Kostrzewa Pellets Fuzzy Logic

Περισσότερα
7 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 7 Χρόνια 4 Μήνες πριν #154588 από Johnpropoman
Απαντήθηκε από Johnpropoman στο θέμα Kostrzewa Pellets Fuzzy Logic

Johnpropoman έγραψε: Γεια σου guider.
Διάβασε τα παρακάτω θέματα περιέχουν την λύση στα προβλήματά σου
(Τρίοδη βαλβίδα και λειτουργία stand by όχι on off ! :)
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...id=384&limitstart=30
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=59582&Itemid=384


Προβλημα και αποριες στην χρηση με λεβητα πελλετ 2 Χρόνια 9 Μήνες πριν
#129243
χρηστος8
Πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο που χρησιμοποιεις τον λέβητα σου.
Ξεκινώντας συνδέσεις τον καυστήρα σου με stand by λειτουργία και όχι on off όπως τον έχεις τώρα. Με αυτό τον τρόπο θα είναι μόνιμα ζεστός.
Σεταρεις τον κυκλοφορητη να ξεκινάει λειτουργία 50 με 55 βαθμούς και όχι χαμηλότερα.
Αν διαπιστώσεις ξανά υγροποιήσεις που δεν το νομίζω βάζεις και μια τριοδη στην επιστροφή του λέβητα.
Ευτυχώς δεν φταις εσύ φίλε μου...όλα τα παραπάνω έπρεπε να σου τα εξηγήσουν, και να τα λύσουν ο αντιπρόσωπος και ο τεχνικός που τον συνδεσε.
...είχε γράψει ο καλός μας φίλος χρηστος8 :) :) :)
Last edit: 7 Χρόνια 4 Μήνες πριν by Johnpropoman. Αιτία: Προσθήκη

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 7 Χρόνια 4 Μήνες πριν #154598 από guider
Απαντήθηκε από guider στο θέμα Kostrzewa Pellets Fuzzy Logic
Φιλε John σε ευχαριστω για τις απαντησεις. Διαβασα αρκετα και μπορω να πω οτι "εμπεδωσα" το θεμα. Ο λεβητας μου ουτως η αλλως τοσα χρονια δουλευε σε κατασταση stand by, ο κυκλοφορητης δηλαδη ελεγχοταν απο τον θερμοστατη χωρου ενω ο λεβητας διατηρουσε (με τον υδροστατη του) νερο σταθερης θερμοκρασιας 60 βαθμων που το επελεγα εγω. Κατα την θερμανση του νερου παρουσιαζε καποια υστερηση, επεφτε δηλαδη σε αδρανεια στους 69 βαθμους. Οταν ομως ο θερμοστατης χωρου εδινε εντολη να στειλει ο κυκλοφορητης ζεστα νερα, το νερο στον λεβητα (παρ ολο που αυτος ειχε ξεκινησει να ζεσταινει νερο) κατεβαινε μεχρι τους 30 βαθμους που προφανως ετσι προκαλουσε υγροποιηση με αποτελεσμα τις επικαθησεις. Σημερα θα αγοραστει μια τριοδη για τους 55 βαθμους και θα τοποθετηθει αμεσα.
Εκεινο που θελω να ρωτησω, ο λεβητας εχει μια ρυθμιση να μπορει να κοβει τον κυκλοφορητη (ασχετα με την εντολη του θερμοστατη χωρου) οταν η θερμοκρασια των νερων του λεβητα ειναι κατω απο καποια συγκεκριμενη (που μπορω να ρυθμισω εγω) και να τον ξαναλειτουργει οταν η θερμοκρασια νερου την υπερβει. Νομιζεις πως πρεπει να την ενεργοποιησω αυτη την δυνατοτητα η δεν χρειαζεται εφ οσον θα τοποθετησω την τριοδη?
Σ ευχαριστω για τις απαντησεις.

Γιωργος Καβαλα
Last edit: 7 Χρόνια 4 Μήνες πριν by guider.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 4 Μήνες πριν #154599 από Johnpropoman
Απαντήθηκε από Johnpropoman στο θέμα Kostrzewa Pellets Fuzzy Logic

guider έγραψε: Φιλε John ................ Οταν ομως ο θερμοστατης χωρου εδινε εντολη να στειλει ο κυκλοφορητης ζεστα νερα, το νερο στον λεβητα (παρ ολο που αυτος ειχε ξεκινησει να ζεσταινει νερο) κατεβαινε μεχρι τους 30 βαθμους που προφανως ετσι προκαλουσε υγροποιηση με αποτελεσμα τις επικαθησεις. η δεν χρειαζεται εφ οσον θα τοποθετησω την τριοδη?...............
..........Σ ευχαριστω για τις απαντησεις.


Σετάρεις τον κυκλοφορητή σου (από τον θερμοστάτη του κυκλοφορητή ) να ξεκινάει τη λειτουργία 50 με 55 βαθμούς και όχι χαμηλότερα.!!! :) :) :)
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": guider

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 7 Χρόνια 4 Μήνες πριν #154601 από guider
Απαντήθηκε από guider στο θέμα Kostrzewa Pellets Fuzzy Logic
"Σετάρεις τον κυκλοφορητή σου (από τον θερμοστάτη του κυκλοφορητή ) να ξεκινάει τη λειτουργία 50 με 55 βαθμούς και όχι χαμηλότερα.!!!"

Ο κυκλοφορητης δεν εχει θερμοστατη, μονο το σπιτι εχει, αυτον του χωρου. Απο τον λεβητα μπορω να ελεγξω απο πια θερμοκρασια νερου και πανω θα λειτουργει ο κυκλοφορητης.
Αυτη την δυνατοτητα να κοβει ο λεβητας τον κυκλοφορητη την ενεργοποιησα στο παρελθον για να μπορω να "κραταω" τα ζεστα νερα μεσα στα σωματα γιατι αλλοιως μεχρι να παρει χαμπαρι ο θερμοστατης χωρου να κλεισει τον κυκλοφορητη τα ζεστα νερα εφευγαν πισω στο λεβητα (κρυα τελικα). Απλα ρωταω αν τωρα με την τοποθετηση της τριοδης, θα με ωφελησει να το ενεργοποιησω εκ νεου. Προτιθεμαι να ζεσταινω νερο στους 70 (που λογω υστερησης θα παει στους 80 βαθμους) και να ρυθμισω το "κοψιμο" παροχης ζεστου νερου στους 55. Δεν ξερω αν αυτο θα μπορεσει να "συνεργαστει" σωστα με την τριοδη που θα ανοιγει και αυτη στους 55..Βεβαια δεν εχει καμμια σχεση το ενα με το αλλο, σκεφτομαι οτι τα νερα λογω βανας δεν θα κατεβαζουν χαμηλα θερμοκρασια και δεν θα ενεργοποιειται το "κοψιμο" οποτε θα ειναι αχρηστο. Τωρα τα σωματα λογω τριοδης θα ειναι μονιμα ζεστα, οχι βεβαια με 70 βαθμους φανταζομαι, αλλα με την τριοδη δεν θα κρυωνουν ποτε. Ας μπει η τριοδη και θα δουμε στον λεβητα πως θα κινειται η θερμοκρασια του νερου του, ουτως η αλλως εχω τοποθετημενη καμερα πανω στο LCD και ελεγχω συνεχως τα δεδομενα απο την τηλεοραση του σπιτιου..

Γιωργος Καβαλα
Last edit: 7 Χρόνια 4 Μήνες πριν by guider.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 4 Μήνες πριν #154602 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Kostrzewa Pellets Fuzzy Logic
κατι δεν εχεις πιασει σωστα ...η τριοδη θα κρατα ζεστο το νερο στον λεβητα (στους 50 βαθμους) κι οχι στα σωματα .
εχω μια ερωτηση ομως ...αφου ο θερμοστατης ελεγχει τον κυκλοφορητη ...τον καυστηρα ποιος τον ελεγχει?


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 7 Χρόνια 4 Μήνες πριν #154607 από guider
Απαντήθηκε από guider στο θέμα Kostrzewa Pellets Fuzzy Logic

dimlyk έγραψε: κατι δεν εχεις πιασει σωστα ...η τριοδη θα κρατα ζεστο το νερο στον λεβητα (στους 50 βαθμους) κι οχι στα σωματα .

Χμμ..καπου το διαβασα στο forum ετσι λανθασμενα και σαν μη γνωστης απλα το επανελαβα. Τωρα που μπηκα στο νοημα της λειτουργιας της τριοδης φυσικα μπαινει στην επιστροφη, κοβει τα κρυα και κανει κυκλο τα νερα του λεβητα..

dimlyk έγραψε: εχω μια ερωτηση ομως ...αφου ο θερμοστατης ελεγχει τον κυκλοφορητη ...τον καυστηρα ποιος τον ελεγχει?

Εδω το ειπα σωστα, ο θερμοστατης χωρου ελεγχει τον κυκλοφορητη, ο δε λεβητας (με τον δικο του θερμοστατη) κρατα τα νερα σταθερα στη θερμοκρασια της επιλογης μου.
Και μια που σε ειδα "ζεστο" να βοηθησεις ;) ο τεχνικος που αγορασα χθες την τριοδη μου εδειξε την συνδεσμολογια της (για να το μεταφερω στον υδραυλικο που θα την εγκαταστησει) σε ενα σχεδιαγραμμα οπου υπαρχει (στην επιστροφη νερων) στον λεβητα πρωτα ο κυκλοφορητης, μετα η βανα και μετα τα σωματα. Εγω τωρα αναρωτιεμαι, το συστημα δεν θα λειτουργει το ιδιο σωστα αν ο κυκλοφορητης ειναι στην εξοδο και οχι στην εισοδο? Ο κυκλοφορητης μου ειναι ηδη στην εξοδο και θα γλυτωσω αρκετη δουλεια αφηνοντας τον εκει παρα μεταφεροντας τον στην επιστροφη.. Ο τεχνικος ειπε οτι δεν γινεται, εγω ομως εχω τις αμφιβολιες μου..Με τις λιγες γνωσεις μου δεν βλεπω διαφορα στην λειτουργια του συστηματος με την τοποθετηση του κυκλοφορητη ειτε στην εξοδο ειτε στην εισοδο., φυσικα με την τριοδη να παραμενει στην εισοδο (κρυα). Διαφωνει κανεις?

Γιωργος Καβαλα
Last edit: 7 Χρόνια 4 Μήνες πριν by guider.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.120 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ