Πάντα Ελληνικά προιόντα

Περισσότερα
9 Χρόνια 11 Μήνες πριν #134509 από jnet
Απαντήθηκε από jnet στο θέμα Πάντα Ελληνικά προιόντα

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 11 Μήνες πριν #134514 από SakiSystem
Απαντήθηκε από SakiSystem στο θέμα Πάντα Ελληνικά προιόντα
Πως αντιστέκομαι ως καταναλωτής

Ψωνίζω από τα μαγαζιά της γειτονιάς.
Ψωνίζω από τις λαϊκές αγορές.
Ψωνίζω όσο μπορώ Ελληνικά προϊόντα.

Από τον μπακάλη της γειτονιάς.

Τυροκομικά - Αλλαντικά - Ελαιόλαδο το καλύτερο του κόσμου. Πάντα Ελληνικά
Ρώτα προέλευση, υπάρχει μεγάλη ποικιλία από πολλούς τόπους της πατρίδας, επέλεξε αυτό που σου αρέσει.
Χαρτικά - Είδη καθημερινής υγιεινής Πάντα Ελληνικά και ας μην είναι επώνυμα
Μερικά από τα προϊόντα αυτά μπορεί να τα βρεις πιο φτηνά από το σούπερ.

Από τον μανάβη της γειτονιάς. Όλα Ελληνικά
Όλα τα προϊόντα του είναι επιλεγμένα και κατά το πλείστον φρέσκα, ίσως λίγο πιο ακριβά από την λαϊκή αλλά αξίζει, στήριξε τον γείτονά σου.

Από τον κρεοπώλη της γειτονιάς
Επιλεγμένα κρεατικά και σίγουρα Ελληνικά και αν καμιά φορά δεν σου δώσει καλό του το πάς μαγειρεμένο και του το φοράς καπέλο με την κατσαρόλα, στήριξε τον γείτονά σου.

Από τις λαϊκές
Στην λαϊκή αγορά θα βρεις τα πάντα κατά το μέγιστο όλα επιλεγμένα Ελληνικά σε πολύ καλές τιμές. Τυροκομικά - Αλλαντικά - Κοτόπουλα, σε μερικές λαϊκές και κρεατικά.
Όσπρια - Λαχανικά - Φρούτα. Πάντα Ελληνικά, φρέσκα και όχι συσκευασμένα, δεν υπάρχουν καλύτερης ποιότητας. Ρώτα προέλευση για να καταλήξεις σε αυτό που θα σου αρέσει.
Ρύζια όλων των ειδών που σε αρκετούς πάγκους είναι οι ίδιοι οι παραγωγοί το ίδιο και στα όσπρια, ακόμη απίθανο αλεύρι και ζυμαρικά που δεν θα βρεις πουθενά σε κανένα ράφι, δεν θα βρεις καλύτερα και πάντα τελευταίας σοδειάς.
Ακόμη θα βρεις Χαρτικά - Είδη καθημερινής υγιεινής.
Να επιλέγεις και να ζητάς επίμονα Ελληνικά προϊόντα.

Από το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς.
Αν όχι όλα τα απαραίτητα για το σχολείο, φρόντισε να τα προμηθευτής από τον γείτονά σου, επέλεξε τα περισσότερα να είναι Ελληνικά προϊόντα, στήριξε τον γείτονά σου.

Από τον Φαρμακείο της γειτονιάς.
Έχεις πάντα την καλύτερη εξυπηρέτηση χωρίς αδιαφορία, στήριξε τον γείτονά σου.

Στήριξε τα μικρά μαγαζιά να σταματήσει το ερήμωμα των εμπορικών δρόμων της γειτονιάς σου. Κάνε εσύ την πρώτη κίνηση μην περιμένεις να την κάνουν άλλοι, δεν είναι πιο ακριβά τα μαγαζιά της γειτονιάς σου, στηρίζοντάς τα στηρίζεις και την δική σου δουλειά-επιχείρηση. Πιο ακριβά είναι οι αλυσίδες καταστημάτων που με τον τρόπο τους σε αναγκάζουν χωρίς να θέλεις να πάρεις προϊόντα που δεν τα χρειάζεσαι επειδή τάχα είναι φτηνά ή σε προσφορά. Αφού πιεστείς πως είναι έτσι φρόντισε να πείσεις και τους φίλους σου.

Δέστο και από την άλλη, σε ανάγκασαν να κόψεις τις εξόδους, πριν χρόνια πήγαινες κάθε Σάββατο στην ταβερνούλα και περιδρόμιαζες άφηνες και κάτι τις στον πιτσιρικά, τώρα μια φορά το τετράμηνο παίρνεις ένα πίτα γύρο ή μια πίτσα οικογενειακή την πιο φτηνή χωρίς πολλά-πολλά, φροντίζεις να έχεις το αντίτιμο ακριβώς για να αποφύγεις το πουρμπουάρ , έπινες το καφεδάκι σου στην φαρδιά και μαλακιά πολυθρόνα του "Καφετέρια" που στον σερβίριζε η "ύπαρξη", έβλεπες και το ματς στην 50΄΄ TV συνοδεία κρύας μπύρας, και τώρα το καφεδάκι το πίνεις στην κουζίνα σου. Σε ανάγκασαν να παίρνεις τα πιο άχρηστα και φτηνιάρικα ρούχα, παπούτσια αγοράζεις κάθε δύο-τρία χρόνια κι αν δεν λιώσει το παντελόνι επάνω σου δεν πας να πάρεις άλλο, εσύ που είχες γκαρνταρόμπα μεγαλύτερη της γυναίκας σου. Κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα διάλεγες τα πιο καλά και ακριβά τρόφιμα και φρόντιζες να μην λείπει κανένας από τους επίλεκτους μεζέδες, σκεφτόσουν και τι ιδιαίτερο αρέσει σε κάθε μέλος της οικογένειας αλλά και των προσκεκλημένων, και τώρα σε κάνανε να διαλέγεις τα τάχα πιο φτηνά ή να σε καλέσουν σε γιορτινό τραπέζι για να γλυτώσεις έστω και αυτά τα λίγα διαθέσιμα που έχεις.
Θυμάσαι ρε πριν μερικά χρόνια που πήγαινες διακοπές το καλοκαίρι και αλώνιζες τις παραλίες; έριχνες και τα ουζάκια σου με το χταποδάκι το λιαστό; τότε είχες αξιοπρέπεια και δεν έπαιρνες τα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού για να τα πάρει κάποιος άλλος, τώρα που είναι η αξιοπρέπεια σου ρε, που στήθηκες στην ουρά στο πεζοδρόμιο για τέσσερις ώρες να πάρεις δυό κιλά αρνί φτηνιάρικο ;

Γηράσκω δ' αεί πολλά διδασκόμενος.
Σόλων ο Αθηναίος

www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=40367&Itemid=384
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": χρηστος8, okalamaris

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 11 Μήνες πριν #134518 από ΣΤΑΜΑΤΗΣ Α.
Απαντήθηκε από ΣΤΑΜΑΤΗΣ Α. στο θέμα Πάντα Ελληνικά προιόντα
Κατά κάποιο τρόπο έχεις δίκιο βουνό. Αλλά και εμείς το είχαμε χέσει λιγάκι. Δεν θα ξεχάσω τότε που είχε ανοίξει ένα υπέρ μάρκετ στον Αλιμο, κουβαλούσαν τις τηλεοράσεις και άλλες ηλεκτρικές συσκευές με τα καρότσια, λες και ήταν πεινασμένοι. Κάποιοι άλλοι κουβαρντάδες πλούσιοι τραβούσαν δυο καρότσια ο καθένας γεμάτα τρόφιμα όλο παπαριες. Τριών ειδών τυρί φέτα,τεσσάρων ειδών ζαμπόν και φουά γκρα, διάφορα ειδη σαλτσούλες έτσι για τη γεύση και πληρωμή με κάρτα γιατί μόλις είχε εγκριθεί το διακοποδανειο που είχαν πάρει. Εγώ είχα μάθει με λίγα και έτσι δεν δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ. Κάνονας δικός μου είναι ψωνίζω ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!! απο ΕΛΛΗΝΑ!!! Πρέπει να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον. Δεν πειράζει μην πάμε Παρίσι για διακοπές πάμε και στο χωρίο που έχουν πολλά χρόνια να μας δουν.

Του χέστη η μάνα δεν έκλαψε ποτέ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 11 Μήνες πριν #134526 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα Πάντα Ελληνικά προιόντα
Θα συμφωνήσω στην ουσία, έχω όμως και μερικές ερωτήσεις:

Άντε λοιπόν και επέλεξα ελληνηκά, μανάβη, μπακάλη, σούπερ μάρκετ, κλπ.

Το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς, αγοράζει ελληνικά αυγά, αλεύρι, και γενικά πρώτες ύλες? Γιατί το ΣΜ πρέπει να έχει κόκκινες πιπεριές Ισραήλ? Οι μύλοι κάνουν το αλεύρι με ελληνικά σιτηρά?

Θέλω να πω.... όχι μόνα τα κορόϊδα οι καταναλωτές στη λιανική, αλλά και όλοι οι άλλοι, όλοι οι κρίκοι στην αλυσίδα πρέπει να επιμένουμε ελληνικά.

Και όσο για το video των ΣΜ ΙΝΚΑ ... ναι αυτό με την κατοχή. Εντάξει να στηρίξουμε τα ντόπια καταστήματα, αλλά χρειάζεται και ο ανταγωνισμός. Τους χαλάει την πιάτσα όταν ο άλλος είναι φτηνότερος? Αφού είναι καπιταλιστές, να μάθουν να παίζουν με αυτούς τους όρους. Διαφορετικά, αν θέλουν να είναι μόνοι τους και να έχουν μονοπώλιο, να πουλάνε στο κόστος, μιας και "το μόνο που έχουν στο μυαλό τους, είναι ο λαός...".

Αν λοιπόν οι δικοί μας είναι οι καλοί επχειρηματίες (και οι άλλοι τόσο σκάρτοι), για να τους δούμε να πηγαίνουν στη Γερμανία να ανοίγουν αλυσίδες και να επιβιώνουν. Είναι εύκολο εντός έδρας να "κράζεις" τους άλλους. Για να τους δούμε και εκτός έδρας...
Last edit: 9 Χρόνια 11 Μήνες πριν by ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": okalamaris

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 11 Μήνες πριν #134529 από nikolas
Απαντήθηκε από nikolas στο θέμα Πάντα Ελληνικά προιόντα
Ο παππούλης μου έλεγε μην κοιτάς τι κάνουν οι άλλοι, κοίτα τι κάνεις εσύ. Όλοι οι άλλοι είναι απατεώνες, καρμίρηδες, Ρουφιάνοι,κ.λ.π.
Αλήθεια εσύ και εγώ με τι μηχανήματα ζεσταίνουμε τα σπίτια μας? και με τι καύσιμα τα τροφοδοτουμαι, άσε άσε ξέρω ο ελληνας που είναι ο μπήξε ο δηξε ξέρω ξέρω και η ιστορία επαναλαμβανεται. Δεν λέω και για τους ελληνες της γειτονιά μας μπορούμε να κάνουμε επιλογή. Αντε χαιρετίσματα στην Μερκελ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 11 Μήνες πριν #134530 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα Πάντα Ελληνικά προιόντα
Βρε αυτήν ας τη ρίξουν στα σκυλιά, καρφί δε μου καίγεται. Το σπίτι μου το ζεσταίνω με Α/Θ (εισαγωγής) και ελληνικό ρευματάκι. Και ενίοτε με ελληνικό τζάκι και δικά μου ξύλα (και όλοι τους έχουν τα θεματάκια τους). Αν οι Έλληνες είμαστα "σούπερ-ντούπερ", "ούλτρα μαμάτοι", κλπ.... δε θα ήμασταν σε αυτή τη θέση. Χρειαζόμαστε την αλληλοστήριξη, αλλά όχι "λευκή επιταγή". Αυτή είναι η άποψή μου.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.073 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ