Salgueda Insert 700 GV

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #60850 από GT
Απαντήθηκε από GT στο θέμα Salgueda Insert 700 GV

james77 έγραψε: μιλησα με τον τζακα σημερα το πρωι και του ειπα παλι και για περσιδες,καμιναδα ινοξ χωνευτη και για
τρυπα στο τζακι να περνει αερα απο εξω,το κοστολογιο ανεβηκε απο τα 300 για την τοποθετηση της κασετας στα 600 μιας και θα βαλει και και αλλα υλικα.Επεμενε οτι οι περσιδες δεν ειναι απαραιτητες και οτι η γρυλιες που εχει το τζακι για να βγαζει τον αερα ειναι αρκετες,σε αυτην την εμμονη του μαλλον εχει να κανει και οτι η φουσκα μου δεν ειναι απο γυψοσανιδα αλλα ειναι χτιστη(ειχε μπει κομματι κομματι απο μπετον)οποτε ειναι και πιο μπελαλιδικη η δουλεια...στο τελος ομςσ τα βρηκε ολα σωστα και πρεπει να γινουν


Οι γρίλιες που έχει το τζάκι είναι για να βγαίνει ο αέρας θέρμανσης βεβιασμένης ροής μέσα από το μεταλλικό θερμοθάλαμο της κασέτας.

Οι άλλες περσίδες είναι για να εκτονώνεται η φούσκα και να αποφεύγεται η υπερθέρμανση της κασέτας και όλης της κατασκευής.

Το μπετό που λες είναι μπέρδεμα. :S

Στο τέλος πως τα βρήκε σωστά? Είδε τις οδηγίες εγκατάστασης από κάπου ή του καλοάρεσαν τα +300€? :P

Εσωτερικά της φούσκας, πριν εφαρμόσει τον πετροβάμβακα, να κάνει πολύ καλό καθάρισμα, για να μην έχεις μετά μυρωδιές καπνίλας.


Ακόμα στα πετρέλαια...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": james77

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #60858 από james77
Απαντήθηκε από james77 στο θέμα Salgueda Insert 700 GV
μου ειπε οτι εχει κανει περσιδες σε πολλες κατασκευες αλλα η φουσκα ειναι στις πιο πολλες απο γυψοσανιδα ,το καταλαβενω αυτο.Ποσο πρεπει να χαλαστει η φουσκα? ειναι μεγαλο μερεμετι η απλα μια τρυπα στην οποια δουλευει και μπαινει η περσιδα μετα.Θα μπαινατε σε αυτη την διαδικασια να χαλουσατε την φουσκα αν ηταν απο μπετο?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #60862 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Salgueda Insert 700 GV
φιλε james77 προσωπικα θα εμπαινα αν δεν υπαρχουν αλλα διακοσμητικα στοιχεια εκτος του σοβαντισμενου μπετον .... και ο λογος ειναι οι οποιες μεταγενεστερες παρεμβασεις ...

εκεινο που ηθελα να σου γραψω ομως ειναι ..ασχετα απ τον οποιο τζακα καταληξεις ...και οσο το δυνατον να εισαι παρων κατα την διαρκεια της κατασκευης (διακριτικα παντα) ...για να αποφυγεις επισης κατα το δυνατον τις μικρες στραβωμαρες (ευκολιες του τζακα) ...που ομως μπορει να εχουν δυσαρεστα αποτελεσματα για σενα εστω και απλα αισθητικα :)


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #60898 από stergiosbik
Απαντήθηκε από stergiosbik στο θέμα Salgueda Insert 700 GV
Mηπως τουβλο?
Απο μπετο ολη η φουσκα δε μπορει.
Μηπως εννοεις οτι εχει σεναζ κ απο πανω η φουσκα ειναι απο τουβλο.
Αν παντως οντως ειναι απο μπετο κ λιγα σου ειπε 600euro.
Ξερεις τι μανικι ειναι να σπασεις μπετο κ να το φερεις με ακριβεια στις διαστασεις που θες?
Κ αν πετυχει!
Για το να σπασεις περισσοτερο μπετο κ να καθαρισεις κ την φουσκα χαιρετισματα.

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #60911 από GT
Απαντήθηκε από GT στο θέμα Salgueda Insert 700 GV
Στέργιο σωστή η επισήμανση.
Αν πρόκειται για τούβλο, τα πράγματα είναι πιο απλά.

Μιας και λες ότι ψάχτηκες james77, ευελπιστώ να έχεις διαβάσει κάποια θέματα του φόρουμ, τουλάχιστο για τα είδη των εστιών.

Αν όχι, ο συνδυασμός με το γεγονός ότι βιάζεσαι για εγκατάσταση, μπορεί να σε βάλει σε περιπέτειες.

Γενικά, καταφεύγουμε στη λύση της κασέτας όταν δε θέλουμε να μπλέξουμε με πολλές επεμβάσεις, γκρεμίσματα κλπ. Γι' αυτό φτιάχτηκαν οι κασέτες.

Αλλιώς, τραβάμε μια ωραιότατη "κατεδάφιση" και βάζουμε foyer, απλή εστία φυσικής ροής, η οποία και φτηνότερη είναι και πιο ανθεκτική θεωρητικά.

Απ' όσα έχω διαβάσει, βλέπω ότι οι τζακάδες βάζοντας κασέτα, απλά την εναποθέτουν στο παλιό τζάκι και κουμπώνουν μια καμινάδα όπως όπως, συνήθως με λάθος τόπο με αποτέλεσμα να χάνεται όλη η ζέστη και ο πελάτης έδωσε κανά 1500άρι και δε ζεσταίνεται.

Προσωπικά, θα επέλεγα κασέτα, μόνο αν το γκρέμισμα ήταν απαγορευτικό για κάποιο ιδιαίτερο λόγο, πχ πανάκριβη επένδυση στο τζάκι.
Θα προσπαθούσα να κάνω την εγκατάσταση στα πρότυπα των foyer, άλλωστε στην Invicta (μητρική εταιρία της Salgueda), προτείνεται ακριβώς ίδιος τρόπος εγκατάστασης. Στο μέτρο του δυνατού φυσικά, προσέχοντας ιδιαίτερα ποια σημεία θα μπορούσα να παρακάμψω.

Με λίγα λόγια, θα επιδίωκα οπωσδήποτε να γίνουν τα παρακάτω:

1. Μόνωση περιμετρικά της εστίας και πάνω στη φούσκα (αφού καθαριστεί καλά) για να ζεσταίνω το σαλόνι και όχι τα ντουβάρια (ειδικά τα εξωτερικά), τηρώντας ευλαβικά τις ελάχιστες αποστάσεις που ορίζει ο κατασκευαστής, για να μη μυρίζει και ο πετροβάμβακας.

2. Χρήση καμινάδας ίνοξ ευθείας ραφής, στην προτεινόμενη διάσταση, κλείνοντας τυχόν κενά να μπει χωνευτά σε παλιά καμινάδα.

3. Σήκωμα της εστίας 2cm από τη βάση της, για καλό αερισμό.

4. Θα άφηνα τη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση από τα πλαϊνά, ώστε να μη φαίνεται άσχημο, επίσης για αερισμό (πρακτικά, αρκετά κάτω από 1cm).

5. Κενό τουλάχιστο 2-3cm μεταξύ πάνω μέρους εστίας και πρόσοψης, για τον ίδιο λόγο.

5. Εξωτερικό αέρα καύσης με αεραγωγό κάτω από την εστία.

6. Εννοείται περσίδα εκτόνωσης ψηλά στη φούσκα.

7. Εφόσον είναι εφικτό, περσίδα εισαγωγής αέρα κάτω από την εστία. Αν την παρέκαμπτα, θα είχα στο μυαλό μου ότι θα ήταν πιθανό να αναγκαστώ να την ανοίξω μεταγενέστερα, εφόσον αναπτύσσονταν πχ υπερβολικές θερμοκρασίες μέσα στη φούσκα και μύριζε ο πετροβάμβακας.

Καταλήγουμε σχεδόν σε εγκατάσταση foyer δηλαδή, από τη βάση της εστίας και πάνω. Αυτό έχει ως στόχο να απάγεται η θερμότητα από την εστία και όλη την κατασκευή. Ούτως ή άλλως τρώει ζόρια, αλλά φαντάσου να κοπεί το ρεύμα και να μη δουλεύουν τα βεντιλατέρ... εκτός αυτού, θα αποδίδεται και περισσότερη θερμότητα στο χώρο μας.

ΥΓ: Εφόσον είναι αδύνατο το άνοιγμα περσίδας πάνω, ίσως καλύτερα να μη βάλεις πετροβάμβακα, γιατί είναι σίγουρο νομίζω ότι θα μυρίσει.


Ακόμα στα πετρέλαια...
Last edit: 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν by GT.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": james77

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #61016 από james77
Απαντήθηκε από james77 στο θέμα Salgueda Insert 700 GV
Σας ευχαριστω ολους για το χρονο που διαθεσατε για να με βοηθησετε με τις απαντησεις σας.Την κασετα την παραγγειλα τελικα στα 900 ευρω.Ελπιζω να γινει και η εγκατασταση οσο πιο σωστα γινετε για πιασουν τα λεφτακια μου τοπο :unsure: .
Η καμιναδα ειχε ερ8ει κομματια απο μπετον και τοποθετηθηκε, μεσα σε αυτην χωνευτικε αλλξ inox σωληνα-καμιναδα.Αν ανοιξω τελικα περσιδες ελπιζω να μην ειχα διαρροη απο καυσαερια και να ειναι καθαρη

Σ ευχαριστω

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.086 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ