Αγορα καταλληλου τζακιου κ σημειο τοποθετησης

Περισσότερα
7 Χρόνια 9 Μήνες πριν #153265 από dimlyk
οποιος βρει ξυλο με 15% υγρασια κανει ανασταση :)
το ξυλο υπολογιζεται σε 3400 και το πελλετ στα 5000 αυτα θεωρητικα σαφως στην πραξη υπαρχουν σημαντικες διαφορες ειδικα στο ξυλο και την υγρασια του και αναλογα το ξυλο κλπ κλπ και ειναι και λογικος ο υπολογισμος μια και το πελλετ ειναι συμπυκνωμενο ξυλο (το ιδιο φυσικα και η μπριγκετα ) και εχει 1,5 φορα περισσοτερο βαρος αρα περισσοτερη καυσιμη υλη
τα τελευταια 2 χρονια το πελλετ που αγοραζω εχει απο 3-3.5 ευρω το τσουβαλακι
οσο για τις αποδοσεις που αναφερατε ειναι κατα πολυ χαμηλοτερες με εξαιρεση ισως ελαχιστα τζακια και λιγο παραπανω πελετοσομπες
αρα τα 15 κιλα ξυλο (παντα για αθηνα) θα μου στοιχιζε 3-3.3 ευρω αν εδω βαλουμε και την διαφορα στην αποδοση μαλλον ειναι τα ιδια αν δεν ειναι φτηνοτερο το πελλετ .
λογικα το ξυλο θαπρεπε να ειναι αρκετα φτηνοτερο αλλα με τιμες απο 150-200 τον τοννο οσο σχεδον και το πελλετ που αγορασα μαλλον δεν ισχυει κατι τετοιο .


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 9 Μήνες πριν #153266 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Δημήτρη ειδικά φέτος αγοράζεις ίσως και κάτω απο 15 % υγρασία !ξέρεις οτι το υγρασιόμετρο το έχω μόνιμα στην τσέπη μου !!την Schweighofer την έβαλα επίτηδες για να μιλάμε για πιστοποιημένα προϊόντα που υπάρχουν οι μετρήσεις τους αναρτημένες !
www.schweighofer.at/en/products-sales/products/wooden-fuel.html
εδώ και τα δυο προϊόντα όπως βλέπετε έχουν 5KW
ενώ εδώ
users.teilar.gr/~mantanis/id5.pdf
βλέπεις οτι η θερμογόνος του στεγνού ξύλου είναι π.χ στην οχιά 4701 Κcal = 5,47 KWh
άρα έχοντας ως δεδομένα τα παραπάνω πάμε καθαρά να βρούμε τις διαφορές καθαρά στο μηχάνημα !!'όπου εκεί συμφωνούμε
οτι παίζει ρόλο το μηχάνημα και φυσικά η εγκατάσταση !!όπως είπα αρχικά ο λόγος που έγραψα στο συγκεκριμένο νήμα ηταν οτι έχει δημιουργηθεί η λάθος εντύπωση οτι το πέλλετ είναι ποιο φθηνό απο το ξύλο-μπρικέτα .με τα λεγόμενα σου συμφωνείς και εσύ τότε μαζί μου οτι η όποια διαφορά είναι το 10-15 % μεταξύ μηχανημάτων αν πάρουμε δεδομένο το τέλειο καύσιμο και στις 2 περιπτώσεις χωρίς υγρασία,κλέψιμο,χώμα κ.α !!
Λέω να δώσουμε ραντεβού στο μαγαζί να πιούμε τις μπύρες του Fokion γιατί ενα τελάρο μόνος μου δύσκολα θα τις καταφέρω!! Fokion οι μπύρες παρακαλώ να είναι χωρίς παστερίωση γιατί έχω ευαίσθητο εντεράκι :P

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 9 Μήνες πριν #153267 από shady233
Καλησπέρα Δημήτρη! Μπορείς να μου πείς την άποψή σου στους προβληματισμούς μου; Σε ποιό σημείο να το τοποθετήσω; Κλίνω προς το 2.. Θα μπορέσει να ζεστάνει τους χώρους; Στα δωμάτια γύρω στους 18 αν είναι η θερμοκρασία είναι μια χαρά πιστεύω.. Να σημειώσω πως τα δύο πρώτα δωμάτια μπορούν να παραμείνουν κλειστά μέχρι να ζεσταθούν κρεβατοκάμαρα κ μπάνιο.. Τί τύπο ενεργειακής εστίας προτείνεις; Λογικά foyer; Δεν θα ήθελα να τραβήξω αεραγωγούς, εκτός κ αν τοποθετηθεί στο σημείο 1 οπότε είναι κ πιο εύκολο..

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 9 Μήνες πριν #153268 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
σε ποια περιοχή είναι αυτό το σπίτι τη μόνωση έχει και ποιο είναι το μέγιστο ύψος ? επίσης βάλε μας ενα σχέδιο που να δείχνει τα δοκάρια του σπιτιού !!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 9 Μήνες πριν - 7 Χρόνια 9 Μήνες πριν #153269 από shady233
Στα Γιαννιτσά βρίσκεται το σπίτι, στα 2.80 ύψος.. απο μόνωση δεν γνωρίζω, έχει DOW 3cm περίπου αν μπορεις να καταλάβεις απο αυτο.. Σχέδιο με τα δοκάρια του σπιτιού λίγο δύσκολο γτ δεν έχω.. Μπορώ να σου στείλω κάπου ενα βίντεο με όλο το σπίτι να βγάλεις τα συνπεράσματά σου;
Last edit: 7 Χρόνια 9 Μήνες πριν by shady233.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 9 Μήνες πριν #153270 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Πάρε τηλέφωνο τον Μαζετση με τα τζάκια να έρθει να σου κάνει μια μελέτη να δείτε τα δοκάρια και θα μου τα στείλει αυτός .το τζάκι μπορείς να το βάλεις σε όποια απο τις 2 θέσεις θέλεις δε θα αλλάξει κάτι στην ταχύτητα που θα ζεσταθούν οι κρεβατοκάμαρες !τώρα όπως καταλαβαίνεις επειδή είμαι και έμπορας δεν θέλω να σου προτείνω τζάκι εγώ !

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.095 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ