
Απαντήθηκε από house στο θέμα Πρώτα καψίματα μαντεμιού σε μαντεμένια εστία
Λιγα λιγα τα ξυλα , οχι κατευθείαν πολλά αν ειναι κρύο το τζακι !
Οχι οινόπνευμα , οχι ζουμιά μεσα στην εστια !
Και αν σου μυρίζει , για να φυγει αυτη η τζακιλα , πρεπει να το κάψεις δυνατά ! Δηλαδή οχι κουτσουρα μεσα , αλλα πολλα ξυλαρακια για να παρει πολυ θερμοκρασια (μπουμπουνισμα) ! Δηλαδη στο ιδιο τζακι , αν βαλεις ενα μονοκοματο κορμο 20 κιλων , μην περιμενεις να το πεις αυτο μπουμπουνισμα , αλλα αυτον που το εβαλε μπουμπουνα !!!ΛΟΛ !!!
για οσες φορες νομίζεις εσυ ,οτι ακομα μυριζει ,οταν το αναβεις !
Αν αρχιζει μυρίζει σαν καμένη ζάχαρη , η' κανενα πλαστικό , η' οτιδήποτε αλλο που δεν μυρίζει καμενο τζακι ( μαντεμι) τοτε κατι αλλο μυρίζεις ! Απ την μονωση ... μεχρι να κινδυνεύεις να παρεις φωτια !!!
Οχι οινόπνευμα , οχι ζουμιά μεσα στην εστια !
Και αν σου μυρίζει , για να φυγει αυτη η τζακιλα , πρεπει να το κάψεις δυνατά ! Δηλαδή οχι κουτσουρα μεσα , αλλα πολλα ξυλαρακια για να παρει πολυ θερμοκρασια (μπουμπουνισμα) ! Δηλαδη στο ιδιο τζακι , αν βαλεις ενα μονοκοματο κορμο 20 κιλων , μην περιμενεις να το πεις αυτο μπουμπουνισμα , αλλα αυτον που το εβαλε μπουμπουνα !!!ΛΟΛ !!!
για οσες φορες νομίζεις εσυ ,οτι ακομα μυριζει ,οταν το αναβεις !
Αν αρχιζει μυρίζει σαν καμένη ζάχαρη , η' κανενα πλαστικό , η' οτιδήποτε αλλο που δεν μυρίζει καμενο τζακι ( μαντεμι) τοτε κατι αλλο μυρίζεις ! Απ την μονωση ... μεχρι να κινδυνεύεις να παρεις φωτια !!!
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- sdf
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Premium Member
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 83
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #116935
από sdf
Απαντήθηκε από sdf στο θέμα Πρώτα καψίματα μαντεμιού σε μαντεμένια εστία
Ευχαριστώ για την απάντηση , συγνώμη για την επανάληψη αλλά ψάχνοντας το πρώτο πόστ δέν μπορούσα να το βρω ούτε με την αναζήτηση.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": γιαννης-δραμα
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.214 δευτερόλεπτα