Kostrzewa Pellets Fuzzy Logic

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #87120 από kakos
Απαντήθηκε από kakos στο θέμα Kostrzewa Pellets Fuzzy Logic
Και εκτός των παραπάνω αν δεν απατώμαι θα πρέπει να δηλώσεις τον Λ στην θέση OFF (No)

ΚΑΒΑΛΑ - ΚΩΣΤΑΣ
Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by kakos.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #87963 από sakis441
Απαντήθηκε από sakis441 στο θέμα Kostrzewa Pellets Fuzzy Logic
πήγα και είδα τον λέβητα στην Αλεξανδρούπολη εν δράση!!! πολύ καλό μηχάνημα αλά έχει πολύ μικρο χώρο για ξύλα και δεν μπορι να καψη σκέτο καλαμπόκι :( κρίμα γιατί μου άρεσε πολύ. θα κιταξω για defro agro uni i duo uni. αν ξερή καπιως για αυτό τον λέβητα ας απάντηση. ;)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #88081 από clhorus
Απαντήθηκε από clhorus στο θέμα Kostrzewa Pellets Fuzzy Logic

sakis441 έγραψε: πήγα και είδα τον λέβητα στην Αλεξανδρούπολη εν δράση!!! πολύ καλό μηχάνημα αλά έχει πολύ μικρο χώρο για ξύλα και δεν μπορι να καψη σκέτο καλαμπόκι :( κρίμα γιατί μου άρεσε πολύ. θα κιταξω για defro agro uni i duo uni. αν ξερή καπιως για αυτό τον λέβητα ας απάντηση. ;)


Έχω την εντύπωση πως κανένα μηχάνημα δεν μπορεί να κάψει σκέτο καλαμπόκι. Άλλωστε είναι κάπως ανόητο και άτοπο σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς να καις τρόφιμα για να ζεσταθείς. Μπορείς πολύ απλά να πουλήσεις το καλαμπόκι σου στην αγορά και με τα χρήματα που θα βγάλεις να αγοράσεις πέλλετ που μπορείς, αν ψάξεις καλά, να το βρεις φθηνότερο από το καλαμπόκι. Έτσι θα κερδίσεις διπλά.

Όσο για τα ξύλα, αν θέλεις έναν ξυλολέβητα και να γεμίζεις κάθε τρεις και λίγο, πήγαινε και αγόρασε ένα ξυλοκάζανο με 1000 ευρώ. Έτσι θα σου βγει φθηνότερος και θα έχει χώρο να βάζεις περισσότερα ξύλα. Γιατί το να πάρεις τον Fuzzy Logic για να καις μόνο ξύλα δεν έχει λογική. Σου προσφέρει απίστευτες ευκολίες το μηχάνημα και απλώς μετατρέπεται σε ξυλολέβητα σε περίπτωση που σου τελειώσει το πέλλετ και έχεις ξύλα. Η καύση του ξύλου δηλαδή είναι μια καλή εναλλακτική λύση.

Εν κατακλείδι, πρέπει να ψάξεις πρώτα να βρεις τι ακριβώς θέλεις εσύ και μετά να βρεις κάποιο μηχάνημα που να κάνει αυτά που θέλεις. Αν ψάχνεις ανάποδα όπως τώρα, συνεχώς θα μπερδεύεσαι.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #121586 από clhorus
Απαντήθηκε από clhorus στο θέμα Kostrzewa Pellets Fuzzy Logic

panpeletak έγραψε:

clhorus έγραψε:

panpeletak έγραψε:

frakyd έγραψε: Βαλε καμια φωτο κατα την ωρα λειτουργιας.
Λογικα αν εχεις κοντη φλογα θα επηρεαζει επειδη η καυση γινεται χαμηλα.
Δοκιμασε να χαμηλωσεις λιγο τον αερα κ πες μας.


Η φλόγα είναι ικανοποιητική και ο ανεμιστήρας στο 60% είναι στο 39. Η καύση γίνεται περίπου στο μέσο του πιάτου ή και ψιλά. Για να σηκώσω το σημείο καύσης αυξάνω τα δευτερόλεπτα του antiblock.(Οδηγίες απο Βόλο). Το διάστημα που λειτουργεί δεν έχω κανένα πρόβλημα. Το δουλεύω πλέον με πλήρη αντιστάθμιση δηλαδή ο θερμοστάτης είναι συνδεδεμένος πάνω στο λέβητα. Ο κυκλοφορητής είναι συνεχως ανοιχτος μεταφέροντας το νέρο στην θερμοκρασία που προβλέπεται (θερμοκρασία καμπύλης με βάση την εξωτερική θερμοκρασία - απόκλιση) όταν ο θερμοστάτης εσωτερικού χώρου είναι σβηστός και αντιστοιχα θερμοκρασία καμπύλης με βάση την εξωτερική θερμοκρασία όταν ο θερμοστάτης είναι ανοιχτός. Τα σώματα είναι πάντα χλυαρά και το σπίτι πάντα στην θερμοκρασία των 22 βαθμών που θέλω. Το κακό είναι ότι κάθε 4 μέρες μπουκώνει και θέλει καθάρισμα και δεν ξέρω τι φταίει.


Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς έχεις κάνει. Σε εμένα ο θερμοστάτης χώρου ελέγχει τον κυκλοφορητή. Σε εσένα τι ελέγχει;

Όσο για το θέμα με το κάρβουνο στον καυστήρα όταν καίει (μόνο) πέλλετ, έμαθα ότι στο εργοστάσιο της Πολωνίας κάνουν πειράματα να το εξαλείψουν εντελώς αυτό το φαινόμενο αντικαθιστώντας το πιάτο με ένα νέο, το οποίο θα έχει περισσότερες τρύπες! Ακόμη όμως πειραματίζονται. Ας ελπίσουμε ότι θα το πετύχουν! Όταν θα μάθω νεότερα, θα σας ενημερώσω!

Τι μάρκα πέλλετ καις και σου συμβαίνει αυτό κάθε 4 ημέρες; Πόσες ώρες συνολικά έχεις φωτιά μέσα στον καυστήρα;


Ο κυκλοφορητής είναι πάντα ανοιχτός και κυκλοφορεί νερό σε θερμοκρασία που επιλέγει ο λέβητας. Όταν ο θερμοστάτης είναι ανοιχτός στέλνει θερμοκρασία νερού όπως ορίζει η καμπύλη, ενώ όταν είναι σβηστός στέλνει θερμοκρασία νερού όσο η καμπύλη μείον την αποκλιση που έχω ορίσει.
Καίω πέλλετ biotherm και δυστηχώς κάθε 4 μέρες μπουκώνει. Την τελευταία φορά μπούκωσε στις 8 ημέρες και αυτό γιατί τον έβαλα να λειτουργεί με ισχύ 100%. Δεν ξέρω με έχει απογοητεύσει.


Τελικά το πρόβλημα με την καρβουνιά που σχηματιζόταν μέσα στον καυστήρα επιλύθηκε εντελώς με την απλή τροποποίηση που έκαναν οι Πολωνοί. Άνοιξαν δηλαδή μερικές τρύπες λίγα εκατοστά κάτω από το πιάτο που βρίσκεται και καίγεται το πέλλετ. Αν αντιμετωπίζατε πρόβλημα με αυτό το θέμα, δεν έχετε παρά να καλέσετε τον αντιπρόσωπο και να κάνει την τροποποίηση.

Ο ίδιος το δοκίμασα και εκθέτω με λεπτομέρεια τα ευρήματά μου. Καταρχάς να πω ότι πριν την εν λόγω τροποποίηση έπρεπε να καθαρίζω την καρβουνιά μέσα από τον καυστήρα 1 φορά την εβδομάδα.

Μόλις έγιναν οι τρύπες, αυτό που παρατήρησα ήταν ότι στο πιάτο μου ερχόταν πια μεγαλύτερη ποσότητα αέρα κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να πέφτει γρήγορα η στάθμη του πέλλετ. Η λύση είναι απλή. Χαμηλώνουμε από το μενού τις στροφές του ανεμιστήρα μέχρι να επιτύχουμε την επιθυμητή στάθμη μέσα στο πιάτο.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Είναι πολύ σημαντικό να επιτύχουμε να μην πέφτει η στάθμη του πέλλετ πολύ χαμηλά (εννοώ σε σημείο τόσο χαμηλό που να φαίνεται το άνω χείλος του καυστήρα πάνω στο οποίο ακουμπάει το πιάτο) σε κανένα ποσοστό επί τοις εκατό της λειτουργίας του καυστήρα. Για το λόγο αυτό ρυθμίζουμε τον αέρα αναλόγως.

Επίσης, πολύ σημαντικό είναι ότι μετά τη μετατροπή θα πρέπει να κολλήσουμε το πιάτο στο χείλος του καυστήρα με μια σιλικόνη που αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες (έχει κόκκινο χρώμα και είναι ελαστική), για να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα διαφεύγει αέρας από τα πλαϊνά του πιάτου. Αυτή είναι άλλωστε και η οδηγία που δίνει επίσημα ο Πολωνός κατασκευαστής στο νέο του συνοδευτικό εγχειρίδιο.

Αποτελέσματα τροποποίησης:
Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 έσβησα τον λέβητα για να κάνω τον πρώτο φετινό γενικό καθαρισμό (τοιχώματα, κάθετες διαδρομές κ.λπ.). Κατά τη διάρκεια 1,5 μήνα χρήσης του καυστήρα, δεν χρειάστηκε να καθαρίσω τον καυστήρα ούτε μία φορά! Θυμίζω πως προηγουμένως καθάριζα την καρβουνιά 1 φορά την εβδομάδα! Όταν έβγαλα το πέλλετ από τον καυστήρα βρήκα μια μικρή ποσότητα καρβουνιάς, η οποία ήταν χαμηλά κάτω από τις τρύπες και η οποία δεν μου δημιουργούσε κανένα απολύτως πρόβλημα στην ομαλή προώθηση του πέλλετ στο χώρο του καυστήρα μέσω του κοχλία. Εννοείται, βέβαια, πως την καθάρισα προληπτικά.

Συμπεράσματα:
1. Η τροποποίηση αυτή είναι ικανή να εξαφανίσει το πρόβλημα με το μπούκωμα του καυστήρα λόγω της καρβουνιάς που αφήνει το καύσιμο πέλλετ.
2. Ο σχηματισμός της καρβουνιάς είναι πολύ αργός και σχηματίζεται σε σημείο που δεν προκαλεί προβλήματα στην απρόσκοπτη κυκλοφορία του καυσίμου μέσα στον καυστήρα.
3. Ο καθαρισμός της είναι προαιρετικός (αλλά επιθυμητός) και γίνεται 1 φορά κάθε 1,5 μήνα ή 2 μήνες (ανάλογα την κατανάλωση), όταν έτσι κι αλλιώς σβήνουμε και καθαρίζουμε το μηχάνημα από τη στάχτη για να αυξήσουμε την απόδοση του λέβητα και συνεπώς να κάνουμε εξοικονόμηση στο καύσιμο.

Το μόνο πια που μένει να κάνω είναι να το τροφοδοτώ με καύσιμο και να το καθαρίζω κάθε φορά που καταναλώνω 2 τόνους καύσιμο. Όλα τα υπόλοιπα τα κάνει μόνο του χάριν στους αυτοματισμούς που διαθέτει. B) Καλές καύσεις!!! ;)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #121597 από kakos
Απαντήθηκε από kakos στο θέμα Kostrzewa Pellets Fuzzy Logic

clhorus έγραψε:

panpeletak έγραψε:

clhorus έγραψε:

panpeletak έγραψε:

frakyd έγραψε: Βαλε καμια φωτο κατα την ωρα λειτουργιας.
Λογικα αν εχεις κοντη φλογα θα επηρεαζει επειδη η καυση γινεται χαμηλα.
Δοκιμασε να χαμηλωσεις λιγο τον αερα κ πες μας.


Η φλόγα είναι ικανοποιητική και ο ανεμιστήρας στο 60% είναι στο 39. Η καύση γίνεται περίπου στο μέσο του πιάτου ή και ψιλά. Για να σηκώσω το σημείο καύσης αυξάνω τα δευτερόλεπτα του antiblock.(Οδηγίες απο Βόλο). Το διάστημα που λειτουργεί δεν έχω κανένα πρόβλημα. Το δουλεύω πλέον με πλήρη αντιστάθμιση δηλαδή ο θερμοστάτης είναι συνδεδεμένος πάνω στο λέβητα. Ο κυκλοφορητής είναι συνεχως ανοιχτος μεταφέροντας το νέρο στην θερμοκρασία που προβλέπεται (θερμοκρασία καμπύλης με βάση την εξωτερική θερμοκρασία - απόκλιση) όταν ο θερμοστάτης εσωτερικού χώρου είναι σβηστός και αντιστοιχα θερμοκρασία καμπύλης με βάση την εξωτερική θερμοκρασία όταν ο θερμοστάτης είναι ανοιχτός. Τα σώματα είναι πάντα χλυαρά και το σπίτι πάντα στην θερμοκρασία των 22 βαθμών που θέλω. Το κακό είναι ότι κάθε 4 μέρες μπουκώνει και θέλει καθάρισμα και δεν ξέρω τι φταίει.


Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς έχεις κάνει. Σε εμένα ο θερμοστάτης χώρου ελέγχει τον κυκλοφορητή. Σε εσένα τι ελέγχει;

Όσο για το θέμα με το κάρβουνο στον καυστήρα όταν καίει (μόνο) πέλλετ, έμαθα ότι στο εργοστάσιο της Πολωνίας κάνουν πειράματα να το εξαλείψουν εντελώς αυτό το φαινόμενο αντικαθιστώντας το πιάτο με ένα νέο, το οποίο θα έχει περισσότερες τρύπες! Ακόμη όμως πειραματίζονται. Ας ελπίσουμε ότι θα το πετύχουν! Όταν θα μάθω νεότερα, θα σας ενημερώσω!

Τι μάρκα πέλλετ καις και σου συμβαίνει αυτό κάθε 4 ημέρες; Πόσες ώρες συνολικά έχεις φωτιά μέσα στον καυστήρα;


Ο κυκλοφορητής είναι πάντα ανοιχτός και κυκλοφορεί νερό σε θερμοκρασία που επιλέγει ο λέβητας. Όταν ο θερμοστάτης είναι ανοιχτός στέλνει θερμοκρασία νερού όπως ορίζει η καμπύλη, ενώ όταν είναι σβηστός στέλνει θερμοκρασία νερού όσο η καμπύλη μείον την αποκλιση που έχω ορίσει.
Καίω πέλλετ biotherm και δυστηχώς κάθε 4 μέρες μπουκώνει. Την τελευταία φορά μπούκωσε στις 8 ημέρες και αυτό γιατί τον έβαλα να λειτουργεί με ισχύ 100%. Δεν ξέρω με έχει απογοητεύσει.


Τελικά το πρόβλημα με την καρβουνιά που σχηματιζόταν μέσα στον καυστήρα επιλύθηκε εντελώς με την απλή τροποποίηση που έκαναν οι Πολωνοί. Άνοιξαν δηλαδή μερικές τρύπες λίγα εκατοστά κάτω από το πιάτο που βρίσκεται και καίγεται το πέλλετ. Αν αντιμετωπίζατε πρόβλημα με αυτό το θέμα, δεν έχετε παρά να καλέσετε τον αντιπρόσωπο και να κάνει την τροποποίηση.

Ο ίδιος το δοκίμασα και εκθέτω με λεπτομέρεια τα ευρήματά μου. Καταρχάς να πω ότι πριν την εν λόγω τροποποίηση έπρεπε να καθαρίζω την καρβουνιά μέσα από τον καυστήρα 1 φορά την εβδομάδα.

Μόλις έγιναν οι τρύπες, αυτό που παρατήρησα ήταν ότι στο πιάτο μου ερχόταν πια μεγαλύτερη ποσότητα αέρα κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να πέφτει γρήγορα η στάθμη του πέλλετ. Η λύση είναι απλή. Χαμηλώνουμε από το μενού τις στροφές του ανεμιστήρα μέχρι να επιτύχουμε την επιθυμητή στάθμη μέσα στο πιάτο.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Είναι πολύ σημαντικό να επιτύχουμε να μην πέφτει η στάθμη του πέλλετ πολύ χαμηλά (εννοώ σε σημείο τόσο χαμηλό που να φαίνεται το άνω χείλος του καυστήρα πάνω στο οποίο ακουμπάει το πιάτο) σε κανένα ποσοστό επί τοις εκατό της λειτουργίας του καυστήρα. Για το λόγο αυτό ρυθμίζουμε τον αέρα αναλόγως.

Επίσης, πολύ σημαντικό είναι ότι μετά τη μετατροπή θα πρέπει να κολλήσουμε το πιάτο στο χείλος του καυστήρα με μια σιλικόνη που αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες (έχει κόκκινο χρώμα και είναι ελαστική), για να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα διαφεύγει αέρας από τα πλαϊνά του πιάτου. Αυτή είναι άλλωστε και η οδηγία που δίνει επίσημα ο Πολωνός κατασκευαστής στο νέο του συνοδευτικό εγχειρίδιο.

Αποτελέσματα τροποποίησης:
Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 έσβησα τον λέβητα για να κάνω τον πρώτο φετινό γενικό καθαρισμό (τοιχώματα, κάθετες διαδρομές κ.λπ.). Κατά τη διάρκεια 1,5 μήνα χρήσης του καυστήρα, δεν χρειάστηκε να καθαρίσω τον καυστήρα ούτε μία φορά! Θυμίζω πως προηγουμένως καθάριζα την καρβουνιά 1 φορά την εβδομάδα! Όταν έβγαλα το πέλλετ από τον καυστήρα βρήκα μια μικρή ποσότητα καρβουνιάς, η οποία ήταν χαμηλά κάτω από τις τρύπες και η οποία δεν μου δημιουργούσε κανένα απολύτως πρόβλημα στην ομαλή προώθηση του πέλλετ στο χώρο του καυστήρα μέσω του κοχλία. Εννοείται, βέβαια, πως την καθάρισα προληπτικά.

Συμπεράσματα:
1. Η τροποποίηση αυτή είναι ικανή να εξαφανίσει το πρόβλημα με το μπούκωμα του καυστήρα λόγω της καρβουνιάς που αφήνει το καύσιμο πέλλετ.
2. Ο σχηματισμός της καρβουνιάς είναι πολύ αργός και σχηματίζεται σε σημείο που δεν προκαλεί προβλήματα στην απρόσκοπτη κυκλοφορία του καυσίμου μέσα στον καυστήρα.
3. Ο καθαρισμός της είναι προαιρετικός (αλλά επιθυμητός) και γίνεται 1 φορά κάθε 1,5 μήνα ή 2 μήνες (ανάλογα την κατανάλωση), όταν έτσι κι αλλιώς σβήνουμε και καθαρίζουμε το μηχάνημα από τη στάχτη για να αυξήσουμε την απόδοση του λέβητα και συνεπώς να κάνουμε εξοικονόμηση στο καύσιμο.

Το μόνο πια που μένει να κάνω είναι να το τροφοδοτώ με καύσιμο και να το καθαρίζω κάθε φορά που καταναλώνω 2 τόνους καύσιμο. Όλα τα υπόλοιπα τα κάνει μόνο του χάριν στους αυτοματισμούς που διαθέτει. B) Καλές καύσεις!!! ;)


Καλησπέρα φίλε και απο εμένα. Εχω κάνει κα εγώ την πατέντα για την ακρίβεια το έστειλα στον Βόλο και μου το έφεραν πίσω και ευχαριστώ τον Αντ/πο για την άμεση εξυπηρέτηση. Όντως όλα τα παραπάνω τα επιβεβαιώνω και εγώ. Βέβαια δεν γνώριζα για την σιλικόνη που αναφέρεις όμως δεν ξέρω αν τελικά είναι απαραίτητο.

ΚΑΒΑΛΑ - ΚΩΣΤΑΣ
Last edit: 10 Χρόνια 4 Μήνες πριν by kakos.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #121650 από vaggelis.alex1968
Απαντήθηκε από vaggelis.alex1968 στο θέμα Kostrzewa Pellets Fuzzy Logic

kakos έγραψε:

clhorus έγραψε:

panpeletak έγραψε:

clhorus έγραψε:

panpeletak έγραψε:

frakyd έγραψε: Βαλε καμια φωτο κατα την ωρα λειτουργιας.
Λογικα αν εχεις κοντη φλογα θα επηρεαζει επειδη η καυση γινεται χαμηλα.
Δοκιμασε να χαμηλωσεις λιγο τον αερα κ πες μας.


Η φλόγα είναι ικανοποιητική και ο ανεμιστήρας στο 60% είναι στο 39. Η καύση γίνεται περίπου στο μέσο του πιάτου ή και ψιλά. Για να σηκώσω το σημείο καύσης αυξάνω τα δευτερόλεπτα του antiblock.(Οδηγίες απο Βόλο). Το διάστημα που λειτουργεί δεν έχω κανένα πρόβλημα. Το δουλεύω πλέον με πλήρη αντιστάθμιση δηλαδή ο θερμοστάτης είναι συνδεδεμένος πάνω στο λέβητα. Ο κυκλοφορητής είναι συνεχως ανοιχτος μεταφέροντας το νέρο στην θερμοκρασία που προβλέπεται (θερμοκρασία καμπύλης με βάση την εξωτερική θερμοκρασία - απόκλιση) όταν ο θερμοστάτης εσωτερικού χώρου είναι σβηστός και αντιστοιχα θερμοκρασία καμπύλης με βάση την εξωτερική θερμοκρασία όταν ο θερμοστάτης είναι ανοιχτός. Τα σώματα είναι πάντα χλυαρά και το σπίτι πάντα στην θερμοκρασία των 22 βαθμών που θέλω. Το κακό είναι ότι κάθε 4 μέρες μπουκώνει και θέλει καθάρισμα και δεν ξέρω τι φταίει.


Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς έχεις κάνει. Σε εμένα ο θερμοστάτης χώρου ελέγχει τον κυκλοφορητή. Σε εσένα τι ελέγχει;

Όσο για το θέμα με το κάρβουνο στον καυστήρα όταν καίει (μόνο) πέλλετ, έμαθα ότι στο εργοστάσιο της Πολωνίας κάνουν πειράματα να το εξαλείψουν εντελώς αυτό το φαινόμενο αντικαθιστώντας το πιάτο με ένα νέο, το οποίο θα έχει περισσότερες τρύπες! Ακόμη όμως πειραματίζονται. Ας ελπίσουμε ότι θα το πετύχουν! Όταν θα μάθω νεότερα, θα σας ενημερώσω!

Τι μάρκα πέλλετ καις και σου συμβαίνει αυτό κάθε 4 ημέρες; Πόσες ώρες συνολικά έχεις φωτιά μέσα στον καυστήρα;


Ο κυκλοφορητής είναι πάντα ανοιχτός και κυκλοφορεί νερό σε θερμοκρασία που επιλέγει ο λέβητας. Όταν ο θερμοστάτης είναι ανοιχτός στέλνει θερμοκρασία νερού όπως ορίζει η καμπύλη, ενώ όταν είναι σβηστός στέλνει θερμοκρασία νερού όσο η καμπύλη μείον την αποκλιση που έχω ορίσει.
Καίω πέλλετ biotherm και δυστηχώς κάθε 4 μέρες μπουκώνει. Την τελευταία φορά μπούκωσε στις 8 ημέρες και αυτό γιατί τον έβαλα να λειτουργεί με ισχύ 100%. Δεν ξέρω με έχει απογοητεύσει.


Τελικά το πρόβλημα με την καρβουνιά που σχηματιζόταν μέσα στον καυστήρα επιλύθηκε εντελώς με την απλή τροποποίηση που έκαναν οι Πολωνοί. Άνοιξαν δηλαδή μερικές τρύπες λίγα εκατοστά κάτω από το πιάτο που βρίσκεται και καίγεται το πέλλετ. Αν αντιμετωπίζατε πρόβλημα με αυτό το θέμα, δεν έχετε παρά να καλέσετε τον αντιπρόσωπο και να κάνει την τροποποίηση.

Ο ίδιος το δοκίμασα και εκθέτω με λεπτομέρεια τα ευρήματά μου. Καταρχάς να πω ότι πριν την εν λόγω τροποποίηση έπρεπε να καθαρίζω την καρβουνιά μέσα από τον καυστήρα 1 φορά την εβδομάδα.

Μόλις έγιναν οι τρύπες, αυτό που παρατήρησα ήταν ότι στο πιάτο μου ερχόταν πια μεγαλύτερη ποσότητα αέρα κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να πέφτει γρήγορα η στάθμη του πέλλετ. Η λύση είναι απλή. Χαμηλώνουμε από το μενού τις στροφές του ανεμιστήρα μέχρι να επιτύχουμε την επιθυμητή στάθμη μέσα στο πιάτο.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Είναι πολύ σημαντικό να επιτύχουμε να μην πέφτει η στάθμη του πέλλετ πολύ χαμηλά (εννοώ σε σημείο τόσο χαμηλό που να φαίνεται το άνω χείλος του καυστήρα πάνω στο οποίο ακουμπάει το πιάτο) σε κανένα ποσοστό επί τοις εκατό της λειτουργίας του καυστήρα. Για το λόγο αυτό ρυθμίζουμε τον αέρα αναλόγως.

Επίσης, πολύ σημαντικό είναι ότι μετά τη μετατροπή θα πρέπει να κολλήσουμε το πιάτο στο χείλος του καυστήρα με μια σιλικόνη που αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες (έχει κόκκινο χρώμα και είναι ελαστική), για να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα διαφεύγει αέρας από τα πλαϊνά του πιάτου. Αυτή είναι άλλωστε και η οδηγία που δίνει επίσημα ο Πολωνός κατασκευαστής στο νέο του συνοδευτικό εγχειρίδιο.

Αποτελέσματα τροποποίησης:
Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 έσβησα τον λέβητα για να κάνω τον πρώτο φετινό γενικό καθαρισμό (τοιχώματα, κάθετες διαδρομές κ.λπ.). Κατά τη διάρκεια 1,5 μήνα χρήσης του καυστήρα, δεν χρειάστηκε να καθαρίσω τον καυστήρα ούτε μία φορά! Θυμίζω πως προηγουμένως καθάριζα την καρβουνιά 1 φορά την εβδομάδα! Όταν έβγαλα το πέλλετ από τον καυστήρα βρήκα μια μικρή ποσότητα καρβουνιάς, η οποία ήταν χαμηλά κάτω από τις τρύπες και η οποία δεν μου δημιουργούσε κανένα απολύτως πρόβλημα στην ομαλή προώθηση του πέλλετ στο χώρο του καυστήρα μέσω του κοχλία. Εννοείται, βέβαια, πως την καθάρισα προληπτικά.

Συμπεράσματα:
1. Η τροποποίηση αυτή είναι ικανή να εξαφανίσει το πρόβλημα με το μπούκωμα του καυστήρα λόγω της καρβουνιάς που αφήνει το καύσιμο πέλλετ.
2. Ο σχηματισμός της καρβουνιάς είναι πολύ αργός και σχηματίζεται σε σημείο που δεν προκαλεί προβλήματα στην απρόσκοπτη κυκλοφορία του καυσίμου μέσα στον καυστήρα.
3. Ο καθαρισμός της είναι προαιρετικός (αλλά επιθυμητός) και γίνεται 1 φορά κάθε 1,5 μήνα ή 2 μήνες (ανάλογα την κατανάλωση), όταν έτσι κι αλλιώς σβήνουμε και καθαρίζουμε το μηχάνημα από τη στάχτη για να αυξήσουμε την απόδοση του λέβητα και συνεπώς να κάνουμε εξοικονόμηση στο καύσιμο.

Το μόνο πια που μένει να κάνω είναι να το τροφοδοτώ με καύσιμο και να το καθαρίζω κάθε φορά που καταναλώνω 2 τόνους καύσιμο. Όλα τα υπόλοιπα τα κάνει μόνο του χάριν στους αυτοματισμούς που διαθέτει. B) Καλές καύσεις!!! ;)


Καλησπέρα φίλε και απο εμένα. Εχω κάνει κα εγώ την πατέντα για την ακρίβεια το έστειλα στον Βόλο και μου το έφεραν πίσω και ευχαριστώ τον Αντ/πο για την άμεση εξυπηρέτηση. Όντως όλα τα παραπάνω τα επιβεβαιώνω και εγώ. Βέβαια δεν γνώριζα για την σιλικόνη που αναφέρεις όμως δεν ξέρω αν τελικά είναι απαραίτητο.


τώρα έρχονται έτοιμα από την Πολωνία με τις τρύπες,έτσι ήρθε και ο δικός μου,
(Αναμένω τον μάστορα γιά την τοποθέτηση) σύντομα θα έχω και εγώ αποτελέσματα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.088 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ