Τζάκι νερού - γνώμες για σχέδιο σύνδεσης

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #141488 από Fokion
Μια ερωτηση για εμας τους ασχετους απλά για να μπορουμε να παρακολυθησουμε τη συζητηση.
Τι ειναι ο πλακωιδης εναλλακτης??

ΥΓ
ειδα στα σχεδιαγραμματα πως "τρεχουν" τα νερα και τρομαξα απο την πολυπλοκότητα... πολλοι διακοπτες ανοιξε κλεισε σε καθε λειτουργεια...

ENERGY GP 8000 (X2) εφυγαν - απολυτα ευχαριστημενος
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...mid=144&limitstart=0
ECOSPAR AUGIRA 23KW NEW ENTRY....
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=59591&Itemid=384
Last edit: 9 Χρόνια 4 Μήνες πριν by Fokion.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #141492 από dimlyk
απλα σου ευχομαι καλη τυχη :)
ειπε κανεις οτι σωνει και καλα πρεπει μια εγκατασταση να δουλευει στα 1,8 bar? ??
οταν μαλιστα η πιεση αυτη ειναι εκτος προδιαγραφων ενος πανακριβου τζακιου ?
ασε που αν παρουσιαστει καποιο προβλημα μεχρι να δουλεψει η βαλβιδα σφαλειας μπορει ναχει παθει ζημια το τζακι !!!

φωκιωνα... το πλακοειδης εχει να κανει με τον τροπο κατασκευης του εναλλακτη ...ειδες φανταζομαι στο σχεδιακι τι κανει μεταφερει θερμοτητα απο ενα κυκλωμα νερου σε ενα αλλο με αποδοση περιπου 70% -80%


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fokion

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #141499 από Savvas

greenpug έγραψε: Παιδιά έχω μιλήσει τηλεφωνικώς με τον Τεχνικό που θα κάνει τηνς εγκατάσταση και σύνδεση Τζακιού και Κεντρικής θέρμανσης γκαζιού.
Του έχω μεταφέρει τα κύρια ερωτήματα / σκέψεις που ειπώθηκαν.
Πιο κάτω οι απαντήσεις που πήρα.

1. Θα τοποθετηθεί βαλβίδα ασφάλειας 3 μπαρ (η οποία υπάρχει στην προσφορά της θέρμανσης)
2. Ο λέβητας είναι μονωμένος. Αν χρειαστεί θα ζητήσω να μπει επιπλέον μόνωση εξωτερικά.
3. Τα λίτρα νερού του λέβητα είναι 32 όπως είχα γράψει.
4. Στη σωλήνα προς την αποχέτευση θα υπάρχει βαλβίδα ασφαλείας η οποία δεν φαίνεται στο σχέδιο
5. Τα νερά περνούν μέσα από το λέβητα έτσι ώστε σε ταυτόχρονη λειτουργία τζακιού και θέρμανσης να μην υπάρχει απότομη αλλαγή θερμοκρασίας νερού του λέβητα (ματέμι) με κίνδυνο ραγίσματος.
6. Τα νερά του τζακιου΄με τα νερά της θέρμανσης θα έχουν τα ίδια φάρμακα συνεπώς δεν υπάρχει πρόβλημα πρόσμιξης τους.
7. Το σύστημα θα δουλεύει περίπου 1,8 πίεση. Για να πετύχεις αυτή την πίεση με ανοικτό δοχείο πρέπει το δοχείο να τοποθετηθεί περίπου στα 20 μέτρα ύψος πάνω από το τζάκι. επιπλέον σε αρκετά που εγκατέστησε με ανοικτό δοχείο διαστολής παρουσιάζεται συχνά είσοδος αέρα στο σύστημα με άλλα προβλήματα.
8. Για τη λύση του πλακοειδή εναλλακτή μου ανέφερε ότι θα θέλουμς επιπλέον 1.000 ευρώ περίπου για επιπλέον αντλία και το κατάλληλο μέγεθος εναλλακτή. Επίσης στο σημείο εκείνο θα παρουσιάζεται απώλεια θερμότητας.

1. Τα 3bar είναι πολλά, είναι κανονικά το ανώτατο όριο που ελέγχονται τα τζάκια στην παραγωγή. Πιο σωστό είναι στα 2,5bar ως λειτουργική ασφάλεια.
2+3+5+6. Το ότι είναι μονωμένος ο λέβητας δε σημαίνει ότι δεν έχεις αρκετές απώλειες (της τάξης του 15-20%). Και αυτές είναι πραγματικές απώλειες γιατί είναι θερμότητα που δεν μπαίνει στο σπίτι αλλά χάνεται στο λεβητοστάσιο Θα δεις επίσης στην πράξη ότι σπάνια (ίσως και ποτέ) δε θα χρειάζεται να δουλεύουν ταυτόχρονα λέβητας και τζάκι. Η μία πηγή θερμότητας θα είναι αρκετή. Άσε που άμα έχεις πετρελαιο αναμμένο, δύσκολα θα αποθερμαίνει το τζάκι μέσα στο ίδιο κύκλωμα και υπάρχει κίνδυνος να σου ανοίγουν οι βαλβίδες.
Τώρα με αυτό που σου προτείνουν κάθε φορά που ανάβεις το τζάκι θα πρέπει να ζεσταίνεις 30% περισσότερο νερό, (άρα πιο αργή απόκριση και περισσότερες πίσσες) και να έχεις μόνιμα απώλειες προς το λεβητοστάσιο, ανώ αντίθετα όποιες απώλειες έχει ένα τζάκι γίνονται προ το σπίτι, άρα δεν είναι πραγματικές απώλειες.
Αυτό που σου λένε για το ράγισμα είναι αντίθετο απο την πραγματικότητα. Αν είναι εν σειρά τοποθετήμένα, τότε είναι που κινδυνεύει να ραγίσει ο λέβητας ενω αν είναι με πλακοειδή εναλλάκτη, δεν υπάρχει κίνδυνος. Εξηγούμαι, πες ότι έχει ανάψει το πετράλαιο και ο λέβητας είναι ζεστός και κάποια στιγμή αποφασίζεις για να συνεχίσεις, να ανάψεις το τζάκι και να σβύσεις το πετρέλαιο. Τότε όταν ανοίξει το κύκλωμα οι κρύες επιστροφές απο το τζάκι (που για να ζεστάνει τα 90λτ νερό θέλει αρκετό χρόνο) θα μπουν μέσα στο θερμό λέβητα και εκεί είναι που έχεις το θερμικό σοκ, σε καυτό λέβητα δυσανάλογα κρύα νερά. Κάποια στιγμή μπορεί να σπάσει.
Άρα όπως καταλαβαίνεις η αποφυγή της πρόσμιξης των νερών δεν γίνεται γιατί έχουν διαφορετική συσταση, αλλά για
α) να είναι θερμικά ισορροπημένα τα κυκλώματα και να μην έχεις ζημιές
β) για να έχει μικρότερη θερμική αδράνεια (άρα ταχύτερη απόκριση και οικονομία) το σύστημα
γ) σε περίπτωση βλάβης του ενός απο τα δύο συστήματα, να μη μείνεις χωρίς θέρμανση.
7) Άλλη ανοησία και αυτή. Όταν έχεις κύκλωματα με πλακοειδή εναλλάκτη έχεις το καλό ότι ΔΕΝ χρειάζεται να έχουν την ίδια πίεση. Οπότε μπορείς να έχεις τους συνδυασμούς α) ανοιχτό κύκλωμα μαζί με κλειστό σε άλλη πίεση ή β) 2 κλειστά κυκλώματα με ότι πίεση θες ή γ) 2 ανοιχτά κυκλώματα
Το ανοιχτό δοχείο διαστολής έχει ΠΑΝΤΑ ως πίεση την ατμοσφαιρική που είναι 1bar ;) Άλλο το στατικό ύψος και άλλο η πίεση :evil:
Αν σε ανοιχτό δοχείο έχει εισαγωγή αέρα, πάει να πει ότι το σχεδιάζουν λάθος και δεν έχουν ισορροπήσει σωστά τις πιέσεις. Πιθανά έχουν και υπερδιαστασιολογογημένους κυκλοφορητές.
8. Πλακοειδής αναλλάκτης 30 πλακών έχει 200€ και ένας κυκλοφορητής για το τζάκι (που έτσι και αλλιώς σου τον έχουν βάλει στο σχέδιο !!!!!!!) 120€. Που τα βρήκαν τα 1.000€ απο τα 200€?
Λάβε υπόψη ότι το τζάκι που αγοράζεις έχει δύο εκδόσεις. Μία για ανοιχτό δοχείο διαστολής και μία για κλειστό δοχείο διαστολής (με αξεσουάρ σερπαντίνα απόρριψης θερμότητας). Αν θέλουν να σου βάλουν το τζάκι ανοιχτού δοχείου σε κλειστό κύκλωμα, είναι εγκληματίες. Αν σου βάζουν το μοντέλο κλειστού κυκλώματος, τότε έτσι και αλλιώς πληρώνεις το έξτρα κόστος της σερπαντίνας που είναι 250-400€... :whistle: Οπότε στα λεφτά σου είσαι και πάλι.
Ο πλακοειδής εναλλάκτης ΔΕΝ έχει απώλειες με την έννοια που αφήνουν να εννοηθεί. Όταν λέμε απόδοση 80%, το υπόλοιπο 20% δεν χάνεται προς το περιβάλλον, αλλά παραμένει στο κύκλωμα του τζακιού και το ξαναπαίρνεις πίσω. Άρα τελικά η απόδοση του στο ισοζύγιο ενέργειας είναι 100% :cheer:

Λυπάμαι που θα το πω αλλά οι άνθρωποι είναι είτε άσχετοι (ερασιτέχνες και εμπειρικά ημιμαθείς) είτε πονηροί με αυτά που λένε. Η συμβουλή μου είναι να μην προχωρήσεις με αυτό που σου προτείνουν. Θα το μετανιώσεις. Ζήτησε να σου δώσουν νέο σχέδιο με εγκατάσταση της προκοπής ή αν δεν μπορούν πηγαινε σε άλλους.
Είναι κρίμα να κάνεις νέα εγκατάσταση και να σου την καταστρέψουν με τις αλχημίες τους.
΄
Υ.Γ. Άσε που όταν θες πετρέλαιο ,αντί να ζεσταίνεις 32λτ + το κύκλωμα ~=70-90lt εσύ θα πρέπει να ζεσταίνεις πάνω απο τα διπλά μαζί με το τζάκι. Αυτό μόνο οικονομικό δεν είναι σε βάθος χρόνου και ούτε θερμική άνεση στο σπίτι θα μπορείς να έχεις έτσι.
Last edit: 9 Χρόνια 4 Μήνες πριν by Savvas.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Nasikas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #141501 από Nasikas

Λάβε υπόψη ότι το τζάκι που αγοράζεις έχει δύο εκδόσεις. Μία για ανοιχτό δοχείο διαστολής και μία για κλειστό δοχείο διαστολής (με αξεσουάρ σερπαντίνα απόρριψης θερμότητας). Αν θέλουν να σου βάλουν το τζάκι ανοιχτού δοχείου σε κλειστό κύκλωμα, είναι εγκληματίες

:blink: Αν ισχύει αυτό (που μαλλον ιχύει) οι ανθρωποι ειναι -ειτε ασχετοι- ειτε της αρπαχτής.

Η ομορφιά βρίσκεται στην απλοτητα. Αν μπορουσες να δεις ποσο απλά και φτηνά εκανα την δική μου παρόμοια σύνδεση, θα καταλάβαινες. (total cost -οχι πανω απο 800 ευρω)
Με απλο ανοικτό δοχείο και στο μοναδικό σημείο που είχα αγωνία ηταν η επιλογή και ρυθμιση του κυκλοφορητή.


(σχετικά με τα αντεπίστροφα που αναφερθηκε παλαιοτερα, οντως υπάρχουν κάποια που ειναι μιας χρήσεως. Αν πας σε ενα μεγαλο μαγαζι με γκάμα, δεν χρειάζεται να είσαι ειδικος για να καταλάβεις ποιό είναι σωστό. Το πιάνεις στο χέρι, παιζεις με την πεταλούδα και αγοράζεις το καταλληλο που ειναι 5-10 ευρω πιό ακριβό) :cheer:


Χαίρομαι που όλοι έγιναν ειδικοί στο πέλλετ.
Χαίρομαι που βλέπουν με δέος καθε ξενικό όνομα που κυκλοφορεί.
Επιβεβαιώνομαι.
Πάντα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #141504 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
είναι ακριβώς όπως στα λέει ο Σάββας και να προσθέσω οτι οι απώλειες που ανέφερα στο λέβητα δε θα είναι ως προς τον χώρο απο το λέβητα αλλά ως προς την καμινάδα του λέβητα πράγμα που δε θα μπορέσεις ν το αποφύγεις ότι και να κάνεις !!άσε που αν βάλεις τον πλακοειδή που σου λέει ο κυκλοφορητής σου μπορεί να είναι και ένας 25/4 που κάνει κάτω απο 80 ευρώ .

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #141531 από greenpug
Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις.

Δημήτρη έχεις κάποια φωτογραφία για τη σπιροειδή που αναφέρεις;
Στον πιο κάτω σύνδεσμο δεν αναφέρει κάτι

www.piazzetta.it/el-GR/products/mt-thermo-boiler-fireboxes

Δεν νομίζω να υπάρχει θέμα να με ξεγελάσει ο έμπορας αλλά καλό είναι να το ψάξω αυτό αλλά και τα υπόλοιπα θέματα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.082 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ