Επιλογή τζακιού από katerina70

Περισσότερα
9 Χρόνια 11 Μήνες πριν #134617 από kosmidis80
Απαντήθηκε από kosmidis80 στο θέμα Re:Επιλογή τζακιού από katerina70
Καλημερα, προσθεσε και εναν παραγοντα ακομα. Τα σοβαρα τζακια που θα καλυψουν ολο το σπιτι και οι εργασιες εγκαταστασης αυτων ειναι μια η αλλη η ξεπερνανε σε κοστος ενα λεβητα πελλετ η βιομαζας! Δεν ειναι τζακια και εγκατασταση του χιλιαρικου πχ.

Ναι πραγματι αν βαλεις φιλτρα φυσικα και δεν θα εχει θεμα, ξερεις ομως κανεναν εδω μεσα πχ που να εχει φιλτρα? Εγω δεν εχω δει ακομα κανεναν με φιλτρο ειτε απο τα παιδια εδω μεσα η και σε φιλικα σπιτια.

Επισης δεν ειδα κανενα τζακι να κουβαλαει μονο του καυσοξυλα, να ντανιαζονται μονα τους, να περιμενει να ξεραθουν, να τα φερνει μονο του καθε μερα μεσα στο σπιτι, να ευχεται μην εχει ζωυφια μεσα τους τα οποια θα βλαψουν ξυλινα πατωματα, επιπλα και πορτες. Δεν ειδα επισης αεροθερμη θερμανση να ζεσταινει τα δομικα στοιχεια σπιτιων και να κραταει η ζεστη για ωρες μετα?

Τελος στα δυο πιο σημαντικα για εμενα δεν απαντας, ξερεις κανα τζακι να ζεσταινει σπιτι 24 ωρες και 7 μερες συνεχομενα χωρις να απαιτει τον ιδιοκτητη να ειναι παρον? Ξερεις κανα τζακι να καθαριζετε μονο του η να ταιζετε χωρις να λερωνεις τον γυρω χωρο?

Σαφεστατα καποιοι ανθρωποι την γουσταρουν ολη την ταλαιπωρεια και πιστευουν οτι εξοικομονομουν χρημα (αληθεια ο χρονος ενασχολησης υπολογιζεται στο κοστος?). Επισης καποιοι ανθρωποι μαζι με επενδυσεις εδωσαν και δεινουν 4000 € για τζακια, για να καινε 2-3 τονους ξυλα καθε χρονο (δεν εκαιγαν βλεπεις ουτε τονο πετρελαιο), αυτοι λοιπον αποσβεση θα κανουν στα επομενα χρονια η θα χρειαστει καμια 5ετια και βαλε?

Ομως η ζωη και η πραγματικοτητα δεν βρισκεται ουτε στα ακρα που τονιζω εγω αλλα ουτε στην βελτιστη εικονα που παρουσιαζεται εσεις και καλως η κακως θα συνεχισουν τα τζακια και οι σομπες να υπαρχουν στις πολεις.


Στάλθηκε από το Lenovo A820 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 11 Μήνες πριν #134624 από GGEOR7777
Απαντήθηκε από GGEOR7777 στο θέμα Re:Επιλογή τζακιού από katerina70
Θεωρώ ότι σε ένα καλά μονωμένο σπίτι,δεν χρειάζεται να δουλεύει η θέρμανση 24ωρες το 24ωρο.
Σίγουρα σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας,που έχει πολύ κρύο,ένα τζάκι τα ζοριστεί να ζεστάνει πολλά τ.μ
Για φτο λέω ότι ναι στα τζάκια αλλα υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις.
Και σε ένα ξυλολεβιτα πάλι κουβάλημα έχεις..

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.059 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ