Τζάκι Nordpeis

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #62399 από filipp
Απαντήθηκε από filipp στο θέμα Τζάκι Nordpeis
Είμαι και εγώ εδώ και 1.5 μήνα κάτοχος ενός Nordpeis Ν25 . Κόστος αγοράς με την τοποθέτηση και την διακόσμηση γρανίτη 3.500 μαζί με το ΦΠΑ . Κόστος καμινάδας διπλού τοιχώματος 9 μέτρα 700 € .Πέρσι δεν μπορούσα να ζεστάνω το σπίτι (χωρίς μόνωση ) πάνω από τους 19 βαθμούς . Το τζάκι το έχω σε λειτουργία από την αρχή του Νοέμβρη όπου τα κρύα δεν ήταν και ιδιαίτερα για να το κρίνω.Τον Δεκέμβριο όμως και μέχρι τώρα έχω μια καλή εικόνα για να την μεταφέρω. Θερμοκρασία εξωτερικού χώρου από 10 εως και -2 λόγω κρύας περιοχής στην Καβάλα στο εσωτερικό του σπιτιού μετά από 3 ώρες λειτουργίας έχω 22 βαθμούς στον ενιαίο χώρο και 17-18 στα υπνοδωμάτια. Στην κατασκευή ο τζακάς έχει υιοθετήσει δικιά του πατέντα που με κατασκευή τύπου εναλλάκτη με σαλίγκαρο φέρνει αεραγωγό στον χώρο. Το ηλεκτρονικό θερμόμετρο έχει γράψει μέχρι 148 βαθμούς και τον δουλεύω στην 3 σκάλα.Απο κατανάλωση αφού ανάψει καλά θέλει 2 κιλά ξύλα την ώρα. Την στάχτη μια φορά την εβδομάδα . Τζαμι μόλις φτάσει η θερμοκρασία πάνω από 100 στο θερμόμετρο ότι μαύρίλα είχε εξαφανίζετε όπως και στον βερμικουλίτη. Ειμαι μέχρι τώρα ευχαριστημένος και ζεσταμένος ...να σκεφτήται κάθε χρόνο ήθελα για να ζεσταθώ 2,000 λίτρα πετρέλαιο και τώρα με 5 τόνους ξύλα απολαμβάνω την ζεστασιά του...και κάτι ακόμα καλύτερο δεν έχω υγρασία όπως είχα εδώ και χρόνια υγρόμετρο στο σπίτι ηλεκτρονικό αλλά και υγρασιόμετρο τρίχας δεν έπεφτε κάτω από το 70-80 % και τώρα δεν ανεβαίνει πάνω από το 60 %...!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #62452 από Diplomatis
Απαντήθηκε από Diplomatis στο θέμα Τζάκι Nordpeis

filipp έγραψε: Είμαι και εγώ εδώ και 1.5 μήνα κάτοχος ενός Nordpeis Ν25 . Κόστος αγοράς με την τοποθέτηση και την διακόσμηση γρανίτη 3.500 μαζί με το ΦΠΑ . Κόστος καμινάδας διπλού τοιχώματος 9 μέτρα 700 € .Πέρσι δεν μπορούσα να ζεστάνω το σπίτι (χωρίς μόνωση ) πάνω από τους 19 βαθμούς . Το τζάκι το έχω σε λειτουργία από την αρχή του Νοέμβρη όπου τα κρύα δεν ήταν και ιδιαίτερα για να το κρίνω.Τον Δεκέμβριο όμως και μέχρι τώρα έχω μια καλή εικόνα για να την μεταφέρω. Θερμοκρασία εξωτερικού χώρου από 10 εως και -2 λόγω κρύας περιοχής στην Καβάλα στο εσωτερικό του σπιτιού μετά από 3 ώρες λειτουργίας έχω 22 βαθμούς στον ενιαίο χώρο και 17-18 στα υπνοδωμάτια. Στην κατασκευή ο τζακάς έχει υιοθετήσει δικιά του πατέντα που με κατασκευή τύπου εναλλάκτη με σαλίγκαρο φέρνει αεραγωγό στον χώρο. Το ηλεκτρονικό θερμόμετρο έχει γράψει μέχρι 148 βαθμούς και τον δουλεύω στην 3 σκάλα.Απο κατανάλωση αφού ανάψει καλά θέλει 2 κιλά ξύλα την ώρα. Την στάχτη μια φορά την εβδομάδα . Τζαμι μόλις φτάσει η θερμοκρασία πάνω από 100 στο θερμόμετρο ότι μαύρίλα είχε εξαφανίζετε όπως και στον βερμικουλίτη. Ειμαι μέχρι τώρα ευχαριστημένος και ζεσταμένος ...να σκεφτήται κάθε χρόνο ήθελα για να ζεσταθώ 2,000 λίτρα πετρέλαιο και τώρα με 5 τόνους ξύλα απολαμβάνω την ζεστασιά του...και κάτι ακόμα καλύτερο δεν έχω υγρασία όπως είχα εδώ και χρόνια υγρόμετρο στο σπίτι ηλεκτρονικό αλλά και υγρασιόμετρο τρίχας δεν έπεφτε κάτω από το 70-80 % και τώρα δεν ανεβαίνει πάνω από το 60 %...!!!

Από που είσαι συντοπίτη, αν επιτρέπεται;
Το τζάκι που έχεις θεωρείται από τα πολύ καλά.
Αλήθεια με τόσο λίγα ξύλα ζεσταίνεσαι;
Έχω κι εγώ "ενεργειακό" αλλά παλιάς σχολής και θέλω περίπου 1,5 τόνο το μήνα μέσο όρο όλο το χειμώνα για να ζεστάνω τον 1ο όροφο μιας μαιζονέτας (55 τ.μ.) και πάει και λίγο ζέστη στον επάνω ο οποίος είναι άλλα τόσα τ.μ. (23 βαθμούς κάτω 19-20 επάνω).

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #62478 από filipp
Απαντήθηκε από filipp στο θέμα Τζάκι Nordpeis
Απ΄Καβάλα περιοχή Αγ Παρασκευή..με το μπουγάζι να βαράει αλύπητα..!! Ναι με τόσα ξύλα αφού ανάψει για τα καλά και τα τετραγωνικά στα 110 .

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #63094 από asxetos
Απαντήθηκε από asxetos στο θέμα Τζάκι Nordpeis
Καλησπέρα σε όλους.
Ενδιαφέρομαι και εγώ για το Nordpeis Ni25. Απλά με χαλάει είναι η ανοιγόμενη πόρτα..
Τα μοντέλα Ν30 και Ν27 Nordpeis στοιχίζουν τουλάχιστον 1000ε επιπλέον οπότε απορρίπτονται λόγω τιμής.
Το υπάρχον τζάκι είναι γωνιακό quatro αλλα νομίζω δεν βγαίνει τέτοιο μοντέλο απο την Nordpeis.
Γνωρίζεται καμιά άλλη μάρκα με αντίστοιχη αποδόση, τιμή και συρόμενη πόρτα; Εννοώ να έχει εσωτερικά βερμικουλίτη, χαμηλή κατανάλωση ξύλου, δευτερογενή καύση και όλα τα υπόλοιπα καλά που έχει η Ν25;
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω ποιά είναι η ιδανική απόσταση από το πάτωμα που τοποθετείται η εστία για να αποδίδει καλύτερα, μιας και τα μοντέρνα τζάκια τοποθετούνται ψηλά καθαρά για λόγους αισθητικής (π.χ στα 80εκατοστά από το πάτωμα). Να το επιχειρήσω;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #81741 από konstantinos 362
Απαντήθηκε από konstantinos 362 στο θέμα Τζάκι Nordpeis
μπορεις να βαλης βεντιλατερ αναροφησης εαν το επειτρεπη ο χωρος

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #83370 από PAVLOSS
Απαντήθηκε από PAVLOSS στο θέμα Τζάκι Nordpeis
alcΤζακι Νορδπεις ΝΙ 25 θεοπιται κοριφεο που ιπαρχη/ Καλη και αυστριακη Αυστοφαλμ, ομος ακριβη. Στην Εβροπη και στην Ροσσια προτη στην αγορα Jotul i-18 (Norvegia)/ Μπορη να ζεσταθη ευκολο 250μ2 με 6 αεροσοληνες/ 25κβατ/ Χορις βεντιλαταιρ φταση σε αποσταση 6μ/ Και Νορδπεις ΝΙ 25 εχει καλη λογια/ ομος κατασκεβη Πολονια/ Ειπαρχη μαντεμενιο 147κιλα, και απο ατσαλη, που ζηγιση λιγοτερο/ Καλη και κασετα Vande in line-55 Dania, ομος κατασκεβη στο ειδιο εργοστασιο οπος Νορδπεις στην Πολονια/ 2 καυσημα, καθαρη τζαμια, 1κιλο στην ορα/ Εγω τορα ενδειαφερουμε για το Νορδπεις ΝΙ 25, μηπος καπιος ξερει μονο τζακη χορις επενδιση ποσο κανει?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.080 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ