Αγορά διαμπερούς τζακιού

Περισσότερα
7 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 7 Χρόνια 2 Μήνες πριν #156106 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα Αγορά διαμπερούς τζακιού
Θα σου πω μερικά πράγματα, που θα σου φανούν ίσως περίεργα, αλλά σκέψου το εξής: ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ... οπότε θα σου πω την άποψή μου χωρίς φόβος και με πολύ πάθος:

1) Για την περιοχή που είσαι, το καλύτερο σύστημα είναι η ενδοδαπέδια θέρμανση. ΤΕΛΟΣ. Ανεξαρτήτως κόστους....

2) Ιδανικά θα συνδυαζόταν με αντλία θερμότητας και γεωθερμία. Εναλλακτικά, αντλία θερμότητας αέρα νερού, και για τα κρύα, ένα σύστημα υποβοήθησης είτε με λέβητα πετρελαίου, είτε με λέβητα φυσικού αερίου. Εκτός αν πάμε σε σούπερ-ντούπερ αντλία της OSCHNER που δεν κολώνει στις χαμηλές θερμοκρασίες.

3) Αν τώρα για κάποιο λόγο θες οπωσδήποτε φυσικό αέριο (γιατί ας πούμε έχεις πρατήριο καυσίμων και το αγοράζεις φτηνά), εννοείται ότι ο συνδυασμός ενδοδαπέδιου συστήματος και λέβητα φυσικού αερίου φαντάζει μια λογική επιλογή.

4) Όμως δε θα έχεις ψύξη.... και στη Λάρισα κάνει και πολύ ζέστη, άρα, ΙΔΑΝΙΚΑ πάμε σε γεωθερμία με αντλία θερμότητας και fan coil για δροσιμό. και είσαι άρχοντας. Δε θα πιστεύεις το πόσο ευχάρισα θα νιώθεις με τα fan coil και το δροσισμό το καλοκαίρι.

4.1) Την ψύξη τη σκέφτηκες??? Γιατί Λάρισα είσαι, αλλάζει και το κλίμα σιγά σιγά.... από ότι κατάλαβα.. πας σε A/C αναγκαστικά....

5) Η μόνωσή σου είναι πολύ καλή, αλλά ΔΕ συμφωνώ με το 7 στη μέση και 8 από έξω, θα πρότεινα μια μόνωση 10 ή 12 εκατοστά εξωτερικά, ώστε να εκμεταλευτείς πλήρως τη θεσμοχωρητικότητα των τοίχων (όλων των δομικών στοιχείων) και να έχεις σούπερ αδράνεια. Α... και μην ξεχάσεις την πολύ καλή μόνωση στην οροφή.....

6) Επίσης μην ξεχάσεις τα πολύ καλά κουφώματα και φυσικά τα τζάμια. Και αν η κυρά φωνάζει για ακριβά πλακάκια και μπαταρίες, χέστρες και πόμολα με στρασάκια.... απλά χώρισέ την.... μη βάλεις κορτίνες ρε φιλαράκι.... κάνε το κέλυφος του κτιρίου σωστά.... και μετά τις λεπτομέρειες.

7) ΓΝΩΜΗ: Μην κάνεις έξοδα για να συνδέσεις το τζάκι με το σύστημα θέρμανσης. Το τζάκι το βάζεις (πιθανότατα) για το γούστο σου, και ΟΧΙ για να σε ζεστάνει. Τι προτείνω λοιπόν, βάλε τζάκι διπλής όψης, κάνε το κέφι σου σε αυτό το θέμα, και γώ τα γουστάρω πολύ αυτά τα τζάκια, αλλά ξέχνα δοχεία αδρανείας, και αεραγωγούς, και λοιπές ιστορίες.

Μπορεί αύριο μεθαύριο να μην έχεις ξύλα, να πονάει η μέση σου, να το βαρεθείς... να να να να... μπορώ να σου βρω χίλιους λόγους για να παρατήσεις το τζάκι. Και είτε θα κρυώνεις (αν επενδύσεις σε αυτό ως βασική θέρμανση), ή θα ξοδέψεις ένα κάρο λεφτά για ένα σύστημα που δε θα το λειτουργείς. Άσε που αυτά τα τζάκια, λόγω του ότι έχουν 2 τζάμια, έχουν λίγη επιφάνεια εναλλαγής θερμότητας και δεν είναι και τα πιο αποδοτικά.... ειδικά που εσύ το θες τζάκι - καλοριφέρ (για να συνδεθεί στο δοχείο αδρανείας).
Όλοι με ρωτάνε.... ανάβεις το τζάκι? Και τους λέω όχι.... Γιατί??? με ρωτάνε... και τους απαντάω.... σιγά μην κουβαλάω ξύλα, να καραρίζω στάχτες... αφού έχω την ενδοδαπέδια..... και είναι τέλειο το σπίτι με ΜΗΔΕΝΙΚΟ κόπο....

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ: Βάλε ένα διπλής όψης, σου προτείνω μερικές φίρμες ΚΟΦΥΦΑΙΕΣ: M-design, Sparthern, Brunner, Bodarg & Gonay.

Βάλε λοιπόν ένα τέτοιο τζάκι, ΦΥΣΙΚΗΣ ΡΟΗΣ κατά προτίμηση μαντεμένιο ΧΩΡΙΣ ΧΩΡΙΣ ΧΩΡΙΣ ΧΩΡΙΣ ΧΩΡΙΣ βεντυλατέρ και μακακίες. Το μόνο που θα πετύχεις με το βεντυλατέρ.. είναι να σου σπάει τον @*&%#@ από τη φασαρία.. γιατί εκεί που θα θες να διαβάσεις ένα βιβλίο να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τη φωτιά με το ποτάκι σου, θα σου σπάει τα ούμπαλα το φουρφούρι (βεντυλατέρ). Και γιατί μπορεί να βάλεις το καλύτερο μοτέρ, αλλά κανείς ταλιμπάν δε θα σου βάλει λείους αγωγούς για τη μεταφορά του αέρα, ούτε ξέρουν να κάνουν αθόρυβες εισαγωγές εξαγωγές αέρα με ηχοπαγίδες......
Αερόθερμο τζάκι λοιπόν, ΦΥΣΙΚΗΣ ΡΟΗΣ. Χτίζεις που χτίζεις το σπίτι των ονείρων σου... μην κάνεις πειραματισμούς.... όλοι θα σου υποσχθούν το σούπερ τζάκι ισχύος 280 kW που με 1 kg ξύλα την ώρα, θα ζεστάνεις το στάδιο ειρήνης και φιλίας. Ρε τους πο&^%#$# να τους είχα μπροστά μου...

Αγόρασε λοιπόν όποια εστιάρα από τις παραπάνω σου είπα, ΕΝΝΟΕΪΤΑΙ ΟΧΙ ΚΑΣΕΤΑ αλλά κανονικό τζάκι, και συννενοήσου με το Δημήτρη το Φιλιππακόπουλο από εδώ μέσα να δεις πως θα στο τοποθετήσει. Και μην ξεχάσεις το βαρυτικό τάμπερ στην καμινάδα....

Όλα αυτά στα λέω (με λίγη δόση χιούμορ, αλλά είμαι κατακαημένος)......

Στο τέλος, είμαι σίγουρος ότι θα κάνεις τση κεφαλής σου, θα ακούσεις κάποιο λαμόγιο έμπορα που θα σου πουλήσει καμμιά παπαριά.... και θα χτυπάς στον τοίχο το κεφάλι σου...... και τότε ίσως με θυμηθείς και αναλογιστείς..... μου τα έλεγε ο άλλος... αλλά που να ακούσω....

Πάντα φιλικά, Γιώργος... άντε και καλή χρονιά και σύντομα στο σπίτι σου.
Last edit: 7 Χρόνια 2 Μήνες πριν by ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": jnet

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 2 Μήνες πριν #156108 από avalonlll
Απαντήθηκε από avalonlll στο θέμα Αγορά διαμπερούς τζακιού
Φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ. με κάλυψες κατά πολύ μεγάλο ποσοστό. Προς το παρόν σου εύχομαι καλή χρονιά.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 2 Μήνες πριν #156272 από avalonlll
Απαντήθηκε από avalonlll στο θέμα Αγορά διαμπερούς τζακιού
Καλή Χρόνια σε όλους.
Γιώργο, θα ήθελα να σε ρωτήσω ποια η διαφορά της κασέτας με κανονικό τζάκι στην πυρετό περίπτωση μου. Τι θα χάσω;
Για να μου λυθεί η απορία.
Και κάτι ακόμα. Είναι καλύτερο να λαμβάνω υπόψη την απόδοση σε % ή τα Kw.
Ευχαριστώ Λάμπρος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 7 Χρόνια 2 Μήνες πριν #156291 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα Αγορά διαμπερούς τζακιού
Η κασέτα, είναι αυτό που λέμε ένθετη εστία, κάτι σαν "εντοιχιζόμενη" ένα πράγμα.

Είναι μικρότερη σε μέγεθος, γιατι συνήθως μπαίνει στη θέση παραδοσιακιού τζακιού. Δηλαδή, ξηλώνεις ένα απλό ανοιχτό τζάκι, και μέσα του χωνεύεις μια κασέτα.

Συνήθως έχει μικρότερο χώρο καύσης, παίρνει λιγότερα και μικρότερα ξύλα, και αποδίδουν μικρότερη θερμική ισχύ (σε kW). Τις περισσότερες φορές, αν όχι όλες, έχουν και ανοιγόμενη ΜΟΝΟ πόρτα, όχι συρόμενη.

Εκτιμώ ότι στην περίπτωσή σου, που έχεις καινούριο σπίτι, καλύτερα είναι να πας σε αυτόνομη εστία, σε κανονικό τζάκι δηλαδή.

Δε σε ενδιαφέρει πρακτικά ούτε πόσα kW ισχύ θα αποδίδει το τζάκι σου, ούτε πόση ενεργειακή απόδοση θα έχει. Γιατί ούτε θα ζεστάνεις το σπίτι με αυτό, ούτε θα πετύχεις ποτέ την απόλυτη καύση για να έχεις μέγιστο βαθμό απόδοσης. Αυτά τα νούμερα τα λένε οι έμποροι για να ψαρώσουν, εντυπωσιάσουν, και να πουλήσουν.

Αν θες, πάρε μια εστία με 10-18 kW ισχύ, όλες σου κάνουν, και αν είσαι και μερακλής, να έχει και δευτερογενή καύση, που είναι φιλική προς το περιβάλλον. Πρακτικά, μια σούπερ εστία έχει έως και 80-κάτι % απόδοση, αλλά κανείς μας δε πετυχαίνει πάνω από 60 με 70%

Το τζάκι πρέπει:
α) ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΒΑΛΕΙΣ ΒΕΝΤΥΛΑΤΕΡ
β) Να παίνρει αέρα καύσης ΜΟΝΟ εξωτερικό με ΕΔΙΚΟ ΣΠΙΡΑΛ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΥΜΠΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΑΠΟΚΑΤΩ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΛΑΙΜΟ.
γ) Αέρα εκτόνωσης μέσα από το σπίτι
δ) Μια μερακλίδικη εγκατάσταση θέλει και το βαρυτικό της τάμπερ.
ε) Να ακούει στο μοχλό ρύθμισης του άρα, άρα κλείνουμε τελείως τον αέρα...? πρέπει το τζάκι σχεδόν να σβήνει
ΑΥΤΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
στ) Να έχει κλαπέ καυσαερίων που ιδανικά θα έχει διάφορες θέσεις και θα ανοίγει αυτόματα με το άνοιγμα της πόρτας
ζ) Αν έχει δευτερογενή κάυση, ιδανικά θα πρέπει να έχει χωριστό μοχλό ρύθμισης του αέρα της δευυερογενούς, ή όταν κλείνεις τελείως τον βασικό αέρα, να σβήνει από κάτω η φλόγα και να βλέπεις δευτερογενή

Πήγαινε ρε συ Λάμπρο στο Δημήτρη το Φιλιππακόπουλο να κάνεις τη δουλειά σου.....

Αν θέλεις άκουσέ με, και δε θα το μετανιώσεις. Οι φίρμες που σου έγραψα παραπάνω, μαζί με Lotus ας πούμε και σίγουρα άλλες που ή τις ξεχνάω ή δεν τις γνωρίζω, είναι ΚΟΡΥΦΗ.

Επίσης, πολύ βασικό: Η ενδοδαπέδια ΑΠΑΙΤΕΙ ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΗΣΗ, όχι άνοιξε κλείσε. Βασικά, ΔΕ χρειάζεσαι τζάκι, αλλά το βάζεις για το κέφι σου. Για την παρέα, για μια στο τόσο, για 10 μέρες το χρόνο που είναι αργίες και θα είσαι σπίτι και θα θες να το ανάψεις.

Βάλε λοιπόν τζάκι ΧΩΡΙΣ βεντυλατέρ να μη σου σπάει τα ούμπαλα το σβουρητό του ανεμιστήρα....., και δε θα το μετανιώσεις. Αν κατεβαίνεις Αθήνα, πήγαινε στο μαγαζί του Δημήτρη του Φιλιππακόπουλου, και δε θα χάσεις. Ο Δημήτρης το γνωρίζει το θέμα. Είναι πολύ σωστός επαγγελματίας και πολύ καλός άνθρωπος. Και το βασικότερο ??? ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ.

Θα σου πούνε... μα με τόσα μέτρα σπίτι, πρέπει να βάλεις βεντυλατέρ, για να ζεσταίνεται γρήγορα, να βγάζει φωτιές ο κώλος σου από τη ζέστη... και διάφορες άλλες παπαριές.
Εσύ άνθρωπέ μου έχεις την ενδοδαπέδιο, δεν περιμένεις να σε ζεστάνει το τζάκι. Βάλε κάτι που να ΔΟΥΛΕΥΤΙ ΣΩΣΤΑ ... σαν ελβετικό ρολόϊ......

είμαι καμμένος...γι'αυτό γράφω έτσι....

Πες του τι θες να κάνεις, και αυτός ξέρει να σου προτείνει τη βέλτιστη λύση. Αυτή, που σίγουρα ως τελικό αποτέλεσμα, θα πεις:
ΧΑΛΑΛΙ ΤΟΥ !!!!
Last edit: 7 Χρόνια 2 Μήνες πριν by ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 2 Μήνες πριν #156305 από avalonlll
Απαντήθηκε από avalonlll στο θέμα Αγορά διαμπερούς τζακιού
Ευχαριστώ και παλι.
Ειναι αυτό που είπες: Θέλω να δουλεύει σωστά και επίσης όχι να ζεστάνω το σπίτι!
Ωραια τα είπες, έλυσα νομιζω και τις τελευταίες απορίες που είχα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.064 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ