ποιο λεβητα pellet?

Περισσότερα
7 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 7 Χρόνια 3 Μήνες πριν #156983 από χρηστος8
Απαντήθηκε από χρηστος8 στο θέμα ποιο λεβητα pellet?

BIOPEL έγραψε: Είναι 30KW αλλά εμπιστευόμενος τον εισαγωγέα-πωλητή οτι θα με καλύπτει πλήρως κακώς δεν πήρα αυτόν των 40KW διότι όταν έχω ταυτόχρονα ανοιχτές τις 3 ηλεκτροβάνες για ισόγειο-όροφο και μπόιλερ αργεί να ζεσταθεί πολύ το μπόιλερ (προφανώς δεν επαρκούν τα κιλοβάτ).
Απο κατανάλωση: με εξωτερική θερμοκρασία 10 βαθμούς έως 5 βαθμούς καίω σταθερά 2 έως 2,5 τσουβαλάκια συνεχώμενη καύση όλο το 24ωρο.
Απο τους 0 έως τους μείον 10 που είχαμε στην περιοχή μου η κατανάλωση εκτοξεύτηκε στα 4 έως 5 τσουβαλάκια στις ίδιες ώρες.


Νικο δεν ειναι μικρος ο λεβητας των 30kw και σε καλυπτει σε καθε περιπτωση.

Απαντησες μονος σου πως σε ακραιες συνθηκες κρυου -10 βαθμων ειχες καταναλωση 5 τσουβαλια.
Αυτο σημαινει 75 κιλα ημερησιως...75 δια 24 μας κανει 3,125 κιλα την ωρα.
Ας θεωρησουμε 1 κιλο πελλετ χοντρικα οτι εχει 5kw.
Τοτε τα 3,125 κιλα την ωρα που εκαιγε ο καυστηρας στο μεγιστο κρυο (-10) μας δινουν 3,125 Χ 5 = 15,625kw

Με τα μισα kw απο αυτα που μπορει να καψει ο λεβητας στους -10... απλα ο λεβητας δουλευει στο ρελαντι.
Μην μπερδευεις τους χρονους θερμανσης ενος 200αριου μποιλερ γιατι ειναι πιο συνθετο και εχει να κανει και με την συχνοτητα χρησης του νερου την οποια δεν γνωριζουμε.

Εκτιμω πως πρεπει να εστιασεις στους αυτοματισμους του μποιλερ και μονο.
Ενας ηλεκτρονικος διαφορικος θερμοστατης με τις ρυθμισεις που εσυ θελεις...σε συνεργασια με την ηλεκτροβανα θα κανουν θαυματα.

Η καταναλωση σου με -10 στα 5 τσουβαλια ειναι εξαιρετικη και σου το λεω με βεβαιοτητα :)



Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό
Last edit: 7 Χρόνια 3 Μήνες πριν by χρηστος8.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 3 Μήνες πριν #156989 από BIOPEL
Απαντήθηκε από BIOPEL στο θέμα ποιο λεβητα pellet?
Γειά σου Χρήστο, Καλή Χρονιά σου εύχομαι και Χρόνια Πολλά.
Έχουμε πολύ καιρό να ανταλλάξουμε σκέψεις και απόψεις, όντως το θέμα μου ξεκινά απο την αρχική μελέτη της θερμουδραυλικής εγκατάστασης όπου είχε υπολογιστεί και τοποθετηθεί μπόιλερ 80 λίτρων.
Στην πορεία επειδή η ποσότητα ζεστού νερού ήταν ανεπαρκής ανεβήκαμε στα 120 λίτρα μπόιλερ αλλά και πάλι δεν μας έφταναν.
Έτσι καταλήξαμε στα 200 λίτρα και με τον λέβητα πετρελαίου των 57KW όλα δούλευαν στην εντέλεια.
Έλα όμως που οι οικονομικές συγκυρίες αλλά και το πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ οίκον με ώθησαν στην αλλαγή τρόπου θέρμανσης με τον λέβητα πέλλετ.
Εδώ όμως φαίνεται η ανεπάρκεια του μόνον όμως όταν ταυτόχρονα τροφοδοτώ απο τις ηλεκτροβάνες και τις τρεις παροχές, δηλ. ισόγειο- όροφο και μπόιλερ.
Ασφαλώς ανεβαίνει η κατανάλωση του (το βλέπω φανερά στο control,αύξηση κιλοβάτ και χρόνο ταίσματος) αλλά και απο την πτώση της θερμοκρασίας νερού απο την ηλεκτροβάνα του μπόιλερ προς τις σωληνώσεις εισόδου- εξόδου.
Σίγουρα κάποιος αυτοματισμός θα υπάρχει με διαφορικό θερμοστάτη για το μπόιλερ, αλλά έτσι όπως είναι συνδεδεμένα με PLC να δουλεύει παράλληλα και ο λέβητας πετρελαίου αλλά και η αντλία θερμότητας δεν έχω ελπίδες, πάρα μόνο εάν έρθει ο μηχανολόγος που έκανε την εγκατάσταση και κάνει κάποια προσθήκη λογισμικού και υλικών.
Επιπλέον έξοδα δηλαδή.
Η αυξημένη κατανάλωση έχει να κάνει και με την θερμοκρασία νερού που έχω ρυθμίσει τον λέβητα, πριν τα κρύα τον είχα στους 62 βαθμούς, αλλά μετά και μέχρι σήμερα την ανέβασα στους 75.
Θα ήθελα την γνώμη σου σχετικά με τα σώματα πάνελ Χαμηλής Θερμοκρασίας, εάν αλλάξω τα επι 20ετίας σώματα πάνελ που έχω με τέτοια, και δίνω νερό 62 βαθμών, θα έχω κάποια αλλαγή αφενός στην αύξηση της εσωτερικής θερμοκρασίας χώρου αλλά αφετέρου στην κατανάλωση του λέβητα ??
Το φετινό πέλλετ που προμηθεύτηκα ( βουλγάρικο με σκόνη-τρίμματα και πολύ βρώμικα τοιχώματα) δεν νομίζω να φτάνει σε καμία περίπτωση τα 5KW.
Σε ευχαριστώ για τον σχολιασμό της ανάρτησης μου.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 3 Μήνες πριν #157024 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα ποιο λεβητα pellet?
Για να πετύχει μια μετατροπή λέβητα πετρελαίου σε πέλλετ πρέπει να γίνουν κάποιες εργασίες.
1. Μέτρηση Ελκυσμού της καμινάδας από τον αεραγωγό(καπναγωγό)
2. Μέτρηση του Ελκυσμού από τον θάλαμο καύσης.
Σημείωση. Οι μετρήσεις θα γίνουν με το καυστήρα πετρελαίου σε λειτουργία στο 50% της ικανότητας του λέβητα. Δηλ αν ο λέβητας είναι 40 kw να μπεί μπέκ παροχής 0,65 γαλλ/ώρα που αποδίδει 0,65 x 3,93 x 10 (Ηκατ)= kw/kg h = 26 kw power outlet και στους 50 c το νερό.
3 Στη περίπτωση που ο ελκυσμός στον καπναγωγό είναι κάτω των 0,01 mbar ή 10 pa θα πρέπει να εγκα/θεί στον λέβητα πετρελαίου υποχρεωτικά ανεμιστήρας καυσαερίων.
4. Ο λέβητας πρέπει να έχει ανοιγόμενη πόρτα και να αντικατασταθούν οι κοχλίες σύσφιξης με μία τύπου πεταλούδας για εύκολο χειρισμό της.
5. Η πόρτα πρέπει να ελαφρύνει από το πυρίμαχο τσιμέντο αν έχει και να αντικατασταθεί με πετροβάμβακα το οποίο θα καλυφθεί από τη μέσα πλευρά με πλάκα 1 εκ. από περμανίτη προστασίας για να ανοίγει και εύκολα.
6. Ο καυστήρας πέλλετ αν έχει μπούκα μεγαλύτερη των 14 εκ. θα ανοιχτεί στο μέταλλο της πόρτας μεγαλύτερη τρύπα από τη υπάρχουσα περίπου 14,5 εκ.
7 Η εγκα/ση πελλετοκαυστήρα θα γίνει από ειδικό Τεχνίτη όπου θα υπογράψει υποχρεωτική υποστήριξη τουλάχιστον για το 1ον Χειμώνα.
8. Ο καυστήρας πέλλετ θα έχει πλήρη ανάλυση των απαραίτητων παραμέτρων στον χρήστη για να μπορεί να έχει ευελιξία στις αλλαγές ποιότητας των πέλλετ.
9. Ο χρήστης ΠΡΕΠΕΙ να προσαρμοστεί στην αλλαγή του τρόπου θέρμανσης και να βρίσκεται στη θέση να κάνει αποκατάσταη τυπικών βλαβών όπως γέμισμα με πέλλετ του κοχλία όταν η δεξαμενή μένει από καύσιμο μεταβολλή της ισχύος του αέρα και του καυσίμου αλλαγή του επιπέδου καύσης κ.λ.π. , καθάρισμα του λέβητα τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα (απομάκρυνση στάχτης), και γέμισμα της δεξαμενής.
10. Υπολογισμός της φλόγας σύμφωνα με την ισχύ των σωμάτων σε kw (υποχρεωτικό)
ώστε αν η καύση αναλυθεί με αναλυτή (O2,Co2 ,Αιθάλη) η απόδοση με καθαρό λέβητα θα ανέλθει στο 95% αν και η θερμοκρασία καυσαερίων είναι μικρότερη των 150 c.
Δηλ. αν τα σώματα έχουν ισχύ 25 kw και υπάρχει πετρελαιολέβητας με ονομ. ισχύ 40 kw τότε η φλόγα του καυστήρα πέλλετ πρέπει να ανέρχεται στα 25 kw x 1,3 = 33 kw. Me B.AΠ. sto 95% η καύση θα αποδίδει 31 kw/h και για κάθε ημέρα θα μειώνεται κατά 1-2 % λόγω επικαθίσεων έως την επόμενη απομάκρυνση της στάχτης η οποία μονώνει και μειώνει αισθητά θερμαινόμενη επιφάνεια ειδικά στο κάτω μέρος του θαλάμου.
Προσοχή στον ΕΛΚΥΣΜΟ του θαλάμου λέβητα και αν εγκα/θεί βεντιλατέρ καυσαερίων στην έξοδο των καυσαερίων θα εγκ/αθούν υποχρεωτικά και στροβιλιστές στους αεραυλούς για να επιτευχθεί σημαντική απορρόφηση της θερμότητας καυσαερίων και αύξηση του Β. Απ. Ο καυστήρας καλό είναι να υποστηρίζεται από συνεχή μέτρηση του ελκυσμού και υποβιβασμό της ισχύος όταν ό ελκυσμός μειωθεί για να αποτρέψει υπερθέρμανση της σωλήνας τροφοδοσίας και stop fire από τη θερμική.
Ο καυστήρας πρέπει να υποστηρίζεται και από πλήρη αναλογική καύση (ινβέρτε) και μετάβαση σε καύση συντήρησης Υποχρεωτικό.
Αυτά και σίγουρα και άλλα θα πρέπει να γίνουν εγώ τουλάχιστον τα κάνω στου πελάτες μου και είμαι εντάξει.

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 3 Μήνες πριν #157038 από BIOPEL
Απαντήθηκε από BIOPEL στο θέμα ποιο λεβητα pellet?
Στάθη καλημέρα και Καλή Χρονιά,
συμφωνώ απόλυτα με όλα τα παραπάνω που παραθέτεις, το θέμα είναι που θα βρεθεί γνώστης αυτών για να τα εφαρμόσει.
Σχετικά με τα σώματα Χαμηλών Θερμοκρασιών γνωρίζεις ????

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 3 Μήνες πριν #157039 από kazz
Απαντήθηκε από kazz στο θέμα ποιο λεβητα pellet?
Καλημερα...χωρις ιχνος υπερβολης πιστευω αν βαλω καποιον τεχνιτη απο την περιοχη μου να διαβασει τις παρατηρησεις που εγραψες etsa θα νομιζει οτι ειναι γραμμα εξωγηινου...

Βαρατε με και ας κλαιω...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 3 Μήνες πριν #157115 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα ποιο λεβητα pellet?
Ειδικά σώματα χαμηλών θερμοκρασιών είναι αυτά που έχουν θερμαινόμενη επιφάνεια υπολογισμένη με μέση θερμοκρασία νερού στους 55c.
Αλλά δεν υπάρχει κάποιος λόγος επιλογής τους γιατί μπορείς να επιλέξεις τα Θ.Σ, από τον υπολογισμό των Απωλειών των χώρων, και αν θέλεις να κάνεις εσύ μία προσαύξηση την διαμορφώνεις από τον παρακάτω τύπο.
Επιφ. Θ.Σ.=ΣΥΝ. ΑΠΩΛ. (kcal/h) / 400 kcal/hm2. ;Aν φυσικά επιλέξεις ανώτερη μέση θερμοκρασία τους 55 (60-50) τότε η παραγόμενη θερμότητα ανά τετρ. μέτρο μετλλ. επιφ. τους.
Η εξίσωση έχει: QΘΣ=5,3 kcal/hm2 x 1 m2 (60-50)=291 kcal/hm2h.
Αυτό θα αθξήσει την θερμαινόμενη επιφάνεια.
Δεν το συνιστώ γιατί όταν κάνω αναλυτική μελέτη απωλειών , υπολογίζω και προσαύξηση λόγω διακοπτόμενης λειτουργίας που στη περίπτωση θέρμανσης με πέλλετ και ξύλου η παραπάνω προσαύξηση μειώνεται στο ελάχιστο.
Προτείνω τα χρήματα που θα εξοικονομήσεις από τη προμήθεια των μικρότερων σωμάτων να τα επενδύσεις σε μόνωση, και τρίοδη με τετράοδη ανάμιξης.
Θα έχεις , πιστεύω,σημαντικότερα οφέλη.

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": BIOPEL

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.076 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ