Πάντα Ελληνικά προιόντα

Περισσότερα
9 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 11 Μήνες πριν #134526 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα Πάντα Ελληνικά προιόντα
Θα συμφωνήσω στην ουσία, έχω όμως και μερικές ερωτήσεις:

Άντε λοιπόν και επέλεξα ελληνηκά, μανάβη, μπακάλη, σούπερ μάρκετ, κλπ.

Το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς, αγοράζει ελληνικά αυγά, αλεύρι, και γενικά πρώτες ύλες? Γιατί το ΣΜ πρέπει να έχει κόκκινες πιπεριές Ισραήλ? Οι μύλοι κάνουν το αλεύρι με ελληνικά σιτηρά?

Θέλω να πω.... όχι μόνα τα κορόϊδα οι καταναλωτές στη λιανική, αλλά και όλοι οι άλλοι, όλοι οι κρίκοι στην αλυσίδα πρέπει να επιμένουμε ελληνικά.

Και όσο για το video των ΣΜ ΙΝΚΑ ... ναι αυτό με την κατοχή. Εντάξει να στηρίξουμε τα ντόπια καταστήματα, αλλά χρειάζεται και ο ανταγωνισμός. Τους χαλάει την πιάτσα όταν ο άλλος είναι φτηνότερος? Αφού είναι καπιταλιστές, να μάθουν να παίζουν με αυτούς τους όρους. Διαφορετικά, αν θέλουν να είναι μόνοι τους και να έχουν μονοπώλιο, να πουλάνε στο κόστος, μιας και "το μόνο που έχουν στο μυαλό τους, είναι ο λαός...".

Αν λοιπόν οι δικοί μας είναι οι καλοί επχειρηματίες (και οι άλλοι τόσο σκάρτοι), για να τους δούμε να πηγαίνουν στη Γερμανία να ανοίγουν αλυσίδες και να επιβιώνουν. Είναι εύκολο εντός έδρας να "κράζεις" τους άλλους. Για να τους δούμε και εκτός έδρας...
Last edit: 9 Χρόνια 11 Μήνες πριν by ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": okalamaris

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 11 Μήνες πριν #134529 από nikolas
Απαντήθηκε από nikolas στο θέμα Πάντα Ελληνικά προιόντα
Ο παππούλης μου έλεγε μην κοιτάς τι κάνουν οι άλλοι, κοίτα τι κάνεις εσύ. Όλοι οι άλλοι είναι απατεώνες, καρμίρηδες, Ρουφιάνοι,κ.λ.π.
Αλήθεια εσύ και εγώ με τι μηχανήματα ζεσταίνουμε τα σπίτια μας? και με τι καύσιμα τα τροφοδοτουμαι, άσε άσε ξέρω ο ελληνας που είναι ο μπήξε ο δηξε ξέρω ξέρω και η ιστορία επαναλαμβανεται. Δεν λέω και για τους ελληνες της γειτονιά μας μπορούμε να κάνουμε επιλογή. Αντε χαιρετίσματα στην Μερκελ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 11 Μήνες πριν #134530 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα Πάντα Ελληνικά προιόντα
Βρε αυτήν ας τη ρίξουν στα σκυλιά, καρφί δε μου καίγεται. Το σπίτι μου το ζεσταίνω με Α/Θ (εισαγωγής) και ελληνικό ρευματάκι. Και ενίοτε με ελληνικό τζάκι και δικά μου ξύλα (και όλοι τους έχουν τα θεματάκια τους). Αν οι Έλληνες είμαστα "σούπερ-ντούπερ", "ούλτρα μαμάτοι", κλπ.... δε θα ήμασταν σε αυτή τη θέση. Χρειαζόμαστε την αλληλοστήριξη, αλλά όχι "λευκή επιταγή". Αυτή είναι η άποψή μου.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 11 Μήνες πριν #134550 από SakiSystem
Απαντήθηκε από SakiSystem στο θέμα Πάντα Ελληνικά προιόντα
Μόνο ο καταναλωτής έχει την δύναμη να αλλάξει την αγορά αφού καταλάβει πως να την εκδηλώσει, οι άλλοι από την πλευρά τους αναγκαστικά θα προσαρμοστούν, δεν θέλουμε να κλείσει το ζαχαροπλαστείο και ο φούρνος της γειτονιάς επειδή παίρνει αλεύρι Βουλγαρίας αν όμως πάνε δέκα την ημέρα και τον ρωτάνε από που παίρνει αλεύρι και δεν πάρουν ψωμί, κάποια στιγμή ο φούρναρης κάτι θα καταλάβει.

Ανήμερα της Λαμπρής πήγα στην λαϊκή σταμάτησα να πάρω κρεμμύδια, τα είδα ήταν Αυστρίας, με ρωτά η θεία "πόσα να βάλω" την ρωτάω και εγώ "θεία τα κρεμμύδια είναι Αυστρίας;" και μου απαντά "γιατί τα ελληνικά είναι καλύτερα;" χαμογέλασα και έφυγα, όλοι πίσω από τον πάγκο με κοιτούσαν, τους φάνηκε παράξενο; Πόσοι ρώτησαν προέλευση; ΚΑΝΕΙΣ. Ας υποθέσουμε ότι εκείνη την ημέρα σταμάτησαν στον πάγκο 300 πελάτες για να πάρουν κρεμμύδια πόσοι από αυτούς ρώτησαν προέλευση και πόσοι δεν αγόρασαν; Πιθανολογώ 2-3. Τουλάχιστον 50 πελάτες αν ρωτούσαν προέλευση και δεν αγόραζαν, όλοι πίσω από τον πάγκο θα γυρνούσαν προς Αυστρία μεριά και θα άρχιζαν τις μούντζες.

Θα επιμένω "Ελληνικά" μέχρι εκεί που δεν υποτιμάται η νοημοσύνη μου, κοινώς δεν με περνάνε για μαλάκα.

Ρώτα προέλευση, υπάρχει μεγάλη ποικιλία από πολλούς τόπους της πατρίδας, επέλεξε αυτό που σου αρέσει.

Να επιλέγεις και να ζητάς επίμονα Ελληνικά προϊόντα.

Στήριξε τα μαγαζιά της γειτονιάς σου έτσι στηρίζεις και την δική σου δουλειά-επιχείρηση.

Δεν μπορεί να υπάρξει ανταγωνισμός μεταξύ δύο αλυσίδων υπερκαταστημάτων, μόνο συνεννόηση υπάρχει(καρτέλ)
Υγιής ανταγωνισμός μπορεί να προκύψει μόνο από πληθώρα επιλογών που θα έχει ο καταναλωτής.

Αντί να μας οδηγούν αυτοί στο τι θα ψωνίζουμε θα τους λέμε εμείς τι θέλουμε.

Αφού πιεστείς πως είναι έτσι φρόντισε να πείσεις και τους φίλους σου.

Ξέρω ανθρώπους που δεν έχουν πιάσει κατσαβίδι ποτέ στα χέρια τους αλλά αγόρασαν το ηλεκτρικό κατσαβίδι της "προσφοράς" όταν πήγαν στο σούπερ για τυρί. Έχουν μάθει πόσο επιρρεπής είσαι στις "προσφορές" και φροντίζουν να σε ενημερώνουν ακόμη και με μηνύματα στο κινητό σου ή στην ταμπλέτα σου με την ανάλογη εφαρμογή, σου πασάρουν καθημερινά προϊόντα και σε οδηγούν να τα αγοράσεις που στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν χρειάζεσαι.

Έχουν περάσει στην συνείδησή σου πως ανταγωνισμός είναι μόνο η τιμή.
Πεντανόστιμα τα έτοιμα μπιφτέκια από το ?..?.. και πολύ φτηνά, αναρωτήθηκες τι έχουν μέσα ;
Όχι δεν θα πω πως έχουν ακατάλληλα κρέατα, έχουν όλα τα ξίγκια, πέτσες, ξεκοκκαλίσματα από πουλερικά, μοσχάρια, χοιρινά, βοδινά, αρνιά (υπολείμματα που κάποτε στα χωριά τα βράζαν και τα δίναν στα σκυλιά, τώρα υπάρχουν σε έκδοση γκοφρέτας) στουπωμένα με αλάτι, ζάχαρη, αλεύρι και μπαχαρικά. Ποτέ δεν κατάφερα να κάνω τόσο νόστιμα μπιφτέκια κι ας μου στοιχίζουν διπλάσια τιμή και κόπο.

Ποιοι είναι αυτοί που τα κάνουν αυτά; Σίγουρα δεν είναι σκοτεινές δυνάμεις ή συνωμοσίες που θέλουν το κακό σου, είναι αυτή η επιστήμη του "Marketing" και με την ίδια θα αντισταθούμε με το δικό μας το "Marketing plan" απορρίπτοντας αυτά που μας πλασάρουν και ζητώντας τα προϊόντα που εμείς θέλουμε και στην τιμή που τα θέλουμε.

Γηράσκω δ' αεί πολλά διδασκόμενος.
Σόλων ο Αθηναίος

www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=40367&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 11 Μήνες πριν #134551 από ΣΤΑΜΑΤΗΣ Α.
Απαντήθηκε από ΣΤΑΜΑΤΗΣ Α. στο θέμα Πάντα Ελληνικά προιόντα
Η αλήθεια είναι ότι είχαμε φτάσει σε σημείο να μην παράγουμε τίποτα,να μην φτιάχνουμε τίποτα. Όλα εισαγωγή και εύκολο εμπορικό,υπερβολικό κέρδος.
Τώρα ξυπνήσαμε μερικοί και βλέπουμε τα λάθη που έχουν γίνει.
Δεν μπορώ να αγοράσω Ελληνικό αυτοκίνητο διότι δεν παράγουμε, δεν μπορώ να τοποθετήσω ελαστικά αυτοκινήτου Ελληνικά διότι δεν παράγουμε, η μάλλον κάποτε φτιάχναμε άλλα το σταματήσαμε. Μπορώ όμως να αγοράσω πατάτες Ελληνικές και όχι Αιγύπτου, πορτοκάλια Ελληνικά και οχι Ισραήλ.
Πράγματα που παράγουμε εδώ καλό θα είναι να τα προτιμούμε και ας είναι λίγο πιο ακριβά από τον Κινέζο.

Του χέστη η μάνα δεν έκλαψε ποτέ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.081 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ