Πελλετ: πως λειτουργει και αν αξιζει

Περισσότερα
5 Χρόνια 1 Μήνας πριν #167424 από drageloth
Καλησπερα παιδια,

Εχω μπει στο τρυπακι να μπει λεβητας πελλετ στο σπιτι που νοικιαζω. Αυτη τη στιγμη χρησιμοποιω πετρελαιο (δυστυχως δε γνωριζω αποδοση, μπορω να βρω το μοντελο του ομως αν χρειαστει) το οποιο για τη μεζονετα 120τμ μου καιει περιπου γυρω στα 400lt το μηνα(αντιστοιχια στα 400€ το μηνα μιας και το παιρνω στο 1€/lt)

Μετα απο λιγο ψαξιμο ειδα οτι σαν καλυτερη αποδοση/τιμη και με βαση και τον χωρο που εχω σαν αποθηκη ειναι το πελλετ (δεν εχω τοσο χωρο για ξυλα). Δε με απασχολει το συχνο καθαρισμα-γεμισμα, αρκει να ειναι ημερησιο. Το αεριο δεν εχει ερθει ακομα και αν ερθει, απ'οτι καταλαβαινω θα ειναι πιο τσιμπημενο απο το πελλετ.

Το θεμα ειναι το εξης. Απ'οτι βλεπω στις καταναλωσεις στους λεβητες πελλετ, γραφουν οτι η ελαχιστη τους ειναι πχ. 1,5kg/h. Αυτο σημαινει οτι ο λεβητας πελλετ λειτουργει ΠΑΝΤΑ? Γιατι αν ειναι ετσι, στα 1100 κιλα ΕΛΑΧΙΣΤΟ που θα χρειαστω, δεν εχει και μεγαλη διαφορα απο το πετρελαιο, που αυτη τη στιγμη λειτουργει μονιμα στος 18-19.

Το αν θα συμφωνησει η οχι ο ιδιοκτητης ας το παραβλεψουμε προς το παρον.

Το σπιτι εχει 1 θερμοστατη κλασσικο ανα οροφο, ο λεβητας και ο θερμοσιφωνας βρισκονται σε "δωματιο" εκτος σπιτιου(στα 2 μετρα απο το σπιτι). Αυτη τη στιγμη στο δωματιο υπαρχει ο λεβητας και ενα 700λιτρος κυλινδρος για πετρελαιο οποτε υποθετω οτι θα χωρεσει ενας λεβητας πελλετ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 1 Μήνας πριν #167426 από Nasikas
Αν συμφέρει ή όχι το πέλλετ - έχει αναλυθεί.
Είναι μετά τα καυσόξυλα η πιο φθηνή πηγή θέρμανσης.

Επειδή το σπίτι δεν είναι ιδιόκτητο, θα τολμούσα να προτείνω μετατροπή του υφιστάμενου λέβητα πετρελαίου με καυστήρα πέλλετ..
Είναι πανεύκολο - έχουν γίνει χιλιάδες μετατροπές με επιτυχία - απεκτήθη τεχνογνωσία στο έπακρο- δεν πειράζεις την μπούκα καθόσον έρχεται έτοιμο κιτ - δεν χρειάζεσαι άλλη καμινάδα.
Και όταν φεύγεις απο το νοίκι, παίρνεις μαζί σου τον καυστήρα σου - και ξαναβάζεις στον ιδιοκτήτη τον καυστήρα πετρελαίου.

Σε ποιά περιοχή είστε ?


Χαίρομαι που όλοι έγιναν ειδικοί στο πέλλετ.
Χαίρομαι που βλέπουν με δέος καθε ξενικό όνομα που κυκλοφορεί.
Επιβεβαιώνομαι.
Πάντα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 1 Μήνας πριν #167429 από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ
τη γνωμη μου σου λεω. επειδη ενοικιαζεις βαλε λεβητα αεριου με φιαλες αμεση ζεστη και οικονομια και βασικο οταν φυγεις απο το σπιτι το παιρνεις στα ¨ΧΕΡΙΑ¨ μιας και μικρου ογκου.το βασικοτερο σε ενα σπιτι η μονωση αλλα μιας και ενοικιαζεις βολευεσαι με οτι υπαρχει!!!!καθε μηχανημα πελλετ μπορει να δουλευει με θερμοστατη χωρου (on/off) η με θερμοστατη στα νερα (οταν πιασουν την ζητουμενη θερμοκρασια νερων ριχνουν σκαλες ισχυος κανει συντηρηση φλογας και οταν τα νερα κρυωσουν ξαναανεβαζει σκαλα να τα ξαναπαει εκει που εχεις ορισει=διαρκης λειτουργεια χωρις on/off καταναλωση αλλα αμεση θερμανση).οσο για την καταναλωση που γραφουν ειναι με πολλες προυποθεσεις (π.χ στη ΦΛΩΡΙΝΑ δεν θα καιει 1,5 κιλο την ωρα!!!!!!!!!!!)τι πελλετ χρησιμοποιουμε τι μονωση ποια περιοχη κ.α.ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ.ο χωρος για λεβητα αεριου σε περνει μιας και ειναι σαν ενα παραθυρο απο μπανακι!!!!!!!!!!οτι ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΟΥ ΣΕΡΒΙΣ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΑ ΜΑΝΙΟΥΑΛ ΤΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ(ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ)ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΕΛΛΕΤ ΜΕ ΑΓΟΡΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.γραψε και ποια περιοχη εισαι μπορει καποιος εδω να ειναι κοντα σου για περισσοτερη βοηθεια

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 1 Μήνας πριν #167432 από drageloth
Ευχαριστω!
Βρισκομαι λιγο εξω απο τη Θεσσαλονικη(θερμη). Οι θερμοκρασιες ειναι παρομοιες με της Θεσ/νικης, 1-2μαξ βαθμους κατω(σε νουμερα).
Τι +- εχει η μετατροπη εναντι του ετοιμου λεβητα?

Λεβητα αεριου για να βαλω πρεπει να ερθει το αεριο! Ειναι στις διαδικασιες να μπει βεβαια και θα γινει πολυ συντομα(πριν τον επομενο χειμωνα), αλλα υπαρχει το εξης θεμα: Απο τον δρομο, το σπιτι ειναι καμια 10+μετρα(ειναι συγκροτημα μεζονετων) οποτε εκτος του οτι θα πρεπει να ξηλωθει ολο το ιδιοκτητο πεζοδρομιο υποθετω οτι ειναι και κοστος που θα επομιστουμε εμεις και οχι η εταιρεια που περναει το αεριο! Για πελλετ της προκοπης θα πηγαινω ουτως η αλλως μιας και δεν θελω να παιζω κορονα γραμματα τον λεβητα και να ασχολουμαι με ρυθμισεις συνεχεια. Θα κατσω να βρω με ποιο πελλετ κανει καλη καυση και θα μεινω σε αυτο.

Ενα επισης + του πελλετ ειναι οτι "προπληρωνεις" την χρηση του (εξαιρουμενων τυχον προβληματων) σε αντιθεση με το αεριο που μαθαινεις πως τα πηγες οταν ερχεται ο λογαριασμος! Ειμαι που ειμαι σπαταλος, ειμαι σιγουρος οτι θα κανω καταχρηση του αεριου και θα την "πληρωσω" στο τελος.

Οποτε απ'οτι καταλαβαινω υπαρχουν 2 λειτουργιες: η on/off και η συντηρηση. Η on/off υποθετω οτι ειναι σαν του πετρελαιου που εχω τωρα, οταν πιανει τον στοχο του σβηνει. Η συντηρηση υποθετω οτι κραταει την φλογα με μια μικρη καταναλωση πελλετ ωστε οταν αυξηθει η ζητηση να εχει πιο γρηγορη αποδοση. Οποτε η ελαχιστη καταναλωση πελλετ που γραφουν στα χαρακτηριστικα ειναι στη λειτουργια συντηρησης? Γιατι αν ειναι ετσι δεν το βλεπω να αξιζει μιας και θα ειμαι στο ιδιο κοστος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 1 Μήνας πριν #167438 από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ
επειδη ενοικιαζεις βαλε λεβητα αεριου με φιαλες ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ!ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΜΑΛΛΟΝ!!!!!!!!!!!! εσυ ξερεις τι θα βαλεις και φυσικα και την τσεπη σου και ολα τα υπερ και κατα με οποιαδηποτε μορφη θερμανσης!!!!!!!ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ.το on/off ειναι οπως του πετρελαιου που εχεις

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 1 Μήνας πριν #167440 από drageloth
Ωωωωπα ωπα, μου αλλαζεις τα δεδομενα τωρα! Δηλαδη λειτουργει "χοντρικα" οπως μια σομπα υγραεριου? Μπαινει ενα κανονικο κουτακι οπως αυτα που βαζουν με την κεντρικη συνδεση αεριου ή θελει καποιο ειδικο λεβητα για το αεριο που λες?
Επισης υπαρχει καποιος περιορισμος ως προς το που θα πρεπει να βρισκεται η μποτιλια? Γιατι ειναι λιγο στριμωχτα τα πραματα στο συγκροτημα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.069 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ