Pellet burner on upper door of astra-gas 50 kw s.

Περισσότερα
8 Χρόνια 6 Μήνες πριν #147905 από etsa67
Pellet burner on upper door of astra-gas 50 kw s. δημιουργήθηκε από etsa67
Σήμερα ολοκληρώθηκε ο δεύτερος κύκλος λειτουργίας πελετοκαυστήρα Όκταγκον 70 kw σε πυρολυτικό λέβητα 50 kW astra-gas.
Εγκαταστάθηκε βεντιλατέρ καυσαερίων από Maκris system 260 κυβ.μ. και η φτερωτή τοποθετήθηκε σε ειδικό κουτί για να συνδεθεί στον διαμήκη άξονα του αεραγωγού.
Στην αρχή και μέχρι να ζεσταθεί το όλο σύστημα και να τραβάει από μόνο του το βεντιλατέρ έδωσε τον απαραίτητο ελκυσμό στο θάλαμο καύσης και η καύση άφησε τη καύση του αρχικού πέλλετ ομαλά και προχωρούσε στα επίπεδα 1,2,3,4 και στο 5 μετά από 10 λεπτά επειδή καιγόντουσαν οι πίσσες των ξύλων που είχαν επικαθήσει στα εσωτερικά τοιχώματα.
Αποτέλεσμα η πρόσθετη καπνιά να επιβαρύνει την έξοδο καυσαερίων και για αυτό ο καυστήρας καθυστερούσε να πάει στο 5.
Τ επίπεδο 5 ρυθμίστηκε στα 51 kw και το 1 στα 12kw. Οι άλλες ανέβαιναν κάθε 5 ρίψης ή ένα λεπτό και αφου το επέτρεπε ο ελκυσμός του θαλάμου περίπου στα (0,03 μβ ή 3 πασκάλ. Όσωλήνας τροφοδοσίας δεν ζεστάθηκε (35c) και μετά από 12 λεπτά ο ελκυσμός προχώρησε στα 51 kW επίπεδο 5 μόνο του και με ελκυσμό στον θάλαμο και όχι πίσω στον καπναγωγό στα 0,13 μβαρ ή 13 πασκάλ. Στη μετάβαση της μικρής ισχύος ο ελκυσμός ανέβηκε στα 0,28 ή 28 πασκάλ και το βεντιλατέρ καυσαερίων έσβησε.
Είμαστε ευχαριστημένοι και με την απόδοση (σύστημα αντιρροής) και τώρα θα γίνει και άλλη δοκιμή με κόφτρες στη τελευταία διαδρομή (διάφραγμα) για΄αυτό επιμένω τα τούμπα δίνουν καλύτερο αποτέλεσμα στον εναλλάκτη.
Τα λέμε και με φωτογραφίες -βίντεο την επόμενη δοκιμή.

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.049 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ