La nordica vs invicta ερωτησεις ενεργειακό τζάκι

Περισσότερα
9 Χρόνια 6 Μήνες πριν #137914 από sdf
Δείχνω μερικές φώτο απο την εγκατάσταση του δικού μου το οποίο είναι όπως βλέπεις γωνιακό όπως και το δικό σου.

το παλιό ανοιχτό τζάκι

σκονοθάλαμος γύρω από το τζάκι με νάυλον, παρόλαυτα σκόνη θα΄πάει και στο υπόλοιπο δωμάτιο όχι όμως τόση πολλή

προστασία μαρμάρων-γρανιτών, ξεκόλλημα επένδυσης από το πλαίσιο καλυψης της φούσκας-αφαίρεση γυψοσανίδων φούσκας στην περιπτωσή σου

γκρέμισμα όλης της φούσκας πάνω απο το οριζοντιο μάρμαρο και όλης της εστίας απο πυρότουβλα μέσα στην εστία

η παλία μου φούσκα απο λαμαρίνα που ενώνονταν με τσιμεντοσωλήνα και έχανε καυσαέρια στην ένωση για αυτο και ο μαύρος τοίχος

αφαίρεση της φούσκας δέσ τι καυσαέρια έχανε η ένωση και μάυρισε ο τοίχος. Με το που έβγαλα την νφούσκα μύριζε καπνίλα για μέρες.

η παλια τσιμεντοσωλήνα που με τροχό κόπηκε σύριζα με τον τοίχο και μπήκε μέσα της (0,5μέτρα μέσα ) και 0,5 μέτρα έξω ίνοξ.

το κενό μεταξύ ίνοξ και τσιμενοσανίδας κλέιστηκε με πετροβάμβακα πιεσμένο καλά-καλά και σιλικόνη πυράντοχη και ανάμεσα στα κομμάτια του πετροβάμβακα και σε όλο τοπροφίλ προσ τα μέσα όπως θα δείσ στην επόμενη φώτο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 6 Μήνες πριν #137915 από georgejka
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟ.......

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 6 Μήνες πριν #137917 από georgejka
Ευχαριστω πολυ για τις διευκρινισεις και να ζητησω συγγνωμη γιατι ετσι οπως το εθεσα θα μπορουσατε να σκεφτειτε οτι μιλαω ρατσιστικα για τις ανατολικες χωρες.
Επιτρεψτε μου ομως ως καταναλωτης αλλα και ως πατερας μικρων παιδιων να μου δινεται το δικαιωμα να το ψαξω.
Εχοντας δει λοιπον το πιστοποιτικο της kratki ειδα οτι εχει πιστοποιηση απο to national institute of hygiene, το οποιο δεν το γνωριζω, και επιτρεψτε μου να πω οτι γνωριζω μονο το iso 2001 και πιο εγκυρων οργανισμων.
Επισης (να ρωτησω θελω) εαν εχει παρει καποια ευρωπαικα πιστοποιητικα, εαν εχουν δοκιμαστει αρκετα ειναι νεο προιον;(το πιστοποιητικο ειναι του 2012)
σας ευχαριστω εκ των προτερων

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 6 Μήνες πριν #137918 από georgejka
ειδα και αυτο που μου στειλατε το PROMASIL® 950-KS.
ειναι κατι παρομοιο;
ευχαριστω

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 6 Μήνες πριν #137920 από sdf

κάλυψη όλης της επιφάνειας με πυράντοχη σιλικόνη.

ο χώρος της παλίας εστίας μετά την αφαίρεση των μπάζων, τρίψιμο(με σπάτουλα)και βάψιμο του τοίχου ,άνοιγμα τρύπας και σωλήνα για εισαγωγή νωπού αέρα,δημιουργία βάσης απο πυροτσιμέντο για να κάτσει η εστία και ο σωλήνας νωπού αέρα.


Επένδυση με πετροβάμβακα με προφίλ αλουμινίου που στους τοίχους μπορείς να τα στερεώσεις κατευθείαν τα καρφιά του πετροβάμβακα( τρύπα στον τοίχο, ούπα, βίδες 1,5 πόντο, βίδωμα του καρφιού στερέωσης του πετροβάμβακα). Καλυψη των ενώσεων μεταξύ των κοματιών, και όλων τον σημείων,μετά την τοποθέτηση του πετροβάμβακα, που δεν έχουν επιφάνεια αλουμινίου με αλουμινοταινία.

Στα σημεία γύρω απο την εστία μπορεί η αλουμινοταινία για να μην ξεκολλησει απο την υψηλή θερμοκρασία να κολληθεί επιπρόσθετα με πυράντοχη σιλικόνη.

Απόσταση μπουριού απο προφίλ μόνωσης τουλάχιστον 8 εκατοστά.

Απόσταση γωνίας εστίας απο μόνωση τουλάχιστον 5 εκατοστά.

Λόγω περιορισμού του χώρου (σε βάθος αλλάκαι πλάτος απο την μία πλευρά του τοίχου) άφησα τουλάχιστον 1,5 εκ. γύρω και πάνω -κάτω απο την μαντεμένια κορνίζα του τζακιού έως πυρότουβλα καμάρας. Φυσικά δεν έμεινε έτσι η πρόσοψη κλείστηκε από μπροστά με φύλλο λαμαρίνας βιδωτό με πέντε βίδες στα πυρότουβλα της καμάρας αφήνωντας κενό για είσοδο εσωτερικού αέρα 650 τετρ. εκ. Δεν έχω φώτο να καταλάβεις τι εννοώ αλλα εν καιρώ θα γίνει παρουσίση με όλες τις φώτο.
Η εστία χωράει άνετα να μπει και να βγεί όρθια όπως την βλέπεις άν αφήσεις κενό 1,5 εκ. Μπορείς όμως και να την περάσεις απο το κενό της πρόσοψης σου με την πλάτη στον πάτο (πάντα προσεκτικα με απαλές κινήσεις) και μετά να την σηκώσεις όρθια μεσα στον χώρο που θα τοποθετηθεί τελικά.Την συγκεκριμένη όπως την βλέπεις την έβαλα και την έβγαλα στα πλακάκια μπροστά απο το τζάκι μόνος μου 5-6 φορές.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 6 Μήνες πριν #137941 από georgejka
Εχοντας λυσει πολλες αποριες μου σχετικα με την τοποθετηση , θα ηθελα ακομα μερικες οι οποιες δεν τις εχω διευκρινισει στο μυαλο μου.
Παρακαλω εαν ηδη υπαρχουν στο φορουμ να με παραπεμψετε για να μην σας κουραζω.
Επειδη τα invicta ειναι στα γαλλικα και δεν ξερω εαν αναγραφονται τουλαχιστον στα αγγλικα μεσα στο κουτι οι λεπτομερειες οταν το αγορασω οσο αφορα την κατασκευη του θερμοθαλαμου:
1 Πως θα μετρησω το θερμοθαλαμο σε cm2 ή σε cm3,πως θα ξερω οπως λετε οτι εχω κανει το minimum σε χωρο και κυριως το ν ελαχιστο χωρο πισω και κατω απο το τζακι...
2 εχω δει στις φωτογραφιες οτι ολοι μονωνετε με ταινια αλουμινιου τις ενωσεις στο χωρο ολο,η ερωτηση ειναι οταν κλεινω το θερμοθαλαμο στα κοματια της προσοψης και βαλω τον πετροβαμβακα με την αλουμινενια πλευρα προς τα μεσα , πως γινεται να κλεισω τις ενωσεις με τον πετροβαμβακα ή με τους ορθοστατες της γυψοσανιδας με ταινια αλουμινιου;
Ευχαριστω

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.099 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ