Προτάσεις για αγορά λέβητα pellet εως 6.000€

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #102636 από vag1234

DOOM_NX έγραψε:

stratis 1 έγραψε:

DOOM_NX έγραψε:

stratis 1 έγραψε: Λιγότερη στάχτη => καθαρότερος λέβητας => πιο αποδοτικός λέβητας Αν το ζητουμενο ειναι αυτο τοτε το υγραεριο εχει καλυτερα αποτελεσματα

To υγραέριο είναι άλλο καύσιμο και συγκεκριμένα πιο ακριβό και από το πετρέλαιο. Μιλούσαμε για λέβητες πέλλετ. Η απόδοση του λέβητα μετράει σε κάθε είδους καύσιμο ξέρεις - άρα και στο πέλλετ.
Μιλούσες για καθαροτερο λεβητα.Αν υπαρχει εμμονη με ποσο καθαρος παραμενει,ειναι η καλύτερη λυση

Λάθος, μιλούσα για αποδοτικότερο λέβητα.

stratis 1 έγραψε: Λιγότερη στάχτη => γεμίζει πιο αραιά το συρτάρι => αραιότερο καθάρισμαΗ λυση θα ηταν να μη γεμιζει ποτε.Αν ειναι να μπλεξεις με βιομαζα τοτε πρεπει να εισαι αποφασισμενος να λερωθεις και λιγακι
Άλλο να λερωθείς λιγάκι μια φορά το μήνα, άλλο να λερωθείς λιγάκι μια φορά τη βδομάδα και άλλο να γίνεσαι μουτζούρης κάθε μέρα. Καθένας διαλέγει αυτό που τον βολεύει και παίρνει.
Σε πληροφορω οτι ημουν μαυρος(εστω μελαχρινος) πριν αγορασω τον πρωτο μου λεβητα και οτι δεν επηρέασε καθολου το χρώμα μου η ενασχοληση μου με το πυρηνοξυλο.Η κινδυνολογία που διαβαζω στο φορουμ απο μερικους (που δεν εχουν δει ποτε στη ζωη τους πυρηνοξυλο) οτι καποιος γινεται Γουιλ ειναι μυθος.Το πυρηνοξυλο δεν ειναι καρβουνο.Δεν θελει καθαρισμα καθε μερα.Εχει γραφτει και σε αλλα ποστ.
Καθε βδομαδα με 10 μερες για 10 λεπτα..

Άσε μας ρε Στρατή... Δεν είναι όλοι οι λέβητες ίδιοι. Εδώ ξύλο καίμε και με το ζόρι βγάζει βδομάδα.

stratis 1 έγραψε:

stratis 1 έγραψε: Λιγότερη στάχτη => λιγότερα κατάλοιπα στο σχαράκι => σωτηρία για τους μη αυτοκαθαριζόμενους Στους τυπου volcano δεν υπαρχει τετοιο προβλημα

Είδαμε και τον Fuzzy Logic! :)
Χώρια που δεν έχουν όλοι τα λεφτά για volcano. Αν ειναι πολλα τα δυο χιλιαρικα που ξεκινανε εδω στην Κρητη οι volcano που μπορουν να καψουν τετοια καυσιμα, ε τοτε ειναι ακριβοι

Και δύο χιλιάρικα και αποδοτικοί και καίνε τα πάντα; Από τα τρία πρέπει να διαλέξεις δύο.

stratis 1 έγραψε:

stratis 1 έγραψε: Λιγότερη στάχτη => καθαρότερο καύσιμο => μικρότερη επιβάρυνση του περιβάλλοντοςΤα κλαδεματα θα καουν ετσι αλλιως.Η τα καις στο χωραφι και ξανακαις αλλα ξυλα-πελλετς για θερμανση αρα διπλη επιβαρυνση στο περιβαλον

Καλά αυτό που λες είναι αντιοικονομικό τελείως. Και γιατί να κάψεις τα κλαδέματα στο χωράφι και να μην τα μαζέψουμε για ένα βιομηχανικό λέβητα που τα καίει με υψηλή απόδοση αξιοποιώντας σωστά και τη στάχτη που θα προκύψει;Μπραβο το βρηκες! ελα λοιπον μαζεψετο εσυ και μετα πουλατο σε καποιον που θα σου δωσει 25 ευρω τον τονο αντε το πολυ 50,και πηγαινε να αγορασεις με 300 ευρω τον τονο πελλετ αυστριακο.
Εγω το μαζευω και το καιω στον λεβητα πυρηνοξυλου.
Γιατι πρεπει να καιγεται σε βιομηχανικο ???Α ετσι το εχουμε διαβασει καπου ε?
Στην πραξη αποκτας εμπειριες φιλε ντουμ.Να ξερεις οτι δεν υπαρχει ποιο τελεια καυση απο ξερα αποκλαδια ψιλοκομενα μεσα σε λεβητα βιομαζας

Aποδείξεις, όχι λόγια! Μορφή ξύλου που να καίγεται πιο αποδοτικά από το πέλλετ δεν υπάρχει σύμφωνα με τους επιστήμονες. Αν εσύ θες να πιστεύεις ότι καις τα αποκλάδια πιο αποδοτικά, δικαιωμά σου! Θα χρειαστεί κάτι παραπάνω όμως για να το πιστέψουμε κι εμείς.

stratis 1 έγραψε: Οι χωματερές δεν είναι το ιδανικό μέρος για τη στάχτη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λίπασμα σε χώμα που την έχει ανάγκη (δεν την έχουν όλα), μπορεί να γίνει σαπούνι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να λιώσει πάγο, να γίνει τσιμέντο, να γεμίσει δομικά στοιχεία, να χρησιμοποιηθεί για αμμοβολή και ένα σωρό άλλα.
Σε πληροφορώ οτι καίγοντας το στον καυστηρα σου εχεις το μεγαλυτερο κερδος απο το να το κανεις λιπασμα η σαπουνι η τα υπολοιπα που ειπες

Μιλάω για τη διαχείρηση της στάχτης. Η στάχτη γίνεται σαπούνι. Η στάχτη δεν καίγεται σε κανέναν καυστήρα.

χρηστος8 έγραψε: Σιγα μην ειχα επιπλεον οικονομια, με πιστοποιημενο και ακριβο πελλετ.
Προσωπικα οι τριων χρονων καταναλωσεις... σταθερα στο 1 προς 2,2 μου το εχουν αποδειξει.
Αν το πελλετ ηταν θερμιδικα χαμηλο, η απλα δεν καιγοταν σωστα θα πηγαινα στο 1 προς 2,5 η και 1 προς 3 ισως...τοτε θα θεωρουσα οτι οντως η απορροφουμενη ισχυ ειναι μικρη.
Οποιος θελει μπορει να αγοραζει πιστοποιημενα...εγω οχι...δεν υπαρχει λογος.

Ο μόνος τρόπος για να δεις αν το πέλλετ σου αποδίδει χειρότερα από κάποιο υψηλής ποιότητας, είναι να δοκιμάσεις και από τα δύο και να συγκρίνεις την ισχύ. Κι εγώ νόμιζα πως το Bio-therm καιγόταν πολύ καλά μέχρι που δοκίμασα το Egger... Και δε μιλάω για τη στάχτη.

Και βλέπετε ότι χρησιμοποιώ τον όρο πέλλετ υψηλής ποιότητας. Γιατί δεν είναι όλα τα πιστοποιημένα υψηλής ποιότητας. Ενώ όλα τα πέλλετ υψηλής ποιότητας έχουν φροντίσει να λάβουν και μια πιστοποίηση. Δεν έχω δει κανένα πέλλετ από αποφλοιωμένο κορμό κωνοφόρων με στάχτη της τάξης του 0,3% να πωλείται χωρίς πιστοποίηση. Εσείς;

vag1234 έγραψε: Οπότε τα 1000 kgr πιστοποιημένου μας κάνουν 1075 kgr απιστοποίητου πελλετ με μέση διαφορά 7,5%.

1000 kgr X 0,35= 350€
1075 kgr X 0,28= 301€

Διαφορά 301/340= 0,86 ήτοι 14% φθηνότερο το απιστοποίητο με περισσότερη στάχτη όμως και πιθανό κλίνκερ.

Η διαφορά όμως εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες θερμογόνο, υγρασια κλπ.

Στην χρονιά αν θέλεις 4 τόνους πιστοποιημένο και 4,3 απιστοποίητο η διαφορά σου θα είναι γύρω στα 200€ φθηνότερο το απιστοποίητο.. εκεί ίσως η διαφορά να καλύπτεται με τις λιγότερες επισκέψεις σε καθαρισμό. Πόσες λιγότερες θα είναι αυτές ??

Αν όμως το απιστοποίητο σου έρχεται 250€/τον και 350 €/τον το πιστοποιημένο τα μεγέθη αλλάζουν δραματικά, κερδίζεις πάνω από μία παλέτα στην χρονιά..

Κι εγώ σου λέω ότι μέτρησα διαφορά στην απόδοση της τάξης του 20% με πέλλετ 40 ευρώ ακριβότερο. Ο κοχλίας ρυθμισμένος για να ρίχνει την ίδια μάζα (όχι όγκο). Ξανακάνε υπολογισμούς τώρα...

Βλέπεις ότι δε βγαίνει άκρη. Είναι μερικά μηχανήματα που ό,τι και να κάψουν δεν αποδίδουν. Είναι κάποια άλλα που άμα τους βάλεις καλό καύσιμο γίνονται πύραυλοι. Είναι σαν τα αυτοκίνητα. Άμα βάλω Vpower 100 οκτανίων στο Micra, πάλι 0-100 σε 12 δευτερόλεπτα θα πιάνει. Οπότε βάζω 95άρα και μου 'ρχεται φθηνότερα.

Αλλά, δε μπορείς να αρχίσεις να γενικεύεις παίρνοντας μέσο όρο 7,5% διαφορά και βγάζοντας συμπεράσματα για όλους. Καθένας πρέπει να καθίσει να δοκιμάσει και να καταλήξει σε τι τον συμφέρει.


egglezos έγραψε: Επίσης είπατε να σας δείξει κάποιος το όργανο όταν μετράει απόδοση στο πυρηνόξυλο. Αν θέλετε έχω και απόκομα από τον αναλυτή καυστηρατζή (όχι δικό μου αναλυτή) που λέει 91,8%. Ε και? Ξυπνήστε...άλλο ο βαθμός απόδοσης κάυσης και άλλο ο βαθμός απόδοσης του λέβητα!!! Το λέμε και το ξαναλέμε και δεν λέει ο κόσμος να το καταλάβει. Επαναλαμβάνω ότι μπορώ σε ένα βαρέλι στην κυριολεξία να σου βγάλω 90% βαθμό απόδοσης ΚΑΥΣΗΣ και κάτω από 50% συνολικό βαθμό απόδοσης!! Μήν τρώτε κουτόχορτο με τους αναλυτές! Ο αναλυτής είναι σωστός για να σας πεί πόσο καλά έχει κάνει την δουλειά του ο καυστηρατζής! Αν έχει καθαρίσει σωστά, άν έχει ρυθμίσει σωστά, άν είναι σε καλή κατάσταση ο καυστήρας! Οχι άν είναι καλός ο λέβητας!! Γιατί δεν λέτε αγαπητοί μου τεχνίτες ότι πολλές φορές μετράγατε λέβητα πορτοκαλί χρώματος με φοβερό καυστήρα πάνω του και δεν μπορούσατε με τίποτα να ρυθμίσετε γιατί ο λέβητας ήταν κλεμμένος? Η' μετά από λίγο καιρό του αλλάζατε την καμινάδα γιατί από την θερμοκρασία την έλιωνε στο πί και φί? Και αυτός φοβερό βαθμό απόδοσης έβγαζε στον αναλυτή...ΚΑΥΣΗΣ...όχι λέβητα...γιατί κάνατε σωστά την δουλειά σας και ρυθμίζατε σωστά, ότι αφορούσε όμως τον λέβητα ποιός το κοίταζε?

Μια χαρά όλα αυτά, αλλά εδώ συζητούσαμε για το πόσο αποδοτικά καίει ο λέβητας (ή καλύτερα ο καυστήρας του λέβητα) ένα καύσιμο (είτε πέλλετ είτε άλλη μορφή βιομάζας). Αν ο εναλλάκτης του είναι μάπα, το ίδιο μάπα θα είναι ανεξαρτήτως καυστήρα. Πχ. αν ο εναλλάκτης έχει απόδοση 50%, τότε αν μείνουν 5 θερμίδες στο λέβητα θα δώσει 2,5 στο νερό και αν μείνουν 10, θα δώσει τις 5. Αυτό όμως είναι το επόμενο βήμα. Εμείς μιλούσαμε για το προηγούμενo. Κάνω λάθος;

Από την άλλη, κάποιος λέβητας που θα βγάλει απόδοση καύσης 75% δεν υπάρχει περίπτωση ο συνολικός του βαθμός απόδοσης να είναι μεγαλύτερος. Am I right?

Εμείς θέλουμε να δούμε αν πολυ-λέβητας μπορεί όντως να πετύχει την ίδια (και μεγαλύτερη) απόδοση στην καύση καίγοντας είτε πέλλετ είτε πυρηνόξυλο όπως μας λένε. Υποτίθεται πάντα ότι ταΐζουμε καύσιμο στη σωστή ποσότητα για να πετύχουμε την ίδια προσφερόμενη ενέργεια.

Προσωπικά, δε θα με εξέπληττε αν οι φθηνοί λέβητες βιομάζας που φτιάχνει πλέον μέχρι και το τελευταίο χυτήριο, έπεφταν κάτω από τα όρια του ΕΝ 303.5.

ΠΡΟΣΟΧΗ Spoiler!


Φίλε παναγίωτη οι υπολογισμοί που έκανα όπως έγραψα εξαρτούνται από δυνατότητα του λέβητα και την θερμογόνο-υγρασία του κάθε πέλλετ. Θεωρώ ότι μια μέση τιμή διαφοράς καύσης σε λέβητες πιστοποιημένου απιστοποίητου δύσκολα ξεπερνάει το 10%. Αλλά θα πούμε περισσότερα πάνω σε αυτό όταν θα παραλάβω μία παλέτα golden τον Οκτώβρη σε φιλική τιμή χονδρικής από έναν γνωστό (γύρω στα 230€ + την μεταφορά για Κάρυστο)..

Ομορφάντρα μου ΔΕΝ πειράζει, που πήρες τόσο ακριβό μηχάνημα, τώρα παρακάλα μην ακριβύνει και αλλό το καυσιμό σου!!!
Θέλουμε φθηνό Ελληνικό & ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ PELLET!!!!!!!!!...[IMG][/IMG][IMG]...[/IMG]
...
Last edit: 10 Χρόνια 10 Μήνες πριν by dimlyk.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #102668 από egglezos

DOOM_NX έγραψε:
Εμείς θέλουμε να δούμε αν πολυ-λέβητας μπορεί όντως να πετύχει την ίδια (και μεγαλύτερη) απόδοση στην καύση καίγοντας είτε πέλλετ είτε πυρηνόξυλο όπως μας λένε. Υποτίθεται πάντα ότι ταΐζουμε καύσιμο στη σωστή ποσότητα για να πετύχουμε την ίδια προσφερόμενη ενέργεια.

Προσωπικά, δε θα με εξέπληττε αν οι φθηνοί λέβητες βιομάζας που φτιάχνει πλέον μέχρι και το τελευταίο χυτήριο, έπεφταν κάτω από τα όρια του ΕΝ 303.5.


θα το κάνω για σένα για να έχεις νούμερα απτά...αλλά, μέχρι να το κάνω, χωρίς να χρειάζεται να ψάξεις πολύ, θα σου πώ ότι κάποτε μέτρησε το Πολυτεχνείο (BIONORM) διάφορα καύσιμα και την διαγωγή τους σε λέβητα βιομάζας. ΟΙ βαθμοί απόδοσης που έβγαλε ήταν η μέρα με την νύχτα από καύσιμο σε κάυσιμο...ο ίδιος λέβητας, η ίδια καμινάδα, ο ίδιος χρήστης...άλλά οι βαθμοί απόδοσης παίζανε περίπου 10% διαφορά.

DOOM_NX έγραψε:

ΠΡΟΣΟΧΗ Spoiler!


Τα Specialized τα χρησιμοποίησα ώς παράδειγμα αλλά με έβαλες σε ακόμα περισσότερες σκέψεις...είδες τι βγαίνει καμιά φορά...???!!! :unsure: :huh:

It would be possible to describe everything scientifically, but it would make no sense; it would be without meaning, as if you described a Beethoven symphony as a variation of wave pressure. - Albert Einstein
Last edit: 10 Χρόνια 10 Μήνες πριν by dimlyk.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #102669 από DOOM_NX

egglezos έγραψε: θα το κάνω για σένα για να έχεις νούμερα απτά...αλλά, μέχρι να το κάνω, χωρίς να χρειάζεται να ψάξεις πολύ, θα σου πώ ότι κάποτε μέτρησε το Πολυτεχνείο (BIONORM) διάφορα καύσιμα και την διαγωγή τους σε λέβητα βιομάζας. ΟΙ βαθμοί απόδοσης που έβγαλε ήταν η μέρα με την νύχτα από καύσιμο σε κάυσιμο...ο ίδιος λέβητας, η ίδια καμινάδα, ο ίδιος χρήστης...άλλά οι βαθμοί απόδοσης παίζανε περίπου 10% διαφορά.

Thank you! :)

Δες κι αυτό όταν έχεις χρόνο να μας δώσεις τα φώτα σου...
Last edit: 10 Χρόνια 10 Μήνες πριν by DOOM_NX.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #102713 από mikel

trelos_panos έγραψε:

kostas.b έγραψε:

mikaelo έγραψε: Χαιρετω ολη την κοινοτητα και ευχαριστω για την φιλοξενια.

Μετα απο πολλη.........................


Φιλοι τα φωτα σας!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.


Απο τους καλυτερους λεβητες πελλετ που κυκλοφορουν στην ελληνικη αγορα.Αυτοκαθαριζομενος με σχαρα καυσης που αδειαζει απο τα καταλοιπα σταχτης ή κομματιων κλινκερ κανοντας περιστροφη γυρω απο τον αξονα της.Πρακτικα δηλαδη δεν την βγαζεις ποτε για να την καθαρισεις αφου παντα την βρισκεις καθαρη οσο κλινκερ κι αν σου δημιουργει το πελλετ.
Το μαγαζι που διαθετει τον εν λογω λεβητα ειναι ενα απο τα καλυτερα με αριστη εξυπηρετηση και γνωση του αντικειμενου.
Η τιμη ειναι πολυ κοντα σε αυτο που ζητας.


www.adtherm.gr/%ce%bb%ce%b5%ce%b2%ce%b7%...cf%82_pellet_biomax/

Επισης πολλοι καλοι λεβητες ειναι οι varmebaroner, wingHanger και froling ομως δεν ξερω τι συστημα καθαρισμου εχουν.Αν ειναι μονο με αερα απλα σε αυτα τα λεφτα ξεχνα τους.


δε θα έλεγα ότι το κατέχουν...απλά τα λένε "ωραία"......έχω λέβητα από αυτή την εταιρεία.....Ιταλικός καυστήρας κλπ έλεγαν και μετά από ψάξιμο είναι Σέρβικος όπως και ο λέβητας.Για να μη πω καλύτερα για ρυθμίσεις μέσω τηλεφώνου και να μου πετούν μετά το θεϊκό πως κάθε 2 χρόνια να τους στέλνω το καυστήρα να μου κάνουν συντήρηση,μόλις μου το είπε γελούσα!

Καλησπέρα Πάνο
Το μηχάνημα το πείρες από αντιπρόσωπο ? η απευθείας από την εταιρεία .
Σου έδωσαν λεπτομέρειες για τις ρυθμίσεις από το τηλέφωνο ? Ρώτησες το κόστος της συντήρησης εφόσον το στείλης στην εταιρεία ?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #102718 από κοκκιναβα
εχει καπιος γνωμη για αυτον τον λεβητα????

carborobot.host56.com/EN/C30en.htm

κυριακη :)

Κυριακη Παπαδοπουλου

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #103828 από mikel
O BIOMAX πιστοποιηθηκε και από την palazzeti οπου θα το εμπορευεται και αυτη με άλλο Brandname .
Εδω η πιστοποίηση www.palazzetti.it/files/i_prodotti/pdf/p...2_t2_303-5_ctpro.pdf
EN 303-5 glass 5 -μεγαλύτερη απόδοση από 93% - ( Στην Ιταλία έχει Ισχύ από το 2012)

Το σύστημα αυτοκαθαρισμού της εστίας είναι πατέντα της puros .
Η παρακάτω φωτογραφία είναι από τον biostar φένεται πως είναι ο κύλινδρος που κάνει αυτοκαθαρισμό (καίει πελλετ και καλαμπόκι)
Συνημμένα:
Last edit: 10 Χρόνια 9 Μήνες πριν by mikel.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.182 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ