Τζάκι Nordpeis

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #107892 από SIMI
Απαντήθηκε από SIMI στο θέμα Τζάκι Nordpeis
Την παρασκευη τοποθετησα την Ν30 που ειναι ιδια με την Ν27(ετσι λενε) και ο λογος ειναι οτι δεν ηθελα πολλες παρεμβασεις στην υπαρχουσα επενδυση και φιλος εβαλε σημερα την Ν25 με την παλια του επενδυση και αεραγωγους σε ολο το σπιτι του, ενω εγω μονο με φυσικη ροη θα προσπαθησω να ζεστανω ολο το σπιτι (110m2)γιατι δεν βολευε να βαλω αεραγωγους.
Οντως και σε μενα ειπαν οτι βαζουν συνεχεια την Ν25 και καμια απο τις αλλες Ν27 και N30 γιατι η Ν27 ειναι λενε καλυτερη, αν ψαξεις στα αντιστοιχα site της NORDPEIS των αλλων χωρων θα δεις οτι καθε χωρα δινει και διαφορετικα KW και m2 για την ιδια εστια, δεν ξερω τι υσχυει απλα ελπιζω να μην εκανα "πατατα" βαζοντας εστια NORDPEIS και ιδιιατερα την Ν30, η επιλογη μου στην Ν30 ηταν γιατι ειχα να δωσω τα παραπανω 1000 ευρο σε σχεση με την Ν25, επιπλεον ταιριαζε στην παλια μου επενδυση και η συζηγος φοβηθηκε την αλλαγη σχεδιου, και επιπλεον οτι τα ξενα site της NORDPEIS δινανε την Ν30 ποιο 'δυνατη' σε σχεση με την Ν25.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #107893 από sootos
Απαντήθηκε από sootos στο θέμα Τζάκι Nordpeis
Ετσι ακριβως,η απορια μου ειναι πως γινεται μια εστια με διαφορα 1000ευρω φθηνοτερη να ειναι και καλυτερη . Ο εμπορος μου ειπε οτι καιει λιγοτερα απο διδει περισσοτερο και οτι ειναι κατασκευασμενη απο μαντεμι ενω ταυτοχρονα ζυγιζει και τα μισα κιλα απο την Ν27. Η Ν27 καιει και περισσοτερα και εχει πολυ μεγαλη διαφορα στην τιμη της σε σχεση με την Ν25 . Ωραια, εγω απλα θα ηθελα την γνωμη σας για τα δικα μου τετραγωνικα (σπιτι μεζονετα) ποια εστια απο τις 2 θα επιλεγατε? .Μηπως θα επρεπε να δω για κατι αλλο?? (υδραυλικο αεροθερμο) ?? ο χωρος που θελω να τοποθετισω το τζακι ειναι σε γωνια μου ειπαν οτι μπορει να γινει καποια κατασκευει που να χωραει ακομη και την Ν27 (σε γωνια)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #107898 από aggelost
Απαντήθηκε από aggelost στο θέμα Τζάκι Nordpeis
Καλως ηρθες φιλε εψαξα το θεμα τζακιου σχεδον ενα χρονο ημουν ετοιμος να βαλω την Ν27 ειδα σχεδον ολα τα τζακια τα περισοτερα αναμενα τα NORDEIS ειναι πολυ καλα τζακια η ν25 εχει μεγαλητερη μεγιστη ισχη ειναι πιο φτηνη γιατι εχει ανοιγομενη πορτα .Σου λενε οτι κανει για 150τμ αλα σε ενα τελεια μονωμενο σπιτι εγω παντως δεν το εβαλα οχι γιατι δεν ειναι καλω αλλα και πολλα τα λεφτα και πιστευα οτι δεν θα με καλυπτε .Τι λεφτα θες να δωσεις επιλογες παρα πολλες

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #107903 από argiris
Απαντήθηκε από argiris στο θέμα Τζάκι Nordpeis
Καλησπέρα !
Κιεγώ έχω βάλει από περυσι τον Νοέμβριο το Ν25 σε υπάρχον τζάκι
με μετατροπή ( μόνωση θερμοθαλάμου - περσίδα εκτόνωσης ) και παρ΄ότι η εγκατάσταση-μετατροπή του τζακά είναι απαράδεκτη ( τα λάθη τα διαπίστωσα κατόπιν εορτής ) το τζάκι <<σκοτώνει>> και με αρκετά μικρή κατανάλωση !! Υπολογίζω πως εάν αποφασίσω να κάνω κάποιες βελτιώσεις στον θερμοθάλαμο (άνοιγμα περσίδας χαμηλά για εισαγωγή κρυου εσωτερικού αέρα , μεγάλωμα περσίδας εκτόνωσης για να αναπνέει και καλύτερη μόνωση θερμοθαλάμου) η απόδοση θα ανέβει τουλάχιστον 20% !
Όσον αφορά το αν έχει κατασκευαστεί σε Πολωνία ή Νορβηγία δε΄ννομίζω ότι αυτό παίζει κανένα ρόλο εφόσον η εταιρεία θέτει τις δικές της προδιαγραφές

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #107904 από nasos02
Απαντήθηκε από nasos02 στο θέμα Τζάκι Nordpeis

sootos έγραψε: γεια χαρα σε ολους,λοιπον αν μπορειτε να με βοηθησετε να λυσω καποιες αποριες θα ειμουν υποχρεως.Εχω μεζονετα στην καστορια( αρκετα καλα μονομενη )90τμ ο 1ος και 50 ο 2ος οροφοςΣκεφτομουν να βαλω υδραβλικο τζακι στον 1ο οροφο μιας και εχω ηδη κανειτις απαραιτητες προεργασιες με τον υδραβλικο μου(σωλινωσεις κτλ) .Μετα απο καλυτερο ψαξιμο ειδα οτι αυτου του ειδους τα τζακια(υδραβλικα)εχουν μεγαλη καταναλωση ξυλου οποτε σκεφτηκα καλυτερα να βαλω στο λεβητοστασιο εναν λεβητα πυρολησης και να τον χρεισημοποιω σαν κεντρικη κυρια θερμανση κα στο σαλονι στον 1ο οροφο να βαλω ενα απο τα τζακια Nordpeis οποτε να μην εχω και πολυ μεγαλη καταναλωση ξυλου και στο τζακι και στον λεβητα.Βρηκα ετον αντιπροσωπο ο οποιος αφου εκανε μια αυτοψια στον χωρο μου μου ειπε οτι συγκεκριμενο τζακι της εταιριας το Ν25 μπορει να με καλυψει ανετα και οτι θα ζεσταθει ολο στο σπιτι πανω κατω μονο με το τζακι και χωρις αλλη πηγη θερμανσης ,ειναι δυνατον αυτο απο ενα τζακι με φυσικη ροη? πηγα εγω στο μαγαζι του οπου και αναψε εκεινη την ωρα μια εστια Ν25 και μια Ν27 μου φανηκε οτι η Ν27 εβγαζε περισσοτερη ζεστη απο την Ν25 και τα ξυλα σαφως καιγοντουσαν γρηγοροτερα. Ο αντιπροσωπος μου ειπε οτι η Ν25 ειναι φθινοτερη αλλα και δυνατοτερη απο την Ν27. Αυτο δεν το καταλαβαινω ,πως γινεται μια φθινοτερη εστια και μικροτερη σε ογκο να ειναι δυνατοτερη και καλυτερη απο την αλλη ? δεν ξερω τι να κανω,δεν πιθομαι απο τον εμπορο, η εστιες και οι δυο μου αρεσαν παρα πολυ και θα ηθελα καποια γνωμη και απο εσας . Ευχαριστω πολυ!


Φιλε sooto είναι εξαιρετικές εστίες και οι 2 που αναφέρεις αλλά είναι πολύ μικρές.
Εγώ πήγα και τις είδα από κοντά στον αντιπρώσωπο και δε νομίζω πως θα σε καλύψουν για τόσα τετραγωνικά.
Μετά έψαξα και την ισχύ τους και είδα ότι είναι πολύ μικρές:η Ν25 είναι 8 kw, και η N 27 9 KW:
www.fireblue.gr/images/fireblue/pistopoihseis/NI-25_en_de.pdf
www.fireblue.gr/images/fireblue/pistopoi...barcelona%5B1%5D.pdf
πρόσεξε γιατί όταν λέμε ισχύ μιας εστίας εννοούμε τη μέση ισχύ ( nominal ), δηλ. αυτή που μπορεί να λειτουργεί μια εστία συνεχόμενα και όχι τη maximum , αυτή την ισχύ που μπορεί να αποδώσει μια εστία ΓΙΑ ΛΙΓΗ ΜΟΝΟ ΩΡΑ . Αυτά τα 12 kw και 14 kw ο κατασκευαστής δε τα δίνει σε καμιά περίπτωση.
μόνο οι δικοί μας εδώ λένε πως με μια τέτοια εστία μπορείς να καλύψεις άνετα 150τ.μ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #107905 από sootos
Απαντήθηκε από sootos στο θέμα Τζάκι Nordpeis
οποτε ξεχναμε την συγκεκριμενη εταιρια.εχετε να μου προτινεται καποι μοντελο καλο επωνυμο για τα δικα μου τετραγωνικα και τυπο σπιτιου?αυτο που με ενδιαφερει ειναι η ποιοτητα κατασκευης,να μην μαυριζει το τζαμη,το να μπορω να βρω σερβις και ανταλακτικα και οσο το δυνατο καλυτερη αποδοση.θα προτιμουσα ακομη να εχει στον θαλαμο καυσης καποιο αλλο υλικο εκτος απο μαντεμι-χαλυβα.(γιατι στο σπιτι που ειμαι τωρα εχωενα ελληνικο αεροθερμο και καθε χρον ραγιζει και καποι κομματι στο εσωτερικο του)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.094 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ