Kostrzewa Pellets Fuzzy Logic

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #125482 από makiskat
Απαντήθηκε από makiskat στο θέμα Kostrzewa Pellets Fuzzy Logic
να ρωτησω ποσο τον αγορασατε το λεβητα?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #128376 από clhorus
Απαντήθηκε από clhorus στο θέμα Kostrzewa Pellets Fuzzy Logic

panpeletak έγραψε:

clhorus έγραψε: Καλησπέρα φίλε και απο εμένα. Εχω κάνει κα εγώ την πατέντα για την ακρίβεια το έστειλα στον Βόλο και μου το έφεραν πίσω και ευχαριστώ τον Αντ/πο για την άμεση εξυπηρέτηση. Όντως όλα τα παραπάνω τα επιβεβαιώνω και εγώ. Βέβαια δεν γνώριζα για την σιλικόνη που αναφέρεις όμως δεν ξέρω αν τελικά είναι απαραίτητο.


Κι εγώ μέχρι πριν λίγες ημέρες δεν την είχα βάλει τη σιλικόνη. Όταν όμως μερικές φορές σκάλιζα τη φωτιά, έβγαινε καπνός από το κάτω χείλος του πιάτου. Ακολούθησα, λοιπόν, τις οδηγίες του Πολωνού κατασκευαστή (θα τις δεις στο καινούριο του manual) και τις οδηγίες των αντιπροσώπων στο Βόλο. Τώρα, η συμπεριφορά της φωτιάς είναι ακριβώς η ίδια όπως ήταν πριν γίνουν οι οπές στον καυστήρα, με τη διαφορά ότι τώρα βέβαια δεν πιάνει καρβουνιά ο καυστήρας! Σου το συστήνω ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσεις. Η συγκεκριμένη σιλικόνη κοστίζει περ. 6,50 ευρώ και είναι μπόλικη για να βάλεις πολλές φορές, αν φυσικά χρειαστεί.

@vaggelis.alex1968 Ναι, τώρα ο Πολωνός κατασκευαστής βγάζει το μηχάνημα με τη συγκεκριμένη τροποποίηση. Αυτό αποδεικνύει την εγκυρότητα τη λύσης!


Συμφωνώ απόλυτα με τα αποτελέσματα της νέας πατέντας! Είχα πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα με την συγκέντρωση καρβουνιάς που μπλόκαρε την ροή του πέλλετ και αναγκαζόμουν κάθε τέσσερις μέρες να καθαρίζω.
Άλλαξα το τμήμα αυτό ( κάτω απο το πιάτο που γίνεται η καύση) τον περασμένο Φεβρουάριο. Απο τότε δεν ξαναείχα πρόβλημα. Απο τον Φεβρουάριο μέχρι τον Απρίλιο που έσβησα τον καυστήρα δεν μπούκωσε ξανά. Όταν τον καθάρισα στο τέλος είχε καρβουνιά άλλά δεν μου είχε δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στην καύση.
Φέτος καεί παλι κανονικά χωρίς να με δημιουργήσει μέχρι σήμερα κανένα πρόβλημα.
Απο τότε που άλλαξα αυτο το τμήμα του σωλήνα, παρατηρώ ότι στο σημείο που ενώνεται με το πιάτο βγαίνει άσπρος καπνός.
Για αυτό το λόγο χρειάζεται να βάλουμε σιλικόνι;
Για να φεύγει ο αέρας απο πάνω και να βοηθάει την καυση;
Πώς την βάζεις; Πρέπει να είναι κρύος ο σωλήνας και το πιάτο;
Μάρκα σιλικόνης;[/quote]

Ακριβώς για αυτό το λόγο τη βάζουμε. Καλύτερη φλόγα χωρίς κανένα ίχνος καπνού!

Ο σωλήνας και το πιάτο θα πρέπει να είναι κρύα. Μπορείς να το κάνεις με την ευκαιρία του μηνιαίου ή διμηνιαίου καθαρισμού. Από την προσωπική μου πείρα έχω βρει ότι ο λέβητας θέλει καθάρισμα στους εναλλάκτες θερμότητας κάθε φορά που καίει 2 τόνους πέλλετ.

Η σιλικόνη που έβαλα είναι της Bison. Είναι κόκκινου χρώματος σε ένα κόκκινο σωληνάριο. Αντέχει στους 300 βαθμούς Κελσίου. Σε καλύπτει απόλυτα! Την κόλλα την εφαρμόζουμε στο κάτω μέρος του πιάτου περιμετρικά και στη συνέχεια απλά τοποθετούμε το πιάτο στη θέση του.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #128377 από clhorus
Απαντήθηκε από clhorus στο θέμα Kostrzewa Pellets Fuzzy Logic

kakos έγραψε: Παίδες να σας παραπέμψω εδώ διότι μιλάμε για τους ίδιους καυστήρες σε 2-3 διαφορετικά νήματα.
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...51&Itemid=384#124101

Επίσης να μου εξηγήσει κάποιος η σιλικόνη κολλά το καπάκι ή απλά παίζει στεγανοποιητικό ρόλο; Διότι αν το κολλά τότε πως θα καθαρίζεται με το στεφάνι καύση επάνω είναι λίγο μανίκι.


Η σιλικόνη κολλά το καπάκι και παίζει και στεγανοποιητικό ρόλο. Ωστόσο, διάβασε τι έγινε:

Αποφάσισαν να καθαρίσω το λέβητα μετά από 40 ημέρες συνεχούς χρήσης. Ο κοχλίας δούλευε χωρίς κανένα πρόβλημα απολύτως! Όταν μετά τον καθαρισμό του λέβητα έβγαλα το πέλλετ από τον καυστήρα για να τον καθαρίσω, βρήκα μια μικρή ποσότητα καρβουνιάς στο κάτω μέρος του καυστήρα, η οποία όμως δεν δημιουργούσε απολύτως κανένα πρόβλημα. Παρόλα αυτά αποφάσισα να αφαιρέσω την καρβουνιά. Στην προσπάθειά μου να την αφαιρέσω, παρατήρησα ότι το πιάτο κουνήθηκε μόνο του. Έτσι, το έπιασα με το χέρι μου και το αφαίρεσα κανονικά.

Οπότε μη σε απασχολεί αυτό. Το πιάτο μπορεί να ξαναβγεί και μετά την εφαρμογή της σιλικόνης, αλλά μπορείς να καθαρίσεις εύκολα τον καυστήρα και παρουσία του πιάτου. Αν αποφασίσεις να αφαιρέσεις το πιατάκι, μην ξεχάσεις να βάλεις ξανά ένα στρώμα σιλικόνης.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #128380 από clhorus
Απαντήθηκε από clhorus στο θέμα Kostrzewa Pellets Fuzzy Logic

makiskat έγραψε: να ρωτησω ποσο τον αγορασατε το λεβητα?


Γιατί δεν τηλεφωνείς στην ίδια την εταιρία για να σου πουν τις τρέχουσες τιμές;

www.ecosmartenergy.gr/index.php?dispatch=pages.view&page_id=1

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 5 Μήνες πριν #154575 από guider
Απαντήθηκε από guider στο θέμα Kostrzewa Pellets Fuzzy Logic
Παιδια καλημερα.
Λιγο "νεκρο" το βλεπω αυτο το νημα, ελπιζω με τις ερωτησεις μου να μπορεσω να το ενεργοποιησω.. :)
Λοιπον, εχω εναν τετοιο λεβητα (25ΚW) και τον χρησιμοποιω καποια χρονια με επιτυχια, με ζεσταινει καλα (μονοκατοικια) και οικονομικα. Εχω ομως ενα προβλημα που αφορα το καθαρισμα του. Γυρω απο τον καυστηρα μπρος, πισω, δεξια και αριστερα, στο υψος του πιατου περιπου πιανει αρκετη πισσα (ακομα και στην κασσα της πορτας μπροστα η και στην κατω πορτα..). Στον υπολοιπο χωρο που "τρεχουν" τα καυσαερια, εναλλακτες, χωρος βεντιλατερ κλπ πιανει κατω απο τη σταχτη ενα στρωμα επικαθησης 1-2 mm γκρι, κατι σαν γραφιτη. Αυτα τα δυο καταλοιπα, η πισσα και ο γραφιτης με τυραννουν πολυ στο καθαρισμα τους, με τριψιμο με βεργες και αυτοσχεδιες σπατουλες, ξεκολλανε πολυ δυσκολα μεχρι να βγουν και να φανει καθαρο μετταλο. Το κανω αυτο μια φορα τον μηνα οπωσδηποτε, με παιρνει καπου στο οχταωρο και μετα..ειμαι πιασμενος σαν να πηγα γυμναστηριο επειτα απο χρονια απουσιας.. :( Να σημειωσω τον τροπο λειτουργιας του λεβητα, υπαρχει στο σπιτι θερμοστατης χωρου που ελεγχει τον κυκλοφορητη, η θερμοκρασια νερου ειναι ρυθμισμενη στους 60 βαθμους και τιποτε αλλο. Ο λεβητας μετα το καθαρισμα σηκωνει θερμοκρασια καυσαεριων περιπου 90 βαθμων, οσο ομως περνουν οι μερες ανεβαινει, με αποτελεσμα 10 μερες μετα να εχει φτασει στους 120 οποτε χτυπαει..καμπανακι για καθαρισμα. Δεν με ενοχλει η σταχτη που μαζευεται σε ολη τη διαδρομη των καυσαεριων, αυτη φευγει ευκολα, ομως η πισσα και ο γραφιτης μου βγαζουν την ψυχη τοσο, ωστε να σκεφτομαι να αλλαξω τροπο θερμανσης για να μην μου φευγει ο πατος..
Εσεις δεν εχετε προβλημα με αυτες τις επικαθησεις και εαν ναι, πως τις καθαριζετε και ποσο συχνα?
Ευχαριστω.

Γιωργος Καβαλα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 5 Μήνες πριν #154579 από Fokion
Απαντήθηκε από Fokion στο θέμα Kostrzewa Pellets Fuzzy Logic
χωρις να εχω ιδεα απο λεβητες αλλα τι καις?

ENERGY GP 8000 (X2) εφυγαν - απολυτα ευχαριστημενος
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...mid=144&limitstart=0
ECOSPAR AUGIRA 23KW NEW ENTRY....
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=59591&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.087 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ